Persbericht Op 5 oktober 2004 start de tournee van Bambie 9, de nieuwe voorstelling van mimetheatergroep Bambie in Frascati 2 in Amsterdam. De voorstelling is daar tot en met zaterdag 9 oktober te zienDovnload 12.21 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte12.21 Kb.
Persbericht
Op 5 oktober 2004 start de tournee van Bambie 9, de nieuwe voorstelling van mimetheatergroep Bambie in Frascati 2 in Amsterdam. De voorstelling is daar tot en met zaterdag 9 oktober te zien. Aanvang 21.00 uur. Zie speellijst voor de tournee tot en met 6 februari 2005.
Bambie 9
Voor Bambie 9 heeft mimetheatergroep Bambie zich laten inspireren door De vrouw en de aap (1996) van de Deense schrijver Peter Høeg. Een boek over de superintelligente mensaap Erasmus, die evolutionair niet voor, maar ná de mens komt. Hij brengt alle mensen die hij ontmoet uit balans. Hij roept het kuddedier wakker in de stadsmens, de machtswellusteling in de wetenschapper, het beest in de vrouw. Wie deze aap in de ogen kijkt, wordt diep door hem geraakt en is daarna nooit meer dezelfde.

Vrij naar dit boek bedrijft Bambie biologie, in een fysieke voorstelling over de aantrekkingskracht van het dierlijke. Over haar onder je kleren, en over de inwisselbaarheid van een boom en een schemerlamp. En over het ‘werkelijk wonderbaarlijke’ dat mensen ontgaat als ze zich er niet voor openstellen.


Een getrainde spoorzoeker kan in een Afrikaans bos aan de knakjes in grassprietjes zien dat er een groep gorilla’s langs is gekomen, en hoeveel dan, en wat ze onderweg hebben gedaan. Wij zien nog geen gorilla als hij bij daglicht door de stad slingert.
Mimetheatergroep Bambie

Bambie is de mimetheatergroep van Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan. Zij maken met wisselende gastspelers fysieke voorstellingen die uitzinnig en poëtisch zijn, naïef en wreed, rauw en verfijnd. Een Bambie-voorstelling is rijk aan verbeeldingskracht maar precies van choreografie. Verstilde beelden worden afgewisseld met explosieve handelingen, woeste gevechten met tedere omhelzingen. Het uitgangspunt is het lichaam als spiegel van de menselijke ziel. Impulsen en driften, dromen en frustraties worden extreem uitvergroot, tot de figuren op het toneel er bijna onder bezwijken.


 
Tijdens hun opleiding aan de Amsterdamse Mimeschool zijn Stavenuiter en van der Laan begonnen om hun gezamenlijke voorstellingen te nummeren. Voor Bambie 6, een voorstelling over de dwangbuis van het herenkostuum en de machtsmechanismen van de politiek, ontvingen zij in 1999 de VSCD-Mimeprijs. Bambie 7 uit 2001 is een gevecht tegen de apathie, gevoerd door drie rusteloze vreemdelingen op zoek naar een moment van huiselijke rust. En Bambie 8 is een bizarre tocht van drie mannen door het landschap van hun keukentje, waarbij waan en werkelijkheid vervaarlijk dicht langs elkaar schuren. Voor deze voorstelling kreeg Bambie in 2003 voor de tweede keer de VSCD-Mimeprijs.

Z.O.Z >>>>>>Medewerkers Bambie 9

Concept: Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan


Spel: Luc Boyer, Reineke Jonker, Paul van der Laan,

Irene Schaltegger, Jochem Stavenuiter

Regie: Jetse Batelaan
Dramaturgie: Marijn van der Jagt

Decor: Hester Jolink

Kostuums/Rekwisieten: Atty Kingma

Lichtontwerp/Techniek: Paul de Vrees

Zakelijke leiding: Wernard Zilver

Verkoop en publiciteit: Bureau Berbee culturele affairesSpeellijst
Oktober 2004

5 t/m 9 Amsterdam [NES]Frascati 2

15 Alkmaar Provadja

23 Amersfoort Theater De Lieve Vrouw

28 t/m 30 Utrecht Huis a/d Werf
November

4 Nijmegen LUX

5 Breda Chassétheater

13 Tilburg Theaters Tilburg

18 Groningen Het Kruithuis

19/20 Den Haag Korzo Theater


Januari 2005

8 Arnhem Schouwburg

10/11 Zwolle Odeon

14 Eindhoven Plaza

21-22 Leiden LAKtheater
Februari

2 Den Bosch Verkadefabriek

3 Goes Podium ‘t Beest

6 Purmerend De Verbeelding
Voor meer informatie en foto’s: Inke Berbee: 020-6270455 of info@bureauberbee.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina