Persbericht zwervers en studenten in het Naardense stadhuis!Dovnload 10.55 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte10.55 Kb.
PERSBERICHTZwervers en studenten in het Naardense stadhuis!
Strips in het Stadskantoor

12 februari t/m 9 maart 2007 –

Stadskantoor van de Gemeente NaardenRaadhuisstraat 2 1410 AA – Naarden -Tel: 035-6957811

Naarden, 12 februari 2007


Attentie attentie, burgers en buitenlui: van 12 februari t/m 9 maart nemen zwervers en studenten hun intrek in het stadhuis van Naarden!

Nog nooit is het zó leuk geweest om je rijbewijs te verlengen, paspoort op te halen of een vergunning aan te vragen. In de hal bij de afdeling burgerzaken van het stadskantoor van de gemeente Naarden zullen de komende weken meer dan veertig humoristische stripafleveringen over de stripfiguren ‘ERRO’ en ‘Geert & Beert’ worden tentoongesteld. Een overzichtstentoonstelling van de beste strips van de Naardense striptekenaar Ruben Libgott.


Ruben Libgott werd geboren op 26 Mei 1985 te Naarden en begon reeds op jonge leeftijd met tekenen. Op school tekende hij steevast cartooneske figuren. Zo begon zijn carrière als striptekenaar al gauw in de kantlijn van zijn schoolschriften.

Op 21 Juli 2000 schiep hij een vrolijke zwerver genaamd ERRO, een stripfiguur die de straat tot zijn persoonlijke habitat mag rekenen. ERRO, de zwerver die noch spuit of snuift en met mate drinkt, stelt in elke strip op humoristische wijze het harde straatleven aan de kaak.

Sinds januari 2001 wordt de strip ERRO maandelijks gepubliceerd in Straatnieuws, de eerste daklozenkrant van Nederland.

ERRO heeft in deze krant vele prominente stripfiguren mogen ontmoeten, waaronder Sigmund (Peter de Wit), Nijntje (Dick Bruna), Fokke & Sukke (Jean-Marc van Tol) en Haagse Harry (Marnix Rueb).

Meer informatie over ERRO en zijn ontmoetingen met andere stripfiguren is te vinden op zijn eigen ‘Homeless-Page’: www.ERRO.cc.
Op 27 mei 2002 kwam er een totaal andere strip met 2 nieuwe figuren bij: Geert en Beert. Twee studenten die het leven aan de universiteit nemen zoals het komt. Of niet komt, want Geert en Beert zijn niet bepaald de meest populaire jongens. Geert en Beert kampen met grote academische problemen: studiefinanciering, tentamens, het zelfstandig op kamers wonen, saaie colleges, de eeuwige zoektocht naar een ‘chick’ en bier. Veel bier. Waar Beert studeert vanwege zijn academische vorming, studeert Geert voor het studentikoze studentenleven.

Geert en Beert worden sinds Augustus 2002 wekelijks gepubliceerd in Cursor, de universiteitskrant van de Technische Universiteit Eindhoven.

In augustus 2004 waren Geert en Beert de officiële mascottes tijdens de TIK-week, de Introductiedagen van de Universiteit van Tilburg.

Meer informatie over Geert en Beert is te vinden op hun eigen ‘Online Campus’: http://www.GeertenBeert.nl .


Naast zijn strips voor Straatnieuws en Cursor, publiceert Ruben Libgott in MarktVisie (een marketinggericht informatiemagazine voor studenten en alumni van de TU Eindhoven), Pak Mee! Magazine (een uitgave van WinkelsinhetGooi.nl) en hij ontwerpt ansichtkaarten voor de kaartenservice KaartjePosten.nl. Ook maakt hij de strip ‘Depri Dave’ voor het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid. Behalve het tekenen van strips studeert Ruben Libgott Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en is hij hoofdredacteur van het semi-wetenschappelijke magazine Bestuurskundige Berichten.
“Zwervers en studenten in het Naardense stadhuis!” is van 12 februari t/m 9 maart 2007 van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en op woensdag tot 19.00 uur te bezichtigen in het Stadskantoor van de Gemeente Naarden, Raadhuisstraat 2 te Naarden. Zie voor de actuele openingstijden www.Naarden.nl.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie:


Beeldmateriaal is te downloaden in PSD-formaat via: http://www.geertenbeert.nl/exponaarden.htm
A.u.b. bij de illustraties vermelden: Illustratie Ruben Libgott (2007)
Mocht U nog vragen hebben, dan kunt U contact opnemen met Ruben Libgott via info@geertenbeert.nl.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina