Persbericht, 28 juli 2003 Lipton steunt het straattheaterDovnload 9.26 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte9.26 Kb.

Persbericht, 28 juli 2003Lipton steunt het straattheater

Gevoelig voor alles wat spontaniteit, authenticiteit en natuurlijkheid uitdrukt, besloot Lipton om de straatartiesten te helpen hun kunsten uit te drukken. Deze zomer 2003 is Lipton partner van diverse spektakels, festivals en artiesten.
In Brussel op het Muntplein voert Espaces Spéculoos, elke zaterdag, een Lipton Ice Tea Green spektakel op. Tijdens de Gentse feesten is het de beurt aan Theater Exces. In Chassepierre, tijdens het 30ste Fête des Artistes, zal Lipton aanwezig zijn met hun Green woonwagen en toneelgezelschap. Het bonte artiestengezelschap van Lipton Green zal ook zorgen voor animatie tijdens de Roller Parades en op de Antilliaanse Feesten in Hoogstraeten. Deze zomer kan je ook overal de Lipton Green woonwagen tegen komen, handbeschilderd door één van deze artiesten, die dient als loge voor de verschillende opvoeringen.


Straattheater, wat is dat?

De eerste stap werd gezet in de 18e eeuw in Engeland. Circuskunst veroverde snel de wereld

en werd verrijkt door talloze interculturele contacten die ontsprongen in scholen en via andere talen. Vandaag wordt straattheater opgevoerd door een allegaartje van artiesten:

acrobaten, jongleurs, toneelspelers, muzikanten, humoristen, dansers, goochelaars, …

Allen vallen zij onder dezelfde noemer, bepaald door de plaats van hun performance:

de straat, een plaats waar veel volk passeert en elkaar ontmoet.


Straattheaterkalender

"Espaces Spéculoos"
Tijdens "Espaces Spéculoos", van eind juni tot eind september, is het hét moment om te ontdekken hoe straattheater bepaalde openbare plaatsen kan herwaarderen, door op een spontane manier contact te creëren met en tussen de toeschouwers. Op het Muntplein, in het centrum van Brussel, dient een Green woonwagen als ontmoetingsbureau en als loge voor de straattheaterartiesten. Elke zaterdag om 15u, 16u en om 17u, stelt Lipton Ice Tea Green een selectie van artiestengezelschappen voor.


Theater Exces
Internationaal mime en bewegingstheater, het theater Exces begint zijn 30ste levensjaar.

Hun troef: mime en bewegingskunst. Hun geliefkoosd terrein: de straat.

Theater Exces heeft reeds duizenden toeschouwers verrukt, verbaasd, ontroerd

in Japan, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Spanje, … Het thema van hun huidig spektakel?

Gekke vogel-steltlopers in een grote natuurkooi…in het hartje van Gent. Elke dag van 18u tot 21u op de Achtersikkel en het Emiel Braun Plein tijdens de Gentse Feesten.

30e Fête des Artistes – Chassepierre - Internationaal Straattheater – 23 & 24 augustus 2003

Chassepierre, een klein dorp in de Ardennen, vlakbij Florenville, wordt gedurende twee dagen overspoeld met alle soorten artiesten. Toneelspelers, muzikanten, clowns, acrobaten, … bezetten de straten en overspoelen het publiek met hun fantastische animaties. 50 gezelschappen - 300 artiesten in één weekend. Pleinen, voetpaden, voortuinen en zelfs de meest onverwachte plaatsen worden omgetoverd in improvisatiepodia voor de ogen van de talloze toeschouwers. Elk hebben ze hun eigen stijl. Maar altijd met een vleugje humor, een verrassend plot, spontane reacties en in direct contact met hun publiek.


Tijdens de ganse zomer dwalen vier Green straatartiesten rond, slagwerkers en animators in een complete “Green”-look, vermaken het publiek op verschillende festivals, roller parades en op andere evenementen. Interactie met het publiek, op een spontane en gemoedelijke manier.

Ze verdelen ook boodschappen van plezier, liefde en evenwicht (onder de vorm van stickertjes met de "Kauai Life Rules").

Het Green artiestengezelschap : waar en wanneer?
*Antilliaanse Feesten - Hoogstraeten - 8 en 9 augustus

* Roller Parades in juli en augustus (data te bevestigen)


in Koksijde, Brussel, Gent en Namen.

* Chassepierre (in de Ardennen) - 23 & 24 augustus


Zoek de Green woonwagen: verdeling van bons voor een gratis Lipton Ice Tea Green!

* Muntplein, tijdens de ganse zomer (van 27 juni tot 27 sept.),


en elke zaterdag vanaf 15u vlakbij "Lipton Ice Tea Green" spektakel.

Perscontact :

Maja Van der Borst & Serge Dielens

APTITUDES

De Frélaan 219

1180 Brusseltel :02/375.59.78

maja@aptitudes.be & serge.dielens@aptitudes.beDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina