Pijn bestrijding en helingDovnload 26.09 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte26.09 Kb.


Pijn bestrijding en heling.
Infrarood energie verschaft vele therapeutische effecten. Zo is er detoxificatie door zweten. De meest toegepaste therapie is echter de helende werking en bestrijding van pijn. Bekend zijn de keramische verwarmingen die in een sauna een smalle band van infrarood straling geven. Deze ‘heaters’ werden ontwikkeld door Dr. Tadashi Ishikawa in 1965 in Japan en veelvuldig toegepast door artsen en therapeuten. Meer als 700.000 van deze infrarood verwarmers zijn er in gebruik in het Oosten voor de gehele lichaamsbehandeling en hun populariteit verspreid zich snel over de wereld. Miljoenen kleinere infrarood apparaten zijn er wereldwijd in gebruik om pijn te bestrijden en het natuurlijke hellingsmechanisme te stimuleren. Infrarood wordt effectief ingezet bij de bestrijding van artritis, fibromyalgie, rugpijn, gewrichtspijn en vele andere pijnklachten.
bron: www.chronische-pijn.com

Gezonder leven met de energie van de zon en de aarde.

De meeste Nikken producten zijn voorzien van aardmagnetisme en ver-infrarood technologieën.

Magnetisme: de kracht van de aarde

Tientallen jaren wordt er al wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de uitwerking van magnetisme op het lichaam. Inmiddels zijn er zo veel goed onderbouwde studies verschenen dat we het gunstige effect van natuurlijk magnetisme(aarde) en de schadelijke invloeden van onze elektromagnetische omgeving (computers, mobiele telefoons, elektrische apparaten, tv’s, hoogspanningsdraden, etc.) niet meer kunnen ontkennen.

Aardmagnetisme heeft een positieve invloed op het zelfgenezende vermogen van het lichaam, zorgt voor een betere doorbloeding, bevordert de verwerking van afvalstoffen en heft energieblokkades op. Voor meer achtergrondinformatie hierover: www.5pillars.com

Ver-infrarood: de kracht van de zon

Dat de zon goed voor ons is weten we al jaren. Met name de ver-infrarode straling is het meest heilzaam en veilig voor ons lichaam. Ver-infarode stralen activeren de watermoleculen in ons lichaam. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en verbetert de celhuishouding van ons lichaam.

Wat doet ver-infrarode straling nog meer voor ons lichaam?

* diepinfrarode straling verwarmt het lichaam

* het helpt met het verwijderen van vet, chemicaliën en afvalstoffen uit het bloed

* het zorgt voor een goede doorbloeding van het lichaam

* het ontzuurt het lichaam, gaat bacteriegroei tegen en verbetert het zenuwstelsel

* het helpt om het cholesterolgehalte te normaliseren

* het maakt hard water zacht


bron: http://www.inbalansoptexel.nl/inderoos

Verlichting voor reumapatiënten.

Wie kent hem niet: de 'rode lamp'. In menig gezin is er wel een aanwezig om snel verlichting te brengen bij een stijve nek of een verrekte rug. Al sinds de jaren vijftig is algemeen bekend dat een lokale behandeling met infrarood licht een gunstig effect heeft op gewricht- en spierpijnen. Doordat de stralingswarmte in het lichaam doordringt, raken de weefsels goed doorbloed en neemt de soepelheid toe.

Niet zo vreemd dan ook, dat toen een aantal jaren geleden de infraroodsauna's (niet te verwarren met Finse sauna's, die volgens een ander principe werken) op de markt kwamen, deze vooral werden aangeprezen vanwege hun werking op gewrichtspijn en stijfheid. Producenten lieten het publiek graag geloven dat hun sauna's met name reumapatiënten verlichting konden brengen.

De vraag was alleen: bevatten deze verkooppraatjes slechts loze beloften of zit er een kern van waarheid in? Het wetenschappelijke bewijs dat een totale verwarming van het lichaam met infrarood licht een zelfde effect heeft op chronische aandoeningen als de lokale behandeling van een pijnlijke plek was immers nog nergens ter wereld geleverd.

VERSTIJVING

Het Medisch Spectrum Twente en de Saxion Hogeschool in Enschede hebben inmiddels meer duidelijkheid in de kwestie gebracht. Een wetenschappelijk onderzoek dat beide instellingen in de afgelopen drie jaar uitvoerden , toonde aan dat een infraroodsauna daadwerkelijk een heilzame uitwerking heeft op mensen met reumatische aandoeningen.

Het onderzoek, waaraan zeven studenten meewerkten, stond onder leiding van dr. Frits Oosterveld, lector aan de academie voor fysiotherapie van de Saxion Hogeschool, en reumatoloog professor Hans Rasker van het Medisch Spectrum Twente. Het werd uitgevoerd met 17 proefpersonen die aan reumatoïde artritis (chronische gewrichtsontstekingen) lijden, 17 mensen met de ziekte van Bechterew (ontsteking van de wervelkolom die tot verstijving kan leiden) en een controlegroep van 21 gezonde proefpersonen, allen merendeels tussen de 35 en 50 jaar.

Gedurende vier weken bezochten de proefpersonen twee keer per week een infraroodsauna. Zowel vooraf als tijdens de behandelingen, enkele dagen na afloop van de kuur en nog eens een maand later werden de effecten gemeten op de pijn, de stijfheid en de vermoeidheid.

VERRASSEND

De uitkomst was verrassend. "De patiënten met reumatoïde artritis gaven na één saunagang van een half uur aan dat de pijn en de stijfheid met zo'n 40 procent was afgenomen. Bij de Bechterewpatiënten was de pijn rond de 50 procent en de stijfheid zelfs 60 procent minder geworden", aldus Frits Oosterveld. De verschillen tussen de situatie voor en na de saunagang zijn volgens hem zo groot, dat gesproken mag worden van een aantoonbaar effect.

Ten aanzien van de vermoeidheid geldt dat overigens niet. Deze was volgens de ondervraagden eveneens iets afgenomen, "maar dit verschil was niet zo significant dat je het bewezen mag noemen."

Op de middellange en de lange termijn bleek de saunabehandeling volgens Oosterveld echter minder effectief. "Al na een paar dagen zonder behandeling zie je dat de pijn en de stijfheid terugkeren en na een maand is er nagenoeg geen effect meer bespeurbaar." De conclusie is voor de Enschedese lector dan ook duidelijk: een infraroodsauna biedt een goede, symptoomverlichtende therapie op de korte termijn. "Wil een reumapatiënt er baat bij hebben, dan zal hij de sauna zeer regelmatig moeten bezoeken."

Om die reden ligt behandeling in een ziekenhuis of kliniek volgens Oosterveld niet zo voor de hand. "Ook al niet omdat de gang naar het ziekenhuis en het aan en uitkleden voor deze patiënten extra belastend is. Je zou eerder moeten denken aan een sauna thuis, waarvan men bijvoorbeeld aan het begin van de dag of 's avonds voor het slapen gaan gebruik kan maken."
bron: www.rhodos.nl

Invloed op spierstelsel


Dat Infrarood op een pijnlijk spierstelsel een grote positieve invloed heeft wordt door iedereen erkend.

Dr. Masao Nakumara van de O&P Medical Clinic in Japan bericht dat hij met IR warmtesystemen bij verschillende ziektes zoals, Sciatica, Menopauze syndromen, Artritis, schouderstijfheid, slapeloosheid, met succes heeft behandeld.

Artsen wenden IR warmte aan om gespannenheid, zwellingen, stijfheid, weefsel ziekten, artritis en spierpijnen te behandelen. (zie de MC Graw. Hill Encyclopedie der Wetenschap en technologie).

De volgende uitspraken werden genoteerd in de "Therapeutic Heat en Cold nr. 4. Uitgegeven door Ed Justus, F. Lehmann, M.D. Wiliams en Wilkins."

In het algemeen aanvaardt men dat warmte de volgende therapeutische effecten heeft;

Zij verhoogt de uitrekkingsmogelijkheid van het weefsel, weefsel tot 45°C verwarmt en dan gestrekt, toonde een uitzetting van 50% aan, een toestand die behouden bleef ook als het strekken beëindigd werd. Deze oefening is van belang bij geblesseerde of slecht functionerende spieren. Dit experiment toont aan dat rekken bij een hogere temperatuur onder minder spanning kan gebeuren dan het rekken bij normale temperatuur.

Bloed circulatie: enorm veel klachten hangen samen met een slechte bloedcirculatie. De bloedcirculatie en de daarmee samenhangende doorbloeding met behulp van IR warmtesystemen kan verbeterd worden en U zult zich duidelijk beter voelen met een dergelijke behandeling.

Hart en Vaatziekten: bij hartinfarcten hebben Chinese onderzoekers merkwaardige conclusies gedaan. Volgens de bekende macrobiotische leermeester Hermann Aihare kan het succes van de IR warmte behandeling door de volgende elementen gestaafd worden. Als het bloed veel Cholesterol en vet bevat, heeft dit tot de volgende effecten:

Het bloed wordt dikker, en de rode bloedlichaampjes klitten samen, hierdoor wordt de werkbare oppervlakte van het bloed kleiner. Deze vermindering van het bloedcellen oppervlak kan 20 tot 30% zuurstof transport activeren. En zuurstof is nu eenmaal nodig voor weefsel, organen en cellen. Dit zuurstof tekort veroorzaakt verschillende pijngevoelens.

De aders worden geblokkeerd (in het geval van samenklitten). Dit verhoogt de bloeddruk en kan hartinfarcten veroorzaken.

De capillairen worden geblokkeerd, wat dan weer de oorzaak is van zuurstofgebrek. Geblokkeerde bloedvaten kunnen de oorzaak zijn van seniliteit, aanvallen, doofheid, impotentie of frigiditeit. In het algemeen voert een zuurstof tekort in de cellen tot een opbouw van vocht en het zwellen van weefsels.

Een complete blokkering van bloedvaten veroorzaakt het afsterven van cellen, daardoor neemt het bindweefsel vocht en schadelijke stoffen op. Op deze manier kan deze ophoping van schadelijke stoffen in

Uit alles blijkt dat de vet opname vermindert dient te worden, wanneer men degeneratieve ziektebeelden vermijden wil. Het probleem is echter dat zeker in de westerse wereld veel mensen een extreme vet afzetting in het lichaam hebben. Als men deze vetkussens niet verminderd, is de kans groter op deze ziektes. De vraag is dus, hoe kunnen we deze vetafzettingen in ons lichaam teniet doen? Hier helpt de IR warmte sauna en daarom raden wij aan de IR warmte sauna toe te passen.

Vermindering van stijfheid van gewrichten; Bij vingerstijfheid bijvoorbeeld treed bij een temperatuur van 45°C een vermindering van 20% t.o. een normale lichaamstemperatuur. Op deze wijze reageren ook de andere gewrichten.

Vermindering van spierspanning; spierspanningen worden door verwarming verminderd, niet tegenstaande de oorzaken van deze spanning in de gewrichten en neurologische fenomenen zitten. Het resultaat wordt door warmte en straling bereikt omdat de cellen en organen ontspannen.

Vermindering van pijngevoel; Door de vermindering van de spierspanning worden pijnen verminderd. Ischias pijnen worden door spierspanning veroorzaakt. Deze vicieuze cirkel kan met een dergelijke behandeling doorbroken worden. De warmte verlaagt de pijnsteken, zowel bij de zenuwwortel als in het omliggende weefsel. In verschillende studies die zich met tandheelkunde bezighouden, wordt dit fenomeen als verdoving benut. Warmte kan tot afname van endorfine productie leiden en het naar Melzak en Wall genoemde "spinal gate" beïnvloeden. Beiden werken pijnstillend.

Het stimuleren van de bloedcirculatie; Het opwarmen van bepaalde lichaamsdelen veroorzaakt in de andere lichaamsdelen reflexen en werkt vaat verwijderend. Het opwarmen van spieren, veroorzaakt net als bij beweging, tot een toename van de bloedcirculatie. Het stimuleren van het genezingsproces bij ziekten, ontstekingen en bij het transpireren.

Sinds kort wordt deze therapie ook bij kanker bestrijding ingezet. Deze methode bevindt zich nog in het experimentele stadium. Bij de juiste inzet, is het een veelbelovende therapie en hulpmiddel. Amerikaanse wetenschappers letten vooral op de temperatuur, terwijl de Japanse onderzoekers hierover geen melding maken.

In de Verenigde staten zijn er ruim 10.000 medische IR warmte systemen in gebruik. De behandeling met IR stralen is inmiddels de nr. 1 in de behandelingen geworden. Soms ter behandeling van lichte weefsel schade, soms ter stimulatie van de behandeling van chronische ziektes, of om nieuwe ziektes sneller te genezen.

In China worden IR sauna's veelvuldig in gerenommeerde klinieken gebruikt bij de behandeling van ziekten en pijn bestrijding. Wetenschappers berichten over Chinese studies met 90% positieve behandelingen door IR warmtebestraling bij weefselbeschadigingen, kruisband pijnen, schouder gewrichten, heupgewrichten, menstruatiepijnen, infecties, eczemen, postoperatieve infecties, longontsteking, galblaasontsteking, enz.

Japanse onderzoekers, zoals Dr. Yamajaki in zijn boek "Infrarood Therapie" spreken over de volgende verrassende resultaten:


 • Brandwonden: Verminderd pijnen, verkort de genezingstijd, minder littekens.

 • Hoge bloeddruk: Zichtbare daling bij behandeling temperatuur van 40° tot 50°C.

 • Lage bloeddruk: Stimuleert om lage bloeddruk te verhogen.

 • Storingen in de hersenen: Toenemende genezing in de hersencellen.

 • Korte tijd geheugen: Verbeterd drastisch.

 • Artritis: Merkbare verbeteringen.

 • Menopauze syndroom: Vermindering van nervositeit, depressiviteit, hoofd en buikpijnen.

 • Gewichtsverlies: Energie verbruik door transpiratie, dan directe vet verbranding.

 • In Japan stelde men vast dat klachten over hals, neus en oren verdwenen na behandeling met IR warmtesauna’s bij:

 • Chronisch middenoor ontsteking of infectie.

 • Halsklachten

 • Neusbloeden

Goede Japanse en Chinese resultaten, na behandeling met IR saunas werden bereikt bij:*

 • Netelkoorts

 • Verstopte poriën

 • Vermindering van littekens bij genezing van brandwonden en hun pijn impulsen

 • Pijnvermindering bij schuur of snijwonden. Een vermindering van littekenvorming en een versnelde genezing.

 • Acne, drie tot vier behandelingen openen de poriën die reeds sinds jaren verstopt waren en verwijderen de aanwezige resten van cosmetica en overvloedige talg.

 • Lichaamsgeur, door de verbetering van de hoofdfuncties van het lichaam door de IR warmtebehandeling, wordt sterke lichaamsgeur vermindert. Het bevrijdt het lichaam van geuren, die door de chemische stoffen veroorzaakt worden.

 • Eczemen en Psoriasis (beide ziekte verschijnselen reageren zeer goed op deze bijkomende behandeling.

 • Bij zonnebrand, door een betere doorbloeding van de huid.

Karin Boone, een gediplomeerde acupuncturist; "Als stress en gespannenheid bij een goede gezondheid optreden, kan het gebruik van een IR warmte sauna ze afbouwen".

*Deze opsomming is louter indicatief. Als u de cabine wenst te gebruiken omwille van medische redenen, raadpleeg dan vooraf uw huisarts.

Bron: www.hetbuitenhuis.be
Infrarood Informatie Pag. van


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina