Persbericht, 7 april 2015 Ontspannen en opladen in Oostenrijk Even helemaal weg zijn van de alledaagse stress. Ontspannen en weer opladen. Een vakantie in een Oostenrijks kuuroord, midden in een geneeskrachtige omgevingDovnload 14.9 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte14.9 Kb.


Persbericht, 7 april 2015


Ontspannen en opladen in Oostenrijk
Even helemaal weg zijn van de alledaagse stress. Ontspannen en weer opladen. Een vakantie in een Oostenrijks kuuroord, midden in een geneeskrachtige omgeving, streelt lichaam en ziel.

Luchtkuuroord_Ramsau_am_Dachstein'>Luchtkuuroord Ramsau am Dachstein

Van de zuivere lucht op het hoogplateau van Ramsau am Dachstein in de Steiermark krijg je 's zomer en 's winters weer nieuwe energie.

Het hoogplateau van Ramsau am Dachstein dat op een hoogte van 1000 tot 1300 meter ligt, mag sinds 2004 pronken met het predicaat 'Luchtkuuroord'. Het gebied op het hoogplateau is ruim 18 kilometer lang en 4 kilometer breed en strekt zich uit als een tapijt over het Ennstal. 's Winters geniet men hier tijdens het langlaufen, skiën en gletsjertochten met volle teugen van de zuivere berglucht van de Dachsteinregio. 's Zomers ontspannen gezinnen in de regio Ramsau bij een uitstapje in het klimbos-parcours, op de klimpaden en tijdens een flinke wandeltocht.

www.ramsau.comWaterval met geneeskracht

'Heerlijk diep ademhalen' dat is het motto bij de Krimmler watervallen in het nationale park Hohe Tauern in het SalzburgerLand.

De Krimmler watervallen in het SalzburgerLand zijn niet alleen de grootste in hun soort in Europa, de nevel van de watervallen heeft ook een geneeskrachtig effect: mensen met een allergie en astmapatiënten, die de waterval regelmatig bezoeken, merken een duidelijke verbetering van hun klachten. Onderzoekers vermoeden dat dit komt door de fijne, ionenrijke druppeltjes die in de waterval ontstaan en de lucht verrijken. De gasten van de gecertificeerde allergie-vriendelijke hotels in de regio Oberpinzgau, kunnen tussen mei en september genieten van vakanties met duurzaam effect.

www.krimml.at, www.hohe-tauern-health.atGezond gas

In Bad Schönau in Niederösterreich stroomt geneeskrachtig koolzuurgas uit de aarde, dat voor therapeutische doeleinden wordt gebruikt.

Kuuroord Bad Schönau heeft een bijzonder geneesmiddel: natuurlijk koolzuurgas. Het gas komt samen met het grondwater aan het oppervlak, en heeft een gezond effect op hart en bloedvaten en het lichaam. Wie een ontspannen verblijf in Bad Schönau wil combineren met cultuur, mag het Internationale Storytelling Festival van 28 tot 31 mei niet missen. 30 artiesten uit de hele wereld veranderen Bad Schönau dan met verhalen, pantomime, poppenspel, clowneske grappen, acrobatiek en muziek, in een fantastische sprookjeswereld.

www.badschoenau.at, www.fabelhaft-storytellingfestival.at


Het Davos van Steiermark

Aartshertog Johann schreef in zijn dagboek al over de pracht van de bergen in de regio rond de Hochschwab en prees 'de uitstekende lucht hier boven'.

Dankzij het geneeskrachtige klimaat rond kuuroord Aflenz in de Steiermark, staat deze regio al sinds de keizertijd bekend als 'Het Davos van de Steiermark'. Maar niet alleen de gezonde alpine lucht geeft de gasten nieuwe energie: onder het motto 'alpine lucht en kruidengeur' biedt de regio een gevarieerd programma rond de geneeskrachtige planten uit bos en weide – het aanbod loopt van wandelingen op het geneeskrachtige-kruiden-pad en kruidenrondleidingen voor kinderen tot en met 'Solb’n rühren', waarbij de gasten van zelf geplukte planten zalf, tinctuur en een olie-extract maken.www.regionhochschwab.at, www.hochsteiermark.atTussen bergen en meer

Waidring am Pillersee in Tirol is al meer dan 100 jaar een populaire bestemming voor de zomervakantie, waar de gasten heerlijk op adem komen.

Als sanatorium voor aandoeningen van de luchtwegen, maar ook van het zenuwstelsel, trok Waidring im PillerseeTal al in de jaren '20 van de vorige eeuw heel wat gasten naar de Kitzbüheler Alpen. Met of zonder klachten, dankzij de beschutte ligging en het milde klimaat komt iedereen hier tot op de dag van vandaag tot rust. Het weldadige effect van een verblijf in de zuivere lucht wordt versterkt met verschillende therapieën. Wie het arrangement 'Kneippen, maar dan anders' boekt, geniet van verkwikkende watertoepassingen in het zuivere bergwater van de Kitzbüheler Alpen en ervaart, hoe de oudste brouwerij ter wereld bergdennenolie maakt, die voor gezondheids- en schoonheidsproducten wordt gebruikt. www.waidring.co

Hardlooptraining op hoogte

De Turracher Höhe op de grens van Karinthië en de Steiermark is vanwege zijn klimatologische omstandigheden tot in Afrika bekend.

Gematigde temperaturen, lucht zonder fijnstof en veel zon: ervaar het milde klimaat op de Turracher Höhe op een sportieve manier bij hotel Hochschober. Ook de professionele hardlopers uit Kenia hebben de voordelen van de alpine lucht hier ontdekt en slaan elk jaar hun zomertrainingskamp op de Turracher Höhe op. Wie hetzelfde wil doen als de Kenianen, kan van 14 tot 17 juni terecht voor een hardlooptraining door professionele trainers. Na het sporten is het tijd om te ontspannen: buiten in het verwarmde meerbad of binnen in de hamam. Het hardlooptraining-arrangement voor € 680,- per persoon in een tweepersoonskamer omvat vier overnachtingen met volpension en alle dienstverlening van hotel Hochschober.

www.hochschober.com


Meer informatie (noot voor de redactie):

Oostenrijks Toeristenburo


Thiebout van den Bergh - Marketing & PR Manager
Tel.: 020-4623502, mail: thiebout.vandenbergh@austria.info

B2C: www.austria.info B2B: www.austria.info/b2b


thiebout.vandenbergh@austria.info /

tel.: 020-4623502


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina