Persberich tDovnload 16.18 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte16.18 Kb.

P E R S B E R I C H T

Barendrecht, 23 maart 2011


VIZIMAX Smart Grid Automation Platform gecertificeerd door KEMA:

RightWON nu IEC 61850 Server + GOOSE compatible dankzij partnerships met COPA-DATA en COPALPVIZIMAX Inc., een wereldwijde leverancier van Smart Grid automatiseringsoplossingen, heeft aangekondigd dat haar RightWON™ productlijn nu volledig compatibel is met IEC 61850 Server en GOOSE en dat deze communicatie functies zijn gecertificeerd door KEMA bij het testen van installaties voor industrieën in de energie- en nutssector.
De RightWON is een veilig, modulair en consitent automatiserings RTU/PLC/gateway/communicatieplatform met protocol conversie die stroomonderbrekers, transformatoren, sensoren, besturings- en monitoring devices op zowel substation niveau alsmede via externe ingangspunten voor distributie en transmissie-netwerken verbindt. De RightWON is volledig field upgradable en configureerbaar met behulp van I/O, LAN, WAN en en state-of-the-art telecom Smart plug-ins inclusief GSM/GPRS/EDGE/3 G/CDMA.
VIZIMAX is er samen met COPA-DATA en COPALP in geslaagd een breed scala van energie protocollen te implementeren op de RightWON. Daarmee komt men tegemoet aan de nieuwe behoeften voor de industrie voor Smart Grid automatisering. "Onze klanten en partners stelden als eis dat de RightWON zou voldoen aan KEMA, die een ongelooflijke expertise heeft opgebouwd in IEC 61850. De ondersteuning van COPA-DATA en COPALP bij de uitvoering van IEC 61850 Server en GOOSE maakte het mogelijk om de KEMA Certificering sterk te overtreffen" vertelt Jean-Guy Lacombe Voorzitter en CEO van VIZIMAX. “IEC 61850, DNP3, ModBus, en IEC 60870 zijn nu volledig geïntegreerd. Protocol conversie tussen poorten is een standaard feature”
De RightWON borduurt ook voort op COPALP’s soft PLC straton® voor Linux en wordt geleverd met de volledig IEC 61131-3 compatibele RightWON configuratie Suite voor uitgebreide automatiseringsbehoeften met inbegrip van Web HMI ontwerp. De ingebouwde SCL-editor met een bottom-up benadering staat het RightWON platform toe alle modellen van IEC 61850 logische Nodes (LNs) te ondersteunen. Als gevolg daarvan past de RightWON naadloos in alle energie applicaties met inbegrip van windmolenparken, zonne-energie, hydro-elektriciteit en IED functies.
Sized-to-fit RightWON configuraties kunnen door systeem integratoren worden aangepast om applicaties te maken voor:

  • Upgrade van oudere apparatuur, RTUs, PLC's of bestaande IEDs die aan de IEC 61850 communicatie standaard voldoen,

  • Veilige koppeling van particuliere zelfstandige producenten (IPP) aan het utility’s distribution network,

  • Besturing en monitoring van voltage circuit breakers en transformatoren,

  • Foutdetectie op afstand en geautomatiseerde reclose/ disconnect handelingen binnen distributienetwerken,

  • Messaging, alarmering, SMS, operational data broadcast en team management applicaties voor energiebedrijven, integratoren en nutsbedrijven.Over VIZIMAX

Opgericht in 1988 is VIZIMAX een grote onafhankelijke producent van intelligente systemen voor Smart Grid. VIZIMAX biedt wereldwijd bewezen, innovatieve productlijnen aan energiebedrijven, systeemintegratoren en grote industrieën. Klanten zijn o.a. GE, Siemens, Alstom raster, Schneider Electric (voorheen Areva T & D), BHEL, New York Power Authority, National Grid and Hydro-Québec.


Over KEMA

KEMA is opgericht in 1927, een wereldwijde leverancier van business en technische consultancy, operationele ondersteuning, metingen en inspecties, tests en certificering voor de energie- en nutssector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem, Nederland. KEMA heeft meer dan 1.600 professionals die wereldwijd werkzaam zijn met kantoren en vertegenwoordigingen in meer dan 20 landen. KEMA's Amerikaanse dochteronderneming, KEMA Inc. is gevestigd in Burlington en is aanspreekpuntvoor energie klanten in heel Amerika en de Caraïben.


Over COPALP

Opgericht in 2002, is het COPALP’s missie om softwaretools en componenten te maken voor embedded systemen op het gebied van industriële besturing voor klanten die op zoek zijn naar consistie, extreme kwaliteit, lange termijn relaties, compatibiliteit zekerheid en volledige standaard. Gefocussed op IEC 61131-3, is straton volledig ontworpen voor alle automatiseringsoplossingen, van machine- en besturings fabrikanten tot systeem-integratoren en machinebouwers.
  • Beeldonderschrift

Dankzij de samenwerking met COPA-DATA en COPALP, ontving VIZIMAX KEMA certificering voor het RightWON modulaire automatiserings- en communicatieplatform met IEC 61850 Server en GOOSE connectivity.
SigmaControl

Met ruim 20 jaar ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als SIGMATEK, COPA-DATA, KEBA en


IQ-Automation voor de BENELUX.

De uitgebreide kennis van zaken op met name Motioncontrol gerelateerde oplossingen en de klantgerichte aanpak leiden tot de kostenbesparende oplossingen die de sleutel zijn tot uw succes.


COPA-DATA

COPA-DATA is de leidende Europese ontwikkelaar van HMI/SCADA systemen. De specialisatie sinds midden 80er jaren in automatisering software heeft de Salzburger firma tot de technologische voorloper op de industriële automatiseringsmarkt gemaakt.

Momenteel heeft COPA-DATA vestigingen in Duitsland, Italië, Frankrijk en het midden oosten (Korea) naast een uitgebreid netwerk van partners in de rest van de wereld. De firma biedt werk aan meer dan 100 medewerkers en heeft inmiddels indrukwekkende referenties waaronder Festo, BMW en Audi. Meer dan 70.000 zenon systemen zijn ingezet in de automobiel, machinebouw, energie- en productie- industrie wereldwijd.
Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor nadere informatie en fotomateriaal:

Astin de Zeeuw, Communicatie & Marketing

T +31 (0)180 69 57 77astin@sigmacontrol.eu

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina