P léah Kline ers Info : This Precious Life I nhoud: tpl album cover pagina 1Dovnload 128.21 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte128.21 Kb.

P
Léah Kline
ers Info :This Precious Life

Inhoud:


 • TPL Album cover pagina 1

 • Korte NL Biografie pagina 2

 • Muziek pagina 2

 • Videoclips pagina 2

 • TPL Fact Sheet pagina 3

 • Persbericht pagina 4

 • Recensies over TPL pagina 5-9

Jazzflits, LA. Jazz scene, Het Parool, Muziekwereld, Jazzism, Mpodia,….

 • Savasana Concert pagina 9-10

 • Concert Agenda pagina 11

 • Engelse Biografie pagina 12

 • Timeline pagina 13

 • Samenwerkingen pagina 14

 • Discographie pagina 14

 • Contact informatie pagina 15

 • TPL Logo pagina 15

Korte biografie-

Léah Kline is een Amerikaanse zangeres die al een hele carrière achter de rug heeft. Ooit begonnen als danseres en actrice (o.a. Patriot Games met Harrison Ford) belandde ze via Joop van den Ende musicals in Nederland, waar zij sinds 2002 jazz zingt als solist met verschillende bezettingen, workshops geeft over het verbinden van stem en lijf en in haar vrije tijd gepassioneerd yoga beoefent. Léah is ook in een boek "The JAZZ SINGERs- the ultimate guide", waarin ze naast haar grote helden benoemd wordt zoals Ella Fitzgerald, Nancy Wilson, Kurt Elling, Dianne Reeves en ook wat Nederlandse collega’s als Rita Reys, en Laura Fygi. 

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Muziek:
Music Store: www.facebook.com/leahklinemusic
Spotify: Leah Kline- This Precious Life

Het album is ook te beluisteren op Itunes, Amazon enz.


Websites: www.leahkline.com

www.leahklinemusic.com Free Downloads

Videoclips:
Music video: NEW TECHNOLOGY BLUES https://www.youtube.com/watch?v=nv53t5wi5qw

Sneak Peak: SAVASANA CONCERT https://www.youtube.com/watch?v=gKJtpkPtzac

Music video : SUMMER DREAM https://www.youtube.com/watch?v=4jUwJY-m0us
EPK/Crowdfunding video: THIS PRECIOUS LIFE https://www.youtube.com/watch?v=_oYh_t_MQfs&list=PL1TunF0DjVhhRL-WUM3T-Uopb-mTQe1EE
Crowdfunding en achtergrond voor project + updates: https://www.kickstarter.com/projects/leahkline/this-precious-life-jazz-and-lyrics-yoga-inspired

Foto’s
Ga naar: www.leahkline.com/downloads.html

Foto’s van het album kan eventueel toegestuurd worden.

De Presskit zou te groot worden met deze foto’s vandaar dat ze nu niet toegevoegd zijn.


Fact Sheet over This Precious Life (TPL) :
'This Precious Life' is de 2de album van Leah met eigen composities.

( de 1e CD van eigenwerk was 'JuzzFlirtin' 2007)

Het duurde 2 jaar om de album te maken.

Leah heeft voor het eerste een crowdfunding gebruikt om de album te financeren.

7.100 euro van Kickstarter van fans voor het afmaken van deze cd. (Sept –Okt 2014)

op January 05, 2015 Release of SINGLE & Muziek Video New Technology Blues.

Op 18 Augustus, 2015 Release of Muziek Video Summer Dream
Producent: Theatrics Productions

Artiesten naam: Léah Kline

Stad van herkomst: Los Angeles, CA

Tekst/lyrics: Léah Kline

Componist/Arranger: Cord Heineking , behalve een nummer van Dirk Balthaus
Heineking en Kline hebben samen gewerkt

In vorige groep –'JuzzFlirtin'.

Hij was music producent van Album 'Play for Now' 2010 van NL zangeres Anne Chris, waar Léah ook aan werkte als co-lyricist.

Leah was zeer onder de indruk van het eind resultaat van Play for Now en wilde sinds dien een album samen met hem maken.


Theatrics Productions is van Léah Kline

Artiesten op de CD~ This Precious Life:
Léah Kline (voc),

Cord Heineking (p, keys, d, g, voc),

Koen Schalkwijk, Charly Zastrau (p, keys),

Maurits Fondse (voc), Deborah J. Carter (voc) Rosamint Faas (voc)

Medine Bouma ( voc)

Tim Langedijk, Mateusz Pulawski (g),

Bobby Petrov, Klaas van Donkersgoed,

Bernhard Weichinger (d),

Afra Mussawisade (perc).
Touring band :

Léah Kline (voc),

Maurits Fondse (p,voc),

Cord Heineking ( B, voc),

Klaas van Donkersgoed, (drums, Voc)

Mateusz Pulawski (g),


/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Persbericht Juni 2015

Kline's Yoga geïnspireerde Jazz –

- Cool Vocal Jazz met de soundscape van de 70's -

 

Léah Kline's nieuwe album is officieel in de lucht.De CD, “This Precious Life”, is volledig tot stand gekomen door crowdfunding, en is een ingetogen prestatie van gezongen en gesproken eigen werk van bassist/componist Cord Heineking en zangeres/ dichteres Léah Kline:  De muzikale ingrediënten: zijn diepe lagen van Cool Jazz grooves, dromerige soundscapes, gezongen harmonieën, en vrije improvisatie van bas, keys, drums, percussie, gitaar en vocals.

CD Release concerten waren twee uitverkochte avonden in Amsterdam van: een liggende concert versie op de Nieuwe Yoga School voor haar crowdfunding yoga sponsors en fans en een wat traditioneler concert setting in Bethany's Jazz Club,

(haar stamkroeg) voor de echte jazz fans & sponsors:

 

Jazz meets Yoga  Het is al lang bekend dat muziek therapeutisch werkt en dat veel jazz musici aan meditatie of yoga doen. De in Amsterdam wonende professionele Amerikaanse zangeres en tevens gepassioneerde yogi, Léah Kline, heeft de 2 werelden: Muziek en Yoga met mekaar gecombineerd in deze, haar 8ste, CD.  Met een fluisterende  en lage stem zet Léah een aparte zeer luisterbare sfeer neer. Een sfeer dat ze, voor haar gevoel, gebruikt om haar yoga studenten te leiden.  Met teksten komen recht uit haar hart en door dynamisch gebruik van haar stem, afgewisseld met stiltes, weet zij een bijzonder effect teweeg te brengen. Léah zingt/spreekt over loslaten, omgaan met teleurstellingen en meditatie, maar raakt ook actuele moderne thema’s op een speelse wijze.  Zij presenteert dit werk óók voor liggend publiek

(Savasana Concerten) waar de animo groot voor blijkt te zijn.
De Cd wordt voorlopig alleen digital uitgebracht. Itunes, spotify, Amazon.com,…

Behalve bij Leah Kline.com waar zij zelf naar fans gesigneerde cds toe kan sturen.


---------einde persbericht----------------Recensies (laatste update: 24 Sept 2015)

JazzFlits
LÉAH KLINE

This Precious Life
Jazz en yoga, wat hebben die twee met elkaar gemeen? De eerste reactie kan wellicht zijn: niks. Maar dat is niet waar. Muziek heeft voor veel liefhebbers een therapeutischewerking. En veel jazzmuzikanten blijken ook aan yoga of meditatie te doen. Léah Kline bijvoorbeeld. Deze Amerikaanse, in Amsterdam wonende zangeres-dichteres, wil op haar nieuwste album ‘This Precious Life’, duidelijk maken dat de werelden van jazz en yoga prima samen kunnen werken. Hoe dat klinkt? Alles, behalve zweverig.

In negen songs zingt en ‘leest’ Kline werk dat zij schreef met bassist en componist Cord Heineking. Kline heeft een diepe kristalheldere stem waarmee ze soepel fraseert en een golvende dynamiek creëert. In de verte schemert een tikkeltje van het timbre en intonatie door van Gretchen Parlato. En net als bij die Amerikaanse zangeres heerst soms de indruk dat Kline los staat van de begeleiding. Ze bevindt zich in haar eigen wereld, en die vertaalt Kline met een intense zangvoordracht.Ze hypnotiseert met haar sensuele stem. Langs die hypnotiserende vocalen dobbert ‘This Precious Life’ op lome ‘coole’ groove-ritmes, omlijnd door zwevende keyboardpartijen, tintelende harmonie ën en subtiele improvisaties. Soms klinkt er fusion met een vleugje Lee Ritenour/Steely Dan door (‘Believe’) en dan weer neo-soul à la Jill Scott (‘Love unconditional’).
Op ‘This Precious Life’ poogt Kline de werelden van jazz en yoga

samen te laten komen. Dat is even zoeken, omdat de muziek niet eens zo origineel is. En dat is geen negatief oordeel, want de songs zijn een streling voor het oor. En het is precies dat punt om bij stil te staan en je te realiseren dat jazzmuziek – en uiteraard zijn er uitzonderingen – een ideaal instrument is om je te ontspannen en daarvoor een flinke dosis energie terug te krijgen. In dat opzicht is Kline’s invalshoek om de connectie tussen jazz en yoga (of meditatie) – en de kracht daarvan – te onderstrepen, heel interessant. ‘This Precious Life’ is een heerlijke plaat om je goed bij te voelen. Tip: beluister deze cd met een koptelefoon en laat je betoveren door de stem van Léah Kline.

~ Serge Julien , June-2015

http://www.jazzflits.nl/jazzflits13.11.pdf

 

Los Angeles Jazz Scene:

Leah Kline is a versatile singer with a memorable voice as she shows on her own recent CD This Precious Life. The latter set, which is comprised of nine of her originals, stretches beyond jazz towards contemporary folk music while retaining a jazz sensibility and a sense of adventure. Most memorable is Kline’s witty “New Technology Blues.”
~Scott Yanow, August 2015
Jazz – Léah Kline- ★★★★
De noten worden direct bij de kladden gepakt.

Veel mensen die een fles wijn kopen laten zich leiden door het etiket. Een afbeelding van een mooi kasteel doet het altijd goed. het etiket, oftewel de cd-hoes, van This precious Life ziet er aantrekkelijk uit; meteen is duidelijk dat hieraan zorg is besteed.


Dat geldt ook voor de inhoud. jonge zangeressen in de pop-jazzhoek staan in de rij. Léah Kline is iets ouder dan de meeste zangeressen in de pop jazzhoek en onderscheidt zich door haar perssonlijkheid, zang en teksten. De meeste muziek schreef zij samen met bassist Cord heineking, de teksten zijn van haar. In de liefde laat zij zich niet ringeloren: “ Don’t waste my time/ Tell me the truth.

De zang van Kline verraadt een goede stembeheersing. Zij neemt geen aanloopje om een noot te bereiken, maar pakt die direct bij de kladden. hoge noten zijn zuiver en nooit dun of geknepen. Altijd dossert zij fijntjes met volume en dynamiek. Soms zwelgt ze in haar bevoelens. Daar staat veel moois tegenover.

~ Jan Jasper Tamboer, August 2015

Muziekwereld: waardering 9 (van 10)

…This Precious Life is na Léah’s bijdragen gedurende de afgelopen zeven jaar aan albums van anderen is een prima initiatief en het is fijn om te constateren dat crowdfunding ook in haar geval lonend is gebleken.

This Precious Life laat in tegenstelling tot haar debuut Playground van elf jaar geleden een veel meer ingetogen Léah Kline horen, die de luisteraar meevoert in haar wonderlijke wereld van lyriek en klanken met soul-, jazz- en gospelinvloeden. Met haar betoverende soepele kristalheldere – soms hypnotiserende - stem en prima getimede fraseringen en door het ontbreken van gebruikelijke jazzsolo’s in de nummers wijkt This Precious Life nadrukkelijk af van de gebruikelijke vocal jazzalbums en daarmee onderscheidt Léah Kline zich op verrassende wijze van de veelal clichématige releases die tegenwoordig nagenoeg dagelijks verschijnen (vooral vanuit Japan). Met This Precious Life is Kline met verve in haar missie geslaagd om jazz en meditatie tot een perfecte kruisbestuiving te laten samenvloeien. Dat zal menig liefhebber van cool jazz, zeer zeker fans van Gretchen Peters, absoluut aanspreken. Speciale aandacht nog voor bonustrack (10) New Technology Blues (track 5 is de studioversie), waar Léah in de extended version 1 minuut gesproken woord toevoegt, waarmee Léah een ondeugende en humorvolle kant van haar laat zien.

This Precious Life is uitgebracht in een zeer verzorgd kartonnen digipack met een dun inlegboekje, waarin keurig alle songteksten zijn opgenomen….~ Fred Pach, July 2015

http://www.muziekwereld.com/leah_kline.htmLéah Kline - This Precious Life

Met het album 'This Precious Life' komen we terecht in de wereld van zangeres Léah Kline. Een wat lazy-achtige omgeving met veel diepzinnige reflectie en zwoele overpeinzingen, in een omlijsting van prima muziek.

Léah Kline kwam in 2007 met een album onder de titel 'JuzzFlirtin'. Toen al werd duidelijk dat zij voor de jazz in Nederland heel wat zou gaan betekenen. Nu, acht jaar later heeft ze een geheel eigen geluid ontwikkeld. In samenwerking met componist en producer Cord Heineking, bekend van enkele Nederlandstalige jazz-zangeressen die hij bijzonder goed begeleidt en bijstaat, komt Kline met dit album 'This Precious Life' tot een aanzienlijk resultaat.
 Al zou de stem van Kline alleen mij niet vervelen, ze is niet de enige met een stem, op dit album. Verschillende muzikanten zijn creatief ingezet als een koortje of wat mysterieus gefluister. Het geeft intimiteit aan de muziek, maakt het spannender.

De band - De band die Kline omringt bestaat uit Cord Heineking zelf. Hij bespeelt verschillende instrumenten zoals de bas, piano, gitaar en drums. Ook is hij te horen tijdens de creatieve inzet van koor en background vocals. De pianisten Koen Schalkwijk en Charly Zastrau ondersteunen de lasy sfeer, terwijl Tim Langendijk op gitaar veel sprankelende accenten meegeeft, waardoor de dreigende melancholie ver op de achtergrond blijft. Percussionist Afra Mussawisade is ingezet bij nummers die strak en dartel zijn.
 Met deze plaat opent je vrije dag in het juiste tempo. Te beginnen met het eerste nummer 'Climb', op gang gebracht met een strakke percussie, en gevolgd door het onbevangen 'Believe'. Er passeren wat romantische en zwoele nummers. (Summer Dream en The Wolf) Het elektronische 'New Technoligy Blues' is een nummer over het gebruik van hedendaagse technologieën of juist het ontbreken ervan. Ik hoor wat CSNY invloed wat achtergrondkoor betreft in 'Love Unconditional'. Al met al een harmonieus geheel, en toch divers.

Conclusie 
- Met Crowdfunding on Kickstarter heeft Kline dit album tot stand kunnen brengen. En dat is iets waar de donateurs geen spijt van hoeven te hebben. Voor Kline een mooie registratie, voor de luisteraar momenten om zich te laten meeslepen.
We hopen binnenkort een kort interview met Léah Kline te publiceren.

~ Jan Klupper, 22 september, 2015

http://www.mpodia.nl/content/léah-kline-precious-life


Op This Precious Life brengt de van origine Amerikaanse maar in Amsterdam woonachtige zangeres LK een mix van zwoele jazzy ballades en stukken in mid tempo die voornamelijk gewijd zijn aan de liefde. De heldere stem en eigenzinnige voordrachten van de zangeres komen heel dichtbij door de directe opname. Ze fluistert en streelt bijna in je oor, zoals in het nummer Words. Hierdoor worden de teksten levendig en persoonlijk . Heel mooi. Grappig en herkenbaar is the New Technology Blues waarin ze zich afvraagt hoe ze overleeft zonder nieuwe media.
Het album dat en samenwerking is met bassist en pianist Cord Heineking, zou inspringen op een verbinding met yoga maar die link is wat ver te zoeken. Daarvoor zou de muziek minimalistischer moeten zijn. Kline laat bijna nergens ruimte over wat juist met meditatie dan wel yoga prettig is. Hooguit het al genoemde Words en Love Unconditional zouden totale ontspanning kunnen beiden. De instrumentatie is mooi in balans met de zang en de arrangementen zijn kundig ingevuld. Hoewel de diversiteit breder had gekund. Dynamischer en spannender wat betreft qua tempo wisselingen.

Al met al een fijne plaat om met gesloten ogen naar te luisteren.
~Angelique van Os, September 2015 Jazzism magazine

Jazz op je matje

Als ex-beoefenaar van Hatha Yoga was ik benieuwd naar de nieuwe CD van Léah Kline: This Precious Life.

De CD informatie rept over “Kline’s door Yoga geïnspireerde Jazz” en daar schuilt een behoorlijke uitdaging in om dat waar te maken.

De bouwstenen van deze productie vormen de complexe teksten gerelateerd aan een aantal Yoga concepten zoals loslaten, de angst voor het leven overwinnen, uitbannen van het kwaad maar je ook laten gaan in ongeremde liefde. Voorwaar geen gemakkelijke thema’s.Rondom de teksten meanderen min of meer vrije melodielijnen die de teksten vormgeven en daardoor erg fris en verassend blijven.

Ook de orkestratie heeft een vrij karakter maar dat is schijn. Deze is zeer nauwkeurig opgebouwd rond de fraaie bastonen van bassist Cord Heineking die een centrale rol vervult samen met de percussie. Drums, gitaar en piano blijven functioneel op het minimalistische af.

Dan de zang van Léah, die zo droog is opgenomen dat je er dorst van krijgt. Maar het heeft een functie want het creëert de intimiteit die de prachtige teksten, of beter gedichten, volledig en hier en daar indringend voor het voetlicht brengen.

Persoonlijk vond ik een hoogstandje het stuk New Technology Blues, waarin een wereld wordt beschreven zonder Iphone, Mac en alles wat daarbij hoort en zonder welke de hedendaagse mens volkomen het spoor schijnt bijster te raken. Dat is precies de gemoedstoestand waar Yoga uitkomst biedt.

Het samenbrengen van teksten met thema’s, zang en orkestratie tot een samenhangend geheel is uitstekend gelukt. Het eindresultaat klinkt in balans, ook zo’n Yoga thema, en vraagt daardoor veel van de luisteraar. Je moet er geconcentreerd bij blijven.

Alles bi elkaar een sfeervolle en met liefde en enthousiasme gemaakte productie. Luister er niet naar maar onderga het, op je matje of gewoon lekker op de bank, want het leven is kostbaar. Elke seconde telt.

~ Bob van Eekhout, BOB’s Blog Juli 2015

http://bobvaneekhout.com/2015/07/17/jazz-op-je-matje/

Na de Lunch.com

...   Muziek over het leven
Haar (Kline's) passie voor muziek en yoga heeft zij nu weten te verenigen op haar laatste cd This Precious Life, waarop negen eigen composities staan. Wie nu denkt aan zweverige mantramuziek zit er volledig naast: de muziek kenmerkt zich door cool jazz grooves, dromerige soundscapes, gezongen harmonieën, vrije improvisaties van bas, toetsen, drums, percussie, gitaar en stem, spoken word en een vleugje soul. In sommige teksten is de yogafilosofie goed te herkennen, zoals in Love Unconditional, maar bovenal gaan de teksten over het leven, zoals yoga eigenlijk ook over het leven gaat. Angsten, twijfels, leugens en bedrog, loslaten, het onvermogen om je uit te drukken in woorden, liefde. In New Technology Blues bezingt Léah op humoristische wijze onze verslaving aan onze laptops, telefoons en andere gadgets. Ze brengt haar teksten op intrigerende wijze en laat daarbij verschillende kanten van haar stem horen: hoog, laag, hard, zacht, scherp, zwoel, fluisterend, hypnotiserend.

Léah heeft met This Precious Life een eigentijds album afgeleverd voor liefhebbers van moderne jazz. De yoga-invloeden zijn herkenbaar voor hen die zich regelmatig op de mat begeven, maar voor mensen die absoluut niets met yoga hebben is de muziek minstens zo interessant. Het is geen plaat met eenvoudige popliedjes: de complexe ritmes en harmonieën vereisen aandacht van de luisteraar. Maar wie deze aandacht kan opbrengen zal worden beloond met gevarieerde, gelaagde en toch ontspannende muziek. En zo komen we weer terug bij yoga, want ook daarbij gaat het over ontspanning door inspanning.

Léah geeft regelmatig savasana-concerten: concerten waarbij je liggend op je (yoga) matje kan genieten van de muziek. .....

~ Marjolein van der Heide, - August 2015http://www.nadelunch.com/category/cultuur

-------------- SAVASANA CONCERTEN----------------

Lekker Jazzy Liggen:

Toen jazzzangeres en yogadocente Léah Kline na afloop van een concertrepetitie op de grond in savasana ging liggen, zoals ze vaak doet, repeteerde de pianist nog wat klassieke muziek. Kline ontdekte dat liggend naar live muziek luisteren een sterkere fysieke ervaring is dan zittend in een concertstoel. Zo werd het savasana concert geboren.

Kline: ‘In onze moderne cultuur luisteren we vaak met onze ogen, maar misschien is die manier, en rechtop zittend, minder heilzaam voor het ervaren van muziek dan liggend.’


De try-out riep om een vervolg. Klaas Donkersgoed, drummer: ‘Er was meer aandacht van het publiek voor de details van de muziek, waardoor wijzelf ook met meer gewaarzijn gingen spelen. Die uitwisseling van energie was erg spannend en mooi om te ervaren.’

Kline zingt naast jazzrepertoire ook eigen nummers. De teksten zijn heel toepasselijk geïnspireerd op het yogaleven. Meer informatie: leahkline.com Yoga Magazine 2015

-----------------------------------------
If you love and Yoga and Jazz , you should check ou

one of Léah Kline’s Savasana concerts!


As a participant at YogaFest Amsterdam there were many classes to be enjoyed, but one to particularly look forward to was Leah Kline's Savasana concert. In a modern culture where our senses can be overloaded and certainly at a Yoga Festival where there is so much to take in, it was a wonderful experience to be able to find a safe spot to just close your eyes and relax and take in what the music had to offer with meditative intentions.

Choosing a mat on a windy day with a warm feeling surrounding us, it was wonderful to have the opportunity to listen to Léah and her band. We were told to take whatever position we found most comfortable even if it meant sitting with our backs to Léah and the band.

The music and soothing voice of Léah slowly started to fill the space. The music struck a sympathetic chord. You could literally feel the music resonating through the floor. Slightly taken by surprise, one's thoughts could wander to how deaf people are able to feel music through the vibrations, or about "cymatics" and with palms to the floor, one could explore those sensations further.

With the second track came an awareness that it was not so much that the different instruments pulsated in different parts of body, and that the music touched a different place and different way with each of the songs played, with the nourishing sound of Léah's voice bringing it all together as one pleasing whole.

With the third song came a recognition that with the low notes there was some tingling one may feel more towards legs and feet and perhaps with the high notes they tended to be more towards the face, neck and chest. By the time the "monkey mind" started to relax, there were colors to be perceived which associated with the sound led to a very meditative experience just floating there in between the notes.The air seemed to pulse and flutter as if it was also swinging and swaying to the music.

Léah reminded us that we were free to change positions if we wanted, and having done so, I realized that my perception of the music changed as well. As we all instinctively closed our eyes when we’re trying to listen intently for a quiet sound, I felt something change when I opened or closed my eyes. With them open, I heard but did not experience the same sensations as when I had them closed where I was much more actively listening. I felt completely wrapped up in a blanket of sound. After what felt like just a few more songs it was time to open our eyes and we were able at last to give the band the applause they well deserved.

The concert was a completely restorative experience. If you love Jazz and yoga, you should check out one of Léah Kline’s Savasana Concerts. It gave a whole new meaning to the phrase "I just came for Savasana".

Leah, in addition to being a gifted jazz vocalist, is also a passionate yoga practitioner. While busy making the CD, Léah was asked by a friend of hers to listen to some classical music he had been practicing and while doing so laying in Savasana she realized the music came to her in a way she had not previously experienced it and that gave her the idea of a Savasana Concert. The band supporting her at the YogaFest was made up of Maurits Fondse, Cord Heineking, Klaas van Donkersgoed and Mateusz Pulawski. The songs played are available on her CD - ‘This Precious Life’.- britton van nunen

Link to article:http://www.yogitimes.com/review/leah-kline-concert-yoga-festival-amsterdam-2015

Meer……www.leahkline.com/press


Jan 24

20:00

De Nieuwe Yoga School

Amsterdam

NL

Jazz -Savasana Concert This Precious Life Pre Release concert
FebruaryBALI


Mar 13

20:00

Lindenhof

Altenberg

DE

I LOVE BOOGIE! 2 Boogie Piano Masters & Me! pianos: Fabian Fritz & Christian Bleiming
April 11

20:00

NH Atlantic Hotel Deltaplein 200

Kijkduin

NL

DOCTOR BERNARD AND HIS SWING ORCHESTRA
April 23

20:00

Bethany's Jazz Club

Amsterdam

NL

CD Release Concert

This Precious Life
Mei 3

15:00

Stadspodium (Grote kerkplein) /

Rotterdam

NL

DOCTOR BERNARD AND HIS SWING ORCHESTRA
May 9

20-21

Cafe Het Paleis

Amsterdam

NL

Concert followed by Vocal Jam sessie Trio Thijs Cuppen
May 14-17Breda

NL

Breda jazz Festival
May 18

20:30

12th Floor Jazz 'n Wine Club

Antwerp

BE

Jazz Standaards with Dirk van der Linden quartet
May 23

20:00

De Nieuwe Yoga School

Amsterdam

NL

Spring Edition Savasana Concert Canto Ostinato
May24

21:00

Jazz @ Cafe Brigand

Herentals

BE

Jazz Standaards with Dirk Dergent & Dirk van der Linden Trio
May 28
de Regentenkamer

Den Haag

NL

Duo with Rob Van Kreeveld Tickets: 15 euro
May 30

22.30-00.45

MeerJazz Festival

Hoofddorp

NL

with ZooT ~ vintage swing band
Jun 01

21u-24u
Kasterlee

BE

Jazz Standaards with DirkDergent
Jun6

16:30

Yoga Fest

Amsterdam

NL

Day Tickets -Leah Kline: Savasana Concert: This Precious Life
Jun 13

15-17

onze Lieve Vrouwe Kerkhof

Amersfoort

NL

Keustad Jazzwith ZooT ~ vintage swing band
Aug21-24
Sli na Bande

Wicklow

IR

Retreat & Concert
Aug 29

20:00

De Nieuwe Yoga School

Amsterdam

NL

Summer Edition: Savasana (laydown) Concert Leah sings songs of Summer
Sept 11

20:00

(Farm)Huiskamer concert

Usselo (Enschede)

NL

with Scott Hamilton + quartet
Sept 12
Jazz on the Corner

Estrado Harderwijk

NL

With Scott Hamilton + quartet
Sept 17
Studio Recording

Den Haag

NL

Trio: Scott Hamilton, Francesca Tandoi, Leah Kline
Sept 21

20:30

12th Floor Jazz 'n Wine Club

Antwerp

BE

with Scott Hamilton + quartet (Live Recording)
Okt 03

17:00

NH Atlantic Hotel Deltaplein 200

Kijkduin

NL

DOCTOR BERNARD AND HIS SWING ORCHESTRA
Okt 25

17:00

Paradiso Noord

Amsterdam

NL

Savasana Concert This Precious Life - acoustic duo – Day Tickets
Okt 29

20:30

The Duke

Nistelrode

NL

Leah Kline with Trio: Rob van Kreeveld,Edwin Corzilius , Frits Landesbergen
Nov 07

20:00

De Nieuwe Yoga School

Amsterdam

NL

Fall Edition: Savasana Concert
******

2016

**************

2016

***

******** 2016 *******
Jan 10

15:30

Brasserie Oncle Jean

Breda

NL

with Frits Bayens Big Band
Jan 14

16:00

Blue Note im Cinema Arthouse

Osnabruck

DE

with Magnificent 5
Jan 15

20:00

Musikschule Wildeshausen

Wildeshausen

DE

with Magnificent 5
April 02

20:15

Le Brocope Theater Brocope Cafe

Oldeberkoop, Friesland

NL

Duo wtih Rob v. KreeveldBiography

Léah Kline is an accomplished stage performer who has enjoyed the privilege of performing in virtually every field of entertainment. Equally at ease before an audience of 2,000 as with one of 30, she has entertained audiences in Europe, Asia, and the US. As a singer, Leah Kline has appeared enough albums to sample the eclectic vocal color and taste in music : original material to straight-ahead jazz. She has earned favorable attention from fellow musicians and jazz fans alike for her sense of timing, natural stage presence, and phrasing of songs paying great respect to the meaning and story of the lyrics. “there is a little Liza Minnelli in her!” ~Rene Steenhorst (telegraaf) . "Just what I always knew about Leah Kline. She's a great singer who brings a jazz sensibility and adventure to everything she sings" Scott Yanow (LA jazz critic)

S
Background


he was born in Japan when her father was stationed there in the military, but grew up in the United States. Kline played piano, congas, and hand bells as a child. She studied dance at the highly competitive North Carolina School of the Arts. She moved to Los Angeles, performing in a wide variety of situations: feature films, musicals & stage. A fall off a balcony disabled her for a period, and a six-month tour on a ship convinced her to become a jazz singer. Kline became part of the Los Angeles jazz community.

Amsterdam
In 2000 she moved to Amsterdam. Since then, she has performed in “There's No Business Like Show Business” (a musical based on the life of Irving Berlin), was part of a “tribute to Ann Burton”, worked with the Glen Miller Orchestras, appeared in “42nd Street” and “Musicals in Ahoy”, toured with her own “JazzCabaret” shows through Nederland, and performs as a jazz singer throughout Europe as a guest or with her own group, with her original repertoire or standards. She has co-hosted a radio show The Jazz Corner, Amstelveen, published music articles, and taught at the “Theater School” in Amsterdam.
K
CDs
line has thus far appeared on 7 CDs: a theatrical standards album based on her Jazz Cabaret Shows performed in LA and Holland (Play ground), her original lyrics and poetry composed with pianist Dirk Balthaus on Juzz Flirtin. ,a blues Cd from German boogie pianist Christian Bleiming (Boogie in my Heart), 2 cds of recognition, a swing cd with the Benny Goodman influenced Bernard Berkhout Swing Orchestra, “Let’s Dance”, and more prominently on cd with vintage dance band ZooT! 2015 is the release of her 2nd album of original material

This Precious Life: a music collaboration with composer/bassist Cord Heineking. 2016 is the set release date of a cd of Jazz Standards with Scott Hamilton & Francesca Tandoi.
Léah placed as finalist in the Dutch Jazz Vocalist Competition in 2005 and is listed as one of the Top Jazz Singers in the book The Jazz Singers - the Ultimate Guide, by LA jazz critic, Scott Yanow.

Léah enjoys yoga philosophy, writing and performing her own prose and lyrics as well as collaborating with non -native speakers and singers on their song text or song copy.


(See music collaborations below)


Timeline

Hoogtepunten:2003 Concertgebouw- A’dam (Ann Burton Tribute masterclass /concert)
2004 Debut CD Léah Kline ~ Playground

Leah Kline in Concert: small theaters in Holland 2004 – 06

Nardis Jazz Club Istanbul 2004

Jazz Festival Beirut 2004 & 2005
2005 CD and Competiton: Finalisten van NL Jazz Vocalisten Concours
2007 CD Release (original songs). : Léah Kline ~ Juzz Flirtin

Tour: Holland/ Germany/Austria Tour 2007 - 08

North Sea Jazz Festival (around town) Rotterdam 2009
2008 CD Release Bands worthy of wider recognition BUMA

(featuring JuzzFlirtin)
2009 CD Release Boogie in My Heart - Christian Bleiming feat. Léah Kline

Tours in Germany 2005-12

Book Release Listed in The Jazz Singers ~ the Ultimate Guide
2010-11 Tour World Famous Glenn Miller Orchestra (Wil Salden) Germany & Poland
2011 CD Release Let’s Swing Dr. Bernard & his swing Orchestra

Tour Jazz festivals & clubs, 2009-11
2012 Tour Bulgaria 2012 (Léah Kline Quintet)

Jazz at the Sea – Lozenets, Spirit of Bourgas; Jazz Festival Bansko ~recorded also for National TV.
2014 CD Release: Keep on Jumpin’ ZooT vintage dance band,

Jazz Festivals in NL.
2015 Summer CD release ~ originals by Léah Kline – This Precious Life
2016 Projected CD release with U.S. tenor saxophonist Scott Hamilton & pianist Francesca Tandoi.

Muzikale Samenwerking: (korte lijst)
Composing, Lyric writing, Arranging:
Anne Chris, Dirk Balthaus, Cord Heineking, Dennis Kivit, Ed Boekee, Ivan van Hetten,

Daan Herweg, (Caro Emerald ( song book copy),


Pianist : USA: John Rangel, Tamir Hendelman ( Jeff Hamilton trio)

EU: Rob van Kreeveld, Hans Vroomans, Dirk Balthaus, Christian Doepke, Ed Boekee, Christian Bleiming, Leo Bouwmeester, Mike Del Ferro, Dirk van der Linden,

Bassist: Cord Heineking, Jasper Somsen, Edwin Corzilius,

Guitarist: Wolfgang Martini, Jeen Rabs, Mateusz Pulawski

Horn: Effraim Trujillo, Bert Boeren, Robert Veen, Bernard Berkhout, Ferdinand Povel, Kurt Weiss, Frits Kaatee, Candy and Hans Dulfer

Drums: Frits Landesbergen, Hans Beun, Anton Burger,

Big Bands: Konrad Kosselleck Big Band, Dr. Bernard Swing Band, ZooT- vintage dance band, Glenn Miller Orchestras (Holland and France), West Coast Big Band, Frits Bayens

Discografie:
This Precious Life"

Contemporary

Leah Kline

2015 Theatrics Productions

"Keep on Jumpin"

Swing-dance

ZooT vintage Dance Band

2013 Independent


Let’s Dance”

Swing

(Dr.) Bernard Berkhout

(and his Swing Orchestra)

2011 Independent

Play for Now”

Pop Jazz

Anne Chris (as co- lyricist)

2010 Twenty 0 Records

Boogie in my Heart”

Boogie Blues

Christian Bleiming Trio

featuring- Léah Kline

2009 Acoustic Music Records DE

"Juzz Flirtin"

Contemporary

Léah Kline

2007 Theatrics Prod/Hi5 Records

NL Jazz Vocalisten Concours 2005

Classic/Standards

Verzamel cd

NL Jazz Vocalisten Concours

2005 Odeon

"Playground"

Theatrical Standards

Léah Kline

2003 Theatrics Productions


Kontact Informatie:

Artiest: Léah Kline

06.16.60.4770

1053 CN Amsterdam

TheatricsProductions@telfort.nl

leahkline@hotmail.com
Kantoor: Jerry Steyger

06 53.17.0498

Valkenlaan

Delft


Jerry.steyger@gmail.com
Website: www.LeahKline.com


Logo:

This Precious Life


Léah Kline


Pagina van
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina