Paardensportvereniging de trouwe kameradenDovnload 11.11 Kb.
Datum24.07.2016
Grootte11.11 Kb.

PAARDENSPORTVERENIGING DE TROUWE KAMERADEN
Chaam, 2016


Geachte paardensportliefhebber,

Op zondag 17 juli a.s. organiseert PSV De Trouwe Kameraden haar 27e TuigPaardenGala.

Tijdens het TuigPaardenGala zal er ook voor de 27e maal het

Open Chaams Kampioenschap (OCK) aangespannen rijden worden verreden.

Deze titelstrijd loopt als een rode draad in verschillende manches, tussen de officiële wedstrijdrubrieken door.


Het Open Chaams Kampioenschap is de ruggengraat van het Galaprogramma.

We streven naar: Meer publiciteit

Een bijzondere entourage

Een presentatie van elk der deelnemers aan het publiek

Zoveel mogelijk ras-uniformiteit in de groepsindeling

Goed bezette rubrieken.

De laagdrempeligheid blijft. Iedereen kan meedoen. Uw deelname beschouwen we graag

als een geschenk dat bijdraagt aan de uitstraling van het evenement.
Steeds meer recreatieve rijders uit verre regio grijpen deze unieke sportieve uitdaging aan om voor een massaal publiek hun aanspanning te presenteren. Speciale voorwaarden zijn er voor dit kampioenschap niet. Iedereen die over een pony of een paard beschikt, mits de aanspanning veilig is, kan deelnemen. Dat kan met pony’s en paarden van allerlei rassen en slagen voor allerlei-soortige rijtuigen. De paarden of pony’s kunnen in allerlei vormen (enkelspan, dubbelspan, meerspan, tandem, etc.) worden gepresenteerd.
Het is puur een recreatief treffen. Paarden of pony’s die in wedstrijdverband in aangespannen sport (muv mennen) bij een of andere bond worden uitgebracht zijn dan ook uitgesloten. Ook deelnemers die op dezelfde dag aan één van de officiële wedstrijdrubrieken aan het gala deelnemen, mogen niet deelnemen aan het OCK.

De deelnemende paarden of pony’s worden zoveel mogelijk naar ras en type ingedeeld in groepen. Soms is het onvermijdelijk dat verschillende rassen of aanspanningen worden samengevoegd. In dat geval zullen de specifieke bewegingsvormen van elk ras in de juryoverwegingen worden meegenomen. Over alle groepen wordt door een deskundige jury een zodanige selectie toegepast dat maximaal vijftien aanspanningen de grote finale om de Open Chaamse titel 2016 kunnen rijden.

De finale, met extra chachet, krijgt hiermee het verloop van een gewone rubriek. Met meer ruimte en veel meer rijtijd voor alle finalisten.
Voor dames is er een extra rubriek in het programma opgenomen, het zogenaamde damesnummer. Het schept voor hen een extra startmogelijkheid. Wél apart opgeven.

Ook het damesnummer maakt onderdeel uit van het OCK.
Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de speciale jeugdrubriek. Originele aankleding wordt op prijs gesteld. Er zal een eigen prijzenstelsel worden gehanteerd. Bij elke deelnemende aanspanning hoort een begeleider “aan boord” of iemand in het veld die direct kan ingrijpen bij dreigende onregelmatigheden.
Wij attenderen deelnemers aan het OCK erop dat ook met variabele aanspanningen kan worden deelgenomen mits het programma dat toestaat. Voorbeeld: Wie over een tweespan beschikt kan daarnaast ook inschrijven voor twee enkelspanrubrieken…. óf

met een tandem. Met een vierspan zijn de mogelijkheden nog veel groter. In de finale mag men slechts aantreden zoals men zich heeft gekwalificeerd (zelfde paarden(en), zelfde rijd(st)er).

Per manche zijn erelinten, eremetaal en paardenbrok als prijs beschikbaar.

De nieuwe Open Chaamse Kampioen kan rekenen op de Grote Prijs van Alphen-Chaam, 100 kg paardenbrok beschikbaar gesteld door de Firma Theeuwes Mengvoeders te Ulicoten én …. op de eeuwige roem!
Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld. Juist het OCK, draagt enorm bij aan de succesformule van het TuigPaardenGala. Ambiance, topsport én recreatieve hoogstandjes, veel publiek, sfeer én menspektakel. U past als deelnemer in dat unieke geheel. U moet het beleefd hebben.
We zien uw inschrijving middels bijgaand inschrijfformulier graag vóór 5 juli tegemoet zodat we uw komst ook via het programmaboekje kunnen aankondigen.
Heeft u vrienden of bekenden die ook willen deelnemen, dan kunt u het inschrijfformulier kopiëren of van de website (www.trouwekameraden.nl) downloaden.
Het TuigPaardenGala Chaam omvat naast de strijd om het OCK ook officiële rubrieken voor tuigpaarden, hackney’s en friezen. Daarnaast zijn er spectaculaire snelheidswedstrijden voor menners met als inzet de eretitel Ben Hur 2016.
Aanvang 9.30 uur. Finale OCK rond 17.00 uur
Wij hopen ook U dit jaar te mogen begroeten.
Met vriendelijke groet,

namens de organisatie

mw Sylvia Leuris

secretaris

p/a Gilzeweg 43C

4861 AS ChaamTuigPaardenGala Chaam zondag 17 juli 2016Website: www.trouwekameraden.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina