Saoedische monarch promoot interreligieuze dialoogDovnload 8.16 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte8.16 Kb.
Saoedische monarch promoot
interreligieuze dialoog

Roger Oakland, http://www.understandthetimes.org/inthenews/38_emm1.shtml, 24-9-2008

Vertaling door M.V.

Een ander voorbeeld1 dat aantoont dat wij afgaan naar een valse vrede die geen ruimte laat aan de Vredevorst, Jezus Christus. [Wanneer zij zullen zeggen: Vrede en veiligheid … 1 Thess. 5:3, kjv]




Jeddah (AsianNews/Agencies): De rol die gevoerd wordt door het “National Dialogue Center” van Koning Abdul Aziz, wordt in toenemende mate significant in de Saoedische maatschappij, omdat het de waarden promoot van vrede, tolerantie en dialoog. Dit is de bewering van Koning Abdullah, de Saoedische monarch en de “Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën van Mekka en Medina”.

Vrede, tolerantie en dialoog “zijn gebaseerd op Islamitische leringen”, zei Koning Abdullah tijdens een meeting met leiders van het Center. Zij roepen op “voor gematigdheid en broederschap”. De Saoedische monarch herhaalt dat “dialoog” essentieel is voor ware “vooruitgang” omdat het “de lichtende toorts” is die de geesten verlicht en bijdraagt aan de “ontwikkeling” en “modernisatie” van de Arabische natie.

De koning benadrukte ook het belang van “interreligieuze dialoog”, die concrete resultaten moet garanderen maar zonder de voorschriften en principes van de islam te veronachtzamen: “Een dialoog die benadrukt hetgeen wij gemeenschappelijk hebben als menselijke wezens, zal ons doen realiseren dat de waarden en principes die ons verenigen méér zijn dan deze die ons verdelen”, zo zei de koning. Hij herinnerde aan de interreligieuze meeting in Madrid van 16-18 juli jongstleden, die bijgewoond werd door 300 mensen vanuit diverse geloven, welke volgens de koning “nieuwe horizonten” opende in gesprekken die tot doel hebben een “vreedzame coëxistentie van verschillende religieuze gemeenschappen” te promoten.

Ontmoeting met de paus in Rome dd. 6-11-2007


verhoevenmarc@skynet.be - www.verhoevenmarc.be - Nieuwste Artikelen


1 Dan b.v. Rick Warrens “driepotige stoel” - zie http://www.verhoevenmarc.be/PDF/3potigeKerk.pdf.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina