Schwalbe tilt de Tubeless techniek naar een hoger niveau: het is nu gelukt om de binnenbandvrije constructie nog lichter en sneller te maken. Hierdoor weegt de nieuwe raceband Pro One een aanzienlijke 70 gram minder dan zijn voorgangerDovnload 22.21 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte22.21 Kb.

Tubeless bij de Tour de France: professionals als de Zwitser Martin Elmiger (team IAM Cycling) bereden de Schwalbe Pro One al onder extreme omstandigheden. Foto: Schwalbe/Graham Watson

Pro One: Schwalbe‘s nieuwe top-band gaat vol voor tubeless


Schwalbe tilt de Tubeless techniek naar een hoger niveau: het is nu gelukt om de binnenbandvrije constructie nog lichter en sneller te maken. Hierdoor weegt de nieuwe raceband Pro One een aanzienlijke 70 gram minder dan zijn voorganger. Met deze stap omhoog op de evolutietrap zal deze techniek zonder binnenband beslist doorzetten - ook voor de racefiets.
Wie het verschil in Tubeless gebruik eenmaal heeft ervaren, die wil niets anders meer. Ook bij het traditioneel ingestelde profkamp wint de techniek aan acceptatie. In 2015 werden Tubeless-Easy banden bij de belangrijkste UCI World Tour races ingezet – de Tour de France, de Giro d’Italia, de Tour Down Under en Parijs-Roubaix.

„Met onze volgende stap omhoog op de evolutietrap wordt het gehele systeem nogmaals beduidend lichter, sneller en gebruikersvriendelijker. De tijd is nu rijp voor een systeemwissel!“ benadrukt Peter Krischio, product manager race bij Schwalbe. Ook andere componentproducenten doen mee. Krischio verwacht in 2016 significant meer voor tubeless geschikte velgen en wielen.


MicroSkin: de nieuwe sleutel in de Tubeless Easy techniek

MicroSkin heet de ontwikkeling, die ten opzichte van de tubeless banden uit het vorige jaar, het verschil maakt. De gepatenteerde constructie bestaat uit een zeer dicht geweven microweefsel, dat samen met het compound en het karkas gevulkaniseerd wordt. MicroSkin omhult, net als SnakeSkin bij een MTB band, het gehele karkas en zorgt voor een probleemloos Tubeless Easy gebruik.

Bij de Mountainbike heeft Tubeless Easy zich al lang bewezen. „Door de MicroSkin constructie kunnen wij het principe nu voor het eerst bij hogedruk banden omzetten. Het weefsel neemt meerdere belangrijke functies tegelijkertijd over: het zorgt voor luchtdichtheid, het garandeert een betrouwbare hogedruk stabiliteit en daarbij verbetert het ook rondom de insnijdingsveiligheid“, verklaart Peter Krischio.

Door de fijn afgestemde constructie is de nieuwe Pro One met 235 gram nu 25 procent – dat is 70 gram! – lichter dan de huidige tubeless banden. Daardoor zijn ze nog sneller: ca. tien procent ten opzichte van de voorganger en zelfs 25 procent in vergelijking met vouwbanden. Ten opzichte van banden, die zich in de praktijk als vergelijkbaar lekbestendig hebben bewezen, zoals de Durano, is de rolweerstand zelfs meer dan 40 procent verbeterd.

De Schwalbe Pro One is een Tubeless Easy band. Het gebruik van een vloeibare lekbescherming is noodzakelijk, maar een lang conversieproces met intensief schudden en herhaaldelijk napompen is niet meer nodig. De montagevriendelijkheid is significant beter dan bij klassieke tubeless banden.

 

Het Schwalbe One palet 2016:Vier nieuwe Tubeless Easy banden

Op de Eurobike stelt Schwalbe veel nieuwe Tubeless Easy banden voor en is daarmee de eerste producent überhaupt die tubeless banden voor vrijwel iedere inzet aanbiedt.

De nieuwe Schwalbe Pro One is het top-model voor ambitieuze fietsers. Als tubeless band van de tweede generatie met MicroSkin biedt hij wedstrijdbandprestaties van het hoogste niveau. Uiteraard kan hij ook met binnenband bereden worden, zijn ware kracht komt echter het best tot zijn recht in de tubeless set-up.

Voor de voorjaarsklassieker stuurt Schwalbe de S-One naar de race. Hij is dé specialist voor de harde inzet zoals de ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Met een groot volume en aanvullend V-Guard is hij het best voor zulke „martelingen“ uitgerust. Hij kan op de klassieke manier, als handgemaakte tube of met de moderne Tubeless Easy techniek bereden worden. Professionals als Martin Elmiger of Sylvain Chavanel (beide team IAM) waren zeer enthousiast over de snelheid, het comfort en de betrouwbaarheid waarmee de tubeless band ze over de gevreesde keien van Parijs-Roubaix gedragen heeft. De Zwitser Elmiger veroverde daar de 5e plaats.

Op de Crossfiets rolt de Schwalbe X-One in het terrein. Het nieuwe profiel en het OneStar compound maken hem überhaupt al tot één van de snelste Crossbanden. Een absolute hoogvlieger wordt hij, als je hem zonder binnenband, op een voor tubeless geschikt wiel monteert. Tubeless banden kunnen in de Cyclo Cross met een extreem lage luchtdruk bereden worden, zonder dat je bang hoeft te zijn voor „burping“ (ongewild luchtverlies).

De vierde nieuwe vertegenwoordiger van de One familie, de Schwalbe G-One, werd speciaal voor de nieuwe „Gravel Road“ trend ontworpen. Met het licht rollende profiel en de Tubeless Easy techniek is het geweldig om over veld- en boswegen te „vliegen“. Als je frame genoeg plaats biedt, dan moet je beslist voor de 40 millimeter variant met zijn grote volume kiezen.

„Met dit assortiment willen wij de Tubeless techniek duidelijk verder naar voren brengen. Dit systeem heeft de potentie om zich in de professionele staatracesport verder te manifesteren en het tube systeem te vervangen. De banden laten betreffende prestatie de huidige vouwbanden en tubes ver achter zich“, vat Peter Krischio samen. Dit geldt voor alle fietssegmenten. Ook de modellen Marathon Supreme en Marathon Almotion worden nu met MicroSkin voor het tubeless gebruik uitgerust. Als eerste producent heeft Schwalbe hiermee nu tubeless banden voor alle fiets segmenten in het programma.

De banden uit de nieuwe Pro One familie zijn vanaf 2016 in de fietsvakhandel verkrijgbaar en kosten vanaf 59,90 Euro.


Persberichten en foto’s kunnen worden gedownload op: http://www.schwalbe.com/nl/presse.html


Verdere informatie:

Schwalbe Nederland

Dirk Storklaan 25  2132 PX Hoofddorp

tel: 023-5555265  fax: 023-5612407

info@schwalbe.nl  www.schwalbe.com
bijlage 1
Systeemvoordelen tubeless:

Sneller, betrouwbaarder, meer controle

Racefiets, Mountainbike of Tourfiets – Tubeless biedt de beste prestatie aan de fiets. Voor alle sportieve ambitieuze fietsers is tubeless de juiste keus met duidelijke voordelen bij:
  1. snelheid: waar geen binnenband aanwezig is, vervalt de wrijving tussen de band en de binnenband. Dit verlaagd de rolweerstand beduidend. Hij is zelfs lager dan bij superlichte wedstrijdbanden.

  2. Grip en comfort: tubeless kan men zonder aan prestatie in te boeten met een lagere luchtdruk berijden. Dit genereert voelbare voordelen betreffende het comfort maar zorgt ook voor duidelijk meer controle in kritische situaties en op slechte trails.

  3. Lekbestendigheid: tubeless systemen hebben een zeer hoge lekbestendigheid. Plotseling luchtverlies door een binnenband die klapt of een ventielafscheuring is uitgesloten. Een vloeibare lekbescherming dicht een lek gedurende de rit binnen tienden van een seconde weer af. Ook het gevaar van een stootlek is veel geringer dan bij tube systemen.


bijlage 2:

Het Schwalbe One palet 2016: vier nieuwe Tubeless Easy banden


Pro One: top-band voor ambitieuze fietsers. S-One: de speciale band voor de

Tubeless speelt hij zijn kracht volledig uit. voorjaarsklassiekers – tubeless of als klassieke tube.

X-One: nieuw profiel voor de Crossbike. G-One: voor de Gravelbike.

Het snelst rolt hij tubeless. Rolt tubeless over velden boswegen.
b
17 watt! De nieuwe

Pro One rolt ca. tien procent sneller dan zijn voorganger Schwalbe One en zelfs 25 procent sneller dan de vouwbanden. Ten opzichte van banden die zich in de praktijk als vergelijkbaar lekbestendig bewezen, zoals de Durano, is de verbetering zelfs meer dan 40 procent.

ijlage 3: rolweerstandDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina