Programmaboekje Kampioenschap van Nederland c- aspiranten 11 Juni 2011, MeppelDovnload 116.68 Kb.
Datum03.10.2016
Grootte116.68 Kb.
Programmaboekje Kampioenschap van Nederland C- aspiranten

11 Juni 2011, Meppel

Nederlands kampioenschap voor de C-jeugd in Meppel.

Voorwoord
Als je korfballen zegt dan denk je in de omgeving van Meppel onmiddellijk aan DOS '46 uit Nijeveen, ook gemeente Meppel. Maar als ik ga naar mijn eerste herinnering over korfballen in Meppel, dan denk ik meteen aan MKC en Ezinge. Korfballen gebeurde daar en van DOS '46 had nog nooit iemand in Meppel gehoord. Na een korte tijd binnen de toenmalige omnivereniging Alcides werd de naam in 1974 veranderd in MEKO 74 en in 1980 werd er verhuisd naar sportpark Koedijkslanden. Sinds een paar jaar wordt op de huidige locatie gespeeld. Vanaf het komende seizoen wordt op een nieuw veld gespeeld aan de andere kant van het clubhuis.
Op 11 juni 2011 wordt het Nederlands kampioenschap voor de C-jeugd gespeeld op de accommodatie van MEKO. Een feit om trots op te zijn. In hetzelfde weekeinde wordt ook het Eurosportring voetbaltoernooi gespeeld op het Sportpark Ezinge. Hiermee laten we in Meppel weer eens zien dat we goed zijn in het organiseren van toernooien.

MEKO 74 is een actieve vereniging die ook tijdens het Grachtenfestival in het weekeind van 4 en 5 juni bezig was met ledenwerving. De nieuwe wijk Berggierslanden in de buurt van de huidige accommodatie betekent aanwas van nieuwe leden.


Als wethouder van sport ben ik trots op alle actieve sportverenigingen en dus ook op MEKO 74.
Ik heet alle teams en toeschouwers welkom in Meppel en wens alle deelnemers aan het toernooi veel succes. Aan de organisatie van MEKO 74 zal het niet liggen.
Koos de Vos,

Wethouder sport MeppelWie is Meko’74?

Op 11 november 1974 was het zover: In een buitengewone algemene ledenvergadering in Hotel Gruppen werd besloten om een nieuwe zelfstandige korfbalvereniging op te richten. Deze vereniging kreeg de naam Meko’74, wat staat voor MEppeler Korfbalvereniging.

De clubkleuren van de vereniging zijn blauw en wit. Het tenue ziet er als volgt uit: een blauw shirt met vanaf linker schouder een witte blokkenband, witte rok of broek en blauwe sokken. Daarnaast heeft Meko’74 een herkenbaar logo:

Op dit moment speelt Meko’74 met een seniorenteam en vijf jeugdteams. Het ledenaantal ligt rond de 110 personen. Afgelopen seizoen zijn vier van de vijf jeugdteams kampioen geworden in hun klasse. Een vereniging die iets biedt voor iedere leeftijdsklasse dus!

Vandaag wordt bij Meko’74 het Kampioenschap van Nederland voor de C – aspiranten gehouden. Wij wensen alle deelnemers veel succes en natuurlijk ook veel plezier op deze dag!

Deelnemende teams

KV ASKO

ASKO (afkorting van Assen Korfbalt) is opgericht op 23 november 1956.

ASKO heeft ongeveer 350 korfballeden. ASKO is een sportieve vereniging waarbij naast het wedstrijdkorfbal ook op breedtekorfbalniveau of midweekniveau gespeeld kan worden. Daarnaast is ASKO een heel gezellige vereniging, met een eigen ontspanningscommissie. Deze commissie organiseert voornamelijk voor de jeugd, vele buitenkorfbalse activiteiten, wat mede zorgt dat men graag bij ASKO blijft korfballen.

ASKO heeft in het verleden op het hoogste niveau van Nederland gespeeld. De laatste jaren speelt de 1e selectie op het landelijk 1e klasse niveau, maar ligt de ambitie van ASKO (uiteraard) een trede hoger. De selectieteams jeugd van ASKO spelen in de diverse hoofdklassen, overgangsklassen en 1e klassen.
ASKO staat in de regio Noord bekend als een vereniging met een goede jeugdopleiding. Regelmatig is ASKO dan ook de leverancier van deelname aan een NK vanuit de regio Noord. Zo ook vandaag in Meppel met het C1 team.

Road To Meppel
Asko C1 is een team die dit jaar lekker heft gedraaid. In de zaal zijn we ongeslagen kampioen geworden en toen een mooi NK mee gemaakt in Barneveld.

Op het veld zijn we ook ongeslagen geëindigd door onze concurrenten DOS ’46, OKO/Bies en EKC 2000 C1 te verslaan. Na ons succesvolle zaalseizoen was dit ook wel de verwachting, maar dan moet dit altijd nog waar gemaakt worden.

Aangezien we in Barneveld nog erg moesten wennen aan het spelen van een NK, hebben we toen al onze wedstrijden nipt verloren. Daarom zijn we er bij het NK in onze eigen provincie extra op gebrand om een goede prestatie neer te zetten.


Dames: Heren:

Marit Smit Daniël Zonderman

Maaike Koster Tom Hulsebosch

Lysanne Koster Martijn Klingenberg

Lieneke Pries Roald Schoenmaker

Saro Kanthappu Stefan Broersma

Laura Sloot Rob Terpstra

Trainers: Teambegeleider: Verzorger:
Jesper Elzenaar Harm Jan Scheepstra Marijke Popken

Daan BakkerBEP

Purmerend is de stad waar het ooit begon: een aantal dames richtte PKC (Purmerendse korfbalclub) op. In 1916 was er in de Beemster een korfbalclub genaamd (Vitesse). Toen al kwam het tot een fusie omdat er bij de ene club te weinig heren en de andere club te weinig dames waren. Uit deze fusie werd de korfbalvereniging BEP geboren.

B.E.P. betekent: "Beemster en Purmerend" en is opgericht op 4 maart 1914. De vereniging bestaat dus 97 jaar en is een van de grotere verenigingen van Nederland met ruim 400 leden. . De belangrijkste doelstelling van B.E.P. is korfbal te bieden op elk niveau. Topkorfbal hoort hier ook bij en daarom zijn wij er trots op dat onze C1 acte de presente heeft geeft op het Nederlands Kampioenschap.

De weg naar dit kampioenschap was niet makkelijk maar wel spannend. De ploegen in de poule waren aan elkaar gewaagd en dit resulteerde in een beslissingswedstrijd tegen SKF. Deze wedstrijd was ook spannend maar op een warme zaterdag trok de C1 van BEP aan het langste eind en won de wedstrijd met 5-4. Voor een aantal spelers van deze ploeg is het een nieuwe ervaring en een aantal zijn al eerder aanwezig geweest op een NK. Belangrijk is om van deze dag te genieten. Dit hebben wij onze kanjers van deze ploeg ook meegegeven, genieten van deze bijzondere korfbaldag!

Wij wensen alle deelnemende ploegen een fantastisch NK.Deelnemers en Coaches

1

 

Jessie Putter

2

 

Lynn Hendriks

3

 

Chelsey Jansen

4

 

Sanne Reesen

6

 

Max Waterhout

7

 

Kai Hoogenhoud

9

 

Boris de Jager

10
Pascal van Eijk

8
Aris de Heer

5
Lisa BoddekeRamon van EijkGaby Vonhof

Coach
Nils Breebaart

Coach.

 

Koen van Eijk

De Meervogels C1

Een Nieuw Seizoen biedt nieuwe kansen. Zo ook voor de Meervogels C1. Een ploeg die vrijwel bestaat uit de eerdere C2 en D1.

Het Seizoen begon onverwacht welvarend, er werd snel geleerd en in de voorbereiding werd van diverse hoofdklasse ploegen al gewonnen.

In een veldpoule met Korbis, Weidevogels en Avanti werd de C1 dan ook vrij gemakkelijk kampioen. De wisselvalligheid was het grootste aandachtspunt van de ploeg.

Daar is hard aan gewerkt en dat wierp zijn vruchten af. In de zaal werd 12x gewonnen en 2x verloren. De 2 verliespartijen kwamen beide tegen de latere kampioen Roda.

Een fysieke ploeg die voor onze C1 net een maatje te groot was.

Een zeer goed seizoen waarin de kinderen zich op het veld zouden kunnen belonen met een plek op het NK in Meppel. Op het veld waren Ovvo, Eibernest en Kios de tegenstanders.

In de eerste wedstrijd werd gelijk gewonnen van Ovvo. In een goede wedstrijd werd het 8-7 voor de Meervogels, Hiermee werd de toon gezet in de poule.

Een week later werd er op het veld voor het eerst verloren bij Kios, maar zo vroeg in het seizoen heb je zelf gelukkig nog alles in de hand.

Na winstpartijen op Eibernest 2x en Ovvo Stond de Meervogels nog altijd 1 punt achter Kios.

28 mei 2011 moest de dag worden dat de C1 het thuis af zou maken tegen Kios. Na een valse start herpakte de ploeg zich uitstekend.

In een van de meest zenuwslopende wedstrijden van het seizoen wist de Meervogels onder de druk uit te komen en een hele goede pot neer te zetten.

Kios werd met 9-5 overtuigend aan de kant gezet. Na het harde werken is de beloning voor ons het NK.

Meppel, Here we Come!

De Meervogels C1 is er Klaar voor!

Mid Fryslân

Heren: Dirjan Bouma, Martijn de Bruin, Hattum Smit, Robert Hoeksma en Maurice Paassen

Dames: Melissa Paassen, Siety Tjalma, Janne Heida, Janneke Liemburg en Sybrecht Andringa

Trainers/coaches: Marvin en RudmerDe club Mid Fryslân

Om topkorfbal in de regio Midden Friesland te bevorderen en inmiddels is gerealiseerd is er in 2005 de overkoepelende vereniging Mid Fryslân ontstaan. Dit, omdat topkorfbal essentieel is voor het aantrekkelijk maken en houden van de korfbalsport voor leden, supporters, sponsors en donateurs. De overkoepelde vereniging Mid Fryslân is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de verenigingen Marfûgels en Stânfries.

De overkoepelde vereniging Mid Fryslân is een vereniging met topkorfbalteams (C’ tot eerste team), waarin talenten van zowel Marfûgels als Stânfries en omliggende omgeving in spelen. Verder een vereniging met eigen clubkleuren, een eigen logo en een eigen bestuur. 

Het team

Mid Fryslân C1 is een ploeg met veel potentie. Veel talent, ontzettend gemotiveerd/gedreven en dolenthousiast. De ploeg speelt al vele jaren samen in verschillende jeugdploegen, enkele mutaties daar gelaten. Het mooie van dit team is de hechtheid en dat iedereen met elkaar kan. Buiten het korfbal om zijn velen onderling bevriend. Dit is ook terug te zien in de inzet en mentaliteit van de spelers. Het is een echt team die voor elkaar wil werken, maar die ook val een lolletje houden. Het plezier uit zich ook in diverse youtube filmpjes met tructjes en oefeningen tijdens trainingen. Erg leuk om te bekijken (zoekterm: MidFryslan C1).Als coaches moeten wij eerder de rem gebruiken dan ze te motiveren. Het team vindt twee keer trainen in de week eigenlijk aan de magere kant. Liever hadden ze drie of misschien wel vier keer getraind. Eén van de oorzaken heeft te maken met de meelevende ouders en overige supporters, waarvan velen een korfbalverleden (veel oud eerste spelers) hebben. Wij danken hen ook voor hun support gedurende de jaren.

Aankomende zaterdag staat het NK voor eersteklas teams op het programma. Velen van hen hebben dit ook al meegemaakt in de D’s in Goes en natuurlijk afgelopen zaalseizoen in Barneveld. Wat het doel van deze dat is dat we realistisch zijn en ervan genieten. Wij als Friezen worden getypeerd als nuchter, dat klopt maar wij zullen zeker het maximale uit deze dag proberen te halen. Zowel in het opzicht van genot maar daar waar mogelijk is ook op prestatiegebied.

Een beslissingswedstrijd moest uiteindelijk de beslissing brengen wel team naar het NK in Meppel mocht. Zowel Exakwa als wij maakten er een echt gevecht van. Na een gelijke stand na reguliere speeltijd moest er een verlening van twee maal 7.5 minuut worden gespeeld. In de verlening waren wij de gelukkigste op het nu noemende heilige gras van Emmeloord.Rigtersbleek

Korfbalvereniging Rigtersbleek werd op 14 september 1926 opgericht en telt nu +/- 240 leden, gevormd door 4 seniorenteams, 9 jeugdteams, kangaroes, jeu-de-boulers, recreanten en ondersteunende leden. Rigtersbleek beschikt over 2 kunstgrasvelden, een ruime jeu-de-boulesbaan, eigen kleedkamers en een eigen clubgebouw, genaamd "Bleekrondom".

Rigtersbleek C1 is een mix van 1e en 2e jaars C spelers/sters. Het afgelopen zaalseizoen speelde Rigtersbleek C1 in de Hoofdklasse, maar kwam aan het einde van het seizoen tekort voor handhaving in de hoofdklasse. Voor de voorjaarscompetitie was 1 duidelijk doel gesteld en dat was kampioen worden en deelname aan het NK. Rigtersbleek C1 is daar duidelijk in geslaagd door al haar wedstrijden te winnen.

Rigtersbleek C1 kijkt er na uit om mee te doen aan het NK C-district en zal haar uiterste best doen om een zo goed mogelijke resultaat te behalen.

Rigtersbleek C1 bestaat uit de volgende dames en heren:

Dames: Heren:

1 Mylene Arends 7 Roy v/d Broek

2 Bo Schuite 8 Jacob Meulenbroek

3 Nikki Tiekink 9 Twan de Zeeuw

4 Celine Zeelen 10 Jelle Zijlstra

5 Lonne Hintzbergen 11 Job Faber

6 Kim de Ruig 12 Laurens Bouwhuis

Trainer/coaches: Martijn Meulenbroek, Patrick Hage en Jordy van Gulijk

ROHDA C1

De Amsterdamse korfbalvereniging AKC ROHDA is opgericht in 1922 en bestaat dit jaar dus 87 jaar. Vanaf de oprichting wordt er in de zelfde clubkleuren gespeeld, een geel shirt met een verticale zwarte baan. Rohda begon bij een speeltuinvereniging bij de Admiraal de Ruyterweg, maar kende in de volksbuurt bij de Marco Polostraat een geweldige ledengroei. Dat maakte van Rohda de grootste vereniging van Nederland. Sinds 1963 wordt er op Sportpark Ookmeer gespeeld en kent het de laatste jaren ook het probleem van sportclubs in een grote stad. In 85 jaar heeft de club een rijke korfbalgeschiedenis opgebouwd en veel voor het korfbal betekend. Zo is ROHDA de grondlegger van het zaalkorfbal door het eerste microtoernooi (zo werd zaalkorfbal vroeger genoemd) in de toenmalige RAI te organiseren. Rohda is vaak Nederlands kampioen geworden, 9 maal in de veldcompetitie en 10 maal in de zaalcompetitie. Wat betreft zaaltitels nog steeds het hoogste aantal van Nederland. De laatste titel werd behaald in AHOY in 1994.

De C1 speelt op het veld in de 1e klasse, maar in de zaal hoofdklasse en zijn daar 3e geworden. De eerste helft veld zijn ze kampioen geworden en ook de tweede helft veld is het kampioenschap binnengehaald, vandaar nu deelname aan dit NK in Meppel. De C1 speelt al vanaf het begin in (min of meer) dezelfde samenstelling. De meeste kinderen zijn op hun 5e jaar begonnen met korfballen, dus spelen het spelletje al redelijk lang.

Het is een team met veel talent en wanneer dat gecombineerd wordt met een flinke dosis inzet en werklust, dan kan dit team ver komen. We verwachten dan ook op dit NK aardig mee te kunnen komen, al kennen we de tegenstanders natuurlijk niet allemaal. En: een NK blijft altijd een heel speciaal evenement en dan kan er van alles gebeuren. De wedstrijden zijn kort, de spanning hoog. Wie gaat daar het beste mee om?

De supportersschare zal achterblijven dit jaar, omdat onze B1 ook het NK District B speelt in Leiden en ook Rohda 1 en 2 spelen nog een competitiewedstrijd vandaag.

We hopen natuurlijk dat de C1 het goed gaat doen vandaag.Spelers:

Jeffrey Kruse(11), Enzo van Beugen(7), Cédric Pardieck(10), Jim Langelaan(8), Lekeisha Irion(9), Demi Buijsman(3), Ashley Alyan(4) en Brenda v.d. Ende(1). De reserves zijn: Luca Buijsman(7), Jacco v.d. Ende(8), Isabella Logman en Demi Bode.Trainer/coaches:

Karin v.d. Hoeven en Karin Spierings.Trekvogels C1

De enige ploeg uit havenstad en wereldstad Rotterdam, de kleine club uit de laagste polder van Nederland de Alexanderpolder is present. Waar de voetbalclub Feyenoord het dit seizoen even laat afweten is een andere ploeg opgestaan! TREKVOGELS UIT ROTTERDAM! Wat een seizoen!

Kampioen in de eerste klasse op het veld in de poule met Vriendenschaar en Albatros. Daarna de ultieme prestatie door zaalkampioen in de Hoofdklasse te worden in een sterke poule met Deetos, PKC en DSC. De apotheose in Wolvega door na 20 jaar weer op een Nederlands Kampioenschap te staan en daar met BRONS naar Rotterdam te vertrekken. De 2e helft veld was moeizaam. Na dit geweldige succes moest de batterij weer opgeladen worden immers één NK is leuk maar een tweede, niet te versmaden! Na een spannende beslissingswedstrijd tegen Swift uit Middelburg ( in de verlenging werd met 10-7 gewonnen) is de doelstelling bereikt; deelname aan NK in Meppel. Waar in Wolvega vooral het genieten voorop stond op het allerhoogste platform is nu de lat hoger gelegd.

Op dit NK willen wij graag strijden voor de hoofdprijs. De vorm van de dag, loting, weersomstandigheden spelen allemaal een rol vandaag. Het allerbelangrijkste gegeven aan een NK is echter de unieke sfeer, fraai uitgedoste supportersgroepen en mooie, spannende wedstrijden. Met zijn allen gaan wij er een fantastische happening van maken, onze supporters uit ROTTERDAM zullen vandaag hun uiterste best doen onze spelers en speelsters naar nog hogere sferen te brengen.


Wij danken de korfbalvereniging Meko'74, de scheidsrechters en KNKV voor de organisatie. Wij hebben er ontzettend veel zin in.

Een uniek seizoen met 3 kampioenschappen, winnaar van de Challenge in Topsportcentrum en een 3e plaats op het NK. Dit seizoen kan niet meer kapot.

Dames: Fabienne Hendriks, Tara van Bruggen, Naomie Jerne, Anoeska Starink, Frederike Meccanici, Manon van Deelen, Estelle Hendriks
Heren: Kenneth de Ronde, Raoul Lavue, Tom Greenhead, Maarten van Driel, Tom Biemans, Mike de Ronde

Coach: Ronald de Ronde


Trainers: Martijn Dijkshoorn, Ronald de Ronde
Verzorger: Ed van Bruggen
Sponsor: Fysiotherapie Van Bruggen
Videoanalyst: Mikael Buijs en Robbie Tazelaar

Vriendenschaar

Vriendenschaar is trots dat haar C1 dit jaar weer deelneemt aan een Nederlands Kampioenschap! Deze groep speelt al een aantal jaren in bijna dezelfde samenstelling en doet ieder jaar wel mee voor de bovenste plekken in de competitie.


In het afgelopen zaalseizoen speelde de C1 ook in de 1e klasse en was het lang in de race om het kampioenschap. Uiteindelijk bleek dat Swift C1 toch iets sterker was en moesten we genoegen nemen met de 2e plaats.
Op het veld stond de C1 in een poule met Albatros, Korbis en Achilles. De competitie begon goed met 3 overwinningen op rij. Daarna werd helaas verloren van Achilles en werd de competitie spannend. De volgende wedstrijd thuis tegen Korbis werd gewonnen en dat betekende dat we alles weer in eigen hand hadden. In de laatste wedstrijd tegen Albatros moest het gebeuren. Albatros moest winnen om een beslissingswedstrijd af te dwingen. Deze laatste wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Na rust liepen we 2 doelpunten uit op Albatros, echter met nog 2 minuten op de klok scoorde Albatros 2 keer snel achter elkaar. Een gelijkspel was voor ons ook voldoende, dus was er nog niets aan de hand. Gelukkig scoorden we daarna zelf weer en was het kampioenschap zo goed als binnen. Albatros maakte in de laatste minuut nog wel gelijk, maar dat maakte voor ons niet uit. We zijn kampioen en mogen naar het NK!!
Vriendenschaar C1 is een enthousiast hecht vriendenteam waar presteren en gezelligheid goed samen gaan. Op dit NK zien we onszelf niet als kanshebber voor de titel. Uiteraard gaan we er alles aan doen om te winnen, maar het feit dat we hier zijn is al heel erg mooi! Wie weet is deze ploeg vandaag in staat om mooie dingen te laten zien!
Vriendenschaar C1 bestaat uit de volgende spelers:

1 Ingeborg van der Plas

2 Celine van Meeteren

3 Caroline Blokland

4 Eva van Wijngaarden

5 Samantha Muilwijk

6 Sandra Kop

7 Ivo Nederveen

8 Han de Keizer

9 Aroen Brouwer

10 Christian Brouwer

11 Arjen van Houwelingen

12 Daan Brouwer
trainer/coach zijn: Annelies Kop, Maurice Verheul en Eelco van den Herik

Arbitrage
NGL68B5 Bonnema, G. W. FEANWALDEN
NDF70T5 Fopma, D . WIUWERT
NDX22D2 Hartenhof, A. D. ASSEN
NDV43B9 Kiers, L. GRONINGEN
NDD52Y4 Visser, J. LUXWOUDE
NDD08Q1 Winter, R.. GORREDIJK

Begeleiders
NGH66R7 Dhr. D Brander

NDR41Q4 Dhr. P JellemaWedstrijdschema

Poule A Poule B

a Trekvogels C1 e Vriendenschaar C1 (H)

b BEP C1 f De Meervogels C1

c ROHDA C1 g Rigtersbleek C1

d Mid Fryslân C1 h ASKO C1

VELD 1 VELD 2
11.00-11.30 11.00-11.30

Trekvogels – BEP ROHDA – Mid Fryslân

11.35-12.05 11.35-12.05

Vriendenschaar – De Meervogels Rigtersbleek - ASKO


12.10-12.40 A3* 12.10-12.40 A4*

12.45-13.15 B3* 12.45-13.15 B4*

13.20-13.50 A5* 13.20-13.50 A6*

13.55-14.25 B5* 13.55-14.25 B6*

om de 3e en 4e plaats

14.50 – 15.20 nr. 2 poule A - nr. 2 poule B veld 1

om de 5e en 6e plaats

14.50 - 15.20 nr. 3 poule A - nr. 3 poule B veld 2

om de 1e en 2e plaats

15.30– 16.00 nr. 1 poule A – nr. 1 poule B veld 1

om de 7e en 8e plaats

15.30 - 16.00 nr. 4 poule A - nr. 4 poule B veld 2

KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND 1e klasse B en C – JEUGD

VELDKORFBAL 2011
WEDSTRIJDREGLEMENT
artikel 1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de officiële reglementen van het KNKV en de officiële spelregels van de IKF, zoals deze in Nederland voor de betrokken categorie worden toegepast, tenzij hieronder anders is bepaald.
artikel 2. De acht deelnemende ploegen zijn door de LCC ingedeeld in twee poules van vier ploegen, A en B. In de poules wordt volgens het z.g. halve-competitiesysteem gespeeld, d.w.z. alle ploegen ontmoeten elkaar één keer.
B-jeugd 1e klasse

Poule A Poule B

a B1H nr. 1 e B1E nr. 1

b B1B nr. 1 f B1A nr. 1

c B1G nr. 1 g B1F nr. 1

d B1D nr. 1 h B1C nr. 1
C-jeugd 1e klasse

Poule A Poule B

a C1H nr. 1 e C1G nr. 1

b C1E nr. 1 f C1F nr. 1

c C1D nr. 1 g C1C nr. 1

d C1A nr. 1 h C1B nr. 1
artikel 3. De wedstrijdduur bedraagt 2x 15 minuten met een pauze van één minuut, waarbij de scheidsrechter 45 seconden na afloop van de eerste speelhelft door middel van een fluitsignaal aangeeft dat beide ploegen zich weer dienen op te stellen. Om de twee doelpunten wordt er van vak en functie gewisseld en na de eerste speelhelft wordt er van korf (= speelrichting) gewisseld.

artikel 4. Bij alle wedstrijden ontvangt de scheidsrechter vijf minuten vóór aanvang van de wedstrijd het wedstrijdformulier waarop de beginopstelling van de ploeg is

aangegeven door vermelding van de letter A (= aanval) respectievelijk de letter V (= verdediging) vóór bij de dames – bij de heren achter – de kolom met namen. Voor de invulling van het wedstrijdformulier en bij gebruik van een scorebord wordt de ploeg die in het wedstrijdschema als eerste wordt genoemd als thuisploeg aangemerkt.

De scheidsrechter stelt door loting vast welke ploeg de vakkeuze heeft en de

beginworp neemt.
artikel 5. De spelers en speelsters van beide ploegen en de scheidsrechter dienen één minuut voor het aanvangstijdstip van de wedstrijd opgesteld te staan.
artikel 6. De eindrangschikking in de poules wordt vastgesteld volgens het bepaalde in ‘Rangordebepaling’
artikel 7. Van iedere wedstrijd worden wedstrijdformulieren ingevuld, ondertekend, geruild en door de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd bij de wedstrijdleiding ingeleverd. De regelingscommissie verstuurt deze formulieren na afloop van het toernooi naar het bondsbureau in Zeist.

De deelnemende spelers en speelsters moeten over een geldige spelerskaart

beschikken. De spelerskaarten worden door de scheidsrechters voor aanvang

van de wedstrijd gecontroleerd, voor invallende spelers vindt deze controle plaats onmiddellijk na de wedstrijd.


artikel 8. Indien een ploeg vijf minuten na de officiële aanvangstijd niet speelklaar in het veld staat opgesteld wordt de wedstrijd als een reglementaire 3-0 nederlaag

genoteerd. Slechts in zeer bijzondere omstandigheden kan hiervan door de door het Algemeen Bestuur aangewezen KNKV- commissaris worden afgeweken.


artikel 9. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de door het Algemeen Bestuur aangewezen KNKV- commissaris na overleg met de wedstrijdleiding.
RANGORDEBEPALING
1. De rangorde van de ploegen na de poulewedstrijden wordt bepaald aan de hand van het aantal behaalde wedstrijdpunten. De ploeg met het grootste aantal wedstrijdpunten geldt als hoogst geklasseerde.
2. a. Indien twee ploegen met een gelijk aantal wedstrijdpunten eindigen is het resultaat van de onderlinge wedstrijd bepalend voor de rangorde.

b. Indien 2a niet tot een beslissing leidt wordt de rangorde bepaald middels het doelsaldo over alle poulewedstrijden. De ploeg met het grootste doelsaldo over de poulewedstrijden geldt als hoogst geklasseerde.

c. Indien er na toepassing van 2b nog geen verschil is ontstaan geldt de ploeg met het

grootste aantal gescoorde doelpunten in de poulewedstrijden als hoogst geklasseerde.

d. Indien er na toepassing van 2c nog geen verschil is ontstaan wordt de rangorde bepaald middels het nemen van strafworpen zoals omschreven in 5.
3. a. Indien drie ploegen met een gelijk aantal wedstrijdpunten eindigen is het aantal behaalde wedstrijdpunten van hun onderlinge wedstrijden bepalend voor de rangorde.

De ploeg met het grootste aantal in de onderlinge wedstrijden behaalde wedstrijdpunten geldt als hoogst geklasseerde.

b. Indien na toepassing van 3a de drie ploegen nog gelijk eindigen wordt de rangorde bepaald middels het doelsaldo over hun onderlinge wedstrijden. De ploeg met het grootste doelsaldo over de onderlinge wedstrijden geldt als hoogst geklasseerde.

c. Indien er na toepassing van 3b nog drie ploegen gelijk eindigen geldt de ploeg met

grootste aantal gescoorde doelpunten in de onderlinge wedstrijden als hoogst geklasseerde.

d. Indien ook na toepassing van 3c de drie ploegen gelijk eindigen wordt de rangorde bepaald middels het doelsaldo over alle poulewedstrijden. De ploeg met het grootste doelsaldo over de poulewedstrijden geldt als hoogst geklasseerde.

e. Indien er na toepassing van 3d nog drie ploegen gelijk eindigen geldt de ploeg met het grootste aantal gescoorde doelpunten in de poulewedstrijden als hoogst geklasseerde.

f. Indien er tussen de drie ploegen ook na toepassing van 3e nog geen verschil is ontstaan wordt de rangorde bepaald middels het nemen van strafworpen zoals omschreven in 5.

g. Indien er na toepassing van achtereenvolgens 3a t/m 3e in enig geval nog twee ploegen met een gelijk resultaat overblijven wordt hun volgorde bepaald door artikel 2 toe te passen.

4. a. Indien vier ploegen met een gelijk aantal wedstrijdpunten eindigen wordt de rangorde bepaald middels het doelsaldo. De ploeg met het grootste doelsaldo over de poulewedstrijden geldt als hoogst geklasseerde.

b. Indien er na toepassing van 4a nog vier ploegen gelijk eindigen geldt de ploeg met het grootste aantal gescoorde doelpunten in de poulewedstrijden als hoogst geklasseerde.

c. Indien er tussen de vier ploegen ook na toepassing van 4b nog geen verschil is ontstaan wordt de rangorde bepaald middels het nemen van strafworpen zoals omschreven in 5.

d. Indien er na toepassing van achtereenvolgens 4a en 4b in enig geval nog drie ploegen met een gelijk resultaat overblijven wordt hun volgorde bepaald door artikel 3 opnieuw toe te passen.

e. Indien na toepassing van achtereenvolgens 4a en 4b in enig geval nog twee ploegen

met een gelijk resultaat overblijven wordt hun volgorde bepaald door artikel 2 opnieuw toe te passen.
5. a. De scheidsrechter bepaalt welke korf voor het nemen van strafworpen wordt gebruikt.

b. De scheidsrechter stelt door loting vast in welke volgorde de ploegen beginnen met het nemen van de strafworpen.

c. De strafworpen worden genomen door acht spelers van elke ploeg. Bij beslissingswedstrijden zijn dit de acht spelers die aan het eind van de verlenging in het veld stonden. Vervangingen van spelers, volgens de spelregels, zijn dan nog steeds toegestaan..

d. Alleen de nemer van de strafworp, de scheidsrechter (en de assistent-scheidsrechter) mogen zich in het vak bevinden waar de strafworpen worden genomen. De overige spelers stellen zich in het andere vak op. Alle acht spelers van beide (alle) ploegen

nemen om en om een strafworp.

e. Indien beide (alle) ploegen evenveel strafworpen hebben benut, neemt daarna steeds één speler van elke ploeg een strafworp. Deze speler moet behoren tot de groep van acht spelers, die eerder een strafworp heeft genomen. Als deze spelers van beide (alle) ploegen scoren of deze spelers van beide (alle) ploegen de strafworp missen, neemt een volgende speler van elke ploeg een strafworp, en wordt dit herhaald tot een beslissing is verkregen.

f. Een speler komt pas in aanmerking voor het nemen van een derde strafworp als alle spelers van zijn ploeg twee strafworpen hebben genomen. Een speler komt pas in aanmerking voor het nemen van een vierde strafworp als alle spelers van zijn ploeg drie strafworpen hebben genomen. Etc.
VERLENGING.


  1. Eindigt een finalewedstrijd na het verstrijken van de speeltijd van 2 x 15 minuten in een gelijk spel, dan wordt de wedstrijd verlengd met 2x 5 minuten met een pauze van maximaal één minuut, waarbij de scheidsrechter 45 seconden na afloop van de eerste speelhelft van de verlenging door middel van een fluitsignaal aangeeft dat beide ploegen zich weer dienen op te stellen.

Mocht het hierna nog gelijk zijn dan worden strafworpen genomen (Zie hiervoor ‘Rangordebepaling’ punt 5.)


  1. De verlenging begint zo snel mogelijk na een pauze van maximaal

drie minuten na de beëindiging van de normale speeltijd. De ploegen dienen in deze tijd op het speelveld te blijven.
3. Met inachtneming van de spelersvervangingen, die in de normale speeltijd of in de pauze na de beëindiging van de normale speeltijd hebben plaatsgevonden, wordt de verlenging begonnen in de beginopstelling van beide ploegen.
4. De verlenging wordt begonnen in dezelfde richting als de eerste helft van de normale speeltijd van de wedstrijd. Na de eerste helft van de verlenging wordt er van korf (= speelrichting) gewisseld.
BEPALINGEN
1. Voor deelneming aan de wedstrijden om het kampioenschap van Nederland voor B- en C-jeugd 1e klasse komen in aanmerking de nrs. 1 van de acht afdelingen 1e klasse

Indien één of meer ploegen afzien van deelname vindt aanvulling plaats middels de (volgende) beste nummer(s) 2 van de acht afdelingen 1e klasse. De poule-indeling (zie artikel 2) wordt hiervoor niet aangepast.


2. Aan het toernooi mogen slechts spelers en speelsters deelnemen die in de competitie eveneens gerechtigd waren voor de ploeg uit te komen.
3. De reiskosten van de deelnemende ploegen worden omgeslagen. De noodzakelijke reiskosten worden berekend door het, op basis van het postcodesysteem, vanaf de vestigingslocatie van de deelnemende vereniging naar de speellocatie vastgestelde aantal kilometers te vermenigvuldigen met de voor bondsofficials geldende

kilometervergoeding voor drie auto's per ploeg. Hieruit komt een gemiddeld reisbedrag per ploeg. Het verschil tussen het eigen reisbedrag en het gemiddelde bedrag ontvangt de vereniging van of betaalt de vereniging aan het KNKV. De afrekening vindt plaats in de weken na het toernooi.


4. Voor deelneming aan het toernooi is geen inschrijfgeld verschuldigd.

5

5.. Het organiserende district wijst voor het leiden van deze wedstrijden, in overleg met de DWS, 6 scheidsrechters aan volgens de richtlijnen van de LCS.


6. Bij aankomst op de toernooidag meldt de leider van iedere ploeg zijn ploeg bij de wedstrijdleiding.
7. Indien bij een wedstrijd gebruik wordt gemaakt van een zichtbare klok, die

secondengewijs de nog te spelen tijd aangeeft, en die door de organisatie wordt bediend,  • wordt deze in werking gesteld wanneer de scheidsrechter door een

fluitsignaal het begin aangeeft van de eerste en tweede speelhelft van de

wedstrijd en de eerste en tweede speelhelft van een eventuele verlenging;  • wordt deze stilgezet nadat de scheidsrechter het spel door een fluitsignaal

heeft onderbroken voor vervanging van een speler;

  • wordt deze op aangeven van de scheidsrechter stilgezet indien er naar zijn

mening sprake is van ophouden van het spel;

  • wordt deze weer in werking gesteld wanneer de scheidsrechter bij

bovengenoemde situaties door een fluitsignaal het spel hervat;

  • wordt deze één minuut voor het einde van beide speelhelften van de wedstrijd

stilgezet;

eventuele verlenging stilgezet.
8. Iedere ploeg moet er voor zorgdragen dat zij op deze dag reserveshirts bij zich heeft. De uitspelende vereniging is verplicht haar clubkostuum in voldoende mate te wijzigen indien beide clubs een gelijk of nagenoeg gelijk clubkostuum hebben.

GEDRAGSCODE BIJ KAMPIOENSCHAPPEN


  1. De regelingscommissie benoemt een “veiligheidscoördinator”.

2. Er vindt ingangscontrole plaats op alcoholhoudende drank en vuurwerk. De eventueel meegenomen alcoholische drank en vuurwerk wordt ingenomen bij de ingang.


3. Er wordt overleg gepleegd met de kantinebeheerder om alcoholhoudende drank pas te schenken na afloop van de poulewedstrijden.
4. De deelnemende verenigingen worden middels deze gedragscode gewezen op hun verantwoordelijkheid m.b.t. hun supporters. Zij benoemen één steward per 25 meegereisde supporters. Deze steward dient duidelijk herkenbaar te zijn. De stewards dienen te fungeren als intermediair tussen de organisatie en de supporters.
5. De besturen van de deelnemende verenigingen zijn aanwezig, of tenminste vertegenwoordigd, en melden zich bij de organisatie. Op deze wijze worden niet alleen de verenigingsstewards aangesproken op het gedrag van de hen toegewezen supporters, maar zijn ook de verenigingsbesturen direct ter verantwoording te roepen.
6. Bij wangedrag wordt eerst contact opgenomen met een bestuurslid of vertegenwoordiger van het bestuur van de betreffende vereniging om een oplossing te vinden. Als de situatie niet verbeterd kan de organisatie in samenwerking met de KNKV commissaris aangifte doen bij de tuchtcommissie. Bij ernstig wangedrag kan(kunnen) de betreffende persoon(personen) van het terrein worden verwijderd.

AANWIJZINGEN VOOR DE REGELINGSCOMMISSIE
1. Het toernooi dient te worden verspeeld op een accommodatie met ten minste twee kunstgras speelvelden van 50 x 25.
2. In het hierna genoemde wedstrijdschema zijn de ploegen in poule A aangeduid als a, b, c en d en de ploegen in poule B als e, f, g en h.

De indeling van de ploegen in het wedstrijdschema door toedeling van de genoemde letters is bepaald bij de poule-indeling (zie wedstrijdreglement artikel 2.)
  1. Tussen twee achtereenvolgende wedstrijden van een ploeg dient een pauze van tenminste 20 minuten te worden aangehouden.

4. a. Het volgende wedstrijdschema wordt gehanteerd:


veld 1 veld 2

11.00-11.30 a - b (A1) 11.00-11.30 c - d (A2)

11.35-12.05 e - f (B1) 11.35-12.05 g - h (B2)

12.10-12.40 A3* 12.10-12.40 A4*

12.45-13.15 B3* 12.45-13.15 B4*

13.20-13.50 A5* 13.20-13.50 A6*

13.55-14.25 B5* 13.55-14.25 B6*
om de 3e en 4e plaats

14.50 – 15.20 nr. 2 poule A - nr. 2 poule B veld 1


om de 5e en 6e plaats

14.50 - 15.20 nr. 3 poule A - nr. 3 poule B veld 2


om de 1e en 2e plaats

15.30– 16.00 nr. 1 poule A – nr. 1 poule B veld 1


om de 7e en 8e plaats

15.30 - 16.00 nr. 4 poule A - nr. 4 poule B veld 2


Nadat in elke poule alle ploegen één wedstrijd hebben gespeeld wordt in de betreffende poule een tussenstand opgemaakt, waarbij achtereenvolgens het aantal behaalde winstpunten, het doelsaldo, het aantal gescoorde doelpunten en het lot bepalend zijn.
In de wedstrijden A3 en B3 spelen de, op dat moment, hoogst geklasseerde ploegen uit de beide poules tegen de, op dat moment, laagst geklasseerde ploegen uit hun poule; hebben in een poule deze ploegen al tegen elkaar gespeeld dan speelt in deze wedstrijd de, op dat moment, als hoogste geklasseerde ploeg tegen de, op dat moment als voorlaatste geklasseerde ploeg uit hun poule.
In wedstrijd A4 spelen de overblijvende ploegen uit poule A tegen elkaar, en in wedstrijd B4 spelen de overblijvende ploegen uit poule B tegen elkaar. Nadat in elke poule alle ploegen twee wedstrijden hebben gespeeld wordt in de betreffende poule een tussenstand opgemaakt, waarbij achtereenvolgens het aantal behaalde winstpunten, het doelsaldo, het aantal gescoorde doelpunten en het lot bepalend zijn.
In de wedstrijden A5 en B5 spelen de, op dat moment, hoogst geklasseerde ploegen uit de beide poules tegen de ploegen die zij nog niet hebben ontmoet. In wedstrijd A6 spelen de overblijvende ploegen uit poule A tegen elkaar, en in wedstrijd B6 spelen de overblijvende ploegen uit poule B tegen elkaar. De regelingscommissie moet er voor zorgdragen dat het wedstrijdreglement, wedstrijdschema, wedstrijden, uitslagen en standen worden gepubliceerd op een plaats waar zowel direct betrokkenen ( spelers, coaches, scheidsrechters) als

publiek toegang hebben. Op beide velden dienen tevens scoreborden aanwezigte zijn.


b. Een afwijkend speelschema mag alleen worden gehanteerd na toestemming van de Landelijke Commissie Competitie, of, wanneer wijzigingen op de toernooidag moeten worden aangebracht, na toestemming van de door het Algemeen Bestuur

aangewezen KNKV- commissaris.

c. Het volledige wedstrijdreglement, rangordebepaling, bepalingen, gedragscode en het wedstrijdschema worden opgenomen in het programmaboekje, waarvan iedere deelnemende vereniging bij aankomst op de toernooidag 16 exemplaren worden

verstrekt.

d. De regelingscommissie heeft tevens de verplichting alle gegevens beschikbaar te stellen voor publicatie op de speciale KvN website zoals deze aangevraagd worden door de webmaster die de KvN-site onder beheer heeft.

e. Na afloop van het toernooi stuurt de regelingscommissie binnen een maand een evaluatieverslag toe aan de LCC.


5. Wanneer op de wedstrijddag één of meer ploegen niet opkomen wordt het wedstrijdschema aangepast in overleg met de door het Algemeen Bestuur aangewezen KNKV- commissaris

6. a. Het KNKV stelt voor de winnende ploeg een blijvende herinnering, zowel voor de verenigingen als voor de spelers en speelsters, ter beschikking. Voor de als tweede, derde en vierde geëindigde ploeg stelt het algemeen bestuur eveneens een prijs beschikbaar.

Alle deelnemers ontvangen een herinneringsvaantje of iets soortgelijks.

b. De onder a genoemde prijzen worden uitgereikt door een lid van het

Algemeen Bestuur, of namens hem door iemand die daartoe door het

Algemeen Bestuur is aangezocht.


7. De reiskosten van de scheidsrechters komen ten laste van het KNKV.

De organisatie vult een declaratieformulier in en stuurt deze lijst van de

scheidsrechters, die op het toernooi hebben gefloten, op naar het bondsbureau in Zeist voor uitbetaling.
Aldus vastgesteld door de Landelijke Commissie Competitie, namens het Algemeen Bestuur, d.d. 8 december 2010.

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door:

Boudesteyn & Partners


Nijverheidstraat 33
8281 JD GENEMUIDEN
T: 038 - 385 93 93
F: 038 - 385 91 84
info@boudesteyn.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina