Seizoen ont mc1Dovnload 7.34 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte7.34 Kb.
Seizoen ONT MC1
Goed het seizoen zit er nu toch eindelijk op voor de meiden van ONT mc1. Ik kan wel zeggen een heel vreemd seizoen waarin veel gebeurd is. Om jullie even op de hoogte te stellen een terugblik op het seizoen 2009/2010 voor ONT mc1.
Op 19 augustus 2009 startte ik voor het eerst als trainster van negen enthousiaste nieuwe meiden die heel graag willen voetballen. Ik zeg negen, klopt dat wel? Ja.. dat klopt ONT mc1 begon namelijk het seizoen als zevental. Ondanks dat de meiden net op voetbal zaten pakten ze het goed op. De meiden draaiden vanaf de eerst gespeelde wedstrijd bovenin mee in de competitie en dat is toch best knap. Wat de precieze resultaten zijn van alle wedstrijden heb ik helaas, mijn excuses, niet meer op papier staan dus deze kan ik jullie niet mee geven.
Naar mate het seizoen vorderde werd het meiden 7-tal versterkt met een aantal nieuwe meiden. In december 2009 waren er 14 meiden die allemaal wilden voetballen en ja… wat doe je dan. Neem je telkens iedereen mee en ben je tijdens een wedstrijd alleen maar aan het wisselen of laat je mensen om de beurt een zaterdag thuis zodat je minder hoeft te wisselen of stap je over op een elftal zodat iedereen kan spelen. Wat je ook besluit... er zullen mensen zijn die het er mee eens zijn, maar er zullen ook zeker mensen zijn die het er niet mee eens zijn.
In december 2009 hebben we toch de beslissing genomen om over te stappen naar een elftal. Om de meiden niet in diepe te laten vallen gingen we op zoek naar een aantal leiders die deze enthousiaste meiden wilden gaan coachen, want leiders die hadden ze namelijk nog niet.

Het was een zoektocht met resultaat, want maar liefst drie mannen waren bereid dit leuke en gezellige groepje meiden te gaan ondersteunen. De allereerste training in het nieuwe jaar verliep iets anders dan gewend, want er werd namelijk een heuse THEORIETRAINING gehouden. Na de theorietraining wisten alle meiden precies hoe je moest voetballen op het grote veld… nou ja in theorie dan. Het leren begint past als ze op het veld staan en het daadwerkelijk moeten uitvoeren, want dan is het allemaal toch net even iets anders. Gelukkig konden we voordat de competitie officieel begon even wat oefenwedstrijden spelen zodat het alvast kon wennen op het grote veld.


De allereerste competitiewedstrijd als elftal was meteen tegen koploper VC Trynwâlden, een team dat alle wedstrijden tot dan toe had gewonnen. Met dikke cijfers werd deze wedstrijd door ONT verloren, maar mijn complimenten voor de meiden want ze hebben gestreden voor wat ze waard waren. De wedstrijd erna ging gelukkig al veel beter en er werd ditmaal niet zo dik verloren.

Maar zie daar.. de wedstrijd erna werd er gewoon even gewonnen en wel met 10-0 tegen ’t Fean 58. Een team dat net als ONT ook in januari pas in de competitie gekomen is. Ook de wedstrijd erna werd gewonnen ditmaal met 2-0 en wel tegen Blauw Wit mc2 . De week erna was ook niet slecht, 1-1 tegen Dronrijp. En ik ga nog even door, 20 maart een ingeplande inhaalwedstrijd tegen wederom Blauw Wit mc2. Met de vorige wedstrijd nog in het hoofd werd ook deze wedstrijd met 2-0 gewonnen.


Het is inmiddels begin april en we zijn beland bij de uitwedstrijd tegen ’t Fean 58. Jullie hebben ongetwijfeld het verslagje gelezen,( zo niet dan nog wel even doen hoor). Met grote verwachtingen en denkende wel even weer makkelijk te winnen van ’t Fean 58 begon ONT mc1 de wedstrijd. Nou het viel flink tegen, wel gewonnen maar niet gemakkelijk, 1-3 was de uitslag (uitwedstrijd). En hierna hield het sprookje eigenlijk zo’n beetje op. De meiden gingen een periode in waarin de ene na de andere tegenvaller kwam. Op een of andere manier werd er niet meer gevoetbald als voorheen en dat was te zien in de resultaten. Wat niet inhield dat er niet gestreden werd, want dat werd er zeker. In sommige wedstrijden werd er zoveel gestreden dat het veld verlaten moest worden met een blessure.
Maar gelukkig toch nog een meevaller, halverwege mei werd mc1 versterkt met drie nieuwe meiden wat de teller op 16 meiden bracht. Doordat MC1 later was ingestroomd in de competitie moesten er verscheidene wedstrijden ingehaald worden waardoor de wedstrijden op deze manier geplant stonden: Zaterdag, woensdag, zaterdag, donderdag, zaterdag etc.

Gewonnen werd er helaas niet meer sinds de wedstrijd tegen ’t Fean 58… maar gestreden jazeker. Ik heb geloof ik nog nooit zo’n elftal gezien dat ondanks zoveel tegenvallers positief blijft en ondanks het verlies nog met een glimlach het veld verlaat. Petje af voor de meiden.


Gelukkig staat er ons nog een gezellig Barbecue te wachten waarmee we dit seizoen achter ons kunnen laten. Ik wens alle meiden, maar natuurlijk ook jullie lezers alvast een goeie vakantie toe.

En volgend seizoen zijn er weer nieuwe ronden, nieuwe kansen meiden!!!Aaltsje ScholteDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina