SieMatic’s ultieme mix van woon- en kookplezierDovnload 13.35 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte13.35 Kb.
PERSDOSSIER Batibouw 2009


SieMatic’s ultieme mix van woon- en kookplezier

Keukenspecialist presenteert veelvuldig onderscheiden design ‘S1’


Op Batibouw pakt SieMatic België, sinds een goed jaar in ons land actief als onafhankelijke divisie, uit met dé eyecatcher in het keukengamma: het paradepaardje, de ‘SieMatic S1’.

Met de S1 heeft SieMatic de keuken als het ware opnieuw uitgevonden en zetten we opnieuw de toon in het integreren van woonfuncties in de keuken. We zijn er zeker van dat we ook op Batibouw voor een waw-effect zullen zorgen. De zintuiglijke beleving én functionele innovaties van S1 spreken voor zichzelf.”


Hart van het huis

Bernd Poensgen, General Manager SieMatic België, is duidelijk enthousiast. “De keuken als centrale ontmoetingsplaats voor familie en vrienden, als ‘hart van het huis’: de trend is niet nieuw, maar SieMatic brengt het concept naar een ongekend niveau. De SieMatic S1 integreert multimedia in de keuken - een unicum – naast vernieuwende en veelsoortige verlichting. We gingen op zoek naar oplossingen die beantwoorden aan de nieuwe, flexibele maatschappelijke waarden en de ‘renaissance’ van het gezellig thuiskoken. Het resultaat is een sensationele mix van leef-, kook- en eetruimte.”


Multimedia en drie soorten verlichting

SmartBoard. Zo heet het nagelnieuwe ‘commandocentrum’ voor entertainment van de SieMatic S1. Dit digitale functiepaneel brengt multimedia in de keuken, zonder te domineren. Het SmartBoard regelt radio, TV, internet en iPod, via onzichtbare luidsprekers. Ook de drie soorten verlichting worden via het SmartBoard gestuurd: een led-verlichting als decoratief element in de nissen, het neon-werklicht (dat vanuit de afzuigkap zorgt voor een gelijkmatige belichting van het werkblad zonder reflectie) en een ‘ambilight’, de meerkleurige sfeerschepper achter de glaspanelen.

Minimalistische esthetiek, innovatieve functionaliteit

De SieMatic S1 werd ontworpen door de onafhankelijke designteams Martin Dettinger Industrial Design (Hamburg) en Kressel & Schelle design uit München. SieMatic wilde de keuken tot haar essentie herleiden en opnieuw opbouwen. Centraal uitgangspunt: een minimalistische zintuiglijke waarneming, onverstoord door de technische functies. Die zitten dan ook overal slim verborgen, wat een algemeen effect van rust creëert. Oppervlakkig ‘design om design’ is uit den boze, alles is doordacht en heeft een reden. Daarom heet het bij SieMatic ’geïntegreerd design’, geconcipieerd vanuit de behoefte aan ‘nuttige elegantie’.


5 innovatieve winnaars van Red Dot Design Awards 2008

In primeur voorgesteld op Eurocucina in Milaan, met maar liefst 5 bekroningen in de Red Dot Awards en tal van andere nominaties, is de S1 een parel van design en doordachte innovatie. Naast het SmartBoard werden nog vier functionele innovaties onderscheiden:


MaticMotion: Deze wereldwijd gepatenteerde greeplijst om meerdere lades elektrisch te bedienen, is op ergonomische hoogte haast onzichtbaar in deuren en lades geïntegreerd. Je hoeft je dus minder te bukken en vermijdt lelijke vingerafdrukken op de fronten. Dit creëert ook weer een rustig en evenwichtig lijnenspel. Naast ergonomie en gebruiksgemak heeft dit systeem ook veiligheidsvoordelen, denk maar aan kinderen die, zelfs in andere greeploze systemen, per ongeluk deuren en lades openen door er tegenaan te sukkelen.
Multimatic II is de luxe-uitvoering van de MultiMatic, een multifunctionele lijst met accessoires die aan de binnenkant van kastdeuren bevestigd wordt. Een uniek, flexibel interieursysteem dat 30% meer opbergruimte in de kast oplevert. Vergelijk het met het principe van een koelkastdeur, maar waarbij je tal van handige opbergaccessoires kan bevestigen: flessen- en kruidenrekjes, houders voor filterzakjes, folies, pandeksels, snijplanken, enz.
GripDeck: ontleend aan het scheepsdek, is de ladebodem vervaardigd uit stroken eikenhout, afgewisseld met rubberen strips. GripDeck is een uitgekiend antislipsysteem dat bovendien krassen voorkomt. Nog een innovatie: lades met drie niveaus waarin een compleet 140-delig bestek onderdak vindt.
Het ‘functiekanaal’ is een in het werkblad geïntegreerd opbergvak, elegant aan het zicht onttrokken door aluminium afdekplaten. Het functiekanaal kan overal geplaatst worden: aan de bovenkant van het werkblad, voor de achterwand of in het midden van een kookeiland. Zo heb je altijd de gewenste keukeninstrumenten, voorraadpotten of stopcontacten snel binnen handbereik (én aan het zicht onttrokken).
SieMatic CompactDesign: ‘In elke keuken past een SieMatic’

Toch is het niet alles luxe wat de klok slaat bij SieMatic. Ook op kleinere oppervlaktes en voor een beperkter budget kan men een mooie keuken plaatsen. De Siematic ‘CompactDesign’ keuken biedt dezelfde kwaliteit en accessoires als luxe-uitvoeringen, zij het met standaardkasten. Geen volledig maatwerk, maar toch een echte SieMatic en dat tegen een budgetvriendelijke prijs.


Afwerking

SieMatic streeft naar perfectie. Dat blijkt uit de aandacht voor detail, de keuze van de materialen en de verfijnde afwerking. Matte of hoogglanslak in truffelgrijs of lotus wit, edel licht fineer uit eik of donker sukupira (enkel voor de S1) contrasteren mooi met de aluminium oppervlakken met gepolijste kanten. SieMatic beschikt over een aanbod van 1950 kleurtinten uit NCS Natural Color System uit Scandinavië. Het werkblad van 1 cm natuursteenlaag van graniet, marmer, leisteen of kalksteen rust op een licht basismateriaal. De toestellen zijn uitsluitend van topmerken.Over SieMatic
SieMatic werd opgericht in 1929 in Duitsland en is sinds 1960 ook daarbuiten actief, in België sinds 1961. In ons land zijn er zo’n 23 dealers die SieMatic aanbieden, een aantal dat naar 30 zal groeien in de nabije toekomst. Sinds 2007 is SieMatic België een autonome divisie met 5 medewerkers gevestigd in Antwerpen. Wereldwijd stelt SieMatic zo’n 650 medewerkers tewerk en realiseert men een omzet van ca. 150 miljoen euro.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina