Sessie 1: 28/12/2014 Players & CharactersDovnload 31.44 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte31.44 Kb.
Call Of Cthulhu : masks of nar-loth-hotep

Sessie 1: 28/12/2014

Players & Characters

Pieter – undertaker – Carl Jackson

Danny – student – William Mellon – 28j

Koen – bounty hunter – John Smith – ong 40j

Kristof – forensic surgeon – Jacob Allen – ong 30j

Prologue 1: Edge of Darkness

“I say to you againe, do not call up Any that you can not put downe; by the Which I meane, Any that can in Turne call up something against you, whereby your Powerfullest Devices may not be of use. Ask of the Lesser, lest the Greater shall not wish to Answer.”Lovecraft, “The Case of Charles Dexter Ward”

Verslag door Carl Jackson

Ik ontvang een telegram van Agnes Henesy om naar sint mary's te komen op dinsdag 3 juni 1924 13h, father Henesy ligt daar en is aan zijn laatste dagen bezig. Father Henesy heb ik leren kennen op de begrafenissen. In persoonlijke gesprekken sprak hij met mij altijd, met veel passie, over Egyptian burial rites. Zo zijn we vrienden geworden.Dinsdag 3 juni 1924, 13h, Saint Mary’s, Arkham.

Behalve Agnes, mezelf en father Henesy zijn er nog 3 mensen aanwezig. Ik herken John Smith, mijn ouders hebben de zaak van zijn ouders gekocht. De andere 2 herken ik niet. Agnes gaat naar buiten en Father begint te spreken:

‘Jullie zijn mijn jongens, ik heb jullie nodig, de mensheid heeft jullie nodig. In zijn studententijd heeft hij blijkbaar aan occultisme gedaan, onder leiding van Marion Allen, de vader van Jacob, een van de 2 aanwezigen die ik nog niet kende. In Ross's Corner hielden ze hun seances, deden ze aan research en probeerden ze iets te summonen. Dat is gelukt, maar ze hebben het niet expelled en zijn gaan lopen. Ze waren zeker dat dit in dat huis gevangen zat. Father vreest echter dat na zijn dood dit wel buiten kan. Op de nachtkast staat een metalen doosje, alles dat van belang is zit hier in.’

Daarna sterft hij. De verpleegsters vragen dat we de kamen verlaten. Allen blijft om het overlijdensdocument te ondertekenen en zal de kist meenemen. Ik bel naar mijn mensen om het lijk te komen halen, de rest gaat naar een pub en komt om 15h naar mijn zaak – Curwen Straat 64 – om alles te bespreken.

Aangekomen in mijn zaak onderzoek ik Father Henesy zijn kleren en zijn lichaam. Ik vind niks behalve kleine oude burn marks op zijn schouders, waar ik foto's van maak. Als de anderen arriveren kom ik te weten dat :

William Mellon de zoon is van de minister van Financiën van de USA, hij is aan het doctoreren aan de lokale universiteit, hij vaak op reis gaat en zijn bevindingen doorspreekt met Father Henesy.

Father Henesy de oom is van Jacob Allen, en hij deze heeft opgevoed na de dood van zijn moeder en de verdwijning van zijn vader.

John Smith gesteund werd door Father Henesy in zijn beroep van bounty hunter.

We gaan naar het lijk van Father Henesy, waar ik mijn bevindingen toon. Jacob onderzoekt op zijn beurt Father Henesy en vind nog 2 burn marks op zijn hoofd, ze liggen precies op 1 lijn. De oorzaak moet van boven komen, hij is blijven staan terwijl ze druppelsgewijs naar beneden kwamen. Dit moet pijnlijk geweest zijn. William geeft me een kaartje om de kosten van de begrafenis, welke hij op zich gaat nemen, te regelen.

Het is ondertussen 18h. We openen het kistje, daarin zit:


 • een vergeelde enveloppe met daarin een brief en een sleutel.

 • Een klein sarcofaag-achtig kistje, duidelijk van ancient design.

 • Een dagboek in leer

 • een symbool (handout1)

 • een glazen buis met een dikke grijszilver lopende substantie

 • een dun boekje : suns of death door Jackson Elias

Ik open de sarcofaag, er staan hiërogliefen op het deksel (handout2). Binnen staan er andere tekens. Allen zegt dat het over de lost continent of mu gaat, maar heeft meer tijd en boeken nodig om de tekst te kunnen vertalen. In de enveloppe zit de deed en sleutel voor een huis op boon road in Ross's Corner. Ik pak foto's van alles. We spreken af dat we alles verder onderzoeken in de mansion van Mellon zijn vader op Hillstreet 1, Arkham.

Daar aangekomen geeft William zijn butler instructies om voor ons allemaal een maaltijd te voorzien over een uur, en kamers klaar te maken voor deze nacht. John gaat de 6 namen op de deed natrekken bij zijn contacten. Ik bel naar Jackson Elias, deze is niet thuis en zit in Mexico, in Yucatan meer bepaald, in het hotel Campesh in het stadje Campesh. Hij is wel bereikbaar via telegram. Jonah, zijn uitgever, is wel bereikbaar, maar deze slaapt. Ik vraag dat ze hem laat terugbellen op mijn nummer en op het nummer van William. Daarna begin ik het boek van Elias te lezen.Jacob leest het dagboek en geeft ons de samenvatting als John terug is: The dark brotherhood.

Father Henesy schreef alles op:

ze waren met zes man, allen was de leider (handout3). Ze kochten een old farm house in Ross's Corner, Marion carved protective signs (handout4). Veel mislukte experimenten (handout5). Aankoop sarcophagus. Amber met daarin onbekende soort arthropod. Had dit gevonden in een book in de Miskatonic University library. (handout6). De Vermiis Mysteriis. The animal is a friendly spirit and guide (handout7). Ze maken een plan deze te summonen (handout8). Het blijkt niet echt een friendly spirit te zijn. Robert sterft, Harold wordt zot, crawford veegt een deel van het pentagram uit, het ding breekt daardoor los en komt op de zolder terecht. (handout9). De starfdatums van de club, deze komen overeen met de informatie die John heeft verkregen (handout10). Een newspaper clipping met de dood van Marion Allen welke blijkbaar het gevoel had te zijn achtervolgt voor een Egyptian artifact dat hij niet meer had (handout11). De laatste entry gaat over ons, father henesy vraagt ons de summoning ongedaan te maken (handout12). William heeft de tekst op de sarcofaag vertaald. Het betreft een tekst uit het middenrijk (handout13). Er is ook nog een elder sign (handout14). We weten ook dat Nophru-Ka = nar-loth-hotep.Woensdag 4 juni 1924, 8h30, William’s Mansion

We spreken af in de namiddag in de mansion, zodat we allemaal eerst onze eigen zaken kunnen regelen. Ik regel de begrafenis van father Henesy met Agnes. Roger Flamigan, mijn assistent, doet de andere begrafenissen. Jonah Belt, ik vertel hem dat we met een cult zitten en ik vraag of hij Elias contact met ons kan laten opnemen. Ik ben te bereiken op dit nummer of het nummer van William.

14h30 William test de substantie uit de kist. Deze bevat een zuur welke door oa hout, metaal en de vloer gaat, maar niet door glas. Jacob heeft een sample in een labo achter gelaten. We maken een timeline. Daar komen vragen uit voort welke we in een todo lijst zetten. Als eerste item op de lijst gaan we het huis bekijken in Ross's Corner, maar dat kan pas morgen, William regelt een taxi voor morgen.

Donderdag 5 juni 1942, in the morning, William’s Mansion

We gaan naar het huis, met de taxi en de wagen van John Smith. We komen voorbij het winkeltje van Ma Peters. Eerste zijstraat van de hoofdbaan is boon road. Op een heuveltje staat the hounted house. De voordeur is dicht, maar de achterdeur staat open. Ik stel mijn camera op en neem een foto van de markings op de deuren/ramen. Het is weer het elder sign. De rest gaat binnen en ik volg wat later. Er liggen papieren met een latijnse tekst op (handout15) en daarnaast ligt een sigar box van ong het jaar 1900.

We horen geluid onder ons. We doen het kelderluik open, daar vinden we een zwerver. Deze gaat lopen en Smith schiet hem in zijn been. We verbinden hem en ondervragen hem. “zolder niet ok”. We zetten de zwerver in de taxi en zoeken binnen verder. In de sigarbox vinden we 2 dozen. In de eerste ijzeren doos zit een ruw bruinachtig poeder. In de tweede houte doos zit er silver like talking powder. We laten de taxi met de zwerver naar Boston rijden om hem naar het ziekenhuis (met voldoende geld) daar te brengen. We gaan terug naar Arkham.

Sessie 2: 03/01/2015

Donderdag 5 juni 1942, 13h, Arkham

Ik had blijkbaar niet gehoord of wat vergeten dat de zwerver het had over een boerendochter die dood was terug gevonden zonder haar hart.Jacob weet welke symbolen in het pentagram moeten komen.

Het poeder moet in het vuur gesmeten worden.

We verdelen de todo's en spreken af om 20h.

Jacob gaat brieven schrijven en alles nogmaals nalezen.

John Smith gaat materiaal halen voor traps te zetten en op pijen het elder sign te zetten.

William en ik gaan research doen in de bibliotheek en hopen ook professor armitage te kunnen spreken.

Aan de ingang van de bibliotheek zit Sonja. William vraagt haar of professor Armitage binnen is. Ze zegt ons dat we misschien wel eens geluk kunnen hebben. We gaan naar haar secretaris. William geeft deze een elder sign om te tonen aan de professor (handout16) en deze laat ons binnen.We vertellen wat father Henesey heeft gedaan:

 • occulte

 • huis op rosse's corner

 • de summoning en wat daar dan is gebeurt

 • dat ze de info hadden gehaald uit de vemiis mysteriis

 • dat we deze nacht het ritueel gaan uitvoeren

Daarna begint de professor ons antwoorden te geven op onze vragen :

 • Of we vemiis mysteriis moegen lezen? Enkel onder toezicht.

 • Het omgekeerd opzeggen is meestal letter per letter.

 • Over Nophroe-Ka : een collega van mij kent daar veel meer van, James Cowles, William krijgt daar les van. Wat hij zelf al weet is dat dit een high priest is van een cult in het oude egypte, 14e of 15e dynastie, dus ongeveer 1650-1550 voor christus. Het idee achter de cult was om de macht over te nemen van de Pharao.

 • Nar-Loth-hotep is een godheid in het oude egypte, met een cult. Ook onder andere naam gekend in andere culturen over de hele wereld. Is een machtige ziel die veel namen heeft.

We gaan naar de kluis met guard waar de 'speciale' werken worden bewaard. De professor begint te zoeken en vindt:

 • geschreven door Ludwig Priin, een belgische tovenaar, rond 1542.

 • Nar-Loth-hotep wordt beschreven als the all seeing eye

 • Nophroe-Ka wordt beschreven als de black Pharao, en is de high priest van de cult van Nar-Loth-hotep.

 • De spreuk die ze hebben gebruikt noemt summon lurker: de spreuk dient om een beest te summonen. Om de spreuk te casten kost het 2 magic points per caster. Om het beest te dismissen moet je de spreuk letter per letter omdraaien. Het kost evenveel magic points voor de dismiss. Het beest zal de casters proberen te doden, daarom moet er een wachter zijn. De lurker is grotendeels onzichtbaar, tenzij je het zilver poeder op hem smijt, dus dat poeder mogen we niet gebruiken voor iets anders. Het pentagram en de symbolen kunnen met gewoon krijt of talkpoeder gemaakt worden.

Het is ondertussen 19 uur en de professor wilt naar huis, we kunnen hem nog wel volgende vragen stellen :

 • Wat denkt u van de fluid in the vial? Geen referentie, misschien een wapen?

 • De doden en het symbool op hun hoofd zegt u dit iets? nee, maar ik denk dat dit niks met de lurker te maken zal hebben, maar eerder iets is dat mensen zouden doen, cultists bijvoorbeeld.

Ik zeg tegen William dat ik het jammer vind dat we niks hebben kunnen vragen over the lost continent of MU.
Jacob zegt ons dat de hiërogliefen op de kist niet te vertalen zijn. Wij vertellen de info die we hebben gehad van professor Armitage. John laat weten dat hij geen pijen heeft gekocht en stelt voor om lijkwaden te gebruiken. William gaat geblinddoekt chanten, dit omdat ongeacht wat er gebeurt de chant niet mag onderbroken worden. De tekst gaat hij van buiten leren in de taxirit. De taxi komt ons ophalen, we gaan naar de zaak van mijn ouders, daar nemen we kaarsen, poeder en de lijkwades mee.
De chant (al omgedraaid):

Taecil sivon erecipsda muleac mud ednuffid sitrom mulev rep son repus muut nemul elegna regin elegnahcra


Als we de weg inslagen naar het huis doven we de lichten van de auto, als voorzorgsmaatregel. Als we aan het huis aankomen zien we police tape aan de deur, en verse sporen, van 1 persoon, ne zware mens, te voet. Waarschijnlijk omdat er lang niemand is geweest, vanwege de dode boerendochter, en de bloedvlekken van de zwerver.
We gaan naar binnen, de taken worden verdeeld:

Jacob : pentagram en symbols

Carl : touwtjes aan het plafond hangen om onzichtbare dingen te zien bewegen.

John : traps aan elke dure/raam/luik

De zolderluiken timmeren we ook nog dicht.


Iets voor 12 zijn we klaar. Jacob zal de ceremonie leiden en het stof in het vuur gooien. John zit in de verste hoek als watcher, het dichtste bij William die vanwege zijn blinddoek het kwetsbaarste is.
We beginnen te chanten terwijl we neer zitten, dit gaat 2 uur duren. Na een half uur chanten beginnen we rare geluiden te horen op de zolder. Niet veel later wordt er hard op de deur geklopt. Aangezien we de deur niet openen wordt deze ingetrapt. Ik kan niet zien door wie want de trap aan de deur gaat af en degene die binnen wou komen vliegt achteruit door de explosie. Onze wachter gaat kijken en niet veel later begint hij te schieten. Ondertussen blijven wij chanten. Er gebeurt niks gedurende een uur behalve nog meer lawaai op zolder. Daarna verschijnt er vaag een creature in de midden van het pentagram. Ik zie véél tentakels, met véél monden daartussen, alles is half zichtbaar half onzichtbaar en verandert heel de tijd. Opeens is dat monster weg en zie ik de knapste vrouw die ik ooit heb gezien. Ik voel een onweerstaanbare drang naar haar toe te gaan, ik besef dat dit een valstrik is maar het is alsof ik geen controle meer heb over mezelf. Ik kan nog net 'help' roepen terwijl ik recht kruip. John heeft gelukkig door wat er gebeurt en slaagt me neer met de kolf van zijn geweer. Ik val bewusteloos neer. De rest van het verhaal heb ik dus gehoord van de anderen. John en Jacob schieten op het beest, maar dat doet niks. Na 2 uur wordt het beest kleiner tot het verdwijnt. Er blijft een zwarte plek achter in de midden van het pentagram. Ik kom terug bij. Jacob giet de inhoud van de vile over de plek, de planken worden weggevreten en we zien in de kelder. John legt een doek over hetgeen hij buiten heeft neergeschoten. We willen zo snel mogelijk weg en stappen terug in onze taxi.
Zowel in de taxi als achteraf bij William thuis bespreken we wat er is gebeurd. De nodige hoeveelheid alcohol helpt ons bij de verwerking.

Vrijdag 6 juni 1942, tegen de middag, William’s Mansion

We staan op tegen de middag. In de krant lezen we een artikel over de zwerver die John heeft neergeschoten (handout17). William belt naar de secretaris van Armitage en maakt een afspraak om 17h. Jacob gaat naar het labo, ik ga naar mijn zaak en John gaat naar zijn informanten.


Op mijn zaak aangekomen check ik bij mijn assistent ofdat alles in orde is, ik maak de rekening voor William voor de begrafenis: kaarsen 2€, lijkwade die John heeft bijgehouden 50€ de kosten voor de begrafenis van father Henesey 500€, totaal 552€. Daarna lees ik het boek sons of death uit (handout18 en 19)
Om 17h komen we aan in de bibliotheek, professor Armitage is expecting us. Hij vraagt wie de 2 mensen zijn die hij nog niet kende. Daarna vertelt John dat father Henesey een groep heeft samengesteld om de fout van de dark brotherhood recht te zetten en wat er is gebeurt in het huis. Armitage vertelt ons dat Marion bij de ingewijde zat, hij was 1 van de 12. Lurkers doden en kunnen die doden hergebruiken om aan te vallen. Wat Marion in de wereld heeft gezet was echt wel slecht. Alhoewel Marion wist wat hij ging summonen wist hij niet noodzakelijk of dat goed of slecht was, enkel na verder onderzoek was professor armitage dat te weten gekomen.
Waar we geen info over gevonden hebben is hoe Marion Allen aan het artifact is gekomen, the lost continent of MU, de rituele doden (John heeft bevestiging gekregen dat Cecil Jones op dezelfde manier is gestorven) en de 11 andere ingewijden.
We gaan terug naar de mansion en updaten onze timeline en todo's

 • De dood van harold copley en juliet henesey verder onderzoeken, zien of alle details hetzelfde zijn als bij de rest. Das iets voor John Smith.

 • Jackson Elias nogmaals proberen bereiken.

 • Professor Cowles opzoeken.

 • Jacob wil meer weten van wie zijn vader en moeder waren.

Ik neem John smith aan in de zaak van mijn ouders om deze van een inkomen te voorzien. Dit omdat we zijn hulp wel kunnen gebruiken bij de rest van het onderzoek.Zaterdag 7 juni 1942, morning, @ Williams place

William maakt een afspraak met professor Cowles voor de 14e

Ik geef John Smith 500 in voorschot op zijn loon om zijn directe kosten te kunnen indekken.


Groeting father Henesey zaterdag en zondag.

Prologue 2: …

“He talked about terrible meetings in lonely places, or Cyclopean ruins… beneath which vast staircases lead down to abysses of nighted secrets, of complex angles that lead through invisible walls to other regions of space and time….”Lovecraft, “The Thing on the Doorstep
Vrijdag 13 juni 1942, ochtend

Ik krijg een telegraaf van Jackson Elias, hij vraagt me naar Yucatan te gaan, met mijn team. Hij is daar bezig met een onderzoek naar A-H P-U-C-H. Hij vraagt volgende zaken mee te nemen: • guns

 • lucky strike

 • gin

Hij heeft ook alle info nodig over Walter F Kimble die we kunnen vinden, deze zouden we kunnen vinden bij de texas rangers. We moeten naar hotel San Miguel, in Campache, Mexico. Daar moeten ze achter Guillermo vragen in the rail road station. Verder vraagt hij ons dit niet tegen te veel mensen te zeggen.
Sessie 3:????

Vrijdag 13 juni 1942, ochtend, cont.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina