Secretariaat: Kruiseik 14Dovnload 21.66 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte21.66 Kb.


KBO Heeze


Belangenorganisatie voor senioren
Opgericht 29-09-1959

Secretariaat: Kruiseik 14,

5591 LJ Heeze.

Telefoon: 040 - 226 33 74

E-mail: kboheeze@gmail.com
website : www.kbo-heeze.nl
rekeningnr: NL07RABO0120397978

t.n.v. KBO Heeze
Nieuwsbrief april 2016 nr. 4

Zomerprogrammaboekje 2016
Samen met deze nieuwsbrief ontvangt u het nieuwe programmaboekje. Het boekje biedt u weer diverse activiteiten aan. Lees het door en wellicht mogen wij u op een van deze activiteiten begroeten als deelnemer.
Afmelden voor deelname aan activiteit.
Het komt nog steeds voor dat men zich aanmeldt en vervolgens niet verschijnt op een activiteit.
Dit is niet alleen vervelend voor ons als organisatie maar ook voor het bedrijf of instantie waar we te gast zijn die een x aantal gasten verwachten waarvoor tijd wordt vrijgemaakt.
Daarom nogmaals het dringende verzoek, kunt u onverwacht niet meer mee naar een activiteit, meldt dit dan op tijd bij de contactpersoon. Ga vooral niet zelf op zoek naar vervanging dit zorgt voor verwarring, en geen kloppende administratie. Wellicht staan er nog mensen op de reservelijst die dan in uw plaats kunnen deelnemen. De naam van de contactpersoon vindt u bij de betreffende activiteit in het programmaboekje.
Zaterdag 9 april Parktheater Eindhoven

Deelnemers voor deze voorstelling worden verzocht op tijd bij ’t Perron aanwezig te zijn.


Vertrek bus om 19.00 uur. Na afloop staat de bus voor het parktheater weer klaar om u terug naar Heeze te brengen. We wensen de deelnemers een fijne avond.
Contactpersoon: Liesbeth Lingers tel. 226 4890
Vrijdag 15 april Valkerij- en Sigarenmuseum Valkenswaard
Vandaag gaan we naar dit museum in Valkenswaard, Oranje Nassaustr. 8b. Samenkomst bij het museum om 13.30 uur. Uitgebreide informatie leest u in het zomerprogrammaboekje.
Inschrijving is geweest op vrijdag 1 april.
Meer informatie bij: Riet van de Vleuten tel. 226 5814

Donderdag 21 april, 5 & 19 mei wandelen
Op 21 april neemt de wandelgroep u mee naar de omgeving van het Oude Kerkhof. Hier is de samenkomst bij de kaasboerderij van de fam. Bax.

Donderdag 5 & 19 mei zal er worden gewandeld in de bossen achter de Sandermannen. Voor deze wandelingen is de samenkomst bij het hertenkampje. Voor alle wandelingen is het vertrek steeds om 13.30 uur. Meer informatie bij Gijs Boelens tel. 226 2747.
Donderdag 21 april samen aan tafel restaurant de Artist
Vanavond zijn we te gast bij restaurant de Artist, Jan Deckersstr. 43 in Heeze. Dit restaurant behoort tot het betere segment wat niet alleen tot uiting komt in het bereiden van de gerechten, maar ook in de presentatie op uw bord. Op deze avond zal er een 3-gangen menu worden geserveerd bestaande uit een bouillon, hoofdgerecht en een dessert, waarbij u voor het hoofdgerecht uit vlees, kalfslenden, of vis, kabeljauw, kunt kiezen.
Bij inschrijving graag opgeven wat uw keuze is.
Als afsluiting zal er door de KBO een kopje koffie of thee worden aangeboden.
Vanaf 18.00 uur bent u van harte welkom. Aanvang diner 18.30 uur.
Kosten voor dit 3-gangen menu zijn € 25,00 per persoon. Drankjes zijn voor eigen rekening.
Inschrijving: maandag 11 april 14.00 – 15.00 uur in ’t Perron.
Contactpersoon: Liesbeth Lingers tel. 226 4890
Verkeersvaardigheidsproject Opfris 3+ , 19, 26 april en 3 mei
Kent u alle nieuwe regels? Weet u wat al die strepen op de weg betekenen? Om uw kennis over de verkeersregels op te frissen, organiseert Veilig Verkeer Nederland afd. Heeze-Leende een opfriscursus in drie dagdelen in dorpshuis ’t Perron. Dit alles gebeurt onder leiding van een gediplomeerde verkeersvoorlichter. Na afloop van deze drie ochtenden, kunt u zich aanmelden bij Lau Verberne voor een rijvaardigheidsrit. Tevens ontvangt u een boekje waarin alle (nieuwe) regels nog eens zijn uitgelegd. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Wilt u bij Lau Verberne de test doen, dan betaalt u € 25,00 aan de rijschoolhouder. Aanvang cursus is 10.00 uur.

Aanmelden is mogelijk tot 14 april bij Piet Thurlings, tel. 226 3374 of vvnheezeleende@gmail.com.


50 km. fietstochten
In de maanden april t/m september zijn op de 4e woensdag van de maand de 50 km. fietstochten gepland. In de maand april gaat de tocht op 27 april naar onze Zuiderburen.

Vertrek is bij ‘t Perron om 10.00 uur. De horecagelegenheden waar we stoppen willen graag weten met hoeveel personen we komen, daarom graag aanmelden vóór 23 april.


Contactpersoon: Gerard van Eersel tel. 226 3640
Zondagmiddagconcert 24 april 14.15 uur Philharmonie Zuid Nederland
Vijfentwintig jaar Storioni Trio.
Dirigent Hans Graf Storioni, trio Weber uit Euryanthe Ouverture Beethoven Tripelconcert
Dvorák Symfonie nr 9 Uit de nieuwe wereld.

Concertkaarten dient u zelf te bestellen via: tickets@MuziekgebouwEindhoven.nl of rechtstreeks bij het bespreekbureau van het muziekcentrum, maandag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur.

Tel. 040-244 2020. Bestelt u uw kaarten telefonisch, dan betaalt u € 1,00 servicekosten per kaartje, plus een eenmalig bedrag van € 2,50 voor verzending van uw bestelling, ongeacht het aantal kaarten. Philharmonie Zuid Nederland is te bereiken via www.philharmoniezuidnederland.nl
Vrijdag 29 april Vrijwilligersmiddag
Al onze vaste vrijwilligers krijgen voor deze middag een uitnodiging.
Het bestuur zorgt weer voor een leuke middag. Het formulier graag vóór 20 april bij een van de genoemde bestuursleden in de bus doen, of aanmelden per e-mail.
Contactpersoon: Liesbeth Lingers tel. 226 4890
Woensdag 11 mei 50+ fietstocht

De KBO’s Heeze, Leende en Sterksel organiseren vandaag weer de gezamenlijke jaarlijkse fietstocht voor 50-plussers. Zoals gebruikelijk is de start bij “Ferme de Jean” op ’t Heike, waar wij beginnen met koffie. Onderweg zal er op 2 plaatsen worden gestopt voor de soep en de lunch.


Bij camping “Recrenova” in Sterksel zal er aansluitend de barbecue zijn.
U kunt kiezen uit 2 afstanden t.w. 40 of 50 km. De afstand die u wenst te fietsen dient u bij inschrijving op te geven. Kosten voor deelname aan de fietstocht, incl. consumptiebonnen voor soep en lunch, bedragen € 8,00 p.p.
Wilt u ook deelnemen aan de barbecue dan betaalt u € 11,00 p.p. extra.
Inschrijving woensdag 4 mei 14.00 – 15.00 uur in ’t Perron. Het formulier is bij deze nieuwsbrief gevoegd. Voor informatie kunt u terecht bij: Ans Cleef tel. 226 1773
St Maarten vrijwilliger: iets voor u?
Voelt u zich fit en goed en wilt u een ander helpen die wat minder goed uit de voeten kan? Word dan vervoersvrijwilliger bij St. Maarten Hulpdienst. Het aantal vervoersvragen bij de Hulpdienst neemt toe. Wij zijn dus op zoek naar mensen die chauffeur willen zijn voor mensen die bijvoorbeeld afspraken hebben bij een arts, een fysiotherapeut of laboratorium in het St. Anna. De kosten voor vervoer en parkeren worden vergoed door de hulpvrager, St. Maarten heeft de verzekering geregeld.
Het geeft veel voldoening als u iemand kunt helpen, de hulp wordt altijd zeer gewaardeerd. Het biedt u onverwachte ontmoetingen die u een kijkje geven buiten uw eigen kring.
Hoe werkt St. Maarten
Bij een vraag naar vervoer pakt de coördinator het lijstje vrijwilligers erbij en gaat op zoek naar iemand die in de gelegenheid is om te rijden. U bent dus niet gebonden aan een vaste dag in de week. Als een vervoersvraag zich aandient, dan kunt u gebeld worden door de coördinator. U kunt altijd nee zeggen als het absoluut niet gelegen komt. St. Maarten gaat er echter wel van uit dat u minimaal zes keer per jaar inzetbaar bent.
Meer informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt u zich wenden tot een van de coördinatoren:
Ank Eichhorn tel. 06 465 33 160 of Mieke van den Groenendaal tel. 06 313 77 155

Actie ”Steuntje in de rug”van de Rabobank Dommelstreek: Uw stem telt.

Als lid van de Rabobank Dommelstreek kunt u weer iets extra’s doen voor de club of vereniging die U een warm hart toedraagt. Dit kan via het fonds “Steuntje in de rug”.

Wat is “Steuntje in de rug”? Een uniek fonds waarmee Rabobank Dommelstreek een deel van de winst herinvesteert in de lokale samenleving. Via dit fonds steunt de Rabobank op unieke wijze het verenigingsleven in Heeze en enkele dorpen in de omgeving.

Hoe werkt het? Leden van de Rabobank Dommelstreek stemmen op de clubs van hun voorkeur. Hoe meer stemmen de club krijgt, hoe meer geld de Rabobank in de clubkas stort. Binnenkort krijgen alle stemgerechtigden van de Rabobank een unieke code waarmee ze hun stem kunnen uitbrengen via www.rabobank.nl/dommelstreek. Per uitgebrachte stem krijgt de vereniging € 5,-. Elke stem telt! Stemmen kan van 15 t/m 30 april.

Mag de KBO Heeze op Uw steun rekenen?

Als er problemen zijn met het invullen van de code laat het even weten aan een van de bestuursleden. Zij zijn graag bereid om u hierbij te helpen.
Aanmeldingen april

Tot 14 april voor opfriscursus verkeer op 19 & 26 april en 3 mei.


Tot 23 april voor de 50 km. fietstocht op 27 april.
Inschrijvingen april / mei
Maandag 11 april voor de Artist op 21 april.
Woensdag 4 mei voor de 50+ fietstocht op 11 mei.
Onze nieuwe leden:

Mevrouw C.J.M. Rovers Binnenhof 26

De heer D.W.M. Weesie De Mandenmaker 17

Mevrouw P.Th.G.C. Weesie-Hoeks De Mandenmaker 17

Mevrouw J.C.M. Verest Schoolstraat 10
Van harte welkom bij de afdeling KBO Heeze. Wij hopen u vaak bij een van onze activiteiten te mogen begroeten.
Onze overleden leden:

Mevrouw P. de Beer-Hermans 85 jaar

Mevrouw A.M.C.M. Coppelmans-Bakermans 83 jaar

De heer J.A. Vlaminckx 72 jaar

Mevrouw P.S.R. Lindner-van Leen 72 jaar
Wij wensen de familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

De volgende nieuwsbrief verschijnt omstreeks 4 meiPagina

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina