Persbericht nieuw: dagelijks demonstraties veldspuiten, bieten rooien en grondbewerking op agrotechniek holland 2014Dovnload 7.51 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte7.51 Kb.
Persbericht
NIEUW: DAGELIJKS DEMONSTRATIES VELDSPUITEN, BIETEN ROOIEN EN GRONDBEWERKING OP AGROTECHNIEK HOLLAND 2014
Zwolle, 11 augustus 2014 - Nieuw op de derde editie van AgroTechniek Holland is dat de bezoekers demonstraties grondbewerking, veldspuiten en bieten rooien te zien krijgen. Naast de 20 hectare expositievelden is een terrein van ruim 40 hectare waar exposanten hun nieuwe (oogst)machines dagelijks tonen. Het zijn zogenaamde ‘geleide’ demonstraties met een speaker die per machine de specificaties toelicht. De demonstraties zijn in de ochtend van 11 tot 12 uur en ’s middags van 15 tot 16 uur volgens het schema:

Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

Spuiten middag middag middag middag

Bieten rooien ochtend ochtend

Grondbewerking middag middag middag middag
Spuitdemonstraties

Alle eigenschappen van de demonstrerende spuitmachines worden getoond op 15 hectare van het demonstratieterrein, waaronder in- en uitstappen (hoe makkelijk kom je in de cabine en/of bovenop de machine), tanken en vullen van middelen, in- en uitklappen spuitbomen (hoe snel klapt de machine uit en is ze spuitklaar), stabiliteit spuitbomen (hoe gedraagt de spuit zich op een lichte hindernisbaan en bij het keren op de wendakker), spoorvolgendheid, GPS sectiesturing, gedrag op verschillende snelheden en speciale manoeuvres.


Demonstraties grondbewerking

Drie disciplines van grondbewerking worden getoond: voorbewerking, kerende en niet kerende bewerking en zaaicombinaties. Per type werkgang en machinemerk worden spoorvorming, capaciteit, optimale rijsnelheid, optimale werkdiepte, grond specifieke toepasbaarheid, afstelling, aansturing en ergonomie belicht.


Alles over bieten rooien

Hier ziet de bezoeker de laatste stand van zaken op het gebied van bietenrooiers, waaronder informatie over bovengronds verlies, puntbreuk, kophoogte, tarra, botsenergie, afvoer en verspreiding van loof, bodemdruk, capaciteit, verbruik en GPS. Op het demonstratieterrein zijn 7 hectare suikerbieten beschikbaar om gerooid te worden.


www.agrotechniekholland.nl

Naast deze nieuwe demonstraties is er ook weer een Trekkerparcours waar boeren dagelijks van 12 tot 15 uur testritten kunnen maken op de nieuwste trekkermodellen en – ook nieuw dit jaar - een Energiepaviljoen met alles over robotisering voor akkerbouw en veeteelt.

Het outdoor agro-evenement is inmiddels volgeboekt met zo’n 260 fabrikanten, importeurs en dealers die ruim 3.000 machines tonen van 450 merken. Daarmee is ‘alles wat boeren boeit’ van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september 2014 te zien op Nederlands grootste landbouwevenement in Biddinghuizen. Alle actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.

____________________________________________________________________Noot voor de redactie/niet voor publicatie:

Kijk voor meer informatie en illustratiemateriaal op www.agrotechniekholland.nl of neem contact op met Ingrid Looijmans van AgroTechniek Holland, T 06-54680742, looijmans@agrotechniekholland.nl.
: userfiles -> 760 -> File
userfiles -> Vrijdag 5 juni gaan onze kinderen van het 1ste leerjaar op leeruitstap naar ’t Grom te Sint-Katelijne-Waver. Heel wat activiteiten staan op het programma, o a. koken, werken in de tuinen
userfiles -> Ereprijzen barcelona prix d’honneur
userfiles -> Wie heeft de muziek geschreven?
userfiles -> Personalisering bij praalhuwelijken gravensteen
userfiles -> Gaan we naar het prachtige, historische Gent met een interessant en gevarieerd programma. We verzamelen bij oc de Link om 08
userfiles -> Nieuwsbrief 3 juli 2014 Inhoud
userfiles -> K. B. D. B. Provinciale Afdeling Limburg Pastorijstraat 4, 3500 hasselt
File -> Persbericht t-rijbewijs, Trekkerbehendigheid, Beste chauffeur van Nederland, apk en botsafsorbers alles over veiligheid en rijvaardigheid in agroverkeerpaviljoen op agrotechniek holland 2014
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina