Persbericht Feestelijke start voor kunst- en antiekbeurs pAn AmsterdamDovnload 10.81 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte10.81 Kb.

Persbericht

Feestelijke start voor kunst- en antiekbeurs pAn AmsterdamDe nationale kunst- en antiekbeurs pAn Amsterdam, twintig jaar jong, is dit weekend feestelijk van start gegaan. In het eerste weekend trok de beurs ruim 11.000 bezoekers, ruim 11% meer dan vorig jaar. Er zijn uitstekende verkopen gerealiseerd, waaronder een belangrijke commode van Andries Bongen,een set van tien zilveren kandelaars van Martinus van Stapele, een havengezicht van Abraham Storck, verschillende werken van Van Dongen en Chinese contemporaine kunst. Er waren veel positieve reacties op het nieuwe beursdesign met zijn frisse moderne uitstraling. Op zondagmiddag was er een wervelende modeshow op pAn Amsterdam met de wintercollectie van de bekende Amsterdamse couturier Ronald Kolk. pAn Amsterdam loopt nog tot en met 26 november in de RAI Parkhal in Amsterdam.
Een overzicht van enkele bijzondere verkopen:

 • Kunstzalen A. Vecht verkocht twee mythologische terracotta figuren van Venus en Amor van de Vlaamse Louis Royer (1793-1868) aan de Gemeentelijke Musea in Mechelen, die al een vergelijkbaar werk in albast van Royer bezitten.

 • Kollenburg Antiquairs verkocht een zeldzame commode van de Amsterdamse meubelmaker Andries Bongen. Vraagprijs: € 200.000 - € 300.000.

 • Van Aalst Antiquiteiten verkocht zijn topstuk, een Friese kast uit het begin van de 17de eeuw. De koper kocht het meubel voor zijn Friese state.

 • Vanderven & Vanderven Oriental Art verkocht een paar blauw witte Kanghsi vazen aan een Engels echtpaar dat speciaal voor de beurs in hun privé vliegtuig naar Amsterdam kwam.

 • Bij A. Aardewerk Antiquair Juwelier kregen tien Haagse kandelaars van Martinus van Stapele en een zilveren wijnkan van Johannes Schiotling een nieuwe eigenaar.

 • Rob Kattenburg verkocht van Simon de Vlieger De strijd tussen de vloot van admiraal Joris van Spilbergen en de Spaanse Armada. Van Ludolf Backhuysen ging Een spiegeljacht en andere schepen op de Eems voor de haven naar de Johannes a Lasco Bibliothek in Emden.

 • Kunsthandel H.W.C. Dullaert verkocht van een navolger van Jan Brueghel de Jonge Heilige Apollonia in bloemenkrans aan een mevrouw met de voornaam Apollonia.

 • Salomon Lilian verkocht een werk van Abraham Storck, Nederlands oorlogsschip en andere schepen in de Amsterdamse haven, aan een Amsterdamse particulier.

 • Nieuwkomer Willem Kerseboom Modern & Contemporary Art, specialist in Chinese contemporaine kunst, verkocht op de eerste dag maar liefst vijftien werken.

 • Bij Jaski Art Gallery ging een serie van zes gouaches van componisten naar een nieuwe eigenaar. Deze werd in 1988 door Corneille gemaakt ter ere van het 100-jarig bestaan van het Concertgebouw.

 • Bij zowel Frans Jacobs als Janknegt Fine Art werden op de eerste dag gouaches van Kees van Dongen verkocht, voor respectievelijke € 250.000 - € 300.000 en € 150.000.

 • Dolf D. van Omme verkocht een werk van Charley Toorop, Drie kinderen.

 • Vier stoelen uit de jaren twintig van Lion Cachet, afkomstig van het cruiseschip De Oldebarnevelt, werden bij Bastings & Van Tuijl gekocht door een mevrouw die een reis naar Indonesië maakte op dit schip.

 • Bij Kunsthandel Douwes Fine Art werden zes etsen van Rembrandt verkocht, onder meer Gezicht op Amsterdam vanuit het noordwesten.


Modeshow Ronald Kolk: Reizen door de Tijd

Op zondag 19 november bracht de Amsterdamse couturier Ronald Kolk om 16:00 uur een sprankelende modeshow op de beurs. Het thema ‘Reizen door de Tijd’ omvat het tijdvak van 2.000 jaar v.Chr. tot heden. De mode weerspiegelt een mix van culturen, variërend van India en de Balkan tot de nieuwe wereld, en sluit daarmee geheel aan bij de kunst en antiek op pAn Amsterdam.


Hoofdsponsor van pAn Amsterdam 2006 is Kempen & Co Merchant Bank

Noot voor de redactie:

U vindt dit persbericht, objectbeschrijvingen en diverse afbeeldingen in hoge resolutie (300 dpi) op www.pan-amsterdam.nl onder “Persinformatie”.


Voor nadere informatie:

Denise Hermanns / Titia Vellenga / Eveline Bots, T: 0411 – 644 440/ E: press@tefaf.com

Van 15 t/m 26 november zijn wij bereikbaar in de perskamer van de RAI Parkhal:

T: 020-5491018 / E: press@tefaf.com


Contactpersoon voor België/Luxemburg:

Truuske Verloop, T: +32 497 485 967 / E: verloop@telenet.beDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina