Persbericht tommy Wieringa in uitverkochte Literaire Hemel Vrijdag 8 maart is Tommy WieringaDovnload 5.97 Kb.
Datum27.08.2016
Grootte5.97 Kb.
PERSBERICHT

Tommy Wieringa in uitverkochte Literaire Hemel

Vrijdag 8 maart is Tommy Wieringa de grote trekker in Amen. De schrijver is momenteel op zondagavond op televisie te zien in het VPRO-programma De Grens, waarin hij de randen van Nederland onderzoekt. De zesdelige serie begon in Drenthe. Met deze provincie heeft Tommy Wieringa,die in de kop van Noord-Holland woont, een bijzondere band. Hij speelt nog steeds rugby in Dwingeloo.

In café De Amer wordt hij geïnterviewd over Dit zijn de namen. De roman gaat over verwilderde vluchtelingen die als de Joden door de woestijn reizen en over Pontus Beg, commissaris van politie in Michailopol, wiens leven met deze mensen verbonden raakt. Wat zijn hun verlangens en drijfveren en welke rol speelt het geloof. Dit zijn de namen staat op de shortlist van de Gouden Boekenuil 2013 en op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2013.
Ook te gast is schrijver en journalist Erik Nieuwenhuis. Zijn literaire debuut Een gat in de lucht werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs 2012. Man van de wereld is zijn tweede roman. Hoofdpersoon is een moderne antiheld die het beste met de wereld voorheeft maar die vergeet dat zijn streven naar deugdzaamheid en klein geluk ook dingen te gronde kan richten en niet alleen zijn eigen leven. Arie Storm schreef in het Parool:”Het is knap wat Erik Nieuwenhuis doet. Zijn stijl is op een effectieve manier komisch. Met het verhaal dat hij vertelt, neemt hij adequaat onze tijd op de hak”.
En op de internationale vrouwendag wordt stilgestaan bij Johanna van Buren (1881-1962), streektaal- dichteres uit Hellendoorn. Dinand Webbink is lid van de Stichting Johanna van Buren. Hij schreef verschillende artikelen over haar.
Presentatie: Albert Haar en Annette Timmer.

Muziek: pianist Maarten Koekkoek


De folder met de programmering t/m april is te vinden op www.literairehemel.nl


De Literaire Hemel, vrijdag 8 maart 2013 in café De Amer in Amen

Aanvang: 20.30 uur
Er kunnen voor deze avond geen kaarten meer worden gereserveerd

Nadere informatie: Albert Haar, 0528 – 374392 / 06 – 27074771De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina