Programma voor de themadag Contactpersonen & Medezeggenschappers voor de Landelijke Raad Politieacademie op vrijdag, 23 april 2010 te Leusden (Grote Zaal)Dovnload 8.41 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte8.41 Kb.
Programma voor de themadag Contactpersonen & Medezeggenschappers voor de

Landelijke Raad Politieacademie op vrijdag, 23 april 2010 te Leusden (Grote Zaal)
Uitgenodigd zijn:
Bestuur Landelijke Raad, ACP-medezeggenschappers & contactpersonen van de Politieacademie
Ochtend programma


 • 10.30 uur ontvangst met koffie, thee en gebak
  Tijdens het ontvangst zal de Landelijke Raad Politieacademie kunnen genieten van de taart, aangeboden door de ACP, die wij als LR gewonnen hebben in de competitie om de hoogste score te halen bij het percentage ingevulde enquêtes tijdens de ledenraadpleging eind 2009.
 • 11.00 uur welkom & opening

 • Voorstelronde: aan de aanwezigen zal gevraagd worden zich even kort voor te stellen en hun motivatie voor de medezeggenschap en ondersteuning van de vakbond op locatie als contactpersoon toe te lichten aan de hand van een symbolische omschrijving.

 • Quiz: hoe goed ken jij de ACP? Daarin is ook de visie van de ACP op medezeggenschap en wat de ACP doet voor de medezeggenschappers verwerkt. • 12.30 – 13.30 uur lunchMiddag programma


 • 13.30 uur Collectieve Belangen Behartiging & Actuele ontwikkelingen
  Een medewerker van de afdeling Beleid vertelt iets over het taakveld CBB, wat er gebeurt in het CGOP en wat deze afdeling doet. Wat heeft een medezeggenschapper en een contactpersoon op locatie daaraan? Om te informeren, vragen te beantwoorden, mee te praten, denken en beslissen, moet je goed beslagen ten ijs komen. Je moet op de hoogte zijn van ontwikkelingen, weten wat er op de werkvloer leeft en zowel strategisch als tactisch te werk gaan. Je bent eigenlijk aan het schaken op meerdere velden. Naast de verschillende kwaliteiten waarover een medezeggenschapper moet beschikken, is het allerbelangrijkste dat je als ACP contactpersoon weet waar je de benodigde informatie vandaan haalt. Je hoeft niet alles te weten en te kennen, als je maar weet waar je de informatie kan halen. Thema’s die aan bod zullen komen zijn o.a.:
  de bestel discussie, bezuinigingen, positie Politieacademie, gevolgen Packagedeal e.a.


Korte pauze


 • 14.30 uur Individuele Belangenbehartiging & Juridische dienst
  Een medewerker van de Juridische Dienst vertelt iets over de afdeling IBB / Juridische Dienst en wat deze afdeling voor jullie op locatie, in de OC of OR kan betekenen. Aan de hand van een casuïstiek zal inzichtelijk gemaakt worden wat de afdeling IBB doet. Als casus zullen een aantal zaken rond de omgang met studenten als gespreksstof dienen.


Korte pauze


 • 15.30 uur Communicatie, Contactpersonen & Werving
  Een medewerker van de afdeling Communicatie vertelt iets over deze afdeling en wat ze voor de medezeggenschappers en contactpersonen op de locaties kan betekenen. Het belang van het netwerk van contactpersonen, medezeggenschappers en bestuursleden (kennen en verbinden) zal aan bod komen. Daarnaast zullen we stil staan bij de taken, verantwoordelijkheden van een contactpersoon, verspreiding ACP Actueel, Lief en Leed, vraagbaak en aanspreekpunt zijn, doorgeefluik van informatie aan bestuur LR, verspreiden wervingsmateriaal, werving van leden. Ook is er tijdens dit punt aandacht voor de wervingscampagne die onder het administratief personeel van de Politieacademie uitgezet zal worden in de maanden mei, juni, juli en augustus.
 • 16.30 uur Vragen, evaluatie & rondleiding
  Vragen? En korte evaluatie van deze dag gevolgd door een rondleiding door het kantoor. • 17.00 uur Afsluiting met etentje
  Na afloop wordt gezamenlijk gegeten bij een Chinees restaurant in Leusden • 19.00 uur Einde
  Na het laatste kopje koffie kan iedereen achter de files aan naar huis rijden.

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina