Penta – Info datum: 5 september 2011 uit de oaseDovnload 20.11 Kb.
Datum16.10.2016
Grootte20.11 Kb.
cursusjaar: 2011-2012 PENTA – Info datum: 5 september 2011
UIT DE OASE
Als wij niets doen…
Als wij dat kind

dat klem zit

niet opvangen,

als wij niet opkomen

voor die klasgenoot

die getreiterd wordt,

wie komt dán in actie?
Als wij niets doen

tegen het geweld

dat toeneemt,

als wij elkaar

bij dreigend gevaar

in de steek laten,

wie zal dán iets doen?
Als wij niet willen delen

met mensen

die weinig hebben,

als wij niet een beetje

op elkaar letten

of het wel goed gaat,

wie zal dán helpen?
Wij mensen,

allemaal


stuk voor stuk,

zijn Gods handen …INTRODUCTIE LEERJAAR I


De nieuwe lichting brugklassers kreeg op dinsdag 21 augustus een pittig programma voorgeschoteld. Ze werden onder handen genomen door medewerkers van Theater Hofplein. Na een halve dag intensief trainen mochten ze gelijk optreden voor ouders, broers en zusjes. Iedereen deed dat met veel enthousiasme. Via spel en uitbeelding leerden de eerstejaars de medeleerlingen kennen. Op woensdag volgde een dag met informatie over het dagelijkse reilen en zeilen op Bahûrim. Donderdagochtend stapten de meesten met een zelfverzekerde blik in de ogen binnen. De eerste lessen met het eerste huiswerk vielen niet tegen. We hopen dat het zo blijft!

Op dinsdag 28 augustus zijn de rekenlessen gestart en datzelfde geldt voor de huiswerkbegeleiding die op maandagmiddag 27 augustus van start ging.EVEN VOORSTELLEN


Hallo!

Ik ben Mevr. Molenkamp, de nieuwe docent Mens & Maatschappij en geschiedenis op Bahûrim. De afgelopen twee jaar heb ik met plezier lesgegeven op de Charles de Foucauld in Spijkenisse. En nu hoop ik een net zo'n leuke tijd tegemoet te gaan op Bahûrim.

Als je het mij zou vragen dan zeg ik natuurlijk dat geschiedenis het mooiste vak is! Alle verhalen en mythes of het nu gaat over de oudheid of over de afgelopen paar maanden. En in een stad als Brielle is lesgeven al helemaal makkelijk aangezien de verhalen hier bijna in de stadsmuren geschreven staan.

Met vriendelijke groet,

Mevr. Molenkamp

EVEN VOORSTELLEN


Mijn naam is Marie-Michelle Acosta, 26 jaar oud en al weer voor het 8e jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs. Afgestudeerd als klassiek gitariste aan het Rotterdams conservatorium.

Tijdens deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met het voortgezet onderwijs en ben ik er op slag aan verslingerd geraakt. Ik kan u vertellen dat er niets zo mooi is als de leerling die onzeker een gitaar in de handen neemt, aan het einde van de les vol trots een melodie kan laten horen!

Muziek kent geen onderwijsniveau, muziek discrimineert niet maar verbroedert. In de muziekles zullen we de plaats van muziek binnen kunst en cultuur behandelen en leren dat muziek meer is dan top 40, maar zullen we vooral genieten van het met elkaar muziek maken. U bent altijd van harte welkom om ons daarbij te vergezellen!

GEBRUIK MOBIEL


Zeer waarschijnlijk heeft u er al iets over gehoord. Het gebruik van de mobiele telefoon op Bahûrim is aangescherpt. Leerlingen dienen de mobiel in het kluisje te bewaren. De kluisjes zijn voorzien van nieuwe sloten zodat ze veilig opgeborgen kunnen worden. Bovendien kunnen de leerlingen binnenkort via het wifi netwerk gratis gebruik maken van internet.

De straffen voor het gebruik van de mobieltjes op de gangen of in het klaslokaal zijn zwaar. We hopen dan ook dat alle leerlingen snel het

gebruik van de mobiel zal aanpassen aan de nieuwe regels. Door het handhaven van de nieuwe regels hopen we de afleiding tijdens de lessen aanmerkelijk te beperken. Mocht het toch nog misgaan dan krijgt de leerling ’s middags, na een telefoontje van één van de ouders verzorgers, de mobiel mee naar huis zodat de veiligheid op weg naar huis gewaarborgd is.

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Patty de Koning en ik ben 23 jaar. Ik ben een jaar geleden afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, als docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ik geef inmiddels zo’n drie jaar les, waaronder op verschillende PENTA vestigingen. Zo ben ik bekend op Bahûrim, Jacob van Liesveldt (waar ik dit jaar ook les geef), Blaise Pascal en de Oude Maas. Hier heb ik verschillende soorten vervangingen ingevuld voor collega’s die ziek of met verlof waren, wat mij veel verschillende ervaringen heeft opgeleverd!
EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Peter Buijsman, en sinds dit schooljaar ben ik in dienst als conciërge. Op de woensdag en de vrijdag op Jacob van Liesveldt in Hellevoetsluis en op donderdag om de week op Bahûrim in Brielle.

Tot bijna twee jaar geleden woonde ik op het eiland Texel, waar ik de laatste tien jaar ook als conciërge werkzaam was op "de" middelbare school OSG de Hogeberg. Vanwege mijn relatie ben ik verhuisd van Texel naar Renesse. Gelukkig ook daar genoeg ruimte op het strand om mijn hobby, powerkiten nog steeds te kunnen uitvoeren. Op ditzelfde strand loop je ook het risico mij te paard tegen te komen. Dit

doe ik nog niet zo heel lang, dus een kleine waarschuwing is bij deze dan wel op zijn plaats.

Daarnaast is mijn grootste hobby toch wel mijn eigen drive in show. Op Texel is deze toch wel het meest bekend, maar ook hier in de regio wil

ik er wat meer mee gaan doen. dus mocht je een keer iets te vieren hebben...EXCURSIE DEN HAAG

Dinsdag 13 september vertrekken de eindexamenkandidaten naar Den Haag. Daar zullen ze veel aandacht besteden aan de staatsinrichting van Nederland.

Het is een leerzame dag, waarbij de leerlingen les krijgen over de Nederlandse politiek d.m.v. filmmateriaal, een quiz etc. Ze ontmoeten ook een lid van de Tweede Kamer, nemen een kijkje in de grote vergaderzaal en bezoeken de Ridderzaal. De organisatie is in handen van het Instituut voor publiek en politiek.

Dit alles in het kader van het examenvak maatschappijleer. Voor de examenkandidaten geschiedenis is het ook zinvol, omdat staatsinrichting een van de onderdelen van het eindexamen is. Na deze inspannende uren, krijgen de leerlingen ook nog wat tijd om te shoppen in de binnenstad van den Haag. Omdat we na de spits weer terug willen rijden, kunnen ze er ook nog wat eten. De Mac Donald die op de hoek zit wordt druk bezocht, zo is onze ervaring!ACTIVITEITENOVERZICHT WEEK 36

05-09 publicatie PENTA-Info 2

06-09 directieoverleg op Jacob van Liesveldt / start lessen SBU leerjaar II / leerlingen-bespreking leerjaar II, III en IV / mento-ren overleg leerjaar II / bijeenkomst alcoholpreventie 19.30 uur in de Geuzenstaete

07-09 directieberaad Bahûrim

08-09 overleg OOP en directie


ACTIVITEITENOVERZICHT WEEK 37

12-09 voorlichtingsavond leerjaar III

13-09 directieoverleg op Jacob van Liesveldt / leerjaar IV excursie naar Den Haag

14-09 vergadering PENTA medezeggenschaps-raad, directieberaad Bahûrim / voorlichtingsavond leerjaar I

ACTIVITEITENOVERZICHT WEEK 38

19-09 voorlichtingsavond leerjaar IV

20-09 directieoverleg op Jacob van Liesveldt / voorlichtingsavond leerjaar II / vergadering werkgroep taalbeleid / vergadering werkgroep ARBO21-09 directieberaad Bahûrim / leerlingenberaad leerjaar IV (9.45-10.30)/ directeuren-overleg Samenwerkingsverband VPR op OM (14.00-16-30) / vmr vergadering
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina