Personalisering bij praalhuwelijken gravensteenDovnload 11.12 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte11.12 Kb.

Stad Gent – Burgerzaken – Huwen en Samenwonen – tel 092667250

PERSONALISERING BIJ PRAALHUWELIJKEN GRAVENSTEEN
Een huwelijksplechtigheid in het Gravensteen duurt gemiddeld een klein half uur. Het administratieve gedeelte van de plechtigheid duurt een 20-tal minuten. U hebt dus de mogelijkheid om het standaardhuwelijksscenario in beperkte mate uit te breiden met muziek en teksten.

Hieronder kunt u alle mogelijkheden terugvinden.Scenario huwelijk:

Hieronder vindt u het scenario van een huwelijksplechtigheid :
 1. U betreedt het Gravensteen langs de hoofdingang (aan het Veerleplein). Op het binnenplein wordt u verwelkomd door de ceremoniemeester. De aanwezigen worden in suite opgesteld en naar de Joan Vandenhouttezaal geleid.
 1. Als iedereen heeft plaatsgenomen, deelt een medewerker van de burgerlijke stand kort aan de aanwezigen mee hoe de ceremonie zal verlopen. De medewerker nodigt het bruidspaar uit om hun documenten te paraferen. Het huwelijksdossier wordt nagezien en de gegevens van getuigen worden ev. aangevuld. 1. Daarna wordt u verwelkomd door de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.
 1. De “rechten en plichten” worden voorgelezen uit het Burgerlijke Wetboek.

Daarna wordt overgegaan tot het ja-woord. Vervolgens kunt u de ringen uitwisselen (indien u deze hebt voorzien voor de burgerlijke plechtigheid) en ondertekent u het huwelijksregister. Tot slot maakt de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand u haar felicitaties over.


 1. Na de felicitaties van familie en vrienden, kan u nog een receptie voorzien die in de Joan Vandenhouttezaal of op het binnenplein doorgaat. Voor praktische afspraken hierrond verwijzen wij u door naar mevr. Sabine Burghgraeve sabine.burghgraeve@gent.be


Personalisering:

Het inlassen van een stukje tekst of een muziekfragment kan gebeuren:
 • bij het betreden van de Joan Vandenhouttezaal

 • voor het ja-woord

 • na het ja-woord en dus voor de ringen

 • na de ringen

 • bij het verlaten van de Joan VandenhouttezaalGraag bieden wij u volgende mogelijkheden aan:


 1. U kunt tekst(en) voorlezen of laten voorlezen door iemand van de aanwezigen.
 1. De verplichte wetteksten kunnen, naast het Nederlands, worden gebracht in het Gents.
 1. In de zaal kan er muziek via een CD of USB-stick (muziek in MP3-formaat, niet in iTunes!) worden afgespeeld. De bediening gebeurt door de ceremoniemeester. De CD of USB-stick mag op het binnenplein afgeven worden aan de ceremoniemeester.
 1. U kunt ook live muziek laten brengen. Indien u hiervoor stroomverbinding nodig heeft, moet u dit op vooraf melden.

Contactpersoon

We vragen om tijdig (na de aangifte van uw huwelijk en ten laatste 14 dagen voor het huwelijk) uw wensen kenbaar te maken.

Dit kan via het gemakkelijk in te vullen e-formulier dat terug te vinden is via het e-loket op de website van de Stad Gent.

https://edienstverlening.gent.be/aanvraag-gepersonaliseerde-huwelijksceremonie
voor info:

Loket Huwen en SamenwonenTel. 09 266 72 50

trouweningent@gent.be
Wij leggen uw scenario ter bespreking voor aan de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en de verantwoordelijke voor de ceremonie zodat uw burgerlijke huwelijksplechtigheid op een vlekkeloze manier kan worden uitgevoerd. U krijgt van ons nog de bevestiging van uw persoonlijke accenten.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina