Special HeroesDovnload 5.52 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte5.52 Kb.
Special Heroes
Aan het begin van het nieuwe schooljaar zijn we voor het derde jaar gestart met Special Heroes. Special Heroes heeft als doel om leerlingen binnen het speciaal onderwijs kennis te laten maken met verschillende (verengings)sporten. Het project is een samenwerking tussen de afdeling beweging van de Sprienke, de landelijke stichting Special Heroes en verschillende sportverenigingen in Zeeland. We willen laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Leerlingen kunnen gedurende het schooljaar aan één activiteit deelnemen.
Inmiddels hebben we twee activiteiten achter de rug; Bewegen op muziek/dans en boccia. Beide blokken werden gedurende 4 weken aangeboden.
Bewegen op muziek/dans

Dit blok ‘bewegen op muziek’ was speciaal voor de leerlingen uit de klassen O-D, M-D en M/B2-VD. De leerlingen hebben onder leiding van dansleraar Roy, van dansschool ‘Body-Action’ uit Goes, kennis gemaakt met het bewegen op en bewegen met muziek. De leerlingen genoten met volle teugen de activiteit. Helaas is er op dit moment nog geen mogelijkheid om dit te doen in verenigingsverband. Het was voor ons zeker voor herhaling vatbaar.


Boccia

Boccia is een spel dat vergelijkbaar is met Jeu de boules. Gedurende vier weken kregen de deelnemende leerlingen les van echte boccia-trainers van Boules-Plesant. Dit kwam erg goed uit omdat een aantal leerlingen ook bij het tafeltennis/bocci-toernooi boccia zou gaan spelen. Wat extra training kon dus geen kwaad. De leerlingen hebben erg goed hun best gedaan en waren heel enthousiast!


Er is een mogelijkheid tot het spelen van boccia bij Boules Plesant. Op dit moment alleen nog in de avonduren. De vereniging speelt in Vlissingen. Meer informatie via tillo@zeelandnet.nl
Indien u vragen heeft omtrent Special Heroes/Sport en Vrije tijd kunt u ook contact opnemen met:
Ivo Besuijen (bewegingsagoog Revant)

i.besuijen@revant.nl

0113236236


Nico de Hullu (vakleerkracht bewegingsonderwijs de Sprienke)

n.dehullu@desprienke.nl

0113229150


Zie ook www.specialheroes.nl

Ook is er algemene informatie te krijgen over Special Heroes en aangepast sporten via SportZeeland. Contactpersoon is Joost Hopmans.j.hopmans@sportzeeland.nl

0118670835De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina