Provincie gelderland tweede met site ‘mijn leefomgeving’ bij uitreiking aarhus trofeeDovnload 9.48 Kb.
Datum25.08.2016
Grootte9.48 Kb.


Nr.

2006-356
Arnhem,

30 juni 2006

PROVINCIE GELDERLAND TWEEDE MET SITE ‘MIJN LEEFOMGEVING’ BIJ UITREIKING AARHUS TROFEE
Tijdens het symposium ‘Aarhus at risk’ op donderdag 29 juni heeft de provincie Gelderland de tweede prijs in de wacht gesleept met het project ‘mijn leefomgeving’. Dit project, dat voor de Gelderse burgers zichtbaar is met de site ‘leven in Gelderland’, informeert over gezondheidsrisico’s. De jury was vooral te spreken over de snelle manier waarop bezoekers van de site informatie kunnen vinden. Een kritische kanttekening werd ook geplaatst. Er staat eerder te veel informatie op de site dan te weinig. Milieugedeputeerde René van Diessen is trots op zijn provinciale medewerkers die het project vorm hebben gegeven. ‘Wij doen er alles aan om de Gelderse burger zo goed en zo uitgebreid mogelijk te informeren. De erkenning door een tweede prijs, afkomstig van de organisatoren van het symposium – vier provinciale Milieufederaties en de Stichting Natuur en Milieu - vind ik zeer plezierig.’
Gelderland was, als enige provincie, één van de vijf genomineerden voor de Aarhus Trofee. De strijd werd aangegaan met de gemeenten Nijmegen, Noordenveld, Deventer en het samenwerkingsverband Goeree Overflakkee. De trofee is ten slotte toch in Gelderland terechtgekomen. Nijmegen sleepte hem binnen met het project West Weurt.

De Milieufederaties en Natuur en Milieu hebben de prijs ingesteld om overheden te stimuleren invulling te geven aan het Verdrag van Aarhus. Dit verplicht overheden om milieu-informatie actief aan burgers beschikbaar te stellen, vooral die informatie die van invloed is op de gezondheid.


Naast de tweede plaats heeft de provincie Gelderland nog een extra onderscheiding gekregen. Een speciale oorkonde werd aan de provincie uitgereikt vanwege haar goede werk om vergunningen op het internet te publiceren. Dit doet de provincie zeer compleet en inzichtelijk oordeelde de jury.

Nadere informatie bij de afdeling Communicatie, Johan Visser,

tel. (026) – 359 90 22.

Buiten kantooruren de piketmedewerker op 06 – 502 73 053.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina