Projectbeschrijving propedeuse project gegevens projectpartnerDovnload 10 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte10 Kb.
PROJECTBESCHRIJVING PROPEDEUSE PROJECT


1. Gegevens projectpartner
Naam organisatie: Emma TV

Adres + postcode: Meibergdreef 9, 1105 AZ

Plaats: Amsterdam

Telefoon: 020-5665705

Algemene mail: d.jonkers@amc.uva.nl

Website: www.steunemma.nl

Contactpersoon: Dick Jonkers

E-mail: d.jonkers@amc.uva.nlTelefoon: 020-5665705

2. Beschrijving van de organisatie
Emma TV is sinds 1982 het televisiestation van het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam. Emma TV verzorgt wekelijks voor, door en met de patientjes drie live televisie uitzendingen vanuit een gezellige kleine televisie studio in de kelder van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Op maandag is er een uitzending voor kinderen van 3 tot 6 jaar, op woensdag een uitzending voor kinderen van 6 tot 12 jaar en op vrijdagavond voor tieners. Hiervoor zijn een zestigtal vrijwilligers actief verdeeld over de drie teams. Alle functies die noodzakelijk zijn voor het maken van een televisie programma zijn in de teams vertegenwoordigd. Deze varieren van cameramensen to redactie en productie.

3. Aanleiding voor het project
Veel kinderen kunnen fysiek de afdeling niet verlaten voor het bijwonen van de uitzendingen in de studio. Hierdoor missen ze het deelnemen aan leuke activiteiten in de studio van Emma TV. Ook voor hen wil Emma TV meer betekenen. Nu kunnen ze natuurlijk naar de uitzendingen kijken via de televisie, maar er actief aan deelnemen is iets waar we naar streven. We zoeken een manier om hen meer te betrekken bij Emma TV en hen daardoor afleiding en ontspanning te bieden waardoor ze het ziek zijn even kunnen vergeten. Of er juist over kunnen praten met andere kinderen als ze dat willen.

4. Vraagstelling (de opdracht)
De interne interactie (binnen het ziekenhuis) tussen de patientjes van de kinderafdeling en de studio realiseren door het ontwikkelen van interactieve media producten en/of applicaties.
Hoe kunnen we de kinderen op een speelse en toegankelijke manier deel laten nemen aan de programma’s. Zijn er web-cam mogelijkheden, zijn die in te passen in de live uitzendingen? Daarnaast een virtuele plattegrond van de studio met daarin uitleg over de verschillende apparaten, hun plek en functie. Deze zou ook kunnen worden gebruikt voor een interactieve toepassing.
(Noot: we willen geen interactie vanuit de thuis situatie. We hebben de visie dat het verblijf in een ziekenhuis een onnatuurlijke situatie is; een kind hoort thuis bij de eigen vriendjes, de school enz. Zodra een kind weer naar huis is willen we dat de relatie met het ziekenhuis stopt omdat de thuis situatie de voorkeur heeft)

5. Deskundigheid van begeleiders binnen de organisatie
Dick Jonkers: coördinator, vrijwilligersmanager, eindverantwoordelijke Emma TV (betaalde kracht sinds 12 jaar), maatschappelijk werker, productie coördinator management achtergrond, geluidstechnicus.
Alex Vermeulen: technisch coördinator, vrijwilliger, dagelijks werk bij D&MS (Digital and Media Solutions) know it all op televisie en technisch gebied, ontwerper en beheerder van de studio.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina