Persbericht Zondag 21 juli Podium onder de Boom in Alkmaarder HoutDovnload 11.64 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte11.64 Kb.
Persbericht
Zondag 21 juli Podium onder de Boom in Alkmaarder Hout
Op zondag 21 juli organiseert de Stichting Binnenstebuiten in samenwerking met Chaos Producties van 13.00 tot 19.00 uur het festival “Podium onder de Boom”. Dit akoestische openluchtfestival vindt plaats op het veld voor de muzieknis in de Alkmaarder Hout. Podium onder de Boom is letterlijk wat de titel doet vermoeden. Artiesten die op het festival spelen, krijgen het gras als podium en een boom als enig decorstuk. Bezoekers kunnen van artiest naar artiest lopen om bij diverse bomen verschillende optredens te beleven. Een bijzondere combinatie van natuur, cultuur en interactie. Er wordt opgetreden door o.a. Speelman & Speelman en Channah. De toegang is gratis.
De prachtige oude bomen in de Alkmaarder Hout bieden een podium aan diverse muzikale en theatrale optredens. Onder de grootste oude beuk klinkt pop, onder de jongste boom grote verhalen en onder de linde speelt een cabaretduo. De toeschouwer wordt door de artiest verleid om dichterbij te komen en eens goed te luisteren naar het verhaal dat zij te vertellen heeft. Er ontstaan bijzondere optredens waarbij een grote mate van interactie ontstaat en dat maakt het festival ontspannen, laagdrempelig en uniek.

Tijdens voorgaande edities was het programma samengesteld uit opkomende veelal lokale artiesten. Dit jaar is een mix gemaakt met professionele (ambitieuze) artiesten uit de regio en het land met o.a. Speelman & Speelman, Channah, Orville, Peter van Vleuten & Helen Botman, Erik Ankone…   Voor de kleinere bezoeker is er een speciale kinderboom!


Na een afwezigheid van drie seizoenen keert Podium onder de Boom terug in het Alkmaarse zomerprogramma. Het festival wordt gesponsord door de Rabobank Alkmaar, Gemeente Alkmaar en het Prins Bernard Cultuurfonds. Stichting Cultuurpark de Hout biedt ondersteuning.

Voor meer informatie www.podiumonderdeboom.nl.Niet voor publicatie
Voor meer informatie:

Jacqueline van der Laan, info@chaosproducties.nlkantoor: 072-5315222
jacqueline : 06-54271530
Zie ook de bijlage met achtergrondinformatie over een aantal artiesten.
Bijlage
Speelman & Speelman

Speelman & Speelman is een caberetduo bestaande uit twee broers Joost & Daan.

Joost & Daan; Theater en muziek maken we elke dag door om ons heen te kijken.
Elke dag komen er wel opvallende zinnen, mooie verhalen, grappige situaties of gewone dingen voorbij die we in liedjes of verhalen verwerken.
De verbazing en verwondering over deze dagelijkse dingen zijn de perfecte ingrediënten voor Speelman en Speelman.
Momenteel staan ze met hun vierde theaterprogramma ‘Optimisten’ op de planken.
Channah

"Als je als singer/songwriter het gemoed van de luisteraars kunt bespelen, al vanaf de eerste noten, kun je meer dan mooi zingen alleen."

- 3 voor12 - 

Channah verbaast, ontroert en verleidt met haar sterke songs, warme stem en live performance. Ergens tussen de muziek van Ane Brun en Antony groeide haar eigen geluid, een geluid dat haar op jonge leeftijd al naar het grote podium van het Concertgebouw bracht. Paradiso en talloze huiskamers, festivals en de sloppenwijken van New Delhi: Channah's liedjes vonden er een thuis. Afgelopen jaar nomineerde 3FM Serious Talent Channah voor de titel 'NS Festivaltalent' en won ze de compositiewedstrijd van tijdschrift 'Schrijven'. Ook trad ze op tijdens festival 'Into the Great Wide Open'. Hierna dook ze met muzikanten en producer Huub Reijnders de studio in. Haar debuutalbum wordt in september 2013 verwacht.
Orville

Orville is een Nederlandse singer/songwriter die kleine grote liedjes zingt over liefde, leven en kwetsbaarheid. Zijn muziek is niet te vangen in een bepaald genre, maar Orville heeft met zijn lichtzoete stem en eerlijke teksten een heel eigen pure sound. Zijn muzikale stijl is een mix van diverse stijlen, maar kan het beste omschreven worden als melodische folkjazzpop. De basis is gitaar of piano en wordt verder ingekleurd door soul of jazz invloeden.


Peter van Vleuten & Helen Botman

Zij brengen onder de boom muziek en stukjes van ‘GROTE VERHALEN’. Grote verhalen is een muzikaal reisverslag van maanden zwerven door Amerika, het land waar alles groter dan groot is.
Begin 2011 startten singer-songwriters Helen Botman en Peter van Vleuten met hun programma 'Grote Verhalen'. Een unieke mix van 'storytelling' en prachtige songs, waarin ze verslag doen van hun muzikale ontdekkingsreis door de VS.
Inmiddels zijn Helen en Peter opnieuw naar Amerika gereisd voor optredens en avonturen. Ze keerden terug met een rijkdom aan nog meer ervaringen en verrassende, mooie muziek.
'Grote Verhalen' biedt ontroerende, geestige en spannende belevenissen, aanstekelijk en beeldend weergegeven door dit stel geboren vertellers. En omlijst door twee zangstemmen die prachtig bij elkaar kleuren.

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina