Persbericht den Haag, 22 november 2011 televisie dansers in oosters kerstballet abdallah het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division brengt met de kerstdagen een magisch Oosters sprookjeDovnload 8.47 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte8.47 Kb.


PERSBERICHT Den Haag, 22 november 2011

TELEVISIE DANSERS IN OOSTERS KERSTBALLET ABDALLAH


Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division brengt met de kerstdagen een magisch Oosters sprookje: ABDALLAH en De Gazelle van Basra.

Artistiek leiders Thom Stuart en Rinus Sprong creëerden een gloednieuw ballet, gebaseerd op het originele werk van choreograaf August Bournonville.

Choreograaf Rinus Sprong bereikte in mei j.l. de finale van The Ultimate Dance Battle en choreografeerde onlangs in SYT YCD. Uiteraard heeft hij enkele dansers gevraagd voor ABDALLAH. Chantal Copello & Junior van Keulen, (beiden uit Team Rinus), Sinerjey (Team Koen/Roem) en William Kruidhof (SYT YCD ’11) zullen in een dance battle strijden om de hand van Irma, de geliefde van de arme schoenmaker Abdallah.
De rol van Irma (de Gazelle) wordt gedanst door Floor Eimers, winnares NTR Avond van de Jonge Danser.

ABDALLAH is een verhaal van alle tijden; een sprookje over universele thema’s als hebzucht, liefde en vergevingsgezindheid. De arme schoenmaker Abdallah en zijn liefje Irma verstoppen de wijze sjeik Ismaël voor een gewelddadige bende. Als dank mag Abdallah vier wensen doen. Hij kiest voor mooie kleding, een prachtig paleis en een harem met de mooiste vrouwen. Als Irma dat ziet, rent ze woedend weg. Hoe krijgt Abdallah haar ooit weer terug?


Het concept van ABDALLAH is een voor Nederland unieke samenwerking tussen professionals en amateurs van 6 tot 65+ en twee jonge aanstormende sterren van het American Ballet Theatre New York. Dit jaar komen Michaela DePrince en Gabe Shayer naar Den Haag.
De muziek van de Deense componist Holger Simon Paulli wordt live gespeeld door een 42 man sterk orkest o.l.v. dirigent Hernán Schvartzman.

Een Oosters kerstuitstapje voor de hele familie. Bij de wereldpremière vorig jaar trok dit ballet 6 praktisch uitverkochte zalen.


Een coproductie met Holland Dance en het Lucent Danstheater.
Speeldata 2011:

zondag 25 december - 14 u.


maandag 26 december - 14 u.

dinsdag 27 december - 14 u. en 19.30 u.

woensdag 28 december - 14 u. en 19.30 u.
Locatie: Lucent Danstheater

Prijs: € 32,50,- / kinderen t/m 12 jr. € 22,50 / Uitpas, CJP en 65+ € 30,00

Kaartverkoop: www.ldt.nl / www.ddddd.nu - Telefoon: 070 - 88 00 333

Voor meer informatie: www.ddddd.nu


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NIET VOOR PUBLICATIE:

Persinformatie: Annet Thoms (Annieway PR & Organisatie): 06-12 22 97 39 – publiciteit@ddddd.nu- naamsvermelding foto’s: Hans Oostrum
Downloaden van HR foto’s kan via www.ddddd.nu/persDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina