Programma Keistadfeesten 11, 12 en 13 september 2009Dovnload 65.37 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte65.37 Kb.

Programma Keistadfeesten 11, 12 en 13 september 2009
De 40e editie biedt wederom alle Amersfoorters iets om van te genieten

De Keistadfeesten bieden een gevarieerd programma, voor en door Amersfoorters van alle leeftijden en alle culturen. Al zappend door de binnenstad vindt elke bezoeker een activiteit naar zijn of haar zin.

Kortom: Muziek op de pleinen, Internationaal Straattheater, MarktStad en een KunstMarkt, Clowns, Motoren en… verrassingen!
Vrijdagavond 11 september 2009
Muziek op de pleinen Lieve Vrouwekerkhof, Groenmarkt en Hof.

Een vernieuwende, kernachtige ‘magneetprogrammering’ op drie krachtige eilanden in de binnenstad, Lieve Vrouwekerkhof, Groenmarkt en Hof met een vrolijke uitstraling en een programmaconcept met een eigen doelgroep.


20.00 – 24.00 uur Lieve Vrouwekerkhof

'De Kei van Amersfoort'
Wie wordt de beste band van Amersfoort? De halve finale van De Kei van Amersfoort voor de tweede keer op het plein. Uit de aanmeldingen worden max. 14 bands geselecteerd, die strijden om een plaats in de finale op vrijdag 2 oktober in De Kelder. De beste bands uit de regio hier te zien, kom supporten en check de kwaliteit van de Amersfoortse muziekscene.

Groenmarkt en Hof Muziek uit Liberec, in het kader van de Stedenband
BIG BAND (Kunstschool ZUŠ Jabloňová te Liberec) treedt regelmatig op voor publiek en speelt op jazzfestivals en concerten. De Big Band staat onder leiding van Liberec jazz guru Rudolf Mihulka. Hij leidt al meer dan 40 jaar de afdeling jazz op de Kunstschool.

De afgelopen jaren heeft deze Big Band met veel succes opgetreden in Zweden, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Duitsland, Polen, etc.

foto??
Percussieband ARIES

Percussieband ARIES werd opgericht in september 1998 op de Kunstschool ZUŠ Jabloňová te Liberec. De jonge artiesten zijn leerlingen van de speciale percussieklas van de Kunstschool en studenten van het conservatorium in Brno.


De band ARIES is een bijzonderheid, er zijn in Tsjechië weinig jonge bands op dit niveau te vinden. Ze beschikken over speciale muziekinstrumenten: marimba, xylofoon, vibrafoon, carillon, drumstel, percussion en een pauk. De leider van de band is Sergiye Grygorenko een uitstekende muziekdocent en musicus.
Roma cimbaalmuziek Liberec

Roma cimbaalmuziek Liberec is het vlaggenschip van de Romavereniging Liberec. Het repertoire van deze band bestaat voornamelijk uit Romavolksmuziek en volksliederen uit Moravië en Slowakije. Ze treden vaak op, op verschillende muziekfestivals en hebben ook in het theater van Liberec gespeeld in de volksopera Naši Furianti. De band bestaat uit Roma muzikanten. De leider van de band is Miroslav Kotlár.


20.00 – 24.00 uur Groenmarkt
20.00 – 22.00 uur

Gipsy band Roma cimbaalmuziek


22.00 – 24.00 uur

- Big Band Liberec

- Percussieband ARIES

20.00 – 24.00 uur Hof
20.00 – 22.00 uur

- Big Band Liberec

- Percussieband ARIES
22.00 – 24.00 uur

Gipsy band Roma cimbaalmuziekZaterdag 12 september 2009
11.00 tot 16.00 uur gratis paardentram.

Opstappen o.a. op de Varkensmarkt en met de Jan Plezier van Stalhouderij Bakker de Singels over.


De route is m.i. als volgt: opstappen op Varkensmarkt

  • RD Zuidsingel

  • RA Sint Andriesstraat

  • LA Binnen de Veste

  • LA Sint Jansstraat

  • LA Kamp

  • RA Weverssingel

  • RD 't Zand

  • RD Westsingel


Vertrektijden

Jan Plezier 1: 11.00, 12.00, 14.00, 15.00 uur

Speciaal voor kinderen en ouders het slotverhaal van Sofie en Najib door Karin Horst.


Jan Plezier 2: 

11.30 - 12.30 - 13.30: De Andrettes, liefdesliedjes en zielige liedjes met een grappige ondertoon

14:30 - 15.30: Hans Goslinga, de dichter draagt zelf voor en dicht samen met de passagiers over dingen die ze op de route tegenkomen.
Route en tijden onder voorbehoud

12.00 – 18.00 uur
Keistadfeesten Internationaal Straattheaterfestival.

De mensen van het Amersfoorts Theaterterras reden in het afgelopen jaar weer regelmatig stad en land af op zoek naar het beste straattheater. Dit speurwerk levert dit jaar een prachtig en gevarieerd programma met theater, acrobatiek en andere onverwachte kunsten op straat.

Lopend door de straten van de binnenstad en op verschillende plekken kunt u gaan genieten van de meest uiteenlopende voorstellingen.

KIS is speciaal voor de Keistadfeesten geprogrammeerd door Amersfoorts Theater Terras.
Langestraat
Erectus – Fanfare muette

Achter de muziek aan is het devies, want ergens staan ze stil en wordt er meer dan alleen muziek gespeeld (start op het Lieve Vrouwekerkhof).Larkin About – Go granny Go!

Als u in de stad bent om inkopen te doen zal deze act u plezieren. De omaatjes van Larkin About kunnen met hun wel zeer handige boodschappentassen eindeloos inkopen.


Edmond Tahl – The surreal world of Edmond Tahl

Als we Edmond mogen geloven is de Langestraat de meest avontuurlijke plek van het land. Hij wordt er nagezeten door honden, zet de straat onder water en breekt per ongeluk wat glazen.


Firma Fockschaep

De tijdloze Dames van de Firma Fockschaep helpen zichzelf en elkaar door de woelige wereld van de winkelstraat.


Merkel & Vannix – Jøtnjøl

Met een flinke mand op hun rug trekken Jøtnjøl door de straat. Ze verzamelen belevenissen en die zijn er zat in Amersfoort.


Laura'S – Bar in a box

En voor de dorstigen is er deze wandelende bar. Twee duimen schuim en niks over de rand! Proost.


Lieve Vrouwekerkhof
Kamchàtka

Het pareltje van 2009 wordt gevormd door dit Spaanse gezelschap. Acht karakters lijken met hun koffers zojuist aangekomen van ver weg of van lang geleden. Nieuwsgierig verkennen ze de stad en de mensen. Als ze met hun sterke spel en bijzondere capriolen langzaam de kloof met het publiek overbruggen wordt het onvergetelijk. Kamchàtka is hartverscheurend en hartveroverend. Dit mag u niet missen!


Acolytes – Le Tennis

Het Lieve Vrouwekerkhof wordt even omgetoverd in een centrecourt. Twee tennissers jongleren een match. Of het nu een van de tennissers is of de scheidsrechter die wint is niet helemaal duidelijk.


Odd Enjinears – Het concert des levens

Een zeer bijzonder en beeldend concert. Op maat gemaakt voor elke bezoeker.


Tumble Circus – Up Above

Op eenzame hoogte werkt dit Zweeds-Ierse duo zijn routine af. Een humorvolle luchtacrobatiekshow, hoog boven het publiek.


Fullstop – Waiting on You

Dat luchtacrobatiek ook ontroerend mooi kan zijn bewijst dit Brits-Nederlandse paar. De monden van het publiek hangen niet alleen open omdat het zich zo hoog boven de hoofden afspeelt. Half Nederlands en hoog boven het maaiveld!!


Blote Badgast – Aan tafel!

Deze theatermaker heeft werkelijk bijna niets nodig om een verhaal te vertellen. Met alleen maar geluid krijgt u taferelen voorgeschoteld die u normaal alleen thuis beleeft.Hof
PikzPalace

De warenmarkt op de Hof heeft op deze dag een eenmalige marktkraam extra.


Tijdschema

Lieve Vrouwekerkhof
12.00

Erectus – Fanfare muette

12.00 – 13.30

Odd Enjinears – Het concert des levens

12.30

Acolytes – Le Tennis

13.00

Tumble Circus – Up Above

13.30

Fullstop – Waiting on You

14.00

Blote Badgast – Aan tafel!

14.30

Erectus – Fanfare muette

15.00 – 16.30

Odd Enjinears – Het concert des levens

15.00

Acolytes – Le Tennis

15.30

Tumble Circus – Up Above

16.00

Fullstop – Waiting on You

16.30

Blote Badgast – Aan tafel!

17.00 – 18.00

KamchàtkaHof (warenmarkt)
13.00 – 17.00

PikzPalace – Boucherie BaculLangestraat
12.30

Edmond Tahl – The surreal world of Edmond Tahl

13.00

Merkel & Vannix – Jøtnjøl

13.30

Firma Fockschaep

14.00

Laura'S – Bar in a box

14.30

Larkin About – Go granny Go!

15.00

Edmond Tahl – The sureal world of Edmond Tahl

15.30

Merkel & Vannix – Jøtnjøl

16.00

Firma Fockschaep

16.30

Laura'S – Bar in a box

17.00

Larkin About – Go granny Go!Zaterdag 12 september 2009 Muziek op de pleinen
16.00 – 01.00 uur Groenmarkt
16.00 – 18.00 uur Muziek uit Liberec

- Big Band Liberec

- Aries Percussion Ensemble
18.00 – 20.00 uur

Gipsy band Roma cimbaalmuziek


20.00 – 22.00 uur

Hunker


HUNKER timmert al meer dan 10 jaar aan de weg met energieke optredens. Nederlandstalige teksten brengen het publiek in vervoering. HUNKER staat al drie jaar achtereen op het cultuurfestival Oerol... en drie keer in het voorprogramma van DE DIJK. Op dit moment wordt gewerkt aan de derde cd. Optredens zijn zowel akoestisch als elektrisch, kortom HUNKER is horen, zien, proeven en voelen.
22.00 – 22.15 uur

Slotakkoord Amersfoort 750 !!!

Honderden vuvuzela’s en fluitjes maken het slot van Amersfoort 750 tot één groot fluitspektakel!


22.15 – 01.00 uur

BITTERSWEET

Bittersweet is een band die Pop/Rock/Dance covers speelt. Bittersweet is niet de zoveelste coverband. Bittersweet speelt muziek waar de band zelf achter staat maar houdt daarbij ook rekening met het publiek, best of both worlds dus. Dat dit een succesvolle formule is blijkt telkens weer... Zo ook tijdens een eerder optreden op de supergezellige Groenmarkt, waarbij het hele plein stond te swingen. Kom het meemaken!21.00 – 01.00 uur Lieve Vrouwekerkhof
21.00 – 21.45 uur
Anny (Leaf)

Anny heet eigenlijk Annemarie Brohm en is opgegroeid in Amersfoort.

Sinds begin 2009 werkt zij aan haar solocarrière en vindt haar eigen geluid. Samen met o.a. Llewy is Sel (bekend van hiphopformatie Relax) werkt ze aan haar eigen nummers en tekent in juni 2009 wederom bij 8ballmusic. Het harde werken wordt beloond met een eerste solosingle: No Regretzzzzz.

Anny zal de komende tijd veel op de Nederlandse podia te vinden zijn. Let op: brutaler, cynischer dan we tot nu toe van haar gewend zijn en met een stevig popgeluid dat bij de eerste sneeuwval nog steeds in je hoofd zal nagalmen.
21.45 – 22.00 uur
Sax Da Djee
Sax Da DJee brengt funky, jazzy, soulfull flavoured feelgood music en is het muzikale avontuur van saxofonist Jeroen van der Weij en DJee O'Niels (Niels Houting). Alles gericht op good vibes en dansbaarheid! De Amersfoorters blazen vanavond de opmaat voor het slotakkoord!!!

22.00 – 22.15 uur
Slotakkoord Amersfoort 750 !!!
Honderden vuvuzela’s en fluitjes maken het slot van Amersfoort 750 tot één groot fluitspektakel!
22.15 – 00.00 uur
Wicked Jazz Sounds
Wicked Jazz Sounds, wie kent ze niet? Bij velen bekend door de populaire compilatiealbums die zij uitbrengen en bij minstens zoveel mensen bekend door hun swingende live optredens! Het succesvolle collectief onder leiding van ‘Godfather’ Phil Horneman is al op menig grote, toonaangevende nationale en internationale festivals te zien geweest. Zo knallen ze op dance festivals als Loveland en Dancevalley, maar voelden zich ook thuis op Concert at Sea.
00.00 – 01.00 uur
Nobody Beats The Drum
In 2003 won Nobody Beats The Drum de Grote Prijs van Nederland in de categorie ‘dance’ wat insloeg als een meteoriet in onze aardkloot. Sindsdien is menig muziekliefhebber fan! Deze Utrechtse formatie knalt op boxen en beeldbuizen met hun energierijke muziek, beukende beats en eigenwijze beelden in binnen- en buitenland.
Nobody Beats The Drum bestaat uit DJ Sjam, VJ Rogier van der Zwaag en toetsenist/keyjay Jori Collignon.

Nobody Beats The Drum beschikt over een zeer kenmerkend, eigen geluid en dito uitstraling.
21.00 – 01.00 uur Hof
21.30 – 22.00 uur

Alex, de Feestartiest der Lage Landen

ALEX heeft in de Benelux in korte tijd zijn sporen als Feest Artiest verdiend.


Zijn single "Een Bossie Rooie Rozen", zonder meer een knaller van een kroeghit, behaalde een nr. 1 notering in de Mega top 30 hitlijsten. Bij de vele Feesten en Evenementen in Nederland en België is Alex een graag geziene gast. Met krakers als "Een Bossie Rooie Rozen", "Meissie Meissie", "Festival van Liefde", "Kee Sera Sera" en natuurlijke zijn nieuwe singel "Handen die Handen" gaat het dak er gegarandeerd af! Bij ieder optreden geeft hij datgene waar het publiek recht op heeft. Een grandioze sfeer, humor en spetterende nummers, gebracht op een zodanig enthousiaste manier, dat de vonken er vanaf vliegen.
22.00 – 22.15 uur

Slotakkoord Amersfoort 750 !!!

Een moment van, voor en door de stad. Iedereen doet mee. Burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper fluit om 22.00 uur het feestjaar uit op de Hof en op alle pleinen is dat te horen. Daarna kan iedereen meedoen. Honderden vuvuzela’s en fluitjes maken dit tot één groot fluitspektakel!


22.15 – 23.00 uur

Robbie Williams Tribute Band The Raving Jollies

Good evening ladies and gentlemen! My name is Robbie Williams, this is my band and we have come to entertain you! En dat doet deze band zeker, de enige echte Robbie Williams Tribute Band van Nederland: The Raving Jollies. Laat u verrassen door de professionele show van deze muzikanten en hun eigen charismatische Robbie Williams: Marcel Wentink. Let us entertain you!

 

23.00 – 23.30 uur

Jamai

Energiek… bruisend… opzwepend… powerfull… kortom, dit moet je zien!!

Jamai is een van de meest veelbelovende entertainers van het moment en zijn carrière draait op volle toeren! Met zijn energieke en opzwepende tape act wordt het gegarandeerd feest! In deze jonge en dynamische show komen de grootste hits voor van ondermeer Robbie Williams, Scissor Sisters, Tina Turner, Westlife, Lionel Richie, Fedde Le Grand, Micheal Jackson, Bob Sinclair en Justin Timberlake.
23.30 – 00.30 uur

BigBird

BigBird is Nederlands origineelste coverband. Geen oubollige covers als I Will Survive en Paradise By The Dashboardlight, maar bekende meezingers als Material Girl, Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen, Back For Good en Don't Stop Me Now. Elvis, Mika, The Beatles, VanVelzen... je kunt het zo gek niet bedenken of BigBird speelt het. Veel van het repertoire is in een nieuw jasje gestoken.

Nèt even anders dus.
BigBird staat garant voor een waanzinnige show vol entertainment en interactie met het publiek. Wanneer BigBird speelt, staat de zaal op zijn kop. Nieuwsgierig geworden? Zien is geloven!

zie boven

 

00.30 – 01.00 uur

3JS

Het is in twee jaar tijd hard gegaan met 3JS (Jan Dulles, zang, Jaap de Witte, gitaar, Jaap Kwakman, gitaar, mandoline). Na vijf jaar lang wereldberoemd te zijn geweest in Volendam, brachten 3JS in juni 2007 hun debuutalbum ‘Watermensen’ uit. Het drietal werd bekend, o.a. door hun optreden in de real life soap De Zomer Voorbij van Jan Smit.

In januari 2009 ontvingen de heren een Originele Rembrandt, een prijs die wordt toegekend door de Stichting Nederlandse Muziek aan albums die zich onderscheiden door oorspronkelijke teksten en composities. Ook kregen ze een Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent, uit handen van Buma Cultuur.

Zondag 13 september 2009

12.00 – 17.00 uur

MarktStad

Tijdens de 20e MarktStad in deze formule zal de hele binnenstad weer bezet zijn met kramen, kunst, motoren, clowns en muziek. Het is meer dan de moeite waard om in onze oude binnenstad te komen kijken naar alles wat er te zien is. Van Stadsring tot de Kamperbinnenpoort kunt u niet alleen kijken en kopen, maar ook proeven of uw rijvaardigheid testen in 'n rijsimulator. 

Bezoek deze Marktstad, het zal u verbazen wat er allemaal te zien is.Voor de 10e maal ! ClowntjesHof, groots kinderspektakel op de Hof

Al jaren is ClowntjesHof een vast hoogtepunt in het programma van de Keistadfeesten. Op zondagmiddag toveren clowns de Hof om tot een vrolijk feest voor jong en oud. Meer dan dertig clowns staan klaar om alle kinderen een leuke middag te bezorgen.


Een kleine opsomming van de attracties: Een karaokeshow, een springkussen voor de wat grotere en ook een voor de wat kleinere kinderen, zeephelling, een SUPER!!hindernisbaan, Kop van Jut met zomaar knuffels, een schminkkraam, clowns op wiebelfietsen, een happende krokodil en ballonnenclowns...

KunstMarkt op het Lieve Vrouwekerkhof en de Arnhemsestraat

Na het succes van de vorige jaren groeit de Kunstmarkt langzaam uit haar voegen. In meer dan 80 kramen zijn voorwerpen te bewonderen en te koop op het gebied van schilderkunst, keramiek, textielkunst, edelsmeden, beeldhouwers, staalkunst, viltwerkers, houtsculpturen, boetseren en natuurfotografie, kunstboeken – porselein – professionele fotografie – patchwork – oude Amersfoortse prenten – papieren sieraden – etsen – 17e eeuwse schilderkunst en nog meer kunstvormen.


13.00 – 17.00 uur Groenmarkt

ROOTZSTOCK

Hoe selectief is het geheugen... Wat prikkelt de herinneringen? In welke klanken vindt men wortels van lachen, huilen, dansen, zingen? Buiten alle platgetreden paden en barrières van geluid ligt een onverwacht genoegen. RootzStock is verfrissend, onvervalst eerlijk en verrassend verfijnd. Vijf man akoestisch, op een muzikaal eigen wijze waarbij men elkaar gewoon kan verstaan. Minder volume, maar zoveel meer inhoud! Een herziene uitgave van de moderne popgeschiedenis.

12.00 – 18.00 uur Kop Arnhemsestraat
Voor de motorliefhebbers wordt de Jaarlijkse Custom Show – een begrip in Nederland –

georganiseerd door de Confederates. Dit jaar zijn er naast allerlei Harleys ook andere showmotoren, een dragracer, Amerikaanse auto’s, Best Bike verkiezing (met leuke prijzen!) en nog veel meer moois. Voor de kinderen is er een draaimolen en een suikerspin. Natuurlijk kunt u genieten van live muziek

Locatie: Bar the Flame, Arnhemsestraat 31 (en achter de Hema) tot 18.00 uur)

Organisatie: Bar the Flame en de Confederates M.C.www.confederates-mc.com


Kijk op www.keistadfeesten.nl

voor de laatste wijzigingenversie 16 augustus 2016Treublaan 5a, 3818 XA Amersfoort

Tel/Fax: 033 – 465 9933 E-mail: info@keistadfeesten.nlwww.keistadfeesten.nl

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina