Richtlijn voor het verkrijgen van papieren voor Lusitano veulens geboren in Nederland (2007)Dovnload 7.78 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte7.78 Kb.
Richtlijn voor het verkrijgen van papieren voor Lusitano veulens geboren in Nederland (2007).
Om een in Nederland geboren veulen in te kunnen schrijven in het stamboek “Livro de Nascimentos” van de APSL dienen de volgende formulieren volledig en in het Engels ingevuld en ondertekend te worden;

  1. Registration of birth

  2. Outline description

  3. Declaration of cover

Deze formulieren kunt u via deze website downloaden en afdrukken of vinden op www.lusitanovrienden.net


Registration of Birth

De Registration of Birth is de geboorteverklaring (Declaração de Nascimentos). Deze kunt u zelf invullen.


Outline Description

De Outline Description geeft een schets (Resenho) van het veulen. Dit formulier dient door een erkende dierenarts (kopie van erkenning door de Nederlandse Vereniging van Dierenartsen bijvoegen) ingevuld en ondertekend (inclusief stempel) te worden. In de grafische schets tekent de dierenarts de aftekeningen in en omschrijft hij de aftekeningen. Dit is pas goed te zien als het veulen door zijn eerste vacht heen is. Meestal is dat na 3 maanden.


Bij de Outline Description dienen ook de resultaten van het DNA bloedonderzoek gevoegd te worden. Het bloed kan worden afgenomen als het veulen minimaal 8 weken oud is. Het afgenomen bloed moet opgestuurd worden naar het Dr. Van Haeringen Laboratorium, Postbus 408, 6700 AK Wageningen.

Vul het formulier van het Dr. Van Haeringen laboratorium volledig in. Kruis de test “Afstamming (DNA)” aan. Dit formulier kunt u ook via deze site downloaden en afdrukken. Schrijf onderaan het formulier dat u ook een “Equine Identification Certificate” in het Engels wilt ontvangen. Binnen een paar dagen wordt er een rekening gestuurd. Nadat deze is betaald, ontvangt u de uitslag.

Voeg de uitslag bij de schets. Van de ouders hoeft geen DNA bepaling mee gestuurd te worden. Deze gegevens zijn in Portugal bekend als de ouders zijn opgenomen in het stamboek.
Vul het nummer van de chip ook in op dit formulier. Het veulen moet op een leeftijd van maximaal 6 maanden gechipt zijn of eerder als het veulen voor die tijd bij de fokker weggaat.
Declaration of Cover

Dit is het dekbewijs (Declaração de Cobrição). Deze dient door de fokker van het veulen en de eigenaar van de hengst ingevuld en ondertekend te worden. Wanneer de merrie gedekt is stuurt u een kopie op naar Elvira Wielders. Bij het aanvragen van de papieren vult u het dekbewijs volledig in.


Voor het chippen, bloedafname en de schets, dient het veulen nog bij de moeder te lopen.
Als bij de aanvraag van de papieren het veulen van eigenaar veranderd is, voeg dan ook een volledig ingevuld en ondertekend Change of Ownership Form (Pedido de Mudança de Propriedade) toe. Dit formulier is ook via deze site te downloaden en af te drukken.
Maak van alle ingevulde en ondertekende formulieren een kopie en bewaar deze voor uw eigen administratie. Stuur de drie bovenstaande formulieren samen met de uitslag van het DNA bloedonderzoek en een kopie van erkenning door de Nederlandse Vereniging van Dierenartsen van uw dierenarts vóór 1 januari 2007 naar:

Elvira van Kouteren-Wielders

Zuidwendingerweg 15 Telefoon: 06 40790167

9663 AJ Nieuwe Pekela Email: lusitananl@lusitana.nlElvira verzamelt de papieren en controleert ze op volledigheid. De LVN stuurt het pakket formulieren door naar de APSL in Portugal.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina