Persbericht Investor relationsDovnload 14.69 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte14.69 Kb.Persbericht


Investor relations

Oranjewoud en TenCate nemen Edel Grass over
Oranjewoud en TenCate Thiolon hebben een letter of intent (LOI) getekend ten aanzien van de overname van Edel Grass te Genemuiden. De transactie zal naar verwachting na de gebruikelijke goedkeuringsprocedures en een afrondend onderzoek begin 2008 worden afgesloten.
Edel Grass is een toonaangevende aanbieder van kunstgrassystemen, met name voor hockey, tennis en voetbal op vooral de Nederlandse, Scandinavische, Duitse, Oost-Europese en Afrikaanse markt. De onderneming is al vanaf de beginjaren van de ontwikkeling van kunstgras actief op deze markt.
TenCate

TenCate is marktleider op het gebied van kunstgrasvezels en carpetbacking voor sportvelden en landscaping. TenCate heeft eerder aangegeven nauwe samenwerking na te streven met ondernemingen die totale oplossingen met kunstgrassystemen leveren. De samenwerking in deze joint venture tussen Edel Grass, Oranjewoud en TenCate past in het streven met systeemoplossingen kwalitatieve verbeteringen door te voeren.


TenCate streeft naar een veilige sportbeleving onder optimale omstandigheden. Behalve door strategische allianties via aandelenparticipaties tracht TenCate relaties aan zich te binden die in dit kwaliteitsconcept een belangrijke rol kunnen spelen.
Tussen Edel Grass en TenCate bestaat een jarenlange commerciële relatie op het gebied van de levering van zowel kunstgrasvezels als carpetbacking alsmede de realisatie van belangrijke kunstgrasprojecten. Zo zijn Edel Grass en TenCate in Nederland betrokken bij toonaangevende projecten, zoals voor AFC Ajax, Heracles Almelo en FC Zwolle.
Oranjewoud

Oranjewoud is een van de leidende partijen in Nederland op het gebied van de realisatie van (kunstgras) sportprojecten. De onderneming streeft daarbij een conceptbenadering na, wat een positieve invloed heeft op de gehele exploitatie van de sportfaciliteit.

Oranjewoud zal een belangrijke operationele ondersteuning leveren aan Edel Grass, wat positief is voor de verdere ontwikkeling en groei van de onderneming.
Door de bundeling van know-how en het complementaire karakter van de partners ontstaat een kwalitatief hoogwaardige speler op de kunstgrasmarkt met een breed kennisgebied. Dit wordt noodzakelijk geacht om verdere kwalitatieve verbetering op het gebied van sportbeleving op kunstgras, vooral op het gebied van voetbal, versneld door te kunnen voeren.

Koninklijke Ten Cate / Oranjewoud

Almelo/ Gouda, 12 december 2007
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie:
Koninklijke Ten Cate nv

Drs. F.R. Spaan

Hoofd Investor Relations en Corporate Communicatie

Tel: 0546 544 338

Mob: 06 12 96 17 24

e-mail: f.spaan@tencate.comwww.tencate.com
Oranjewoud

Ir. J. A. Meulman

Directeur Oranjewoud Realisatie

Tel: 0162 48 72 39

e-mail: jan.meulman@oranjewoud.nl

www.oranjewoud.nl

Over Oranjewoud N.V.

Oranjewoud N.V. is actief op het gebied van ingenieurs- en adviesdiensten. De organisatie is leverancier van kwalitatief hoogwaardige diensten op het brede terrein van infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, bouw, natuur en landschap, milieu en veiligheid, vastgoedzaken en sport- en vrijetijdsvoorzieningen. Oranjewoud verzorgt daarbij het gehele traject van studie, advies, ontwerp, planvoorbereiding en directievoering tot realisatie, beheer en exploitatie.

Oranjewoud N.V. is genoteerd aan de officiële Markt van Euronext NV te Amsterdam en is voor 89,45% in handen van Centric B.V.
Over TenCate

TenCate is een multinationale onderneming die textieltechnologie combineert met bijbehorende chemische processen bij het ontwikkelen en produceren van specialistische materialen. TenCate’s activiteiten zijn onder te verdelen in vier toepassingsgebieden: veiligheid en bescherming, lucht– en ruimtevaart, sport en recreatie en infrastructuur en milieu. Voor meer informatie: www.tencate.comEgbert Gorterstraat 3

7607 GB AlmeloPostbus 58

7600 GD AlmeloT +31 (0)546 544 911

F +31 (0)546 814 145www.tencate.comDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina