Reizen met strippenkaart onmogelijk vanaf 3 novemberDovnload 5.49 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte5.49 Kb.
Reizen met strippenkaart onmogelijk vanaf 3 november

Vanaf 3 november is in heel Nederland de strippenkaart afgeschaft. Ook de laatste vier regio’s, waaronder Noord-Brabant, stappen dan definitief over naar de OV-chipkaart. Het ouderenwerk van Vivaan organiseert op woensdag 19 oktober in dienstencentrum De Peppelhof, Wilgenstraat 17 in Veghel een informatieavond over de OV-chipkaart. Herman Bouma van Reizigersoverleg Brabant komt om 19.00 uur uitleg geven over de aanschaf en het gebruik van de kaart, waarmee reizigers in heel Nederland kunnen reizen met bus, trein, tram en metro. Tijdens de gratis toegankelijke informatieavond worden alle vragen van de bezoekers beantwoord.
anoniem of persoonlijk

Een OV-chipkaart is een plastic kaart waarop de gebruiker een geldbedrag moet zetten. Aan het begin van een reis houdt de reiziger zijn kaart voor een apparaat. Dan wordt een voorschot van € 4,00 op de reis afgeboekt. Aan het einde van de reis houdt de reiziger weer zijn pasje voor een apparaat om zich af te melden. Dan worden de definitieve reiskosten verrekend met het voorschot.

Het aanschaffen van een OV-chipkaart kost € 7,50. Mensen kunnen een anonieme OV-chipkaart aanschaffen of een persoonlijke OV-chipkaart. Een anonieme kaart kan door iedereen gebruikt worden, maar er kan maar een persoon tegelijk met een kaart reizen. Deze kaart kan handig zijn voor bijvoorbeeld grootouders die af en toe met kleinkinderen uitstapjes gaan maken met bus of trein. Behalve OV-chipkaarten voor zichzelf kunnen zij enkele anonieme OV-chipkaarten aanschaffen, waarmee steeds andere kleinkinderen kunnen reizen.

Een persoonlijke OV-chipkaart staat op naam. De bezitter van zo’n kaart kan gebruik maken van allerlei voordeelregelingen die de vervoersbedrijven hebben. Mensen van 65 jaar en ouder krijgen bijvoorbeeld automatisch 40% korting op het reistarief als zij een persoonlijke OV-chipkaart gebruiken.
losse kaartjes

Het blijft mogelijk om in de bus voor iedere rit een kaartje te kopen. Mensen van 19 tot 65 jaar, die maar een of twee keer per jaar met de bus reizen, krijgen op de website www.ovchipwijzer.nl het advies om in de bus zo’n ritkaartje te kopen. Dat kost € 3,00 en geldt voor een enkele reis zonder overstappen. Iedere keer als de reiziger overstapt, moet opnieuw zo’n kaartje gekocht worden. Wie per jaar meer dan twee ritten met de bus maakt, krijgt het advies een anonieme OV-chipkaart te kopen. Bij meer dan tien ritten per jaar wordt een persoonlijke OV-chipkaart geadviseerd.

Mensen van 65 jaar en ouder, die vaker dan twee keer per jaar met de bus reizen, krijgen het advies om een persoonlijke OV-chipkaart aan te schaffen.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina