Red baron calssic racing team adac classic trophy – 3-hours-race in zolder zaterdag 27. 05. 2006Dovnload 6.59 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte6.59 Kb.
RED BARON CALSSIC RACING TEAM
ADAC CLASSIC TROPHY – 3-HOURS-RACE in ZOLDER

Zaterdag 27.05.2006
1. Training
De eertse tijdtraining voor de 3 uurs race van de ADAC Classic Trophy in Zolder begon met een frisse 10°C op zaterdagmorgen om 10.00 uur op een nat circuit. Tegen het einde van de training droogde de baan behoorlijk op wat zich ook in de rondetijden uitte.

Robert Hamilton deelde zijn TR4 met Marcel Van Mulders, die normaal gesproken met zijn eigen TR3 op Zolder rijdt. Robert reed in de eerste helft van de 1e training en kon op de nog natte baan een tijd van 2.06,149 neerzetten. Marcel reed , in de hem nog onbekende TR4 voorzichtig zijn ronden.

De 2e TR4 werd gedeeld door vader en zoon Vermast. Terwijl vader Gérard zich ,nog bij een natte baan , het gedeeltelijk nieuwe circuit eigen maakte, kon Philippe in het 2e gedeelte van de training bij een steeds droger wordende baan een zeer goede 2.02,488 neer zetten.

De 3e auto dat door het Red Baron Classic Racing Team werd ingezet,is de MGB GT van Claude Lang, die zijn auto deelde met Roelant Coumans. Zij concureerden met de Engelse MGB van Prutton/Entwisle, maar moesten het Engelse team in de training net voor laten gaan.


2. Training
Tijdende 2e training, wat met een droog asfalt begon, kon Robert zijn tijd met 6 hele seconden verbeteren. Daardoor positioneerde hij zijn team voor de start van de race een 3 plaatsen voor het duo Vermast/Vermast, die hun tijd wegens de terugkerende regen tijdens de 2e helft van de training, niet meer konden verbeteren.

Claude Lang, die de 2e training alleen moest rijden, moest zich langzaam aan het nieuwe circuit en aan zijn nieuwe motor met beduidend meer pk’s, wennen. Hij kon het Engesle team niet geheel bijhouden.


Zondag 28.05.2006
3 Uurs Race
De eerste 4 ronden werden achter de pacecar afgelegd, omdat in de opwarmronde een concurent zeer veel olie op de start en finshlijn had verloren, dat eerst, zo goed als dat kon, door de baanposten verwijderd moest worden. Robert nam in de lichtblauwe TR4 als eerste bocht nr1 gevolgd door de groene TR4 van Philippe Vermast en daarna Claude Lang in de MGB GT. De beide TR4 reden zeer dicht bij elkaar en er onstonden in de eerste ronden ook een aantal positie wisselingen, todat een Porsche 911 SRS, die de beide TR’s op een ronde wilde zetten zich bij een bocht verremde en Robert vanachter ramde. Robert spinde en verloor waardevolle plaatsen. Gelukkig kon hij de race voortzetten, daarer alleen maar blikschade was. Kort daarna volgde voor de MGB GT van Lang/Coumans een ongeplande stop. Weer was een auto, die de MG op een ronde wilde zetten, erbij betrokken. Bij het uitkomen van een snelle rechtse bocht werd Claude Lang van het circuit gedrukt en eindigde zijn race in een bandenstapel. Het team Lang/Coumans kon door deze onbezonnen aktie, de race niet meer voorzetten. Nu bleven de beide TR4’s van Hamilton en Vermast in de race. Na ca. 1.5 uur, kort voor de geplande rijderswissel, zorgde een gebroken krukas voor het voortijdige einde van de race voor Hamilton/Van Mulders. Desondanks hebben zij zich toch nog gekwalificeerd als 27ste en laatste en 3e in de klasse.

Kort daarna kwam Philippe Vermast binnen voor de rijderswissel en nam vader Vermast het stuur over . De rijderswissel verliep zonder problemen en zo kon Gérard Vermast een goed einde brengen aan de race. Door een organisatorische fout moest Gérard nog een extra keer binnenkomen om te tanken en okon als 15e algemaan en 2e in de klasse eindigen.


Een hartelijk dank aan het gehele team, de sponsoren en aan alle die meegeholpen hebben.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina