Reportage Cool School voor ellegirlDovnload 10.1 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte10.1 Kb.
Reportage Cool School voor ELLEgirl
(Dit artikel is nooit veranderd door een (eind)redacteur en niet gepubliceerd in het blad omdat ELLEgirl eind 2008 per direct opgeheven werd wegens te weinig adverteerderinkomsten. Ik heb daar een maand stage gelopen.)
We hebben de mannen hier allemaal onder de duim!’
I wanna see the rainbow high in the sky, I wanna see you and me on a bird flying away..’ Nou, dat kan in Teuge! Niet op een vogel weliswaar, maar in een vliegtuig. En dan niet als passagier op weg naar partyeiland Ibiza of shoppingwalhalla Parijs, maar als piloot. Op de Stella Aviation Academy leer je namelijk in twee jaar piloot te worden.

Een luchtvaartschool. Zie je het al voor je? Groepjes knappe piloten lachend en nonchalant hangend tegen een rood vliegtuigje. Fluitend naar mooie meisjes die giechelend voorbij lopen. Wake up! Dat romantische beeld blijkt iets anders te zijn in real life, ontdekt ELLEgirl. Tussen de weilanden ergens in een klein dorpje bij Apeldoorn staan een aantal enorme grijze gebouwen. Door een grindpad te volgen en een paar stappen over nat gras (not done met high heels!) te lopen stap je de luchtvaartschool binnen.


Nog geen fijne piloten te ontdekken. Wel drie blonde, vrolijke meisjes in uniform. Susanne (24) studeert samen met vriendinnen Inge (20) en Melissa (19) sinds een paar maanden aan de vliegacademie. Ze heeft eerst een tijdje rondgevlogen als stewardess, maar wilde meer. “Dit is echt mijn droom, ik wilde af van jongs af aan piloot worden. Maar de opleiding is best pittig hoor.”
Een schooldag op Stella begint om half negen. Om acht uur moet je al aanwezig zijn. De theorie die voorbijkomt, is niet de leukste, maar natuurlijk wel nodig om later veilig en goed voorbereid de lucht in te gaan. Meteologie, natuurkunde, flightplanning… In de eerste acht maanden studeer je je suf aan regeltjes, wetten en dikke boeken. En dan niet zomaar een paar uurtjes, nee, de hele dag. “Dat is af en toe wel vervelend hoor, je hebt bijna geen sociaal leven die eerste schoolmaanden,” geeft Susanne toe. Dus niet shoppen, met vriendlief een filmpje pakken of feesten tot in de late uurtjes? “Nee, dat gebeurt hier echt niet veel, zeker niet in die eerste theoriemaanden,” vertelt Inge. “Maar als er eentje is, is het meteen een hele goeie.” Die beruchte feestjes zijn vaak op een woensdagavond. Ze beginnen bij de studentenvereniging - waar bijna iedere Stella-student lid van is - naast de vliegschool, en daarna feest iedereen lekker verder in het vakantiepark even verderop, waar veel studenten wonen. “Natuurlijk doen wij dan ook ‘stiekem’ mee, maar als een docent er de volgende dag naar vraagt, hebben wij het alleen van horen zeggen,” lacht Susanne. “Vooral bij de toetsen merk je wel wie er teveel heeft gefeest en te weinig heeft gestudeerd.”
En hoe zit het met de mannen? Drie meiden met lange blonde haren vallen natuurlijk wel op tussen al die mannen. “De jongens hier zijn ook echt leuk en knap,” zegt Melissa, “maar we zijn alle drie al gelukkig met ons eigen vriendje. Helaas woont die van mij in Zwitserland, waardoor ik ‘m maar één keer per maand zie.” Ook Inge en Susanne missen hun vriendjes af en toe. Gelukkig zijn de weekenden er om dan lekker samen te zijn. Susanne: “Onze vriendjes vinden het allemaal heel cool om tegen vrienden te vertellen wat voor stoere meisjes ze aan de haak geslagen hebben!”
Na de theoriemaanden start het praktijkgedeelte. In deze periode word je als Stella-student stap voor stap voorbereid om de lucht in te gaan. Eerst wordt er geoefend in de vliegsimulator die in een donkere ruimte staat. Dat lijkt al behoorlijk echt en is best spannend, geeft Susanne toe. Wanneer de docent oordeelt dat je er klaar voor bent, mag je de lucht in. “Dat hebben wij helaas nog niet mee mogen maken, maar hopelijk komt dat snel,” vertelt Inge.
Deze opleiding is alleen voorbehouden aan stoere chicks die een goedgevulde portemonnee hebben, zul je misschien nu denken. Wel, een beetje een durfal moet je er natuurlijk voor zijn. Al is het alleen maar omdat je iedere dag in je uniform tussen de knappe mannelijke piloten-in-spé vertoeft. (ELLEgirl ontdekt: de boys zijn écht knap. Blauwe ogen. Blond haar. Ray Ban op de neus.) Veel meisjes tref je er namelijk niet aan. Susanne: “Ik ben heel erg blij dat ik met Melissa in de klas zit. Anders mis ik de girltalk echt!” Dat je met zo weinig meiden en veel jongens op een school snel het populairste meisje van de klas wordt, blijkt wel uit het vele geroep van de mannen als Susanne en haar vriendinnen langslopen. “We hebben de mannen hier echt onder de duim hoor, haha!”
Het kost natuurlijk wel wat, zo’n vliegopleiding. Maar gelukkig hoef je tegenwoordig geen ultrarijke ouders meer te hebben of je oma lief aan te kijken of alvast jouw deel van de erfenis te innen. Hoewel je geen stufi krijgt, werkt de Stella Academy samen met een bank en biedt een lening en garantiefonds aan.
Dan is het moment daar. ELLEgirl mag de lucht in, met een knappe piloot. En eerlijk waar: het begint best te kriebelen in onze buik. Zou alles wel goed gaan? We storten toch niet neer? Gelukkig staat bij Stella safety first en na een check, check - double check stijgen we op. De huizen worden kleiner, de mensen veranderen in stipjes en ELLEgirl voelt zich zo hoog in de lucht eigenlijk best wel stoer. Dat is dus nu waar ze het allemaal voor doen, die onwijs gemotiveerde meisjes en jongens hier. De vrijheid van hoog in lucht, je eigen vliegtuig besturen, en een hechte groep studenten die samen helemaal voor iets gaan. Zucht, I wish I could fly
Kader Jij ook?

Zie jij jezelf al helmaal de wereld overliegen? Meld je dan nu aan bij Stella Aviation Academy. Je moet minimaal HAVO (profiel Natuur en Techniek) of MBO hebben. Er volgen vier pittige selectierondes waarin je onder andere sensomotorisch, psychologisch en fysiek getest wordt. Ook krijg je een medische vliegkeuring en een sollicitatiegesprek. Kijk voor meer info op www.luchtvaartschool.com
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina