Sector Pers en Public RelationsDovnload 7.59 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte7.59 Kb.
http://www.rago.be

Sector Pers en Public Relations

Contactpersoon: Griet Wauters

E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel

tel.: 02-790 92 97 - fax: 02-790 95 06

e-mail: griet.wauters@rago.be
Persbericht

Datum: 1-04-2003

Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: ‘Groetjes uit de sloppenwijk’, een productie van de Gentse Opera Kids

De Gentse Opera Kids (Geopki) werken voor de vijfde keer op rij aan een eigen productie. Een aantal leerlingen van Middenschool II Gent en van basisschool ‘De Oefenschool’ zwoegen iedere woensdagmiddag aan de realisatie van deze creatie.


Van componeren tot PR


De leerlingen houden zich bezig met het hele productieproces. Ze krijgen daarbij deskundige begeleiding van enkele leerkrachten. De leerlingen componeren de muziek, schrijven de teksten, maken kostuums en zorgen voor de belichting en het geluid. Daarnaast houden ze zich ook bezig met de reservaties, de kaarten en de PR. Het proces waarbij de kinderen en jongeren leren samenwerken is minstens even belangrijk als het resultaat.

‘Groetjes uit de sloppenwijk’


‘Groetjes uit de sloppenwijk’ is de werktitel die de leerlingen gekozen hebben. De opera gaat over onderdak, licht en geborgenheid. De stelling ‘licht is belangrijk, maar in het donker zie je tenminste al die problemen niet’ is van groot belang voor de thematiek.

Internationaal project


Bij dit project wordt gebruik gemaakt van de methodiek ontwikkeld aan de Metropolitan Opera van New York. Ook het operahuis Covent Garden, London, werkt hieraan mee. Deze methodiek brengt de kinderen in contact met alle aspecten van opera als dramatische kunst, maar is bovenal een pedagogisch project waarbij de leerlingen volledig zelfstandig een opera creëren en opvoeren. Om dit mogelijk te maken volgde een leerkracht van de Middenschool 2 de opleiding “Creating Original Opera”. De eerste twee graden in Engeland, de derde graad in New York. Over heel Noord- en Zuid-Amerika en Europa, zijn honderden scholen hierbij betrokken. Voor zover wij weten zijn de Middenschool 2 en de Oefenschool, de enige Belgische scholen die deel uitmaken van dit internationale gebeuren.

Apotheose


De apotheose volgt in mei op het ogenblik dat de leerlingen het stuk voor een publiek brengen. De première vindt plaats op vrijdag 9 mei om 20.00u in studentenhome Vesalius, Keramiekstraat in Gent.

Meer weten en reservatie?


Middenschool II Gent, tel.: 09-222 16 02

Oefenschool Gent, tel.: 09-243 93 59Uitnodiging Operavoorstelling

Middenschool II in Gent en De Oefenschool nodigen u uit op de operavoorstelling ‘Groetjes uit de sloppenwijk’.

Donderdag 8 mei: schoolvoorstellingen

Vrijdag 9 mei: première om 20.00u

Zaterdag 10 mei: voorstellingen om 15.00u en 20.00u

Prijs: 7 euro, VVK 5 euroWenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina