Redactie: Hanneke, Licette, Sandra en HenkDovnload 43.03 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte43.03 Kb.


INFOrmatief

Redactie: Hanneke, Licette, Sandra en Henk

Jaargang 30 nummer 18

http://www.mariaschoolpijnacker.nl
Kopij: informatief@mariaschoolpijnacker.nl

Vrijdag 19 juni 2015Data om te onthouden:
vr. 19 juni leerkrachten jarig groep 4

do. 25 juni wenmoment

vr. 26 juni leerkrachten jarig groep 6

do. 2 en vr. 3 juli gevonden voorwerpen in de hal

do. 2 juli nieuwe INFOrmatiefFancy Fair
Gistermiddag was de jaarlijkse Fancy Fair. Vanaf 13.00 uur gingen de hekken open en stroomde het plein gezellig vol. Alle kinderen hebben enthousiast snoepjes verkocht, haar gespoten, bloemen verkocht, spelletjes gedaan, enz. Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan voor het goede doel!

Het kleuterplein was wat fris door de wind, maar gelukkig was er toch veel publiek.


Ook hebben alle kinderen dit jaar weer loten verkocht. Naomi uit groep 3P was wel de kampioen! Zij verkocht wel 699 loten!!!

Maar ook de andere kinderen hebben erg veel verkocht. De topverkopers van dit jaar zijn: Naomi (3P) met 699 loten, Nikita (3YK) met 217 loten, Naomi (4BW) met 212 loten, Jesse (4MB) met 98 loten, Thom (5L) met 135 loten, Mike (5CC) met 209 loten, Fleur (5N) met 241 loten, Nick (6M) met 122 loten, Edith (6T) met 172 loten, Youri (7AM) met 321 loten, Femke (7A) met 158 loten, Samantha (8FH) met 180 loten en Nick (8S) met 255 loten.

Er waren dit jaar weer leuke prijzen ingekocht en verzameld door de ouderraad en gelukkig hebben ook dit jaar weer veel ouders geholpen met het trekken van de loten. Iedereen heel hartelijk bedankt, want het was een flinke klus!


Vanmorgen is al het geld geteld… wat is er veel opgehaald!

Het totale bedrag is €8350,27 euro, waarvan €5566,85 euro bestemd is voor Stichting Make-A-Wish. Aanstaande maandag wordt de cheque overhandigd aan mevrouw van Linschoten van de stichting. Dank aan iedereen voor je inzet!

Welkom op onze school!
Bij juf Astrid en Doesjka is er een stoeltje in de kring bijgezet voor Maud Bos.

We hopen dat jij je hier snel thuis voelt en een hele fijne tijd bij ons op de

Mariaschool hebt!

Gevonden voorwerpen
Donderdag 2 en vrijdag 3 juli liggen de gevonden voorwerpen voor de laatste keer dit jaar uitgestald in de hal.

Wilt u even komen kijken of er nog iets van u of uw kind tussen ligt?

Alles wat niet opgehaald wordt, gooien we weg of schenken we aan een goed doel.


Kinderboekenschrijver Dave Kastelein
Vorige week donderdag en vrijdag bezocht kinderboekenschrijver Dave Kastelein de Mariaschool. Het was erg interessant. Hij heeft in elke groep verteld over zijn boeken en zijn werk als schrijver. De kinderen hadden zijn komst goed voorbereid en wisten veel interessante vragen te stellen. Ook is er in enkele groepen een quiz gespeeld en hebben we mooie bekers gewonnen.
Natuurlijk kunt u de boeken van Dave Kastelein ook kopen. Mocht u nog niet in de gelegenheid zijn geweest, dan kunnen we dat nog regelen…

Via juf Jeannette of juf Hanneke kunt u tot uiterlijk vrijdag 26 juni uw nabestelling (inclusief contante betaling) voor één van de kinderboeken doorgeven, de boeken zullen dan (gesigneerd) worden nageleverd.


Voor kleuters het voorlees/prentenboek: Clown Plexi mist het circus (€9,95)

Voor groep 3/4: Wie redt Dickie Pet? (€6,95)

Dickie Pet gaat op ballet (€6,95)

Voor de bovenbouw: Jojo (€8,95)

Bekerkoorts (€9,95)

Wie kan ons helpen met laswerk?
Juf Jeannette zoekt iemand die ons kan helpen om enkele stoelen te repareren. Is er iemand die kan lassen, dan graag even melden bij juf Jeannette.

Zo kunnen de stoelen nog even mee en hoeven ze niet gelijk weg.Lees deze zomer e-books op een tablet met de VakantieBieb-app
Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan heel goed met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

Iedere zomer komt de Bibliotheek met een nieuwe editie, met meer jeugdtitels dan ooit. Voor ieder kind vanaf 6 jaar is er wat leuks te vinden.

De app is dit jaar al vanaf juni gratis beschikbaar in Google Play en de App Store. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl.
Nieuwe kinderboeken
Veel mensen hebben met ons mee gespaard met de kinderboekenzegels van de Jumbo en C1000. Daarmee hebben we nu wel 30 nieuwe kinderboeken kunnen aanschaffen.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage!
Groep 8S wint de Bankbattle
Elk jaar doen de groepen acht mee met een wedstrijd, georganiseerd door de Rabobank. Snelheid, kennis en samenwerken zijn nodig om deze strijd te winnen.

Dit jaar heeft groep 8S gewonnen! Voor alle kinderen een prachtige Bruijnzeel potlodendoos! Gefeliciteerd!
Aanmelden nieuwe leerlingen
In verband met onze planning vinden we het fijn, om alvast te weten wie er het komend jaar bij ons op school gaan komen. Weet u al dat uw kind bij ons op school komt, zou u hem of haar dan alvast willen inschrijven? Bedankt!


Even wennen
Op donderdagmiddag 25 juni gaan alle kinderen een kijkje nemen bij de nieuwe leerkracht. Zo kunnen de juf/meester en de kinderen alvast even kennismaken met elkaar en weet iedereen precies in welk lokaal hij/zij komt te zitten na de zomervakantie.

Het wenmoment duurt een half uur… Spannend maar ook heel leuk!
Fietsexamen groep 7
Op woensdag 10 juni hebben de kinderen van groep 7 hun verkeersexamen (praktijk) gehad.

Het was van tevoren allemaal best spannend voor de kinderen. De wijkagent kwam 3 juni zelfs nog langs om de fietsen van de kinderen te controleren op een goede rem, verlichting, etc.
Gelukkig zijn alle kinderen van groep 7 geslaagd voor hun fietsexamen.

Gefeliciteerd!Thuis oefenen op de computer of tablet
We merken dat er soms vraag is naar oefenprogramma’s voor thuis. Er zijn heel wat methode makers die oefenprogramma’s hebben voor thuis. Hieronder vindt u een aantal programma’s die aansluiten op de lesstof van school:

Familie Pluym is een online thuisoefenprogramma voor taal en rekenen. De oefeningen zijn bestemd voor leerlingen van groep 4, 5 en 6. Familie Pluym is ontwikkeld door de onderwijsexperts van Malmberg, de maker van de meest gebruikte taal- en rekenmethodes op school. Op de website www.malmbergvoorthuis.nl kunt u gratis een proefabonnement voor een maand aanvragen.Squla is leuk leren, speciaal ontwikkeld voor thuis! Het grootste en meest complete online oefenprogramma voor kinderen in groep 1 t/m 8 biedt een waardevolle aanvulling op het lesaanbod. Je vindt er tienduizenden quizvragen, games en uitlegfilmpjes die aansluiten op de lesstof.

In Rekentuin en Taalzee oefenen uw kinderen op hun eigen niveau en spelenderwijs.

Een gezin met twee kinderen betaalt slechts €31,20 voor een jaar onbeperkt toegang tot Rekentuin. Rekentuin biedt u een compleet online rekenoefenprogramma met meer dan 20.000 opgaven. Uw kinderen oefenen spelenderwijs en altijd op hun eigen niveau.Daarnaast hebben de groepen 3 t/m 8 van onze school ook yurls pagina’s waarop allerlei materialen staan om mee te oefenen. Zo heeft groep 7 de pagina: mariaschoolpijnackergroep7.yurls.nl . Voor de andere groepen geldt dezelfde link alleen moet je het cijfer veranderen in die van de betreffende groep.Nieuws van de MR
Een aantal INFO’s geleden kondigden wij het vertrek aan van Peter Duijvestijn uit de MR. Hij is door zijn drie dochters jarenlang verbonden geweest aan onze school, maar omdat nu ook de laatste vertrekt naar het middelbaar onderwijs, zit voor hem zijn MR periode erop.

Peter wordt vervangen door Dennis Woltman.

Dennis heeft op dit moment een dochter in de kleutergroep, maar zal met een peuterdochter en een baby onderweg in de toekomst net zo verbonden raken met onze school. Omdat er zich na onze oproep verder geen kandidaten aandienden, neemt Dennis zonder verkiezingen plaats in onze medezeggenschapsraad. Met zijn enthousiasme, financiële kennis en bestuurservaring rekenen we op een fijne MR collega.

Bedankt Peter, en welkom Dennis!


Nieuws uit onze parochie:

Joannes de Dooperkerk, Oostlaan 38 te PijnackerKinder- en jeugdworkshops bij het Parochiehuis met picknick
In het kader van de Kerkennacht worden in de vooravond van 20 juni tussen 17 en 18 uur in het Parochiehuis, Oostlaan 38-A, voor kinderen de volgende workshops gehouden:

- kookworkshop (4 t/m 12 jaar)

- verschillende knutselworkshops rond het FF Anders thema

- ‘de bouwplaats’ (4 t/m 12 jaar, jongere kinderen met een begeleidende ouder)

- peutergymnastiek (3 t/m 5 jaar)

Elk van een half uur, dus kinderen kunnen aan 2 verschillende workshops deelnemen.

Ouders kunnen hun kinderen voor 17 uur bij de tweede ingang van het Parochiehuis brengen en na 18 uur weer ophalen. Ouders die het leuk vinden om de kinderen bij het knutselen te helpen zijn van harte welkom. Bij de kookworkshop en peutergymnastiek is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus als uw kind graag daaraan mee wil doen, raden wij aan om van tevoren de namen van de kinderen op te geven via kerkennachtpijnacker@gmail.com. De workshops worden gratis gegeven.
Tieners kunnen tussen 17 en 17.30 uur spelletjes doen, gebaseerd op de methode ‘Rock Solid’, begeleid door Sjoerd Zuidersma en daarna - tussen 17.30 en 18 uur - een zangworkshop met Alice Holwerda. Zij zijn ook welkom om een half uur of de hele tijd te komen helpen tijdens het knutselen met FF Anders.
Na 18 uur gaan wij bij mooi weer in de tuin voor de Joannes de Dooper-kerk de resultaten van het kookworkshop testen en sommige zelfgemaakte knutsels meteen uitproberen. Neem daarom een goed gevulde picknickmand en een deken mee en schuif aan voor een picknick. In het geval van slecht weer kunnen wij op de bovenverdieping van het Parochiehuis terecht. Rond 19.15 wordt de picknick afgerond om verder te kunnen gaan – de allerkleinsten naar bed en voor wie wil: een bezoek aan de drie deelnemende kerken.

Nieuws uit onze parochie:

Joannes de Dooperkerk, Oostlaan 38 te Pijnacker

Zondag 28 juni 9.15 uur Johannes de Doperfeest m.m.v. alle koren


Ouder/informatieavond Vormsel
Ook dit jaar zullen de Vormselwerkgroepen Pijnacker en Nootdorp zich inzetten ten behoeve van de kinderen die zich voorbereiden op het Heilig Vormsel. Bij de voorbereiding wordt gebruik gemaakt van het Vormselproject ”In Vuur en Vlam” dat is ontwikkeld in het Bisdom Rotterdam en wordt getypeerd als een fris en eigentijds project dat zich onderscheidt door de missionaire insteek, de gevarieerde werkvormen, het uitnodigde materiaal en de aantrekkelijke vormgeving.

Jongeren die zich met dit project voorbereiden op het sacrament van het Vormsel krijgen een duidelijke boodschap mee.

Om deze werkwijze uit te leggen vindt er een ouder/informatieavond plaats op:

donderdag 3 september 2015 om 20.00 uur tot 22.00 uur

In het Parochiehuis, naast de kerk, aan de Oostlaan 38a (1e verdieping) te Pijnacker. Houdt u in ieder geval deze belangrijke datum vrij.

Op de informatieavond is iedereen welkom die een kind heeft in de leeftijd die doelgroep is van het Heilig Vormsel (richtlijn schooljaar 2015/2016, groep 8 van de basisschool).

Mocht u verhinderd zijn dan kunt U voor informatie contact opnemen met het parochiesecretariaat.

Op deze informatieavond kunt u uw kind opgeven voor de voorbereiding op de grote dag van het Heilig Vormsel. Opgeven kan tot uiterlijk 11 september 2015. Bij inschrijving krijgt u een dataoverzicht voor alle bijeenkomsten.

De vormselviering in Pijnacker is op zaterdag 14 november 2015 en in Nootdorp op zaterdag 16 januari 2016.

Ook gaan de vormelingen van Pijnacker en Nootdorp gezamenlijk op kamp in Kamphuis Ahoy te Den Hout van 23 oktober t/m 25 oktober 2015.
Met vriendelijke groeten,

Vormselwerkgroep Parochie Christus Koning

Parochiekern H. Bartholomeus

Parochiekern H. Joannes de DooperAvond4daagse 2015
Wat hebben de kinderen weer allemaal hun best gedaan om de felbegeerde medaille te verdienen. We hebben wat het weer betreft van alles gehad: regen, zonneschijn en zelfs de laatste avond onweer!

Maar ook dat trotseerden de kinderen en natuurlijk niet te vergeten de ouders.

Elke avond werd er wel wat uitgedeeld, voor de 2,5 km stond meester Bert paraat met ijsjes. Voor de 5km stond Isabel klaar om uit te delen. Bedankt daarvoor!!

Volgend jaar gaan we weer van start, we hopen jullie ook.

(John en Silvia Kuhn en Mireille Sonneveld)

Kledinginzameling 12 inch race
Enkele weken geleden was er een grote kledinginzameling voor de 12-inch-race op onze school en tien andere scholen in de gemeente. In totaal is er die week 5811 kg kleding opgehaald op alle scholen. Bij ons is zo’n 1000 kg opgehaald. Bedankt weer voor het massaal inleveren. De organisatie heeft de school met gemiddeld de meeste kilo’s per leerling poffertjes beloofd. Dit zijn wij helaas niet geworden. De school die overduidelijk de meeste kilo's per leerling had is de Tweemaster. Gefeliciteerd!

Zij hebben per leerling gemiddeld 6,08 kilo ingeleverd. Voor de kleding krijgt de 12-inch-race uiteindelijk een bedrag. Dit zal zo'n 1750 euro zijn! Een mooie start voor de opbrengst van 2015. Inmiddels is bekend dat de opbrengst van de 12-inch-race dit jaar zal gaan naar Stichting VONK, VUmc en stichting Opkikker.Inschrijven 12 inch race
Vanaf dit jaar mogen ook jullie mee fietsen met de 12 inch race. Er is geen minimumleeftijd, maar je moet tot 12 jaar wel fietsen onder begeleiding van een volwassene.

Lijkt het je leuk om aan de 13de editie mee te doen? Schrijf je dan nu online in…

Heb je al een 12 inch fiets, dan betaal je 20 euro. Wil je ook nog zo’n schitterende fiets dan betaal je 60 euro. Kijk voor de voorwaarden op www.12inch-race.nl.
Bijlagen
In de bijlagen een artikel van kindercentrum ZieZoo, een folder van de basiscursus tekenen en schilderen voor kinderen en de zomereditie van de nieuwsbrief van Matilda, de nieuwsbrief van de bibliotheek.

Veel plezier er mee!
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina