Routebeschrijving: Openbaar vervoer: Vanaf het Centraal StationDovnload 17.39 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte17.39 Kb.

Zwanenzijde 9, Leiden
Routebeschrijving:
Openbaar vervoer:

Vanaf het Centraal Station:

Bus 45richting Merenwijk: Uitstappen halte Vossemeerlaan. De weg oversteken aan de linkerzijde is de Vossemeerlaan, deze inlopen en na de 2e bult, is aan de rechterkant de Zwanenzijde en doorlopen tot nr. 9.

Of de weg oversteken aan de rechterzijde het straatje ‘Oord’ in lopen en het pleintje oversteken en tussen de huizen doorlopen tot aan de Zwanenzijde en verder lopen tot nr.9.


Met de auto:

Vanuit Amsterdam, Utrecht, Den Haag op de A4, richting Leiden-Noord. Bij binnenkomst Leiden na Esso-station, bij stoplicht rechtsaf richting Merenwijk. Doorrijden tot T-kruising, dan rechtsaf, tot aan 2e rode brievenbus en dan rechtsaf de Vossemeerlaan, na de 2e bult rechtsaf de Zwanenzijde inrijden. Doorrijden tot aan nr.9.Vanuist de Bollenstreek of Den Haag A44. Richting Leiden-Noord/ Leiderdorp. Op de Willem de Zwijgerlaan, linksaf de Merenwijk in. Voorbij het winkelcentrum rijden en dan na de 2e rode brievenbus rechtsaf de Vossemeerlaan in, zie verder hierboven.


Acupunctuur praktijk

Zwanenzijde’


Traditionele Chinese Geneeskunde

Acupunctuur

Chinese Kruiden

Zuivere Kruiden Patentmiddelen

Hypnotherapie


Dr.H.Tjong Tjin Tai

Chirurg n.p., Arts-acupuncturist NAAV-C

Hypnotherapeut

Vergoeding door verzekering

Behandeling volgens afspraak

Zwanenzijde 9, 2317 XB (Merenwijk) Leiden

Tel: 071-5227311

www.acupunctuur-tcm.nl

e-mail: acupunctuurinfo@yahoo.com

(Traditionele) Chinese Geneeskunde is een medisch systeem van diagnose, behandeling en preventie dat meer dan twintig eeuwen bestaat. Het is werkzaam tegen allerlei kwalen en is ook in staat de algemene toestand te verbeteren, met name de weerstand en het vermogen tot herstel.

Deze vorm van geneeskunde is gebaseerd op het principe van Yin en Yang. Een evenwicht of harmonie tussen deze twee betekent een goede gezondheid. Het streven van de Chinese Geneeskunde is om de harmonie te herstellen. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van Acupunctuur. Kruiden en Voedingsadviezen kunnen daarbij behulpzaam zijn.


De diagnose wordt gesteld aan de hand van de klachten van de patiënt, observatie, onderzoek en speciaal nog de pols- en tong diagnostiek.
Acupunctuur is gebaseerd op het concept dat de Qi (energie), door de meridianen stroomt. De acupunctuurpunten liggen op deze meridianen. Bij een stoornis in de energiestroom of een uit balans zijn van het lichaam kan deze energiestroom beïnvloed worden door deze punten aan te prikken. Het prikken gebeurt in onze kliniek uitsluitend met steriele naalden voor eenmalig gebruik. Het inbrengen van de naalden is niet pijnloos, maar is beslist geen marteling. De reactie na de behandeling is wisselend. Soms is er al direct sprake van vermindering van de (pijn)klachten of een gevoel van welbehagen of ontspanning. Ook kan het gebeuren dat men zich na de behandeling moe of slaperig voelt. Geadviseerd wordt dan om hieraan toe te geven en te gaan slapen. Dit kan ook schelen in het aantal behandelingen. Acupunctuur houdt in onze kliniek ook in het gebruik van Moxa, ‘Cuppen’, Electrostimulatie, alsmede stimulatie/bestraling met de warmte-lamp.
Het gebruik van Chinese kruiden is een ideale methode om de gezondheid te bevorderen of te ondersteunen. Westerse medicijnen onderdrukken de verschijnselen van de ziekte en zijn berucht om de vele bijwerkingen. Terwijl bij Chinese kruiden bijwerkingen vrij zeldzaam zijn. In onze kliniek verstrekken wij patentmiddelen (in de vorm van pillen of tabletten) van recepten, die al vele eeuwen bekend zijn; en worden recepten van gedroogde kruiden voorgeschreven en verstrekt op basis van de specifieke toestand van de patiënt
Voedings-/leefwijze-adviezen, voorzover van belang voor het genezingsproces worden ook gegeven in het verloop van de behandeling.
Hypnotherapie, in bepaalde gevallen wordt zonodig hypnotherapie additioneel toegepast.
Hiernaast volgt een lijst van Indicaties. Veel hiervan zijn geadviseerd door de (WHO) Wereld Gezondheids Organisatie.

INDICATIES ACUPUNCTUUR:
Ziekten van de luchtwegen: acute verkoudheden, griep, bijholte-ontstekingen, hooikoorts, (astmatische) bronchitis, CARA, keelpijn, vatbaarheid voor luchtweginfecties, allergieën.
Huidaandoeningen: eczeem, psoriasis, jeuk,vitiligo, acne, haaruitval, kaalheid, grijs haar, gordelroos.
Oogproblemen: oogontstekingen, cataract, moeilijk instelbare glaucoom, wazig zien.
Maag-/darmklachten: ontstekingen van mondslijmvlies/ tandvlees, aften, slechte adem, ontsteking van het maagslijmvlies, ziekte van Crohn (dunne darm ontsteking), colitis ulcerosa (dikke darm ontsteking), spastische colon, obstipatie, diarree, aambeien.
Pijn: allerlei al of niet gegeneraliseerde pijnklachten.
Aandoening van het steun- en bewegingsapparaat: whiplash, tennis-/golfelleboog, nek-/schouderpijn, heupklachten, kniepijn, (lage) rugpijn (ook na hernia-operatie), beginnende hernia, ‘Dupuytren’, verlammingen (na hersenbloeding/-infarct, na polio), geboorte-verlammingen, Sudeckse atrofie, ganglion van de pols, arthrose, rheuma, fibromyalgie, RSI.
Doorbloedingsstoornissen: spataderen, koude handen en voeten, ‘etalage-benen’.
Hormonale problemen: diabetes mellitus, diabetes insipidus (veel en vaak plassen), verstoorde werking van de schildklier, hypertensie (hoge bloeddruk).
Aandoeningen van de urinewegen en geslachtsorganen: blaasontsteking, prostaatklachten, overmatig veel en vaak plassen, impotentie, frigiditeit, onvruchtbaarheid, overgangsklachten (opvliegers),endometriosis, problemen met de menstruatie: ontregelde cyclus, overmatig bloedverlies, pijn voor/ tijdens en na de menstruatie, afwezige menstruatie (al of niet na pil-gebruik).
Neurologische en aanverwante aandoeningen: hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn/ - verlammingen, Parkinson, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, bedplassen, doofheid, tinnitus (oorfluiten), oorsuizen, pijn in de borstkas, nachtzweten, overmatig zweten.
Patiënten met kanker: pijn, moeheid en lichamelijke uitputting.
Auto-immuun ziekten
Algemeen: chronische moeheid (ME), moeheid en uitputting na bevalling, kortademigheid, hartkloppingen, allergieën, zwakke weerstand, Burn-out, slapeloosheid, nervositeit, depressie, psychische problemen (o.a. manisch-depressieve psychose, ADHD), emotionele labiliteit, overgewicht, rook-/medicijn-/drugsverslavingDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina