Reisverslag WenenDovnload 12.9 Kb.
Datum18.08.2016
Grootte12.9 Kb.
Reisverslag Wenen
Reisdag 1 (21 december):

Vanmorgen om half 7 liep de wekker al af. We moesten om 8 uur op het opstappunt zijn. Snel gedoucht en de laatste spullen ingepakt. Mijn broer was er om half 8 en zou ons wegbrengen. Om kwart over 8 was onze bus er, precies op tijd. Maar niet alle mensen die met Peter Langhout meegingen waren ingedeeld in deze bus. Er zou nog een bus komen. Daar hebben we dus 3 kwartier op staan wachten. Op naar Nuland, het overstappunt. Om iets voor elven konden we eindelijk vertrekken.


Het was een lange dag in de bus. We hebben 2 stops gemaakt. De 1e was op het uitzichtpunt van de Moezel. We zijn 3 kwartier gestopt. Na nog een korte stop van een kwartier waren we rond half 7 eindelijk in Bad Windsheim. Het hotel ligt midden in het dorp. Om er te komen moesten we letterlijk een rondje om de kerk rijden. Het dorpje zelf lag in the-middle-of-nowhere. Het diner was om 8 uur. We kregen een soort van varkenshaas met gekookte groenten en gefrituurde aardappelen. Vroeg naar bed, want we vertrekken weer om 8 uur. Dus de wekker staat ingesteld op half 7.
Reisdag 2 (22 december):

Om 7 uur ontbijten. We wisten dat het boven was en dat we een trap op moesten. Maar wat bleek: niet 1 trap, maar een stuk of 3. Dus we mochten in de grote eetzaal ontbijten. Een uitgebreid buffet. Om 8 uur zat iedereen in de bus. Op weg naar Passau, waar we een extra stop maken die niet gepland was. Er was een speciaal orgelconcert inde Dom dat om 12 uur zou plaatsvinden en dat we eventueel konden bijwonen. Dit hebben wij dan ook gedaan. We hadden 1,5 uur de tijd in Passau om rond te kijken. Op naar Wenen.


Met de nodige korte stops, kwamen we rond 6 uur aan bij ons hotel in Wenen. Om 8 uur was het diner gepland. Dus we hadden de tijd om rustig uit te pakken en even uit te rusten. Het diner was een specifiek Oostenrijks gerecht. Gebraden varkensvlees met Knödeln. Vieze kleverige bollen. Meer dan de helft van ons reisgezelschap vond het niet lekker. Ook kregen we er geen groente bij. Na afloop nog koffie gedronken in een ander deel van het restaurant en vroeg naar bed.
Reisdag 3 (23 december):

We konen vandaag enigzins uitslapen. We zouden pas om half 10 vertrekken en dus stond de wekker op half 8 ipv half 7. We zaten iets naar achten aan het ontbijt. Een lux buffet. Het programma voor deze dag: kerstmarkt bezoeken op het Ratthausplatz, daarna stadsrondrit door Wenen olv een gids en vervolgens naar Schönbrunn. Kortom een drukke dag.


We waren om kwart voor tien in het centrum en dus was de kerstmarkt nog niet open. Daarom eerst naar de Hofburg gelopen. Kijken of we de Spaanse Rijschool konden bezoeken. Er was wel een mogelijkheid, maar dan zou het krap worden om weer op tijd bij de bus te zijn. Dus terug naar kerstmarkt. Daar even rondgekeken. Het was nog niet echt druk dus we konden alles geod zien. Wel was het zeer koud (5°C onder nul). Na een uurtje hadden we het wel gezien. We hadden nog 1,5 uur voor de bus terug was. Dan maar terug naar de Hofburg om de Zilverkamer, het Sissi museum en de keizerlijke vertrekken te bekijken. Daar hadden we een gelukje. Ik mocht tegen gereduceerd tarief naar binnen en mijn moeder gratis als begeleider. Om half 1 hadden we alles gezien en waren we precies op tijd bij de bus. Die zou om 1 uur vertrekken en daarna zouden we de gids ophalen voor onze rondrit door de stad.
We waren te vroeg voor de gids, dus we hebben alvast een voorproefje gekregen. De rondrit was niet echt nieuw voor ons, omdat we al een keer in Wenen waren. We zijn gestopt bij het Hudertwasserhaus en bij Belvedere (beide lokaties was ik nog niet geweest, maar er viel weinig te zien). Tot slot zijn we naar Schönbrunn geweest. Ook daar konden we een rondleiding volgen, maar dat hebben we niet gedaan. Wel zijn we daar de kerstmarkt geweest, maar het was zo druk dat we eigenlijk niets konden zien. Ze hielden totaal geen rekening met de rolstoel. Lekker een apfelstüdel met warme vanillisaus gegeten. Vervolgens naar de bus. Het zou om 6 uur vertrekken, maar ruim voor die tijd was iedereen binnen. Het was echt te koud. Om 7 uur zaten we aan het diner. Dit keer wienerschnitzel met gekookte aardappelen en een beetje sla. Dit keer koffie gedronken in het eetgedeelte. Weer op tijds naar bed.
Reisdag 4 (24 december):

Vandaag was een vrije dag. Er stond niets op het programma. Wij hadden zelf wel wat geregeld. Wij hebben kennis in d ebuurt van Wenen en daar zijn we naar toe gegaan. We werden om 10 uur opgehaald en om half 4 waren we weer terug. Gezellig bij kunnen kletsen al kon ik het niet altijd helemaal volgen. Om 7 uur zouden we eten, dus tijd genoeg om even uit te rusten op onze hotelkamer. Het diner was een stukje kipfilet in een sausje met een soort pasta die niet helemaal gaar was. Het smaakte redelijk. Voor de liefhebbers was er nog de mogelijkheid om naar de navhtmis te gaan. Deze begon om 12 uur. Ik ben niet meegeweest, dat zou een te zware belasting voor mij zijn. Mijn moeder is wel meegeweest.


Reisdag 5 (25 december):

Ook vandaag konden we weer enigzins uitslapen. De bus zou om half 10 vertrekken. Op het programma een stadswandeling van 2 uur en een lunch. Voor de middag stond er niets op het programma, maar de buschauffeur heeft toch iets weten te verzinnen.

De stadswandeling was best leuk alleen bleef de gids steeds zeuren dat mensen nog niet betaald hadden. Dit was niet zo gezellig. Wel weer op plaatsen geweest waar je normaliter niet komt. Om 12 uur luch in cafe Vienne. Een bord met verschillende soorsten vlees en kaas en brood. Ook daar geen het weer fout met het aantal mensen en de betaling. De chauffeur heeft het uiteindelijk maar afgehandeld. Omdat de stadsrondrit zondag niet zo goed was bevallen (volgens de chauffeur), heeft hij ons nog wat extra dingen laten zien. Vervolgens naar de Leopoldberg en de Kahlenberg. De hoogste punten van Wenen, wanner je normaal een schitterend uitzicht hebt. Maar nu was het helaas erg nevelig en was het uitzicht niet zo mooi. Wel lag er volop sneeuw. Toen we terug waren was er nog tijd om wat te drinken in de Konditorei van het hotel. Lekker warme chocomel op met sachertorte. Om 7 uur weer diner. We verwachten echt iets verrassend, maar het tegendeel was waar. Garnalen vooraf, wat ik al niet lust, vervolgens soep. Als hoofdgerecht zalm met aardappelpartje en sla. Als toetjes iets van chocoladecake. We hebben zelf om een ijsje gevraagd. Nog met medereisgenoten gezellig koffiegedronken.
Reisdag 6 (26 december):

Ook vandaag vertrekt dus bus pas weer om half 10. Op het programma staat een bezoek aan Stift Heiligenkreuz (een klooster), Slot Mayerling en een bezoek aan Baden. Dit alles onder leiding van een gids. Onderweg werden we aangehouden, want er zou iets zijn met het kastje dat de tol verrekend. Na een vertraging van ruim 3 kwartier konden we verder. Eerst een bezoek aan Heiligenkreuz. Hier een rondleiding gehad. Ik op mijn krukken mee, want met de rolstoel ging het niet lukken. Was helemaal kapot toen ik weer in de bus was. We hadden in 1994 hier al een privè-rondleiding gehad. Op naar Mayerling. Hier was het ook weer een eindje lopen voor je er was, dus ik ben niet meegegaan. Vooral omdat ik er in 1994 ook was en er eigenlijk niets bijzonders te zien valt. De rest was ook al vrij snel terug. Op naar Baden. Helaas geen tijd voor het casino ;) Een korte stadswandeling gehad en weer terug naar het hotel. Want het eten stond vroeg op tafel, namelijk om 6 uur. Want er stond vanavond nog een concert in de Hofburg voor de liefhebbers op het programma. Daar ben ik dan ook nog naar teo geweest. Toch nog een stukje Wenen bij nacht gezien. Het diner was weer wienerschnitzel.


Reisdag 7 (27 december):

Vanmorgen weer vroeg op, want om 8 uur zouden we vertrekken. We moesten naar ons overnachtingshotel in Regensburg. Onderweg zijn we nog gestopt in Linz en in ????. Daar hebben we beide keren 1,5 uur de tijd gehad om even rond te kijken en om te winkelen. Uiteindelijk rond 6 uur in het hotel en om 8 uur dineren. Dit keer een lopend buffet. Er hadden een aantal mensen geklaagd over het eten en de mededeling dat als je na afloop nog honger had het je eigen schuld was. Ze hadden cordon blues, rosti, gemengde groente en macaroni. En verschillende toetjes. Na 1 keer lopen had iedereen al genoeg op. Lekker vroeg mijn bed in en darten liggen kijken.


Reisdag 8 (28 december):

De laatste dag van de vakantie. Vetrek was weer om 8 uur, dus de wekker stond op half 7. Het ontbijt was niet zo bijzonder. We kregen 2 kaiserbroodjes, kaas en worst en wat zoetigheid. Alles wat we meer of anders voor wilden hebben, moesten we apart betalen.. Na het ontbijt de bus in. Op weg naar huis. Onderweg nog gestopt bij een Outlet Center zodat de chauffeur zich aan de rijtijden kon houden. Leuk om een keer rond te kijken. Meteen de laatste kadootjes voor oud en nieuw gekocht. Na 1,5 uur weer in de bus. Op naar een volgende stop. De chauffeur had gebeld naar een restaurnatje dat we er aan kwamen om iets te nuttigen. Toen we daar aankwamen, werden we in een achteraf zaaltje gezet en konden we niets te eten krijgen. De chauffeur werd een beetje boos en riep ons allemaal naar buiten en we zouden ergens anders naar toe gaan. We zijn toen langs de Donau gereden naar een andere plek om nog even te stoppen. We moesten eigenlijk om 5 uur in Nuland zijn, maar het werd zeker 6 uur voor we er waren. In Nuland kregen we nog wat te eten. Soep, hachee met rode kool en aardappeltoefjes en tot slot zouden we ijs krijgen. Maar dat ging helaas niet door. We moesten naar de bussen. Het was inmiddels 7 uur. Op het moment dat we naar de bussen liepen, kwamen ze met de toetjes. Helaas. Om kwat voor 8 waren we in Tilburg, waar mijn broer ons kwam ophalen.Hij was een gezellige, maar zeer drukke vakantie. Ik heb echt genoten.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina