Press Presse PrensaDovnload 54.3 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte54.3 Kb.

Brussel, 18 oktober 2004


Wireless Modules: aanvullende informatie
Zeven miljoen abonnees tellen de Belgische operatoren vandaag. Als het aan Siemens ligt, komen daar heel snel – de eerste paar jaar al – ontelbare miljoenen bij. Met de wireless modules van Siemens Communications gaan immers ook machines en systemen mobiel met elkaar communiceren.
Wireless modules zijn het meest innovatieve segment in de wereld van de mobiele communicatie. Het zijn kleine plaatjes, niet groter dan een luciferdoosje en nauwelijks een paar tientallen grammen ‘zwaar’. Ze zijn het best te vergelijken met een GSM, maar dan zonder scherm en zonder toetsenbord. Ingebouwd in of bevestigd op toestellen of voorwerpen, zijn wireless modules in staat om via een mobiel telefoonnetwerk – GSM, of GPRS of zelfs EDGE – te communiceren. Waar de ‘zender’ en ‘ontvanger’ zich ook bevinden. Weerstanden, condensatoren en minuscule geïntegreerde circuits zorgen voor een optimale transmissie en ontvangst.
Revelatie voor zowel bedrijven als particulieren

In 1995 al lanceerde Siemens de allereerste wireless module. Sindsdien is de opmars ervan niet te stoppen.


Wireless modules helpen ondernemingen uit de meest uiteenlopende sectoren bij het rationaliseren van hun processen. Zo laten ze elektriciteits-, water- en gasmaatschappijen toe om op afstand meterstanden af te lezen. In de logistiek en distributie maken ze het mogelijk om transporten op de voet te volgen. Ze vergemakkelijken ook het opsporen van gestolen ladingen en wagens. En ze worden gebruikt in navigatiesystemen. Kortom, met wireless modules kiest elke onderneming voor meer efficiëntie en minder kosten. Een ontegensprekelijke meerwaarde.
Ook voor particulieren creëren wireless modules nieuwe mogelijkheden, zowel in de thuisomgeving als op professioneel vlak. Dankzij GSM- en GPRS-netwerken blijven mobiele toestellen immers altijd en overal bereikbaar en bruikbaar, waar ze zich ook bevinden en ongeacht of ze in beweging zijn of niet. Informatica- en multimediatoepassingen waarop de consument thuis of op kantoor een beroep doet, bewijzen plots ook hun nut op andere vlakken. Zo wordt het dankzij de modules van Siemens mogelijk om mobiel te bellen met een laptop of om een PDA van een GPS-functie te voorzien. Wireless modules zijn ook geïntegreerd in tal van domoticatoepassingen. Ze veroveren dus hun plaats in het leven van elke dag. U heeft het nog niet gemerkt? Daar komt snel verandering in.
Blik in de toekomst

Wireless modules zijn aan een stille revolutie bezig. Sinds 1995 zijn technologiebedrijven intensief aan de slag om de modules verder te verfijnen en de mogelijkheden te vergroten. De eerste toepassingen kwamen jaren geleden al van de grond, hoofdzakelijk achter de schermen. Ze zijn slechts het begin van een lang verhaal. Er bestaan naar schatting 50 miljard machines. Tal van internationale rapporten – waaronder Gartners’ ‘Mobile M2M Market: Western, Europe and North America, 2001-2006’ van 6 maart 2003 – verwachten een explosieve groei van het aantal machines dat met elkaar spreekt.


Ook de Belgische trendwatcher Herman Konings van Nxt is ervan overtuigd dat wireless modules op zeer korte termijn een opvallende plaats zullen innemen in ons leven. Immers, de technologievrees bij consumenten ebt weg, onder meer door de intrede van GSM’s, dvd’s en internet in het dagelijks leven. Vooral vrouwen, laaggeschoolden en 50-plussers zijn massaal aan een inhaalbeweging bezig. De goodwill voor machine-tot-machine communicatie is dus al gedeeltelijk gecreëerd.
Daarnaast zijn de voordelen van wireless modules zo opvallend, dat noch bedrijven, noch particulieren de opmars zullen stuiten. Consumenten worden vandaag overstelpt met “acties” die ze tijdens hun dagtaak moeten verrichten. Keuzes maken wordt moeilijk, wat niet zelden tot stresstoestanden leidt. Machine-tot-machine communicatie zal de opties aanzienlijk verfijnen en beter afstemmen op de noden van de consument. Hij krijgt hulp bij zijn keuzes, de druk wordt lichter en er gaat minder tijd verloren. In het verkeer, thuis en op het werk.
Wagens die onderweg communiceren met de wagens voor hen en bij gevaar ingrijpen, getrouwheidskaarten die in de supermarkt de toestand van de voorraadkast thuis doorspelen, een stookoliereservoir dat de leverancier op de hoogte brengt als de voorraad sterk is geslonken. Het zijn maar een paar voorbeelden van taken die wireless modules moeiteloos van ons kunnen overnemen. Zodat ze bijdragen tot tijdwinst, meer efficiëntie, meer comfort en minder stress. Zelfs tot een betere gezondheid. En daar vaart iedereen wel bij – zowel bedrijven als particulieren.
Siemens’ positie, strategie en sterktes

Siemens is communicatie: we zetten de toon op het vlak van mobiele telefoons, netwerken, draadloos internet en wireless modules. En Siemens is ook industrie, want onze verschillende entiteiten zijn aanwezig in ontelbare sectoren. In alle activiteiten heeft Siemens dezelfde doelstelling voor ogen: de ‘quality of life’ van klanten verbeteren. Zo ook waar het om wireless modules gaat.


Mobiele communicatie is bijzonder handig en mobiele communicatie via spraak is ondertussen overal ingeburgerd. Maar mobiel dataverkeer komt, ondanks het gigantische potentieel, minder goed van de grond. De bestaande mobiele data-applicaties zijn immers te complex en veel consumenten laten ze voorlopig liever links liggen. Siemens Communications wil daar snel verandering in brengen.
Voor Siemens Communications zijn wireless modules van groot belang. In de eerste plaats slaan deze kleinoden de brug tussen de diverse onderdelen van het Siemens aanbod. Onze groep staat sinds vanouds sterk in toekomstgerichte netwerkinfrastructuur en in innovatieve mobiele toestellen. De wireless modules maken een verregaande mobiele overdracht van data mogelijk tussen mensen en machines. Ze zijn dus integreerbaar in om het even welk toestel of welke toepassing van Siemens én ze maken gebruik van onze netwerkinfrastructuur.
Uitgekiende strategie

Om mobiel dataverkeer minder complex en dus toegankelijker te maken, wil Siemens de handen in elkaar slaan met de diverse operatoren. Zij spelen immers een sleutelrol: ze hebben een band met miljoenen klanten en ze beschikken over de netwerken voor mobiele communicatie. Meer dan een leverancier van wireless modules, wil Siemens Communications optreden als een partner, integrator en solution provider voor de operatoren.


De samenwerking moet in eerste instantie resulteren in de integratie van wireless modules in projecten voor grote bedrijven. Zij kunnen op grote schaal hun voordeel doen met de modules en staan open voor innovatie. Voor hen wil Siemens werken aan end-to-end oplossingen op maat.
Daarnaast streeft Siemens naar standaardisering en open platformen om de integratie mogelijk te maken. Siemens is een van de drijvende krachten achter OMA, Open Mobile Alliance.
Volgens studies is er een bijzondere nood aan toepassingen voor tolheffing bij vrachtwagens, M-payment en controle van drankautomaten, industriële systemen en meters. Het potentieel in de auto-industrie is groot en er wordt verwacht dat het belang van applicaties in de medische en beveiligingssector verder zal toenemen.
Siemens: nummer 1

Op de markt van de wireless modules veroverde Siemens – als pionier – op korte termijn een belangrijke positie. In Europa zijn we vandaag de erkende nummer 1, met een marktaandeel van ongeveer 40 %. Op wereldvlak zijn we, met een marktaandeel van zowat 20 %, goed voor een tweede plaats.


In België gebeurt de verdeling van de Siemens Wireless Modules via The Wireless Corporation (TWC). Dit bedrijf, met een brede kennis en ervaring in draadloze communicatie neemt niet enkel de verdeling van deze innovatieve producten voor zijn rekening, maar biedt de gebruikers (ontwikkelaars, integratoren en/of producenten) eveneens een breed pakket aan van diensten en ondersteuning op het vlak van design, integratie, gebruik, enz.
Siemens Communications staat met wireless modules vandaag vooral sterk in de automotive sector en de gezondheidszorg. Veelgebruikte toepassingen zijn tracking van goederen, M-payment, domotica, beveiliging, telecontrole en fleet management.

Revolutionaire modellen

De eerste wireless modules zagen in 1995 het levenslicht. Sindsdien is de evolutie ervan nauwelijks bij te houden. Een overzicht van de recentste modellen:


TC45 - Communicatie en controle

De TC45 is de eerste dual-band radiomodule ter wereld die Java ondersteunt. Hierdoor verzorgt de TC45 niet alleen de communicatie tussen machines, maar controleert ze ook de functies van toepassingen. De TC45 werkt via GSM- en GPRS-netwerken en is ideaal voor beveiligingssystemen en het aflezen van meterstanden. Het ingebouwde geheugen en de geïntegreerde controller verlagen de kosten voor de ontwikkeling van hard- en software aanzienlijk.


XT55 - Overal en altijd een oogje in het zeil

Als eerste compacte tri-band GSM/GPRS-module is de XT55 uitgerust met een GPS-ontvanger voor satellietnavigatie. De unieke combinatie van deze 2 technologieën laat toe om goederen, voertuigen en personen feilloos op te sporen. De XT55 biedt ongekende opportuniteiten op het vlak van transport, logistiek en veiligheid. Dankzij de vooraf geconfigureerde functies en het kleine formaat is deze module gemakkelijk in nieuwe toepassingen te integreren. De TricklePower-functie – die tussen 2 transmissiebeurten het vermogen reduceert - bespaart ten slotte heel wat energie.


MC55 - Klein maar fijn

De MC55 is de kleinste dubbele tri-band module op de markt. Ze weegt nauwelijks 5,5 gram. Door haar minuscule omvang is ze uitermate geschikt voor gebruik in mobiele telefoons, smartphones, PDA’s en andere draagbare toestellen. De MC55 ondersteunt de Aziatische en Europese radiofrequenties. Daardoor leent ze zich uitstekend voor internationale toepassingen.


MC75 - Nog een stap verder…

Onlangs kondigde Siemens de MC75 aan, de eerste GSM/GPRS-module met geïntegreerde EDGE-technologie voor dataoverdracht tegen hoge snelheid (3 keer sneller dan met GPRS!). De MC75 werkt met quadband GSM, zodat ze kan gebruikt worden voor alle GSM-netwerken ter wereld. Dit topmodel is uiterst geschikt voor smartphones, PDA’s en andere draagbare pc’s en beschikt over een USB-poort. De module gaat in het voorjaar van 2005 in productie. Succes is verzekerd!In België ...

In België staat The Wireless Corporation in voor de verdeling van de Siemens Wireless Modules. Geleidelijk aan veroveren die hun plaats in diverse domeinen. Een paar sprekende voorbeelden:


Belgacom on the road

De voorbije zomer sleepte Siemens een contract in de wacht om de voertuigen van de Belgacom-technici uit te rusten met een GPS-gebaseerde workforce en fleet management oplossing. Hiermee kan Belgacom het beheer van zijn fleet van zowat 3500 service-voertuigen optimaliseren en versterken.


Het fleet en workforce management GPS-systeem registreert in real time waar de Belgacom-servicevoertuigen zich bevinden. Verplaatst een servicevoertuig zich naar een andere opdracht, dan wordt dit centraal geregistreerd. Door de permanente verbinding is het mogelijk om in real time en op een efficiënte manier het werk te verdelen en snelle interventies te garanderen. Het systeem bevat bovendien 50.000 points of interest: handige informatie voor de technici over onder meer telefoonlijnen, aansluitingen, Belgacom-gebouwen, enz.
Met het Belgacom project bevestigt Siemens zijn kunnen als integrator. Siemens levert immers de end-to-end oplossing: een GPS navigatiesysteem (geleverd door Siemens VDO, wereldleider in GPS-systemen voor de automobielsector); mobiele datatransmissie via GPRS van de voertuigen naar de centrale basis en software voor gegevensverwerking in de back-office.
Cool

Sinds 1935 verwent IJsboerke consumenten met echt kwaliteitsroomijs. In het begin leverde oprichter Staf Janssens nog aan huis met zijn kruiwagen. Vandaag rijden 160 vrachtwagens rond in heel België.


In totaal leveren die aan meer dan 300.000 tevreden klanten. Om de goederenstroom in goede banen te leiden, zijn vernuftige systemen nodig. IJsboerke rustte zijn vrachtwagens daarom uit met wireless modules. Via het GSM/GPRS-netwerk kunnen nu te allen tijde logistieke gegevens uitgewisseld worden. IJsboerke evolueert dus mee met zijn tijd. Cool.
De geknipte oplossing

Wie maar nipt op tijd in het station geraakt en geen tijd meer heeft om aan het loket nog snel een kaartje te kopen, hoeft zich geen zorgen te maken. De conducteur lost het zo op.


De NMBS heeft voor haar kaartjesknippers namelijk nieuwe toestellen klaarliggen met geïntegreerde wireless modules. Via het GSM-netwerk kunnen die allerhande gegevens doorsturen, ook data van bankkaarten. De NMBS heeft de trein van het elektronisch betalen niet gemist.
Bingo!

Werken speelautomaten verslaving in de hand? En regeren – of manipuleren - de automaten ‘winst’ of ‘verlies’? Eurautomat, marktleider in het ontwerp, de productie en marketing van elektronische speelautomaten, bewijst dat het spel eerlijk gespeeld wordt. Het bedrijf rustte zijn WIMI-bingokasten immers uit met wireless modules.


De modules zijn ingebouwd in de bingo’s en zenden data door naar een centrale van de commissie Kansspelen. Daar worden alle gegevens verzameld en met statistieken vergeleken. Blijkt bijvoorbeeld dat gebruikers te vaak moeten spelen om te winnen, dan bestaat er gevaar voor verslaving.
De modules van Siemens laten de commissie Kansspelen toe om al dan niet uitgelokte afwijkingen tijdig te detecteren. Ze voorkomen misbruiken en ze beschermen heel wat mensen tegen zichzelf. De gokker wint dus bij de wireless modules in de bingokasten van Eurautomat.

Telegeleid transport: het einde

Transics is een Europese producent van fleet management oplossingen en boordcomputers voor commerciële voertuigen. Het bedrijf versterkt haar oplossingen met software voor mobiele datacommunicatie, internet en allerhande randapparatuur.


Voor haar vrachtwagentoepassingen deed Transics een beroep op de GSM/GPRS-modules van Siemens. Deze wireless modules sturen alle gegevens over de positie van de vrachtwagens en transporten door naar een centrale, waar de info wordt samengebracht en verwerkt. Met als resultaat een optimale logistieke planning en een aanzienlijke administratieve vereenvoudiging.
M-2-M ten voeten uit: World of Droids

World of Droids is een pionier in machine-tot-machine communicatie. Het jonge bedrijf installeert toestellen – droids - met een ingebouwde modem om draadloze communicatie te verzorgen van een externe server naar plasma- of LCD-schermen.


Een voorbeeld? World of Droids sloot onlangs een overeenkomst met SN Brussels Airlines voor de installatie van een privaat mediakanaal. Het kanaal is gebaseerd op een mediaserver met content management systeem, waarbij een verantwoordelijke van SN Brussels via login en paswoord een programma kan samenstellen en een uitzendschema kan bepalen. Om nadien alles door te sturen naar de schermen aan de ticketing desk en receptie. De inhoud van de programma’s en de uitzendschema’s worden gepersonaliseerd.
Het beheer van de inhoud en de uitzendschema’s gebeuren over het internet, via de World of Droids Studio. Alle inhoud wordt ook centraal bewaard op de World of Droids servers, van waar de droid zijn info afhaalt via GPRS, UMTS, ADSL of rechtstreeks via het netwerk. World of Droids koos voor de Siemens MC35 wireless module om de boodschappen de wereld in te sturen.

... en wereldwijd
Licht in de duisternis

Om energie te besparen, hebben diverse steden in Denemarken, Noorwegen en Zweden hun straatverlichting uitgerust met het AmpLight-systeem. Dat maakt gebruik van de MC35i-module van Siemens. Sinds de introductie van het systeem daalde het energieverbruik met 35 %. Een aanzienlijke besparing.


Op basis van ligging en omgevingsfactoren, zoals het weer, bepaalt de module wanneer en hoe fel de straatlichten moeten branden. Is er een defect of is een van de lampen stuk, dan geeft het systeem een signaal. De transfer van gegevens gebeurt via een GPRS-netwerk.
De voordelen worden snel duidelijk: een lager energieverbruik, minder kosten, een efficiëntere straatverlichting en meer veiligheid. Kortom: meer service voor een lagere prijs.

M-parking

Oostenrijkers die hun wagen parkeren, moeten van oudsher hun parkeerticket in een nabijgelegen winkel kopen. Voor sommigen onder hen komt nu een einde aan die vervelende tussenstap. De steden Wenen, Gleisdorf, Mödling en Stockerau hebben immers een systeem in gebruik genomen dat heel wat comfortabeler is: m-parking.


Met m-parking kunnen inwoners of bezoekers met hun mobieltje een elektronisch ticket kopen. Het werkt zo: de gebruikers koppelen via het internet of een sms hun nummerplaat aan hun gsm-nummer en krijgen een elektronische ‘parkeerrekening’. Willen ze hun wagen op een officiële parkeerplaats kwijt, dan activeren ze hun elektronische ticket via de module in hun GSM: ze sturen een sms’je met vermelding van de parkeerduur en nummerplaat. Is de parkeertijd bijna verlopen, dan kunnen ze via sms een waarschuwing krijgen en een uurtje extra betalen. De afrekening volgt pas na het parkeren: via de telefoonrekening, de kredietkaart of een speciale rekening bij de operator.
M-parking verhoogt het comfort voor de burger. De gemeente kan efficiënt alle parkeerplaatsen beheren. En de administratieve afwikkeling van een parkeerboete is stukken eenvoudiger en veiliger. De gegevens van foutparkeerders gaan via het centrale systeem immers rechtstreeks naar de gemeentediensten. De parkeerbon valt wat later in de bus. M-parking slaat dus drie vliegen in één klap. De m-parking oplossing werd door Siemens en de Oostenrijkse operator Mobilkom ontwikkeld en geïmplementeerd.

Olieniveau meten van op afstand

Het Zwitserse Sensile Technologies is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kwaliteitssensoren en telemetriesystemen. Samen met Siemens ontwierp het bedrijf D-SENTS: een innovatieve toepassing om het olieniveau in tanks op afstand te meten.


D-SENTS wordt in tanks aangebracht en bestaat uit een sensor en de TC35i-module die de meetgegevens via het GSM-netwerk naar de centrale database van de olieleverancier in kwestie doorstuurt. Die stuurt de info op zijn beurt via internet, e-mail of sms naar zijn klanten.
Het systeem maakt heel wat manueel werk overbodig. Door de permanente controle voorkomt het bovendien olietekorten. Ten slotte zorgt het ook voor een efficiëntere routeplanning en betere leveringsschema’s. Niets dan voordelen dus, en dat beseffen de olieleveranciers maar al te goed. Shell Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk sloten inmiddels een raamcontract af voor de aankoop van enkele tienduizenden D-SENTS-systemen voor eind 2004.
Emissiewaarden onder de loep

In Berlijn wordt momenteel het modernste Europese centrum voor afvalverwerking gebouwd. Vanaf midden 2005 zal het jaarlijks 160.000 ton huishoudelijk en industrieel afval behandelen. Met de constructie van het complex speelt Alba AG in op een EU-richtlijn die vanaf mei 2005 het storten van onverwerkt huishoudelijk afval aan banden legt.


Omdat het complex in stedelijk gebied ligt, mag het in geen geval de uiterst strenge emissienormen overschrijden. Een controlecentrum zal daarom het volledige afvalverwerkingsproces in kaart brengen. Voor de overdracht van de meetgegevens wordt een beroep gedaan op de wireless modules van Siemens.
De degelijke opvolging van de emissiewaarden vermijdt inbreuken op de wetgeving. Zodoende zal het nieuwe afvalverwerkingscentrum volledig legaal 93 % van het huishoudelijke afval kunnen recycleren. Of hoe wireless modules de afvalberg doen krimpen...

Draadloos betalen met kaart

Wie niet genoeg geld op zak heeft, grijpt steeds vaker naar ‘de betaalkaart’. De modules van Siemens bewijzen hun nut in tal van draadloze betaalterminals. In de NURIT 3010 en 8000 van het Israëlische Lipman Electronic Engineering Ltd., bijvoorbeeld.


In deze betaalterminals integreerde Lipman de TC35-, MC35- en MC45-modules van Siemens. Die zorgen voor een snelle en betrouwbare draadloze datatransfer. De GPRS-ondersteuning maakt bovendien een continue verbinding en een hoge gegevensoverdracht mogelijk. Erg belangrijk, gezien het gebruik van de terminals in drukke omgevingen, zoals restaurants en stations.

Echte multimediabolide

De Thesis, het recentste model van het Italiaanse automerk Lancia, combineert een traditionele stijl met innovatieve snufjes. In het hele concept neemt de geïntegreerde module van Siemens een belangrijke plaats in.


Dankzij de GSM-module communiceert de bestuurder veilig tijdens het rijden. Eén druk op de knop volstaat om handenvrij te bellen. Daarnaast is het mogelijk om tekstberichten te verzenden en ontvangen. En er is ook on line informatie. Wil de chauffeur inlichtingen over het dichtstbijzijnde hotel of ziekenhuis, dan selecteert hij gewoon een toets om de centrale nabij Milaan te contacteren. Ook bij pech of in noodgevallen is deze dienst van onschatbare waarde.
Met de wireless modules van Siemens wordt de Lancia Thesis een echte multimediawagen.

Brandbestrijding

Elke zomer teisteren bosbranden delen van Zuid-Europa. Dit jaar kreeg ook Portugal de volle laag. Toch bleef de schade, in vergelijking met vroeger, binnen de perken. De plaatselijke brandweer zette er immers een speciaal voertuig in, voorzien van wireless modules.


Het bedrijf Bruno & Lopes en de onderzoekseenheid AIDA van de universiteit in Coimbra rustten een Renault Kangoo uit met een krachtige camera, een GPS-ontvanger en sensoren die de windsnelheid, temperatuur en luchtvochtigheid meten. Een MC45-radiomodule van Siemens verstuurt alle gegevens via het GSM/GPRS-netwerk naar het controlecentrum.
Vroeger waren de hulpdiensten afhankelijk van informatie van de lokale bevolking om branden te bestrijden. Dankzij de MC45-module krijgen ze nu up-to-date beelden van en gegevens over de precieze omvang van de branden en de snelheid van verspreiding. Levensnoodzakelijke wapens in een ongelijke strijd.
Pocketoplossing

Het Duitse Intermec is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en distributie van toepassingen op het vlak van mobile computing, informatietechnologie en automatische identificatie. In haar nieuwste pocket-pc integreerde de onderneming de MC45-module van Siemens.


De MC45-module past perfect in de compacte Intermec 760 en garandeert spraak- en dataoverdracht van hoogstaande kwaliteit. De rechtstreekse communicatie tussen de gebruiker op het terrein en het hoofdkantoor betekent een enorme tijd- en kostenbesparing. En de communicatie in real time leidt tot een betere service. Door de ingebouwde MC45-module is de Intermec 760 een aanrader voor alle koerierbedrijven en distributiecentra.

Glossary
Adsl Assymetric Digital Subscriber Line: breedband, die snelle communicatie toelaat
EDGE technologie Enhanced Data Rates for Global Evolution: Netwerken die de transmissie van EDGE-pakketten ondersteunen, bieden een snellere verbinding dan GPRS-netwerken. EDGE staat ook wel bekend als (E)GPRS (Enhanced General Packet Radio Service).
Fleet management intelligent beheer van het wagenpark.
GPRS General Packet Radio Service: Een techniek voor GSM-gegevenstransmissie waarbij gegevens worden verzonden en ontvangen in pakketten. GPRS biedt een permanente verbinding tussen het draadloze apparaat en het netwerk.
GPS Global Positioning System: systeem om de positie van voertuigen, mensen, voorwerpen te bepalen.
Location Based Services diensten ontwikkeld op basis van de Location Based Services (LBS) technologie, ook locatiegebonden diensten genoemd: diensten die informatie verstrekken aan mobiele gebruikers, gebaseerd op de locatie en het profiel van de gebruiker.
OMA Open Mobile Alliance; een initiatief van bijna 200 internationale mobiele operatoren, netwerk- en systeemleveranciers, IT-bedrijven en content providers die de interoperabiliteit en ontwikkeling van mobiele applicaties willen stimuleren door de creatie van standaardprotocollen die draadloze communicatie mogelijk maken, onafhankelijk van de apparatuur of de toepassing die ervoor gebruikt wordt.
PDA Personal Digital Assistant: term voor een klein mobiel 'handtoestel' dat het mogelijk maakt informatie te bewerken en op te slaan. Wordt vaak gebruikt als kalender en adresboek.
Quadband Geeft aan dat u gebruik kunt maken van alle mobiele netwerken, overall ter wereld. Quadband toestellen ondersteunen 900 en 1800Mhz (Europa), 850Mhz (VS en Zuid-Amerika) en 1900 Mhz (VS) frequenties.

RFID Radio Frequency Identification: op afstand uitleesbare radiografische streepjescode voor productherkenning, tracking, enz.


Tri-band Geeft aan dat drie ‘bands’ (frequenties) worden ondersteund: het toestel kan met GSM900, GSM1800 en GSM1900 netwerken communiceren.

UMTS Universal Mobile Telephone System; derde generatie datacommunicatie via GSM-netwerk, met snelheden tot 2 megabit per seconde.


Wireless modules draadloze modules die communiceren via mobiele netwerken.

Contact voor de pers:

Philippe Bauwens, Press Officer

Tel: +32 2 536 29 71 - Fax: +32 2 536 22 48 - GSM: +32 475 83 33 38

E-mail: philippe.bauwens@siemens.comSiemens Communications

Siemens Communications is een van de grootste spelers in de wereldwijde telecommunicatiesector. Siemens is de enige leverancier op de markt die zijn klanten een volledig aanbod biedt, gaande van toestellen voor eindgebruikers tot complexe netwerkinfrastructuren voor bedrijven en carriers, evenals de bijbehorende diensten. Siemens Communications is ‘s werelds innovatieleider voor convergerende technologieën, producten en diensten voor draadloze, vaste en bedrijfsnetwerken. Het is de grootste groep binnen Siemens en is wereldwijd actief in meer dan 160 landen. In boekjaar 2003 (afgesloten op 30 september) realiseerde het 60.000 medewerkers tellende personeelsbestand een omzet van ongeveer 17 miljard euro.Meer informatie over Siemens Communications vindt u op

http://www.siemens.com/communications
/

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina