Persbericht Leiden, 7 april 2011 Reizende ster Thomas Schwarz aanwezig opDovnload 8.72 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte8.72 Kb.Persbericht
Leiden, 7 april 2011
Reizende ster Thomas Schwarz aanwezig op

Grootse Wijnen, Kleine Importeurs’


Op zondag 17 en maandag 18 april is de jonge Oostenrijkse wijnmaker Thomas Schwarz aanwezig op ‘Grootse Wijnen, Kleine Importeurs’ in Aalsmeerderbrug. Samen met zijn importeur ‘Lekker Sapje’ uit Leiden presenteert hij zijn wijnen. Met zijn huis ‘Kloster am Spitz’ is Schwarz een van de leidende wijnmakers uit het wijngebied Neusiedlersee-Hügelland (Burgenland) en het gebied Leithaberg DAC. ‘Kloster am Spitz’ werkt biologisch en scoort al jaren hoog bij Gault Millau (90+), Falstaff en Vinaria. Thomas Schwarz zal tevens een Taste & Talk sessie presenteren met als thema: Bio-What else!?
Bijzondere biologische wijnen uit Oostenrijk

Op de stand van Lekker Sapje zijn naast Grüner Veltliner en Zweigelt ook topwijnen gemaakt van Chardonnay en Blaufränkisch te proeven. ‘Kloster am Spitz’ kijkt uit op het steppemeer Neusiedlersee en ligt op de uitlopers van de Alpen, de Leithaberg, ten oosten van Wenen. Leithaberg heeft sinds kort een eigen appellatie (DAC). De bodem kenmerkt zich hier door een grote diversiteit. Bijzonder is hierbij de kalkbodem die miljoenenjaren geleden ontstaan is uit een oude zee die daar ooit lag. Deze kalkbodem is zeer geschikt voor het maken van mooie Chardonnay. Andere delen van de Leithaberg lenen zich juist weer voor topwijnen van Zweigelt en Blaufränkisch, eventueel als blends met internationale rassen zoals Syrah, Merlot en Cabernet.


Wijnimporteur Lekker Sapje

Lekker Sapje uit Leiden is in 2005 opgericht door vinoloog Bernd Weeke. Hij importeert direct van de wijnmakers en is gespecialiseerd in biologische en gastronomische wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en Spanje. De focus ligt op een perfecte prijs/plezierverhouding. Naast wijnen voor alledag, biedt Lekker Sapje ook heerlijke wijnjuweeltjes voor bijzondere gelegenheden.


Inschrijven en meer informatie
Kaarten voor zondag 17 april 2011 zijn te koop via de website www.grootsewijnen.nl en kosten € 17,50. De vakdag op maandag 18 april 2011 is gratis en alleen toegankelijk voor pers, horeca en vakhandel. Aanmelden kan via de volgende website: www.wijnpers.nl/vak. Openingstijden 12.00- 17.30 uur (beide dagen). Voor meer informatie over de wijnen van Thomas Schwarz kan men contact opnemen met Bernd Weeke van Lekker Sapje, M: 06-53548442, E: lekker@lekkersapje.nl, W: www.lekkersapje.nl
Gegevens ‘Grootse Wijnen, Kleine Importeurs’

Data: 17 – 18 april 2011

Open: 17 april voor consumenten

18 april pers, vakhandel en horeca

Locatie: Showkas Arendshoeve, Aalsmeerderbrug
Niet voor publicatie:

Voor meer informatie kan men ook contact opnemen met Ghislaine Melman of Sabine Buurman van Melman Communications, T: 071 -572 42 02, M: 06 – 14 789 441,E: info@melman-communications.nl, W: www.melman-communications.nl
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina