PowerPoint: compatibele bestandsindelingen voor multimedia. AudiobestandsindelingenDovnload 15.49 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte15.49 Kb.


PowerPoint: compatibele bestandsindelingen voor multimedia.

Audiobestandsindelingen

Bestandsindeling

Extensie

Aanvullende informatie

AIFF-audiobestand

.AIFF

Audio Interchange File Format  Deze geluidsindeling werd oorspronkelijk gebruikt op Apple- en Silicon Graphics (SGI)-computers. Waveform-bestanden worden opgeslagen in een niet-gecomprimeerde 8-bits mono-indeling waardoor er grote bestanden kunnen ontstaan.

AU-audiobestand

.AU

UNIX Audio   Deze bestandsindeling wordt normaal gesproken gebruikt voor het maken van geluidsbestanden voor UNIX-computers of internet.

MIDI-bestand

.MID of .MIDI

Musical Instrument Digital Interface   Dit is een standaardindeling voor het uitwisselen van muzikale gegevens tussen muziekinstrumenten, synthesizers en computers.

MP3-audiobestand

.MP3

MPEG Audio Layer 3   Dit is een geluidsbestand dat gecomprimeerd is met de MPEG Audio Layer 3-codec (codec: afkorting van compressieprogramma/decompressieprogramma. Het gaat daarbij om software of hardware voor het comprimeren of decomprimeren van digitale media.). Deze codec is ontwikkeld door het Fraunhofer Institute.

Windows-audiobestand

.WAV

Wave Form   In deze geluidsbestandsindeling wordt geluid in golfvorm opgeslagen. Afhankelijk van een aantal factoren, kan een minuut aan geluid tussen de 644 kB en de 27 MB in beslag nemen.

Windows Media-audiobestand

.WMA

Windows Media Audio   Dit is een geluidsbestand dat gecomprimeerd is met de Microsoft Windows Media Audio-codec (codec: afkorting van compressieprogramma/decompressieprogramma. Het gaat daarbij om software of hardware voor het comprimeren of decomprimeren van digitale media.). Deze codec is ontwikkeld door Microsoft en wordt gebruikt om opgenomen muziek te verspreiden, meestal via internet.


Videobestandsindelingen

Bestandsindeling

Extensie

Aanvullende informatie

Windows Media-bestand

.ASF

Advanced Streaming Format   In deze bestandsindeling worden gesynchroniseerde multimediagegevens opgeslagen. Deze indeling kan worden gebruikt om audio- en videogegevens, afbeeldingen en scriptopdrachten stroomsgewijs via een netwerk te verzenden.

Windows-videobestand

.AVI

Audio Video Interleave   Dit is een multimediabestandsindeling die wordt gebruikt voor het opslaan van geluid en het verplaatsen van afbeeldingen in Microsoft Resource Interchange File Format (RIFF)-indeling. Dit is een van de meest voorkomende indelingen omdat AVI-bestanden met veel verschillende codecs (codec: afkorting van compressieprogramma/decompressieprogramma. Het gaat daarbij om software of hardware voor het comprimeren of decomprimeren van digitale media.) gecomprimeerde audio- en videogegevens kunnen bevatten.

Filmbestand

.MPG of .MPEG

Moving Picture Experts Group   Dit is een set standaarden die door de Moving Picture Experts Group worden ontwikkeld. Deze bestandsindeling is speciaal bedoeld voor VideoCD- en CD-i-media.

Windows Media-videobestand

.WMV

Windows Media Video   In deze bestandsindeling worden audio- en videogegevens gecomprimeerd met de Windows Media Video-codec (codec: afkorting van compressieprogramma/decompressieprogramma. Het gaat daarbij om software of hardware voor het comprimeren of decomprimeren van digitale media.). Dit is een extra gecomprimeerde indeling waarvoor een minimale hoeveelheid opslagruimte nodig is op de vaste schijf van uw computer. Opmerking   Het kan zijn dat uw geluids- of filmbestand een van bovenstaande bestandsindelingen heeft, maar niet goed wordt afgespeeld. Bijvoorbeeld als de juiste versie van de codec (codec: afkorting van compressieprogramma/decompressieprogramma. Het gaat daarbij om software of hardware voor het comprimeren of decomprimeren van digitale media.) niet is geïnstalleerd of als het bestand niet is gecodeerd in een indeling die door uw versie van Microsoft Windows wordt herkend. Coderen is het omzetten van gegevens in een stroom enen en nullen
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina