Schooljournaal 30 maart 2012, 24ste jaargang nDovnload 22.68 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte22.68 Kb.


Schooljournaal 30 maart 2012, 24ste jaargang no. 29

 Agenda

06-04

:

Vrij (goede vrijdag)

09-04

:

 Vrij (paasmaandag)

11-04

:

Schoolvoetbaltoernooi

11-04 

:

School van de week (zwemmen) 

13-04 

:

Schoolmaatschap. werk. aanwezig 

19-04

:

Verkeers examen groep 7 (theorie) 

20-04 / 27-04

:

1e en 2e creatievemiddag (blok 4) 

25-04 

 

SSBA sportdag 

30-04 t/m 04-05

 

Mei vakantie  

 

:

  

 ALGEMEEN:

Creatieve ochtend onderbouw
Het was weer een geslaagde ochtend, knutselen,kleien, timmeren, toneel spelen noem maar op. Alle kinderen en ouders waren enthousiast bezig.
Hulpouders heel erg bedankt voor jullie bijdrage!
Dit was de laatste keer dit schooljaar. Wij hopen dat het volgende schooljaar weer veel ouders mee willen helpen!

GROEP 3:
Afgelopen donderdag hebben de kinderen van groep 3 hockey-les gehad van de heer Hermans. Met een echte hockeystick waren ze lekker bezig op het kunstgras. Volgende week donderdag krijgen ze de 2e en laatste hockey-les.
Bij slecht weer gaat het niet door en gaan we naar de gymzaal.

GROEP 4:
Woorden thema 8
Deze week zijn we begonnen met de woorden van thema 8.
Vrijdag (vandaag ) krijgen de kinderen de woorden van dit pakket mee naar huis.
Dan kunnen ze weer fijn oefenen.
Tafels
De kinderen hebben vorige week allemaal het eerste tafeldiploma gehaald. Het zijn de tafels 1-2-3-5-10. Goed gedaan hoor.
Maar we gaan nu voor de andere tafels. Vorige week is er de tafel van 9 bijgekomen.
Dus........ thuis goed oefenen hoor.

GROEP 5:
We zijn met spelling nog steeds bij thema 8. Oefen de woordjes regelmatig. Woensdag hebben we er weer een dictee over.

Vrijdag 13 april gaat de natuurles over bollen en knollen. Elk kind heeft dan een aardappel en ui nodig. Het is ook handig om dan een aardappelschilmesje en snijplank mee te nemen. Alvast bedankt.GROEP 7;
Maandag 2 april topo toets Oost Europa.

OVERIGE MEDEDELINGEN:

Prik je dorp schoon.
Ook dit jaar was de zwerfvuilactie " Prik je dorp schoon " op zaterdag 17 maart een groot succes. Er waren 472 deelnemers die met z'n allen in de dorpen van Kaag en Braassem 418 zakken zwerfvuil produceerden. De deelnemers aan de actie konden bij inlevering van een volle vuilniszak een bedrag van € 2,00 aan hun favoriete school of club doneren. Alle medewerkers bedankt!

Mobieltjes actie “ De Opkikker ”
Heeft U inmiddels weer oude mobieltjes liggen? De opkikker wil ze graag hebben. Zij krijgen er € 3,50 voor en daar kunnen ze zieke kinderen een leuke dag uit voor geven. Kijk even op www.opkikker.nl Inleveren bij Tim en Niels Hogenboom groep 5 en 7a.

Alvast bedankt!Loopvereniging Plantaris organiseert op zondag 1 april de 43e Braassemloop
Doe mee met de GeZZinsloop (t/m 11 jaar) Gratis

1 km Start 10.00 uur Inschrijven en Start op de Korte Goog


Andere afstanden: Inschrijven bij de Treffers en Start op de Korte Goog

5 km Start 11.10 uur


10 km Start 11.20 uur
21 km Start 11.00 uur

Stichting Wij Presenteert:
Zang, beatbox, rap, breakdance en theater! Op orginele wijze combineert Music Behind Bars deze verschillende disciplines on stage. Deze 5 Rotterdamse artiesten zorgen voor een onvergetelijke show waarin zij grenzen verleggen.
De enorme power zorgt voor groot plezier! Dus kom ook op vrijdagavond 30 maart om 19.30 uur naar de Alkeburcht en neem je vrienden en vriendinnen mee!
De voorstelling is voor kinderen vanaf 10 jaar. Kaartjes verkrijgbaar bij de Veenerick en aan de zaal voor 5 euro.
Meer informatie: www.wijpresenteert.nl

Ter land, ter zee en bij Meddle op de parkeerplaats!
Op de middag van zaterdag 28 april vindt het grote parkeerplaatsevenement plaats bij Meddle. Vanaf 14.00 uur is het terrein open en om 15.00 uur wordt er gestart met de geweldige activiteit. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je genieten van dit spektakel, het zonnetje en diverse soorten platen die door de huis dj's van Meddle live buiten aan elkaar worden gedraaid. Na het evenement worden er pizza's langsgebracht die aan de lange tafels genuttigd kunnen worden. Ook aan de jeugd is natuurlijk gedacht, voor hen staat er een springkussen en zijn er patatjes.
De activiteit is het hoogtepunt van de middag! Op de parkeerplaats is een baan aangelegd inclusief een helling. In jouwkarretje begin je boven aan de helling en probeer je zo snel mogelijk de finish te bereiken. De tijd wordt genoteerd en de beste vijf teams plaatsen zich voor de finale, waar gestreden zal worden om een mooie prijs en de eeuwige roem.
Je maakt een wagen in je eentje of met een heel team. Het karretje moet geschikt zijn om met één of twee personen op te kunnen zitten en hoeft alleen maar rechtdoor te kunnen. Skelters of andere kant-en-klare karretjes kunnen uiteraard gewoon meedoen, al is het wel verboden om bij te trappen en maken deze karretjes minder kans op de originaliteitsprijs.
Opgeven kan op de dag zelf en dan als de naam van het karretje. Denk hierbij aan grappige namen als 'De Raket', 'Kokokar' of  'De Kustkeetwagen'.

Wat maakt jou blij? Een mooie auto? Vakantie aan het strand? Lekker eten? Of knuffelen met de kinderen? En wat maakt de kinderen blij? De spelcomputer? Een nieuwe fiets of hun beste vriendje? Er zijn heel veel antwoorden mogelijk op die vraag. En precies die vraag vormt de kern van de eerste Week van Het Kind.

De Week van Het Kind
Van 14 t/m 21 april is het De Week van Het Kind. In die week vragen wij, de samenwerkende kinderfondsen aandacht voor de rechten van alle kinderen wereldwijd. De vraag Wat maakt jou blij staat centraal in deze campagneweek.
We hebben kinderen in Oeganda, Nederland, Liberia, Vietnam en Haïti gevraagd waar zij blij van worden. En natuurlijk zijn er verschillen maar de overeenkomsten zijn ook groot. Alle foto’s die gemaakt zijn van maar ook door de kinderen zijn te zien op www.deweekvanhetkind.nl
Nu zijn er op uw school ook vast heel veel blije kinderen. Ook zij kunnen meedoen aan de week door hun blije foto te delen op www.deweekvanhetkind.nl

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

 KERKBERICHTEN:
Beste kinderen, beste ouders,
Op zondag 1 april is het palmzondag. Er zullen weer palmpasenkruisen worden gemaakt.
Deze mogen naar een zieke of naar een oudere worden gebracht.
Natuurlijk worden deze stokken eerst versierd met slingers en met allerlei eetbare of gezellige kleine spulletjes die we zelf bij elkaar sparen Willen jullie samen met je moeder en vader eens kijken wat je mee mag brengen naar school om aan die kruis-stokken te hangen?
Dat kan bijvoorbeeld zijn: een pakje theezakjes, snoepjes met een frisse smaak, pepermunt, paaseitjes, klein fruit (mandarijntje), vruchtenkoekjes...Maar geen blikjes die zijn te zwaar.
Wil je deze kadootjes mee naar school nemen en in je groep verzamelen voor 30 maart
Op 30 maart worden ze verzameld door de leden van de werkgroep gezinsvieringen.
Op zondag 1 april is er een Palmpasenviering in de kerk van Rijpwetering, om 10.00 uur.
Er is dan processie door de kerk, met de Palmpasenkruisen, die op school versierd zijn, en waaraan jullie meegenomen lekkers gehangen wordt. Na afloop van de viering, mogen diverse kinderen uit alle klassen 'n Palmpasenkruis wegbrengen naar een ouder en/of ziek iemand.
Zij krijgen van ons 'n naam/adres mee.
De kinderen kunnen dan hun vastenactiespaardoosje meenemen en inleveren.
Kinderen, die niet naar de viering kunnen komen, mogen hun doosje inleveren op school. Tijdens de viering is er voor de allerkleinsten kindercréche in de pastorie.
Willen de kinderen, die 'n Palmpasenkruis dragen, of wat lezen tijdens de Palmpasenviering, svp om 9.45 uur aanwezig zijn in de kerk? Zij mogen hun jas rechts voorin aan de kapstok hangen, en bij hun ouder(s) in de kerk zitten.

Toos van der Poel, Wilma van Santen.

VERJAARDAGEN:
31-03     Cris Krook              8
04-04     Koen de Haas       8
05-04     Guus van Zeil        7b

31 maart juf Teja 

 

 R.K. Basisschool De Kinderbrug
 Oud Adeselaan 50 - 2375 XE Rijpwetering - 071 501 8421


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina