Schriftelijke Parlementaire Vraag van Volksvertegenwoordiger Luk Van Biesen aan de Minister van Sociale Zaken en VolksgezondheidDovnload 4.73 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte4.73 Kb.
Schriftelijke Parlementaire Vraag van Volksvertegenwoordiger Luk Van Biesen aan de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid


Samenstelling Commissie Patiëntenrechten

De Leuvense professoren Herman NYS en Manu KEIRSE waren nauw betrokken bij de totstandkoming van de wet op de patiëntenrechten.


De samenstelling van de eerste commissie patiëntenrechten, met Nys als voorzitter, werd echter geschorst door de Raad van State na een klacht van Afis, een Franstalige ziekenhuiskoepel. Afis wenste immers een vertegenwoordiger in de commissie waarna u overging tot een herschikking van desbetreffende commissie.
In het daarop volgend KB tot regeling van de nieuwe samenstelling van de commissie patiëntenrechten, onlangs verschenen in het Belgisch Staatsblad, worden beide professoren vervangen alhoewel Prof. Herman Nys als geestelijke vader van de wet op patiëntenrechten wordt beschouwd.

  1. Was deze vervanging wel opportuun? Hoe verantwoordt u deze onverwachte beslissing?
  1. Lag de reden bij het feit dat Prof. Herman NYS en Prof. Manu KEIRSE weigerden de patiënt eenvoudigweg te beschouwen als een consument, die de hulpverlener degradeert tot een slaafse uitvoerder van diensten tegen de laagst mogelijke prijs?

Luk Van Biesen21 oktober 2004De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina