Persbericht, 25 november 2011 Dick Velthuizen wint Prijs voor beste archeoloog van Nederland De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (gpnv) is dit jaar gewonnen door Dick Velthuizen, medewerker van Nieuw Land in LelystadDovnload 10.63 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte10.63 Kb.
Persbericht, 25 november 2011
Dick Velthuizen wint Prijs voor beste archeoloog van Nederland
De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV) is dit jaar gewonnen door Dick Velthuizen, medewerker van Nieuw Land in Lelystad. In een spannende nek-aan-nek-race wist de bekende archeologisch medewerker uit Flevoland uiteindelijk de meeste stemmen binnen te halen en mocht dus vandaag de beroemde wisselbokaal van de GPNV mee naar huis nemen.
De Prijs werd uitgereikt door de voorzitter van de jury van de GPNV, die Dick Velthuizen roemde om zijn onvermoeibare inzet voor de archeologie van Flevoland, zowel in het veld als bij zijn activiteiten om zoveel mogelijk bekendheid aan de archeologie te geven. Dick Velthuizen mocht de Prijs in ontvangst nemen tijdens de Reuvensdagen, het grote landelijke archeologiecongres van Erfgoed Nederland. De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie wordt jaarlijks uitgereikt aan een veldarcheoloog, amateurarcheoloog of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor het archeologische veldwerk en is een initiatief van Hazenberg Archeologie. De Prijs is dit jaar voor de negende keer uitgereikt.
Dick Velthuizen in actie zien? Als mensen het vermoeden hebben een archeologische vondst uit Flevoland in hun bezit te hebben, kunnen zij met hun vondst naar het maandelijkse Archeologisch Spreekuur in Nieuw Land komen. Dick Velthuizen zal, bijgestaan door leden van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, de meegebrachte voorwerpen determineren. Als de aanwezige deskundigen geen raad weten met een vondst, zullen zij hun uiterste best doen om de mensen door te verwijzen naar specialisten. Ook kan het voorwerp tijdelijk worden achtergelaten, zodat de archeoloog op zoek kan gaan naar een specialist binnen het vakgebied. Op vrijdag 2 december is het eerstkomende spreekuur en bent u van harte welkom in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten in Nieuw Land. Het spreekuur begint om 13.00 uur tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen zich bij aankomst melden bij de receptie. Aanmelding vooraf is niet nodig.
Noot voor de redactie
Voor nadere informatie over de GPNV kunt u contact opnemen met Hazenberg Archeologie.

Lauren Bruning, tel. 06-53937432 of gpnv@hazenbergarcheologie.nl. Zie ook www.gpnv.nl
De genomineerden voor de GPNV 2011 waren:

Jasper de Bruin, docent provinciaal-Romeinse archeologie Universiteit Leiden

Henk Hiddink, senior archeoloog ACVU-HBS (Archeologisch Centrum van de Vrije Universiteit, Hendrik Brunsting Stichting)

Dick Velthuizen, beheerder van het provinciaal depot voor bodemvondsten Nieuw Land Erfgoedcentrum van de provincie Flevoland

Evert Ulrich, veldwerkcoördinator Archeologische Club Oldenzaal en de afdeling Twente van de Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland
Deze vier kandidaten zijn door de jury van de GPNV geselecteerd uit alle binnengekomen aanmeldingen.
Voor meer informatie over Dick Velthuizen, het archeologisch spreekuur en Nieuw Land kunt u contact opnemen met Elisabeth Hoffs via de onderstaande contactgegevens.
Nieuw Land, Oostvaardersdijk 01-13, Postbus 73 - 8200 AB Lelystad - www.nieuwlanderfgoed.nl
Elisabeth Hoffs

Medewerker marketing en communicatie
T (0320) 22 59 08 (pers)

T (0320) 22 59 00 (algemeen)


F (0320) 26 04 36
M 06- 57597642

E e.hoffs@nieuwlanderfgoed.nlwww.nieuwlanderfgoed.nl
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina