Persdag woensdag 9 augustus!Dovnload 9.85 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte9.85 Kb.

Luie Hond – Met Liefde

(release 18 augustus)


PERSDAG Woensdag 9 augustus!
Joris Mous – zang, gitaar

Wyno Bruinsma – gitaar, achtergrondzang

Johan Viswat - bas

Andries van Wieren – drums

Arjan Kiel - toetsen, achtergrondzang
Afgewezen worden door een platenmaatschappij, om twee jaar later door diezelfde firma liefdevol binnengehaald te worden. Het overkwam Luie Hond, maar we hebben het dan wel over de met afstand de allerleukste Nederlandstalige reggaeband uit het noorden van het land.

Nou ja, van heel Nederland.


’We hadden ten tijde van ons officiële debuut Hier Is al contact met platenmaatschappij PIAS’, vertelt drummer Andries van Wieren. Ze vonden de songs niet sterk genoeg.’

Toen Luie Hond de opnamen voor de nieuwe cd liet horen, was de reactie van de platenmaatschappij totaal anders. Andries van Wieren: ‘Twee dagen nadat we de plaat opgestuurd hadden, stond PIAS al op het antwoordapparaat. Of we wilden komen praten, want ze vonden de muziek ditmaal he-le-maal te gek!’


Heel wat bands ervoeren ooit het ' tweede album syndroom'. Hoe het debuut op te volgen? Niet Luie Hond. De band was geinspireerd tot op het bot en maakte er geen half werk van. Er werd keihard gewerkt aan de songs. De pennevruchten werden gewikt en gewogen. Alleen het beste was goed genoeg.

Luie Hond nam alles op in een zelf gebouwde studio en bemoeide zich zelf met de mix en de mastering. De band kreeg daarbij hulp van de ervaren Rimer Veeman, die niet voor een veilig midden koos, maar bewust grenzen opzocht. Het resultaat is een spannend, vet en groovend geluid.

De titel van het werkstuk behoeft dan ook nauwelijks toelichting: de cd is MET LIEFDE gemaakt. 'De titel slaat ook op onze bedoeling om met dit album een positieve vibe over te brengen op de mensen in Nederland', aldus Joris Mous. 'We willen de luisteraar een goed gevoel bezorgen.'
Op 18 augustus kan ook de rest van Nederland checken waarom de platenmaatschappij omdraaide als een blad aan een boom: dan zal de cd Met Liefde uitkomen. Het is een gigantische stap voorwaarts in de toch al niet misselijke loopbaan van de band. Op Met Liefde serveert Luie Hond een onweerstaanbare cocktail van verschillende soorten reggae, op smaak gebracht met scheutjes rock en pop. Het is het dekoor voor de meest puntige teksten die ooit uit de pen van Joris Mous vloeiden.

De eerste single is Poes In De Playboy, waar op een goedmoedig kritische wijze rappers die niet kunnen rappen en BN-ers zonder talent aangepakt worden. Kern van het betoog: als alle opties uitgeput zijn, kun je altijd nog met je poes in de Playboy. Luie Hond krijgt op deze single vocale bijval van de Jeugd van Tegenwoordig. Het liedje en de video schopten het meteen tot Superclip bij muziekzender TMF.


Liefde voor reggae inspireerde de muzikanten om in 1997 Luie Hond op te richten. Verder wilden de heren er hun passie voor – in volstrekt willekeurige volgorde – dames, zon, country en vrienden in botvieren. Het instrumentarium was een prettig ratjetoe van instrumenten, aanvankelijk vooral akoestische: gitaren, koebellen en trommels. Luie Hond bewees bovendien dat je een virtuoos op een oer-Hollandse emmer of een authentiek pak hagelslag kon zijn.
Luie Hond werd in 1999 opgemerkt door zangeres Ilse DeLange, wat de band een regelmatige plaats als haar voorprogramma opleverde. Terwijl er op gezette tijden singles verschenen, werden talloze clubhuizen, festivals en zalen platgespeeld. Zo schitterde Luie Hond op Lowlands, Noorderslag en Paaspop. De band deed daarnaast sessies bij 3FM, Radio 2, Radio 538, RTL4 en de VARA.
Want de band mag Luide Hond heten, te beroerd om hard te werken zijn de mannen allerminst. Integendeel. Dat geldt anno 2006 meer dan ooit. Met Liefde is een superbelangrijke plaat in een cruciaal jaar. Zanger Joris Mous: ‘De band bestaat nu bijna tien jaar. We zijn toe aan een volgende fase in onze carrière: nog grotere festivals, een nog groter publiek, nog meer aandacht via de media en – vooral - nog meer optreden. We hebben alles uit de kast gehaald om te zorgen dat Met Liefde de plaat is waarmee we die belangrijke stappen kunnen zetten.’P L A Y I T A G A I N S A M BV [ P I A S ] • Ampèrestraat 1 0 • 1 2 2 1 GJ Hilversum • Netherlands

phone +3 1 ( 0 ) 3 5 6 4 6 3 0 3 0 • f a x +3 1 ( 0 ) 3 5 6 4 6 3 0 4 5


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina