Presenteert ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan haarDovnload 71.33 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte71.33 Kb.
KSA V.I.V.E.D. Tongerlo

presenteert ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan haar

Quiz

20 november 2004 – Parochiezaal TongerloQuizreglement
De quiz bestaat uit 10 ronden:

Ronde 1 : kennis-ronde

Ronde 2 : kennis-ronde

Ronde 3 : doe-ronde

Ronde 4 : kennis-ronde

Ronde 5 : tafel-ronde puzzels

PAUZE

Ronde 6 : kennis-rondeRonde 7 : kennis-ronde

Ronde 8 : kennis-ronde

Ronde 9 : doe-ronde

Ronde 10 : tafel-ronde foto’s


In de kennis-ronden worden steeds 10 kennisvragen gesteld over de meest uiteenlopende onderwerpen. Probeer niet te veel lawaai te maken zodat u de vragen goed kan verstaan. Mocht u hier en daar toch wat gemist hebben, dan kan u steeds op het scherm de vraag herlezen. U vult uw antwoord in op het antwoordblad. Vergeet niet op elk antwoordformulier uw ploegnaam en uw tafelnummer te vermelden.

Nog enkele belangrijke regels : • Overleggen met andere ploegen niet toegestaan. Het gebruik van naslagwerken of gsm’s kan natuurlijk ook niet. Wij willen u vragen om gsm’s tijdens de quiz af te zetten zodat er niemand gestoord wordt.

 • Het antwoord dat u neerschrijft moet fonetisch juist zijn en hoeft dus niet goed gespeld te zijn. Als het antwoord op een vraag bijvoorbeeld “Eddy Merckx” is en u schrijft “Eddie Merks”, dan keurt de jury uw antwoord goed omdat uw antwoord precies hetzelfde wordt uitgesproken.

 • Als er naar de naam van een persoon wordt gevraagd, dan volstaat het om de achternaam te geven. Indien u toch de voornaam geeft en die is fout, dan is het hele antwoord fout. Bijvoorbeeld : “Wie zette als eerste mens voet op de maan? ”. Als u antwoordt “Armstrong” is uw antwoord juist. Maar als u antwoordt “Lance Armstrong” is uw antwoord uiteraard fout. De eerste maanwandelaar heette Neil Armstrong en dat was geen wielrenner.

Soms vragen we wel expliciet naar een voornaam. In dat geval moet u wel de voornaam geven. Indien u dan de achternaam geeft en die is fout, is het hele antwoord fout.

 • Bij betwisting heeft de jury altijd gelijk.

Na iedere kennisronde worden de antwoordformulieren van de ploegen opgehaald en krijgt u de juiste antwoorden te horen van de presentatoren. De maximum-score die u op iedere kennis-ronde kan behalen is 10 punten.
Voor en na de pauze is er ook een doe-ronde. Deze doe-ronde is erg belangrijk omdat er een pak punten kunnen gescoord worden. Iedere ploeg heeft namelijk de mogelijkheid om op één van deze twee doe-ronden een joker in te zetten. Door het inzetten van de joker worden de punten verdubbeld. Dat betekent dat u in deze ronde geen 10 maar 20 punten kan verdienen als u als eerste uit de strijd komt. Wat de doe-opdrachten zijn, verklappen we nog niet. Wel kunnen we al zeggen dat in de eerste doe-opdracht coördinatie en behendigheid een grote rol spelen, en dat in de tweede doe-opdracht techniek en kracht van groot belang zijn.
Voor en na de pauze is er ook nog een tafel-ronde. De eerste tafel-ronde bestaat uit een heleboel raadsels, puzzels, droedels, enz. Bij het begin van de quiz wordt de eerste tafelronde uitgedeeld. U heeft tijd tot aan de pauze om de puzzels op te lossen. De tweede tafel-ronde wordt direct na de pauze uitgedeeld. Ze bestaat uit een heleboel foto’s die u moet zien te herkennen. De tweede tafel-ronde wordt aan het einde van de quiz opgehaald.
Om ex-aequo’s te voorkomen hebben we ook een schiftingsvraag voorzien. Die luidt als volgt :

Hoeveel aangesloten leden (leiding incluis) telt KSA-Tongerlo op dit moment? U schrijft uw antwoord op de plaats voorzien op het antwoordformulier van ronde 1.
Je kan drinken bestellen door de kaars aan te steken. Als je het gekregen hebt kan je de kaars weer uitblazen
Veel quizplezier!

Ronde 1: kennis-ronde
1. Aardrijkskunde

Ze is één van de belangrijkste rivieren van Europa, 925km lang, ontspringt in Frankrijk en gaat door België en Nederland om vervolgens uit te monden in de Noordzee. Het is een echte regenrivier. Dat wil zeggen dat ze gevoed wordt met regenwater omdat nergens in de buurt hoge bergen liggen met Gletsjers. Hoe noemt deze rivier?


Maas [Maes Pils]
2. Huis, tuin en keuken

Het product dat we zoeken heeft een witte kleur en is genoemd naar zijn vorm. Het bekendste gebruik van dit product in het huishouden is het gebruik in koffie en thee. Ook wordt het gebruikt bij producten zoals chocolade, yoghurt, koek,snoep,frisdranken en ijs. Het zorgt niet alleen voor zoetheid maar wordt ook als verdikkingsmiddel gebruikt.


Kristalsuiker [Cristal Alken]
3. Geschiedenis

Op 17 juni 1972 worden in de Verenigde Staten 5 Republikeinse inbrekers met afluisterapparatuur betrapt in het hoofdkwartier van de Democratische partij. De Republikeinen wilden de apparatuur plaatsen in de vergaderzaal van de Democraten. Na onderzoek kwam de FBI erachter dat er geld voor de operatie afkomstig was uit het herverkiezingfonds van toenmalig president Nixon. Onder grote druk treedt op 9 augustus 1974 de 37ste president van Amerika, Nixon af. Hoe noemde men dit schandaal?


Watergate [Water]

4. Sport

Hoe noemt men bij veel balsporten het direct scoren met de opslag zonder dat de tegenstander de bal aanraakt?


Ace [Looza Ace]
5. Wetenschap en techniek

We zoeken een ander woord voor een acute hallucinatoire verwardheid bij veranderd bewustzijn ten gevolge van alcohol misbruik. Het is een ernstige psychiatrische syndroom ten gevolge van een lichamelijke aandoening (een zogenaamd organisch psychosyndroom).


Delirium [Delirium Tremens]
6. Radio, TV en film

Beatles legende Paul McCartney is ondertussen opa. Zijn dochter die getrouwd is met Alashdair Willis zoeken we. Ze heeft intussen een grote reputatie opgebouwd in de modewereld als ontwerpster. Geef haar voornaam.


Stella [Stella Artois]
7. Kunst en cultuur

Hoe noemt het aapje van Rozemieke en Annemieke in de stripreeks Jommeke?


Choco [Chocomelk]


8. Actualiteit

President George W. Bush gaf zijn minister van Defensie een serieuze uitbrander omdat hij had nagelaten Bush te vertellen over een reeks schokkende foto's, waarop te zien is hoe Amerikaanse militairen Iraakse gevangenen mishandelen en vernederen. De president beklaagde zich erover dat hij de foto's via de media te zien kreeg en dat hij niet snel genoeg informatie kreeg over de omvang van het probleem. Hoe noemt deze minister van Defensie?


Donald Rumsfeld [Rum]
9. Bree

Het café dat we zoeken heeft op 23 oktober jongstleden zijn 8 jarig bestaan gevierd. Het heeft ondertussen wel al verschillende uitbaters gekend.


Kaffee ‘De Stal’ [Koffie]
10. Muziek

Welke groep zingt dit lied?


Milk Inc - I don’t care [Melk]
Ronde 2: kennis-ronde
1. Aardrijkskunde

Deze stad, gelegen in de Nederlandse provincie Flevoland, werd in de tweede helft van de 20ste eeuw opgetrokken op een zandvlakte. De stad staat ook bekend om haar Batavia-werf, en werd genoemd naar de ingenieur die het plan ontwierp om de Zuiderzee af te sluiten en gedeeltelijk in te polderen. Naam van deze stad?


Lelystad [Lelie]
2. Huis, tuin en keuken

De tarweplant groeit vrijwel overal ter wereld. Het buitenste vliesje of kaf van de tarwekorrel is onverteerbaar en moet verwijderd worden. Tarwe wordt vermalen tot meel. Geef een andere naam voor meel.


Bloem [Bloem]
3. Geschiedenis

We zoeken de naam van de 26ste Amerikaanse president (1901-1909) die op een jachtpartij weigerde een berenjong te doden. De teddybeer is naar hem genoemd.


Theodore Roosevelt [Roos]
4. Sport

De eerste transfer voor na het seizoen 2004-2005 is reeds afgerond. We zoeken de naam van een Club Brugge speler die op het einde van het seizoen verkast naar de revelatie van de Bundesliga, Wolfsburg. Eric Gerets noemde de transfer van deze linksachter de ‘gouden transfer van de toekomst’.


Peter Van der Heyden [Heide]
5. Wetenschap en techniek

In 1948 racete Anthony Colin Bruce Chapman voor het eerst met zijn zelfgebouwde wagen. Dit was zo een succes dat hij een bedrijfje in Londen oprichtte waar deze wagen gemaakt werden. Het topmodel van deze wagen is ongetwijfeld de Elise. Hoe heet deze wagen?


Lotus [Lotusbloem]
6. Radio, TV en film

Deze Gentse jongedame zag het levenslicht op 13 oktober 1976 en was ooit de leadsinger van de groep Eden, maar moest dit opgeven omwille van haar werk bij TMF, Studio Brussel en later nog bij VT4. Wie is deze dame?


Roos Van Acker [Roos]
7. Kunst en cultuur

In de Griekse mythologie was er een jongeman die zeer geliefd was bij vele goden en stervelingen. Daartoe behoorde ook de nimf Echo, maar de man die we zoeken negeerde haar. Hierop veroordeelde de godin Nemisis hem tot het einde van zijn leven naar zijn spiegelbeeld in een vijver te staren, die hij nooit kan bereiken. De naam van deze man?


Narcissus [Narcis]
8. Actualiteit

Bij de verkiezingen voor het Vlaamse parlement op 13 juni 2004 pleitten de Limburgse Groenen voor een kartel met Sp.a-Spirit in Limburg. Ludo Sannen werd verkozen als groene kandidaat op de lijst Sp.a-Spirit-Limburgse Groenen en maakt als onafhankelijke Groene deel uit van de Sp.a-Spiritfractie in het Vlaams Parlement. Daarnaast zetelt er nóg een onafhankelijke Groene in de Sp.a-Spiritfractie van de Senaat. Welke politica, afkomstig uit Borgloon, zoeken we?


Jacinta De Roeck [Hyacint]
9. Bree

We zijn op zoek naar de straatnaam van de rode straat. Hier woont onder andere de componist van het liedje van Rosse Lei.

Anjerstraat [Anjer]
10. Muziek
De groep die u zodadelijk zal horen heet nu ‘Quatro’. Deze naam kwam er nadat iemand de groep had verlaten. Wie zoeken we?
Iris Van Hoof [Iris] (Vanda Vanda – Sunshine after the rain)

Ronde 3: doe-ronde
Blokken stapelen

Ronde 4: kennis-ronde
1. Aardrijkskunde

Welk woord omschrijft Van Dale als “tropische wervelstorm”?


Cycloon
2. Huis, tuin en keuken

Welke zoete tropische vrucht met een stekelige schil zoeken we?
Lychee
3. Geschiedenis

Welk feest vierden we ieder jaar op 15 november?


Feest van de Dynastie

4. Sport

Wie zoeken we? Geboren op 17 juni 1976 te Bonheiden

Hobby’s: fietsen en avondje snooker met vrienden

Gehuwd met Isabelle, zoontje heet Thibau

Wonende te Baal - Tremelo

Dagelijkse kost tijdens seizoen: spaghetti en veel fruit

Aantal overwinningen sinds 1991: 147, van nieuweling tot elite.
Sven Nys
5. Wetenschap en techniek

In 2000 onderging Koning Albert II een dergelijke operatie, en ook Bill Clinton liet eerder dit jaar een dergelijke ingreep gebeuren. Hoe noemt men de operatie waarbij een stukje nieuw bloedvat wordt geplaatst ter overbrugging van een verstopping in een bloedvat?


Bypass-operatie
6. Radio, TV en film

Op 25 augustus 2000 ging er een zender voor levensgenieters van start. Deze zender brengt duidelijk herkenbare thema’s zoals gezondheid, kinderen en opvoeding, vrije tijd, natuur, …

Hoe heet deze zender?
Vitaya
7. Kunst en cultuur

De schilder die we zoeken was de beste leerling van Pieter Paul Rubens. Hij is vooral bekend om zijn portretschilderen, maar ook om zijn religieuze taferelen. (vb. ‘Sint-Maarten verdeelt zijn mantel’ in de Sint-Maartenskerk te Zaventem.


Antoon Van Dyck
8. Actualiteit
Deze Amerikaan werd geboren in 1943 uit het huwelijk van een luchtmachtpiloot en een vrouw die afkomstig is uit de rijke familie Forbes. Omdat zijn vader ook diplomaat is, brengt hij een groot deel van zijn kindertijd in Europa door. Na zijn dienstperiode in het leger en gevaarlijke taken in Viëtnam, behaalt hij zijn diploma in de rechten en gaat hij in de politiek. Welke Democratische senator uit Massachusetts zoeken we?
John Kerry
9. Bree

In Bree zijn er verschillende mogelijkheden voor hoeve- en plattelandstoerisme. De plaats die we zoeken is een modern gespecialiseerd melkveebedrijf, even buiten de dorpskern van Tongerlo. De twee zonen des huises zijn lid van onze vereniging!


Nysenhoeve
10. Muziek

We zoeken de uitvoerder (naam en voornaam) van dit nummer.


Yvan Heylen – De wilde boerendochtere

Ronde 5: Tafel-ronde puzzels
In bijlage

Ronde 6: kennis-ronde
1. Aardrijkskunde

We zijn op zoek naar een nomadenvolk dat zich ophoudt in de centrale sahara. Ze worden “De blauwe mannen van de woestijn” genoemd. Vroeger waren ze te vrezen omdat ze er niet voor terugdeinsden handelskaravanen te beroven. Momenteel hebben ze zich aangepast aan de Noord-Afrikaanse cultuur en pikken ze door het vervaardigen van zilveren sieraden hun graantje mee van het toerisme. Weet u over welke Sahara-stam we het hebben?


Touareg [Volkswagen Touareg]
2. Huis, tuin en keuken

Tijd voor de beestjes. We zijn op zoek naar een neerhofdier waarvan in België vijf rassen voorkomen : de Dendermondse, de Huttegemse, de Merchtemse, die van Vorst en die van de Semois. Welke watervogel zoeken we?


Eend [Citroën]
3. Geschiedenis

Op 2 november 2004 werd George Walker Bush herverkozen als president van de Verenigde Staten. Hij is ondertussen al de 44ste president van de Amerikanen. Wij zijn vanavond op zoek naar nummertje 38. Hij werd in 1913 in Omaha, Nebraska geboren en legde op 9 augustus 1974 de eed af nadat zijn voorganger Nixon was moeten aftreden ten gevolge van het Watergate-schandaal. Twee jaar later slaagde hij er niet in om zijn presidentsambt te verlengen. Welke Amerikaanse president zoeken we?


Gerald Ford [Ford]

4. Sport

We zijn op zoek naar het grootste jaarlijks georganiseerde sportevenement in Nederland. Elk laatste zaterdag van juni lokt dit evenement meer dan 100.000 bezoekers. In juni 2005 is deze wegrace voor motoren aan haar 75ste editie toe. De race wordt gereden in de hoofdstad van de provincie Drenthe. Hoe heet dit sportevenement?


TT van Assen [Audi]
5. Wetenschap en techniek

In de fabriek van Van der Elst in Merksem werden tot voor kort twee merken van Belgische sigaretten gemaakt. De twee merken hadden dit gemeen : op beide pakjes prijkte jarenlang een sensuele vrouw. Het ene merk is uiteraard Belga. Miss Belga stierf in 1996 op 90-jarige leeftijd. Ze had in haar leven nooit één sigaret gerookt. De andere dame, Angelina Saey werd in 1979 in haar Brasschaatse villa vermoord. Weet uw op welk merk van sigaretten deze dame stond? De heldergroene pakjes van dit merk worden nog steeds verkocht en zijn vooral in trek bij hippe twintigers en dertigers.


Tigra [Opel Tigra]
6. Radio, TV, film

We zoeken de grootste Nederlandse jeugdboekenschrijfster van de vorige eeuw. Ze werd in 1911 geboren en stierf in 1995. De jaren ‘50-figuurtjes die nu nog iedereen ongetwijfeld kent zijn Jip en Janneke, twee kleuters die heel wat beleven. Naast boeken, verhalen en gedichten voor kinderen schreef ze boeken en gedichten voor volwassenen, en teksten voor liedjes, cabaret, toneelstukken, radio- en televisieprogramma's. Over welke jeugdboekenschrijfster hebben we het?


Annie M.G. Schmidt [MG]


7. Kunst en cultuur

De muzen waren in de Griekse mythologie de negen dochters van Zeus de oppergod, die onderleiding stonden van Apollo, de god van de muziek en de poëzie. Ieder muze had een domein waarop ze actief was. Zo was bv. Erato de muze van de liefdesgedichten. wij zijn op zoek naar de muze van de geschiedenis. Als tip kunnen we nog aan de Vlaamse soap-kijkers van het eerste uur meegeven dat lang geleden er in de soap Thuis een personage was dat Ingrid heette. Haar dochtertje had de naam van de muze die we zoeken.


Clio [Renault Clio]
8. Actua

Bijna een heel jaar lang kreeg voetballer en lifestyle-figuur David Beckham de roddelpers over zich heen. Zijn buitenechtelijke relaties werden in het lang en het breed uitgesponnen in de Britse tabloids. Vrouwtje Victoria liet het voor de oog van de camera’s niet aan haar hartje komen. Trots kondigde ze enkele weken geleden aan dat ze zwanger was van een derde kindje. Hopelijk heeft David nog wat plaats op zijn lijf om de volgende tattoo te laten branden. De naam is, naar het schijnt, al gekozen. Maar weet u nog hoe de naam luidt van het tweede kind van de Beckhams, het jongere broertje van Brooklyn?


Romeo [Alfa Romeo]


9. Bree

Welke zelfstandige onderneming ligt op de aangeduide plaats? Het pand wordt uitgebaat door Peter Janssen.

Breese Auto Shop [Auto]
10. Muziek

We zoeken de uitvoerders van dit nummer.


KIA [KIA] - Zaterdag

Ronde 7: kennis-ronde
1. Aardrijkskunde

Deze stad is de oudste van het Hageland. Hiervan getuigt het stedelijk museum ‘Het Toreke’ met een verzameling sier- en gebruiksvoorwerpen, afkomstig uit Gallo-Romeinse villa’s en grafheuvels. De gotische kerk van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poel op de Grote Markt toont duidelijk de welvaart aan die deze stad in de Middeleeuwen kende. De stad ligt aan de noordrand van Haspengouw, een streek met eindeloos glooiende akkers. De bewoners zijn vooral fier op hun raffinage van ‘spierwitte blokjes diamant’. Welke stad zoeken we?


Tienen [10]
2. Huis, tuin en keuken

Er zijn verschillende soorten frituuraardappelen, vb. wafelfrieten, pommes allumettes, … Hoe wordt de volgende soort genoemd?

Bereidingswijze: aardappelen snijden : 2 cm dik, 5 cm lang = viermaal groter dan gewone frieten. Eerst pocheren in een zeer gematigd vet en nadien afbakken in warm vet.

Pont-Neuf aardappelen [9]
3. Geschiedenis

Op 24 oktober 1945 werd de organisatie die we zoeken opgericht. Er waren toen 51 landen die lid waren. Ze wilden zich inzetten voor de vrede door internationale samenwerking en collectieve veiligheid. Nu zijn er bijna alle landen van de wereld (191) lid van.


Uno [1]

4. Sport

Er bestaan verschillende biljartsoorten. Hoe heet de spelsoort waarbij de speelbal tenminste drie banden moet raken alvorens de laatste bal geraakt wordt?


Driebanden [3]
5. Wetenschap en techniek

We zoeken een ongewerveld dier met acht armen of tentakels. Dit dier kan zich nestelen in allerlei spleten. Het komt voor in alle wereldzeeën en oceanen. De meeste zijn niet giftig, sommige zijn echter zeer giftig.


Octopus [8]
6. Radio, TV en film

Uit welke film is de volgende afbeelding afkomstig. Geef de volledige titel.

Lord of the Rings – The two towers [2]
7. Kunst en cultuur

We zoeken het in de religie. Wat is een menora?


Zevenarmige kandelaar [7]

8. Actualiteit

Sinds 1 oktober 2004 is deze zender overal in Vlaanderen en gedeeltelijk in Brussel via de kabel te ontvangen. Hij richt zich vooral tot actieve vrouwen, tussen 20 en 49 jaar, maar zeker ook voor mannen. Hij noemt zich een volwaardige zender van algemene interesse, een eiland van rust in het televisiegeweld van vandaag, maar geen zeemzoete zender. Deze zender komt uit de schoot van SBS Belgium.


VijfTV [5]
9. Bree

Hoeveel deelkernen tellen samen met Bree-centrum ruim 14 000 inwoners?


Zes [6]
10. Muziek

We zoeken de uitvoerder van dit nummer.


Eleven Forty Seven [1147]

Ronde 8: Doe-ronde
Stokhangen

Ronde 9: kennis-ronde
1. Aardrijkskunde

In deelgemeente Bel vindt ieder jaar een bekend reggaefestival plaats. Geef de naam van deze Stad.


Geel [Geel]
2. Huis, tuin en keuken

De naam die we zoeken heeft 2 betekenissen. Als eerste is het een zeer bekende hardsteen uit eigen land. En als tweede is het een dier dat je we op de boerderij tegenkomen met liefst zoveel mogelijk kilo’s, een dikbil zeg maar.


Belgische Blauwe [Blauw]
3. Geschiedenis

The Battle of the Boyne is de meest gevoelige gebeurtenis in de eeuwenlange strijd tussen protestanten en katholieken en is ook vandaag de dag nog van cruciaal belang voor het grootste politieke Ierse probleem: De overbekende troubles in Noord-Ierland.


Op de 12de juli van ieder jaar herdenken en vieren de protestanten de overwinning van Willem III die zo de deling van het eiland onderstreepte. Hoe noemen we optochten die ieder jaar gehouden worden in verschillende steden maar vooral in Belfast?
Oranjemars [Oranje]
4. Sport

Hoe heet de Palestijnse groep die de Israëlitische atleten en coaches tijdens de olympische spelen van 1972 in Munchen op 5 september in gijzeling nam? Bij de mislukte bevrijdingsactie van de politie werden de atleten en coaches vermoord.


Black September (of Zwarte September) [Zwart]

5. Wetenschap en techniek

Een aantal jaren geleden was er een hacker aan het werk die de sites van Belgacom Skynet en de Generale Bank wist te kraken. Hij kon aan persoonlijke gegevens van klanten waaronder zelfs de gegevens van kredietkaarten. Zijn echte naam is Frans Devaere en hij komt uit Lovendegem bij Gent. Geef zijn nickname of schuilnaam die hij telkens gebruikte voor deze operaties.


ReDaTtAcK [Rood]
6. Radio, TV en film

Neem een mens, dompel hem samen met ervaren coaches onder in een hem onbekende omgeving, en kijk wat er gebeurt. Dat is in het kort het beproefde en bekroonde recept van het programma dat we zoeken. Het is een meeslepend, ontroerend en hoogst onderhoudend docu-entertainmentmagazine dat ook dit najaar weer op zoek gaat naar mensen die in slechts één maand worden opgeleid om een vaardigheid onder de knie te krijgen die mijlenver van hun eigen leefwereld staat.


Witte Raven [Wit]
7. Kunst en cultuur

We zoeken naar een boek van Stephen King uit 1996. Het is verfilmd in 1999. De korte inhoud luidt als volgt: ‘Paul Edgecomb werkt als gevangenisbewaarder in de Cold Mountain gevangenis in de jaren dertig. Hij is hoofd van 'Death Row' waar een aantal ter dood veroordeelden wacht op hun executie. Vele gevangenen zijn al samen met hem over een stukje groene linoleum gelopen van hun cel naar de elektrische stoel. Maar nog nooit eerder heeft Paul te maken gehad met zo'n speciale gevangene als John Coffey. John is een grote, breedgeschouderde man die veroordeeld is voor de brute moord op twee jonge meisjes. Zijn zachtaardige karakter en mysterieuze gave staan in schril contrast met zijn enorme postuur. Wanneer zich een aantal wonderlijke gebeurtenissen voordoet raakt Paul Edgecomb er steeds meer van overtuigd dat John Coffey wel eens onschuldig zou kunnen zijn.’


The Green Mile [Groen]

8. Actualiteit
In de Irakese stad Fallujah zijn de afgelopen weken zware gevechten geweest tussen de Irakese-Amerikaanse coalitietroepen en Irakese verzetsstrijders waarbij meer dan duizend doden vielen. Tijdens de zwaarste gevechten zaten tienduizenden burgers vast zonder voedselbevoorrading, stromend water en elektriciteit. Een hulpkonvooi van vrachtwagens met dekens, voedsel en waterzuiveringstabletten mag voorlopig de stad niet binnen. Welke organisatie stuurde dit hulpkonvooi?
Rode Halve Maan [Rood]
9. Bree

De Stad Bree telt een groot aantal voetbalverenigingen.De koninklijken uit Opitter, Standaard Bree, SK Bree en noem maar op. Maar hoe luidt de volledige naam van de voetbalploeg van Beek?


Groen Star Beek [Groen]
10. Muziek

We zoeken de titel van dit nummer:


Yellow Submarine [Geel]

Ronde 10 Tafel-ronde foto’s
In bijlage
Oplossing tafel-ronde foto’s

 1. Hasselhoff, David

 2. Ono, Yoko

 3. Nilis, Luc

 4. Da Vinci, Leonardo

 5. Eerdekens, Luc

 6. Reagan Ronald

 7. DiCaprio Leonardo

 8. Jackson, Michael

 9. Antheunis, Aimé

 10. Arafat, Yasser

 11. Rodenbach, Albert

 12. Khomeini

 13. Sonck, Wesley

 14. Appelmans, Sabine

 15. Van Gogh, Theo

 16. Illegems, Bieke

 17. Van De Velde, Joke

 18. Everts, Stefan

 19. Devinck, Joke

 20. Truyen, Jos

 21. Op De Beeck, Greet

 22. Nijs, Sven

 23. Gabriëls, Jaak

 24. Engelen, Lambert kanunnik

 25. Roex, Jan Willem

 26. Langens, Jaak

 27. Osbourne, OzzyHonderd Jaar KSA V.I.V.E.D. Tongerlo
Met dank aan Jo Craeghs, Mieke Lempens, Gerard Knoops, Geert Knoops en Rik Truijen


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina