Persmededeling Maggie De Block en Koen Geens ondersteunenDovnload 20.89 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte20.89 Kb.
Persmededeling

Maggie De Block en Koen Geens ondersteunen

69 projecten in de strijd tegen armoede

BRUSSEL, 01/05/2013.- Negenenzestig projecten die armoede bestrijden, krijgen elk een deel van 2,5 miljoen euro subsidies van de Nationale Loterij.

Dinsdag 30 april is onder coördinatie van Maggie de Block, staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding een selectie gemaakt uit de in totaal 390 projecten.
De projecten zijn ingediend door organisaties zoals OCMW’s en vzw’s die tot 75.000 euro krijgen om hun project te kunnen realiseren.
Maggie De Block: “De gekozen projecten proberen vanuit het werkveld op een creatieve manier oplossingen en ondersteuning te bieden om mensen die het bijzonder moeilijk hebben zoals kinderen of alleenstaande ouders uit armoede te halen. Omdat ze op het terrein werken kunnen de verschillende organisaties maatwerk leveren en we zien regelmatig dat de initiatieven zich duurzaam ontwikkelen en zelfs uitgroeien tot een goede praktijk die inspiratie geeft aan anderen.
Minister van Financiën Koen Geens is verheugd dat hij de laureaten bekend kan maken van de drie projectoproepen die werden georganiseerd in het kader van de verdeling van subsidies van de Nationale Loterij voor het dienstjaar 2012. Voorganger Steven Vanackere besliste in 2012 om de verdeling van subsidies van de Nationale Loterij transparanter te maken en projectoproepen in te richten voor een totaalbedrag van 5.537.000 euro (waarvan 2,5 miljoen projectoproep armoede).
De ingediende projecten moesten een duidelijke link aantonen met armoedebestrijding en minstens één van de vier volgende onderwerpen centraal stellen: gezin, mindervaliden, werk en financiën.
Onderstaande voorbeelden zijn drie van de door de jury weerhouden projecten:


  • OCMW Gent. IKOOK is een sociaal activeringsproject van het OCMW van Gent op maat van de bewoners van ‘De Baai’. Een permanente woonvorm voor langdurig daklozen. In ‘De Baai worden mensen die veraf staan van de arbeidsmarkt opgeleid als hulpkok om nadien aan de slag te gaan in de Horeca of catering. De bewoners van ‘De Baai’ zullen ingeschakeld worden om het keukenteam te ondersteunen bij hun opleiding. Door mee te helpen en te werken ontwikkelen de langdurige daklozen opnieuw een aantal basisvaardigheden en komen ze dagelijks in contact met andere mensen.
  • Brussel. Dokters van de Wereld is een internationale medische ontwikkelingsorganisatie die door het bevorderen van de toegang tot en het recht op gezondheidszorg medische hulp verleent aan kwetsbare groepen. De subsidie zal mee de realisatie mogelijk maken van een nieuw centrum voor medische, psychologische en sociale begeleiding voor mensen die hun recht op medische hulp te weinig of niet kunnen laten gelden en zal ook makkelijk toegankelijk zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit.  • OCMW Aarlen Solid’hair. Voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving is een bezoekje aan de kapper geen vanzelfsprekendheid, maar eerder een luxe. Mensen die moeilijk werk of huisvesting vinden of in zeer precaire omstandigheden hun kinderen moeten grootbrengen, is de zorg voor zichzelf vaak geen prioriteit. In de strijd tegen sociale uitsluiting en armoede besliste het OCMW van Aarlen om Solid’Hair op te richten. Een sociale kapper aan verlaagde tarieven, maar ook een plek waar mensen hun verhaal kunnen vertellen en ervaringen uitwisselen.


Meer info: Els Cleemput, woordvoerster

Tel. : 0032 475 29 28 77

Mail : els.cleemput@ibz.fgov.be

Internet : www.deblock.belgium.beWaterloolaan 115

1000 Brussel

T. 02/542.80.11

F. 02/542.80.03
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina