Special HeroesDovnload 7.23 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte7.23 Kb.
Special Heroes
Aan het begin van het dit schooljaar zijn we voor het tweede jaar gestart met Special Heroes. Dit project heeft als doel om leerlingen binnen het speciaal onderwijs kennis te laten maken met verschillende (verengings)sporten. Het project is een samenwerking tussen de afdeling beweging, de landelijke stichting Special Heroes en verschillende sportverenigingen in Zeeland. We willen laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn.
We zijn inmiddels weer twee blokken verder. Een kort verslag van deze twee blokken.
Judo

Onder enthousiaste begeleiding van André van Meerkerk van Judo Goes, hebben de leerlingen vier judolessen gehad. Hiervoor hadden we de beschikking over een echte judomat en judopakken. Tijden de lessen is de basis van het stoeien, het valbreken, het rollen, de houdgreep, het kantelen en het grenzen leren aangeven en respecteren aan bod gekomen. De Special Heroes groep was onderverdeeld in twee groepjes. Een groep met VSO leerlingen en een groep met SO leerlingen, zodat iedereen fijn op zijn/haar eigen nivo kon meedoen.


Wanneer uw kind het judo leuk vindt, en hij/zij zou het in de vrije tijd willen gaan doen, dan kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens:
Judo Goes
Contactgegevens:

E-mail: info@judogoes.nl

Website: www.judogoes.nl
De lessen vinden plaats op zaterdagochtend in Sportpunt Zeeland in Goes.
Streetdance
Het laatste blok Special Heroes bestond uit bewegen op muziek/streetdance. Aan dit blok deden met name leerlingen uit VSO LW1 en LW2 mee. De lessen werden verzorgd door Body Action uit Goes. In vier weken tijd konden de leerlingen kennismaken met streetdance. Er moest dan ook hard geoefend worden om alle ‘moves’ en ‘volgordes’ onder de knie te krijgen. Tijdens de laatste les werd het blok afgesloten met een optreden voor klasgenoten.
Binnenkort gaat Body Action starten met bewegen op muziek/streetdance voor kinderen en jeugd met een beperking. Locatie: Sportpunt Zeeland in Goes. Indien uw zoon/dochter interesse heeft om hier in de vrije tijd mee te gaan starten volgen hieronder de contactgegevens:

Body Action

Contactpersoon:

Mandy Moens
Contactgegevens:

E-mail: bodyaction@zeelandnet.nl


Indien u vragen heeft omtrent Special Heroes/Sport en Vrije tijd kunt u ook contact opnemen met:
Ivo Besuijen (bewegingsagoog Revant)

i.besuijen@revant.nl

0113236236


Nico de Hullu (vakleerkracht bewegingsonderwijs de Sprienke)

n.dehullu@desprienke.nl

0113229150


Zie ook www.specialheroes.nl

Ook is er algemene informatie te krijgen over Special Heroes en aangepast sporten via SportZeeland. Contactpersoon is Joost Hopmans.j.hopmans@sportzeeland.nl

0118670835
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina