Schakelbrief van : 16 november 2014 2014Dovnload 38.48 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte38.48 Kb.


Schakelbrief van : 16 november 2014 2014 – 46

Wijchen

Batenburg

Voorganger:

Om 11.00 uur Ds. M. Soethout

Geen dienst

Ambtsdragers:

Piet Komduur – Annie van Bergen
Organist

Hans Spierings
Schriftlezing:

Fons Poelen
Koster:

Paul Dekker
KND:

Tineke Arntz
Crêche:

Anja en Inge de Heus
Collectes:

1e Collecte: zie toelichting 2e Collecte Instandhouding Eredienst

Volgende week:

Aanvang 11.00 uur Ds. Marco Luijk

Om 09.30 uur : Ds. Marco Luijk

Collecte toelichting: De 1e collecte

Kerk in Actie : - Geef voor het kind!

Midden in Nederland ligt een klein dorp, Jeugddorp de Glind. Het lijkt een gewoon dorp met een gezellig dorpsplein, veel sport- en spelfaciliteiten en vrijstaande huizen. Maar achter de voordeuren van die huizen schuilen bijzondere verhalen. In ieder huis hebben ouders in hun eigen gezin meerdere pleegkinderen opgenomen. Het zijn kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, omdat het daar voor hen niet veilig is. Binnen de warmte en bescherming van een gewoon gezin kunnen ze zich wel goed ontwikkelen. Sport en spel zijn belangrijk voor deze kinderen. Hiervoor is veel geld nodig. Daarom collecteren we vandaag voor het diaconale werk van Kerk in Actie in Nederland en in het bijzonder voor de Rudolphstichting die dit dorp heeft opgericht.
De 2e collecte Instandhouding Eredienst
Doopdienst
Op zondag 30 november zal de doop bediend worden aan: Stijn Paul Jan van Essen, zoon van Jan-Willem en Petra van Essen.

Wij hopen op een fijne dienst


Bloemengroep (herhaalde oproep)

De bloemengroep is dringend op zoek naar mensen die deze groep willen versterken.

Graag opgeven bij Gonnie van Schaik

024-6419375Rollators

Mocht u nog een niet gebruikte rollator hebben staan ? Voor 2 cliënten zoeken we een rollator!

Kunt u helpen, dan graag een telefoontje naar Caroline Visser, coördinator platform Kerk en Vluchteling (06-46267581)

Voedselbank

Tijdens de diensten in Wijchen en Batenburg waarin de Maaltijd van de Heer wordt gevierd, zamelen we houdbare levensmiddelen voor de Voedselbank in.

Het is toch een prachtige symboliek: wij allen nemen levensmiddelen mee om deze te delen met de medemens en in de dienst delen we met elkaar brood en wijn!

Wij vragen u op zondagmorgen 23 november in Wijchen en Batenburg producten mee te nemen van onderstaand ‘boodschappenlijstje’:

-Pasta’s en rijst
-Maaltijdsauzen en mixen
-Harde groenten (koolsoorten)
-Soepen (blik en pot)
-Groenteconserven en pureepoeder
-Crackers
-Broodbeleg
-Koffie / thee
-aanmaaklimonade
-Vlees en vleeswaren
-Eieren en houdbare zuivel(producten) zoals:
Literpakken halfvolle melk
Sojamelk
Verpakte kaas
Oliën en vetten, (braad) boter
U kunt ook DE-punten inleveren. Deze zijn door de Voedselbank inwisselbaar voor koffie en thee.

De diakenen.Open Leur viering op zondag 30 november

Aanvang 19.00 uur

Het is de eerste zondag van Advent.

De viering wordt verzorgd door :

Liturgiegroep Puiflijk

Muzikale begeleiding : Zangroep Puiflijk

o.l.v. Hans Eijgenraam

Extra geld voor mensen met laag inkomen.

Heeft u een laag inkomen? Omdat u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering heeft? Dan heeft u dit jaar misschien recht op een extra bijdrage van de gemeente Wijchen. Dit wordt de koopkrachttegemoetkoming genoemd. Veel mensen hebben moeite om rond te komen. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen dit jaar extra geld. Met laag inkomen wordt bedoeld: niet meer dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm. Voor een echtpaar geldt een bedrag van € 1.420,67 excl. vakantiegeld, voor een alleenstaande € 994,46 excl. vakantiegeld en een alleenstaande ouder € 1.278,60 excl. vakantiegeld per maand.Wat is de extra bijdrage?
Het extra geld is:

  • € 100 voor een (echt)paar

  • €   90 voor een alleenstaande ouder

  • €   70 voor een alleenstaande.


Koopkrachttegemoetkoming aanvragen.
De extra bijdrage moet u zelf aanvragen bij de gemeente. U kunt de koopkrachttegemoetkoming uiterlijk tot en met 30 november 2014 via het daarvoor bestemde formulier aanvragen.

Hebt u in september 2014 (bijzondere) bijstand of een andere uitkering van de gemeente? Dan krijgt u de extra bijdrage automatisch op uw rekening gestort. Ook zzp-ers kunnen in aanmerking komen voor de koopkrachtregeling.Wat gebeurt er met uw aanvraag
Is uw aanvraag compleet? Dan neemt de Gemeente Wijchen die in behandeling. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u een brief. Deze brief heet : beschikking. Hierin staat of u recht hebt op het extra geld. Heeft u inderdaad recht op extra geld? Dan maakt de gemeente Wijchen dat voor 31 december 2014 over naar uw rekening.

Hebt u vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met Vraagwijzer in het Molenhuis aan de Bronckhorstlaan 2, 6602 BG Wijchen. U kunt daar elke dag terecht van 08.30 uur tot 12.30 uur. Telefonisch is Vraagwijzer bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur behalve op vrijdagmiddag. Telefoonnummer is 024-7517111.(Gemeentehuis) Email adres: vraagwijzer@wijchen.nl. 

U kunt ook contact opnemen met de diaconie voor hulp bij de aanvraag.

Namens de diakenen, Ineke Strengholt

Sirkelslag KIDS.

Wat was het een feest vrijdagavond!

Door heel Nederland schoten water-raketten de lucht in, van afval werden nieuwe creatieve dingen ontworpen en kinderen leerden wat geloven en zorg voor de schepping met elkaar te maken hebben. Bijna 3000 kinderen deden mee aan deze editie.

Ook 6 kinderen van de kindernevendienstleeftijd hebben mee gedaan.

Onze jury deze avond waren Guido en Inge.

Sirkelslag is een perfect middel om invulling te geven aan een catechesebijeenkomst of kerkelijk jeugdwerk. Het is een spannend, interactief spel tussen groepen uit heel Nederland. Het kost weinig voorbereidingstijd en brengt op een laagdrempelige en ontspannen manier christelijke thema's en onderwerpen over aan kinderen. Als je meedoet met een jeugdgroep hoef je niet te reizen, omdat Sirkelslag gewoon vanuit de eigen woonplaats wordt gespeeld. Sirkelslag KIDS duurt van 19.30 t/m 21.15 uur. Je weet niet welke opdrachten uitgevoerd moeten worden. Het enige wat je weet, is dat honderden kinderen op datzelfde tijdstip ook klaar zitten om de strijd aan te gaan tegen jouw groep. En het thema is bekend. Dit jaar is dat: een wereld te winnen. De spelopdrachten staan in het teken van de schepping. De aarde met alles wat daar op leeft is Gods geschenk dat hij aan mensen in beheer heeft gegeven. Als we daar goed zorg voor dragen, heb je een wereld te winnen! Hiermee gingen jullie aan de slag door middel van grappige, creatieve en actieve opdrachten.

Er hebben 222 groepen mee gedaan en Wijchen is 80e geworden.Vakantieweek
Voor de 47e keer is er weer een vakantieweek in het Roosevelthuis gepland.

Deze week is van 7 maart – 14 maart.

Wat is het F.D.Roosevelthuis in Doorn?

Midden in de bossen in het groene hart van Nederland ligt het F.D.Roosevelthuis.

Het is een kleinschalig vakantiecentrum, waar U kunt genieten van een ontspannen vakantie.

Het beschikt over alle noodzakelijke, aangepaste faciliteiten.

Het is gelegen op landgoed Hydepark.

Wandelpaden, die ook .voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk zijn, brengen U naar de fazanterie ,die gelegen is op vijfhonderd meter afstand en het schitterende landgoed.


Het Roosevelthuis ligt tussen de plaatsen Driebergen en Doorn. Beide plaatsen zijn geliefde bestemmingen om naar toe te gaan, zeker de markt in Driebergen is een bezoekje waard. Ook Spakenburg moet U niet vergeten!
Wie komt hiervoor in aanmerking?

Mensen, die alleen thuis zijn en daardoor vaak minder sociale contacten hebben,

mensen die het fijn vinden dat er constant vrijwilligers aanwezig zijn die kunnen helpen,

mensen met een kwetsbare gezondheid,

mensen met een lichamelijke beperking,

mensen met een visuele beperking,


Wordt U al enthousiast dan komt hier nog het uitgebreide adres:

Vakantiecentrum F.D. Roosevelthuis, Oude Arnhemse Bovenweg 5 te Doorn.


Zou U in aanmerking willen komen om deze week op deze schitterende locatie door te brengen schroom dan niet en vraag nadere informatie aan bij de diaken.
Edith Jaspers, telefoon 024 6453363.

zondag 16 november om 19:00 uur Taizé dienst in de Prot.Kerk, Kerkplein 7 in Beuningen.

Voorganger is Barthie Jolink, m.m.v. de Taizé Cantorij onder leiding van Greet van Doorn en op het orgel Jaap van Doorn. Muzikale medewerking wordt verleend door Marieke v.d. Ven.

Na de dienst is er de mogelijkheid om even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Wij nodigen u van harte uit om hier aan deel te nemen.

Eric van Dijk, namens de Taizé cantorij M.: 06 – 21 826 880 E.: evandijk@wxs.nl


Levend Kerstverhaal

In het weekend vóór kerst, willen wij, als gezamenlijke kerken van Wijchen, het kerstverhaal tot leven laten komen!
In overleg met de Werkgroep Evenementen Wijchen zal dit plaatsvinden tijdens de Candle Light Shopping op zaterdag 20 december 2014, vanaf 18:00 uur.

Na een sfeervolle Lichtjestocht naar het Kasteel en de feestelijke opening daar, gaat de optocht naar het plein voor de Antonius Abt kerk. Hier zullen verschillende situaties uit het kerstevangelie te zien zijn. Te denken valt aan: Romeinse soldaten, drie wijzen, herders, engelen, koning Herodes en natuurlijk Jozef en Maria….

De kinderen zullen op een speelse manier langs de figuren worden geleid en voor volwassenen zal het zeker een bijzondere ervaring zijn!

Voor chocomel met iets lekkers wordt ook gezorgd.Voor al deze activiteiten zijn wij op zoek naar enthousiaste figuranten/spelers, handige handen, kleding en attributen, levende kerststal etc. etc.

Wie vindt het leuk om hieraan zijn/haar medewerking te verlenen op wat voor manier dan ook?Meldt u aan via mail, telefonisch of persoonlijk bij een van onderstaande personen!!

Namens de RK Parochie, Evangelische Gemeente Parousia en Protestantse gemeente Wijchen:Karin Berning
Ineke Wintjes: tel: 024-6419624

Ineke.wintjes@detwaalfapostelen.nl,
Lize Kraaijenbrink: l.kraaijenbrink@filternet.nl, tel: 024-6416059
Renate Neuteboom: d.neuteboom@gmail.com, tel: 024-3587958 of 06-25356750
Tineke Arntz: tineke3008@hotmail.com, tel: 024-6450880
Helma van Essen: vanesseh58@gmail.com, tel: 024-6422008

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina