Sportadvies SportprikkelsDovnload 115.67 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte115.67 Kb.

Sportadvies

Sportprikkels

Sport even, maar liefst je hele leven
Inhoudstabel

Inleiding

Vlaamse Studenten Sportfederatie

Provincie Antwerpen • Associatie Universiteit en hogescholen en universiteit

 • Hogeschool Antwerpen

 • Katholieke Hogeschool Mechelen

 • Plantijnhogeschool

 • Universiteit Antwerpen

Limburg

 • HL-Sportief (LUC, HL en PHL)

 • Katholieke Hogschool Limburg

Oost-Vlaanderen

 • Artevelde Hogeschool

 • Katholieke Hogeschool Sint-Lieven

 • Hogeschool Gent

 • STUDIOO (student in Oost-Vlaanderen)

 • UGent (Universiteit Gent)

Vlaams-Brabant en Brussel

 • EHSAL

 • Erasmus Hogeschool Brussel

 • Groep T

 • Katholieke Hogeschool Leuven

 • Katholieke Universiteit Brussel

 • K.U.Leuven

 • V.U.B.

West-Vlaanderen

 • Hogeschool West-Vlaanderen

 • Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende

 • Katholike Hogeschool Zuid-West Vlaanderen


Vlaamse Studentensportfederatie vzw (VSSF vzw):

Adres: Vlaamse Studentensportfederatie vzw (VSSF vzw)

Minderbroedersstraat 12 (Het Torentje)

3000 Leuven

Tel: 016/290 375

Fax: 016/290 342

e-mail: VSSF@skynet.be

website : www.VSSF.net

Doelstellingen:


 1. Studenten overtuigen van het belang van ‘life-time’ sportbeoefening.

Op de eerste plaats moeten de studenten overtuigd worden dat het ontwikkelen van een gezonde levensstijl hun gezondheid ten goede komt.

Het 'life-time' sporten is vooral belangrijk omdat studenten veeleer een sedentair leven leiden tengevolge van de vele uren theoretische colleges, gekoppeld aan het opzoeken en studeren van de leerstof. 1. De VSSF wil zoveel mogelijk studenten aanzetten tot sportieve lichaamsbeweging.

Dit gebeurt door het organiseren van sportieve activiteiten en de deelname eraan te promoten.

 1. Ontmoetingsmomenten tussen studenten creëren.

De studentensport levert ontmoetingskansen op, waardoor de sociale functie van de sport maximaal tot zijn recht komt in de extra contacten die studenten maken ter gelegenheid van de georganiseerde sportactiviteiten.

 1. Organisatorische en bestuurlijke vaardigheden ontwikkelen bij de studenten.

De studentensport is een plaats bij uitstek voor studenten om naast sportieve ontspanning ook organisatorische en bestuurlijke vaardigheden te ontwikkelen.
VSSF-competitie Veldloop VSSF-competitie Basketbal Heren

Activiteiten:


 1. Studentensportdag:

Een massa-studentensportdag, waar vooral de recreatieve sporter aan zijn trekken komt. Er worden op één dag in een stad en omstreken een aanbod van 35 à 40 verschillende sporten gegeven aan studenten. Het is de bedoeling dat de student op deze manier in aanraking komt met verschillende sporten en trends, die hij uitvoerig aan een zeer democratische prijs kan uittesten.


 1. Competitie/tornooien:

De rode draad door ons sportief aanbod. Er worden competities onder de vorm van tornooien voor 20 verschillende sporten georganiseerd. Voor een uniek wisseltrofee wordt elk jaar hard – maar fair – gestreden. Indien men vijf jaar op rij het tornooi wint, is het kunstwerk definitief voor de hogeschool of universiteit. Na ‘de strijd’ op het veld, wordt er verbroederd met een etentje en een drankje. Gezellig samenzijn en ambiance verzekerd!


 1. Studentenprijzen:

Naast de uitreiking van de wisseltrofeeën van de competities, zijn er nog drie prijzen te verdelen: ‘sportieve hogeschoolstudent’, ‘sportieve universiteitsstudent’ en ‘bekroonde eindverhandeling’.

Om voor de eerste twee prijzen in aanmerking te komen, moeten de kandidaten een sportief curriculum op hoog niveau kunnen combineren met goede studieresultaten. Studenten die in aanmerking komen voor de ‘bekroonde eindverhandeling’, zijn auteurs van een eindwerk met als basisonderwerp: sport. En dit in de ruimste zin van het woord en ‘sport’ kan van diverse invalshoeken benaderd worden.


 1. Sporttak in de kijker:

Het doel van deze sporthappening is zo veel mogelijk studenten laten kennismaken met een bepaalde sport. ‘Sporttak in de kijker’ is een initiatief van Bloso, waar elk jaar opnieuw een bepaalde sport extra in de verf wordt gezet. Elk evenement is in de eerste plaats bestemd voor alle studenten van het hoger onderwijs en is volledig gratis. In de tweede plaats wordt aan de leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs gedacht.


 1. VSSF-klimmen:

In samenwerking met de BAC en de VBSF wordt ook voor deze sport een leuke en leerrijke happening georganiseerd. Recreatief of competitief, voor elk niveau is er een ruim aanbod.

De trends die momenteel ‘leven’ in de klimsport worden op deze dag ook gratis aangeboden:

Slackline, dry-tooling, …


 1. Outdoor-studentenkartingday:

De Vlaamse Studentensportfederatie vzw (VSSF vzw) wil dus inspelen op trends. Iedereen weet dat jonge mensen gefascineerd worden door snelheid, racen, spanning,… . Helaas ontbreekt het hen vaak aan de geldmiddelen om dit op een veilige manier uit te voeren. Daarom wordt er elk jaar geopteerd om een sportief evenement in die richting te kiezen: de reeds derde editie van de Outdoor Student Kartingday is een feit. Een evenement waar in de rand alles in functie van veiligheid wordt georganiseerd.

Nationaal en Internationaal:


 1. BUSF-tornooien:

De Vlaamse studententop kan zich meten met de Waalse collega’s in nationale ontmoetingen. Voor de ploegsporten komen de eerste twee van de VSSF-kampioenschappen en ASEUS in aanmerking. Aan de individuele sporten mogen alle studenten van VSSF en ASEUS deelnemen ongeacht het resultaat. Volgende BUSF–tornooien worden aangeboden: atletiek outdoor, zwemmen, badminton, wielrennen, boogschieten, waterpolo, gymnastiek, veldlopen, judo, schermen, tafeltennis, e.a.


 1. Universiades en Wereldkampioenschappen voor studenten:

De Universiades zijn de Olympische Spelen voor studenten. Jonge topsporttalenten van over de hele wereld komen bijeen en strijden er om de hoogste eer. De VSSF en de BUSF zien de Universiade als een opleidings- en ervaringsmoment voor jonge talenten alsook een stimulans om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Evenals de Olympische Spelen kent de Universiade een winter- en een zomereditie. Deze vinden allebei om de twee jaar plaats, beiden in hetzelfde jaar en telkens op de oneven jaartallen. De wereldkampioenschappen voor studenten gaan door op de jaartallen die even zijn.
De kernvisie blijft de sportbeoefening in het hoger onderwijs te stimuleren door een dynamische en kwaliteitsvolle aanpak. Het overkoepelend sportief aanbod heeft de bedoeling een katalyserende werking te hebben voor de intra-muros sportinitiatieven van de instellingen.
Onder het motto ‘Sport en studeren, geslaagd combineren’ wil de Vlaamse Studentensportfederatie ook werken aan een toekomst voor sportende studenten. De studenten van vandaag zijn immers de toekomst van morgen!

1. Associatie Universiteiten en Hogescholen Antwerpen


Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen vzw
Lange Nieuwstraat 55
2000 Antwerpen
Tel. 03/212 16 75
Fax 03/212 16 81
Email: info@auha.be
Website: www.associatie-antwerpen.be, www.studentsportweb.be

De partners van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen hebben besloten de krachten te bundelen om elke Antwerpse student een compleet en optimaal studentensport aanbod aan te bieden binnen onze bruisende wereldstad. Sport binnen de Universiteit en Hogescholen van Antwerpen neemt een enorme omvang aan. Sport is hot, financiële voordelen bij fitness centra, esthetische impact, interfacultatieve sport, Vlaamse en Belgische competities, Europese en Wereldkampioenschappen in steden als Barcelona, Parijs of Rome.


Bijgevolg kan je bij alle partners van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen terecht voor een duidelijk overzicht van het Studentenspot aanbod in Antwerpen.
Partners van de Associatie Antwerpen:

 1. Universiteit Antwerpen - www.ua.ac.be

 2. Karel de Grote-Hogeschool - www.kdg.be

 3. Hogere Zeevaartschool - www.hzs.be

 4. Plantijn-Hogeschool van de provincie Antwerpen - www.plantijn.be

 5. Hogeschool Antwerpen
 1. Hogeschool Antwerpen


Sportsecretariaat Hogeschool Antwerpen:

Sovoha


Mutsaardstraat 29

2000 Antwerpen

Tel: 03/205 90 90

E-mail: n.vangeninden@ha.be.Programma:

Abdomix, afro-dance aërobic, aïkido, badminton, basketbal, BBB, body tonic, capoeira, rugby, salsa, samba, volleybal, zaalvoetbal, tae-bo, streetdance, hip hop, conditietraining.


Extra’s:

 • Fitnessen aan € 2.5 per beurt in fitnesscentrum Excite.

 • Deelname aan competities VSSF.

 • Topsportstatuut (Advies Sportcoördinatiecel – toekenning door Departementsraad)

 • Vanuit je studentenraad of studentenvereniging zelf iets organiseren? Dan kan je in sommige gevallen een toelage bekomen van SOVOHA.

 • Via de studentenkaart ben je verzekerd voor al het sportgebeuren.

 • Samen met de andere instellingen van Antwerpen werd er een gemeenschappelijk sportaanbod uitgewerkt. Surf vlug naar www.studentsport.be


Sporttarieven:

Gedurende het ganse jaar krijg je de kans om aan de avondsporten deel te nemen voor slecht € 2.5 per sessie.


Sportmogelijkheden in de omgeving:

UA Stadscampus, Hoek Grote Kauwenberg/Vekestraat, 2000 Antwerpen

Hogere Zeevaartschool, Noordkasteel-Oost 6, 2030 Antwerpen

Sporthal Dambruggestraat, Dambruggestraat 193, 2040 Antwerpen

Fitness Excite, Gijzelaarstraat 23, 2000 Antwerpen

Center Court Sportcenter, Bouwenstraat 37, 2140 BorgerhoutWebsite: www.ha.be en www.studentsport.be 1. Karel de Grote Hogeschool


Sportdienst:

SOVO-dienst

Contactpersoon: Mie Bogaert

Nationalestraat 5

Campus Groenplaats (5de verdieping)

2000 Antwerpen

E-mail: sovosport@kdg.be
Programma:

Hip hop, aërobic, basketbal, zaalvoetbal, capoeira, rugby, volleybal, Tae-bo, badminton, salsa, breakdance, …


Extra’s:

- Fitnessen aan € 2.5 per beurt in fitnesscentrum Excite. • Als je als student wil sporten tegen studenten van andere hogescholen en universiteiten kan je deelnemen aan de VSSF en de BUSF competitie.

 • Topsportstatuut.

 • Zelf sportactiviteiten organiseren.Prijzen abonnement:

Gedurende het ganse jaar krijg je de kans om aan de avondsporten deel te nemen voor slecht € 1 per sessie.Website: www.sovo-Kdg.be


 1. Katholieke Hogeschool Kempen


Coördinaten

Katholieke Hogeschool Kempen (hoofdzetel)

Kleinhoefstraat 4

2440 Geel

Tel.: 014 56 23 10

www.khk.be
Contactpersoon sportverantwoordelijke: Karl Keuppens

E-mail: karl.keuppens@khk.be

Departement Lerarenopleiding Turnhout

Patersstraat 26

2300 Turnhout

014 54 54 68


Programma:


 • De KHK neemt deel tijdens het academiejaar regelmatig deel aan de verschillende competities van de VSSF.

 • De KHK neemt met een dames- en herenvoetbalploeg ook deel aan nationale en internationale interscolaire voetbalcompeties.

 • Jaarlijks organiseren studenten van het departement Lerarenopleiding te Turnhout de KHK-Student Trophy, een sportieve happening waar actie, avontuur en teamspirit centraal staan. Alle studenten van de hogeschool kunnen hier aan deelnemen.

Deelname aan al deze activiteiten is gratis voor de studenten.


Extra
Studenten aan de Katholieke Hogeschool Kempen die hun studie wensen te combineren met topsport, stappen in een topsportstatuut. In zo’n statuut werken we een regeling voor je uit waarin je studieverplichtingen afgestemd zijn op je training en competitie


 1. Katholieke Hogeschool MechelenStudentenvoorzieningen:

Zandpoortvest 17

2800 Mechelen

Tel.: 015/36 91 40

E-mail: studentenvoorzieningen@khm.be

www.studentenvoorzieningen-khm.be

Programma:

Initiaties van oa. karting, paintball, diepzeeduiken, kite-buggying, tennis, kayakpolo en eskimoteren.


Zeskamp (sportdag)

Interklassen-zaalvoetbalcompetitie.

Kortingen bij verschillende sportinfrastructuren in de nabijheid van het instituut (voor meer info zie www.studentenvoorzieningen-khm.be)

Deelname aan competities VSSF en externe tornooien.


Extra’s:

 • De sportraad houdt de studenten op de hoogte van de verschillende activiteiten via de StoFmail en affiches.

 • De dienst studentenvoorzieningen is aangesloten bij het VSSF

 • Studenten kunnen een tussenkomst in de onkosten ontvangen voor de door hen georganiseerde sportactiviteiten

 • Mogelijkheid topsportstatuut

 • Gymzaal aanwezig.Prijzen abonnement:

Geen abonnement. Prijzen worden steeds studentvriendelijk gemaakt. Bovendien zijn er heel grote kortingen in verschillende sportcentra te Mechelen op vertoon van de studentenkaart KHMechelen.Website: www.studentenvoorzieningen-khm.be


 1. PlantijnhogeschoolSportdienst:

SOVO Plantijn

Coördinator sport, cultuur en huisvesting: Veerle Heyndrickx

Tel.: 03/221 15 94

E-mail: veerle.heyndrickx@plantijnhogeschool.be


Programma:

Recreatief aanbod Plantijnhogeschool: cursus zelfverdediging, kotstudentenbowling, zaalvoetbaltornooi, fitness,…(gratis)

De Plantijnstudenten kunnen eveneens deelnemen aan activiteiten georganiseerd door de Antwerpse Associatie (Hogescholen + Universiteiten). Het volledige sportprogramma vind je op www.studentsportweb.be (o.a. dans, basketbal, boxing work out, fitness, volleybal, …). Lessen met een lesgever / fitness kosten € 2.5 per beurt of les, groepssporten zijn gratis.
Extra’s:


 • Informatie over het ‘topsport-statuut” kan je bekomen bij: veerle.heyndrickx@plantijnhogeschool.be

 • Om plaatselijke initiatieven de stimuleren wordt vanuit SOVO Plantijn een tussenkomst voorzien in de kosten van sportieve en culturele activiteiten.Sporttarieven:

Zie programma.Website: www.plantijn.be


 1. Universiteit Antwerpen


Sportdienst:

Commissariaat voor de Sport

Universiteit Antwerpen

Middelheimlaan 1

B-2020 Antwerpen 1
(T) 03 265 37 44

(F) 03 265 37 45

(E) info@sportua.be
Voor meer info: www.sportUA.be


 1. HL-sportief (Limburgs Universitair Centrum, Hogeschool Limburg en Provinciale Hogeschool Limburg)Sportdienst

Netoverschrijdende sportdienst: Limburgs Universitair centrum (LUC)

Dries Schuurmans

Tel.: 011/26 38 04 - 0477/62 38 04

E-mail: dries.schuurmans@luc.ac.be

www.luc.ac.be/sport

Sportdienst PUC: Jan Strauwen

Campus Elfde Linie (4e verdieping)

Tel.: 011/23 87 27 – 0497/97 92 69

E-mail: jan.strauwen@phlimburg.be

www.phlimburg.be

Sportdienst HL: Sovohl vzw – XIOS Hogeschool Limburg

Dries Schuurmans

Universitaire Campus – gebouw H

3590 Diepenbeek

Tel: 011/26 00 41 - 0477/62 38 04

E-mail: sovohl@hogelimb.bewww.hogelimb.be (studentenweb, enkel toegankelijk voor
studenten)

Programma:

Badminton, volleybal, basketbal, figuurtraining, BBB, street-dance, aerobic, taebo, zaalvoetbal, rope-skipping, salsa, break-dance, fat-burning, escrima, ijshockey, squash, rugby, mountainbike, muurklimmen, karting, skireis, adventure day, …..


Extra’s:

 • In de omgeving Hasselt, Diepenbeek hebben de studenten kortingen bij diverse sportclubs. Voor meer info raadpleeg de website www.luc.ac.be/sport

 • Jaarlijks wordt er een skireis georganiseerd (een samenwerking tussen PUC, HL en PHL)

 • Er wordt deelgenomen aan de competities van het VSSF door de XIOS Hogeschool Limburg en de PHL, LUC neemt geen deel.

 • Topsport en studie mogelijk

 • Studenten zijn gratis verzekerd tegen ongevallen.Prijzen abonnement:

Hiervoor verwijzen wij u graag naar onderstaande website

www.luc.ac.be/sport

Website: - www.luc.ac.be/sport

- www.hogelimb.be

- www.phlimburg.be


 1. Katholieke Hogeschool LimburgSportdienst:

Universitaire Campus gebouw B bus 1

3590 Diepenbeek

Tel.: 011/23 07 70

Contactpersoon: Joris Lambrechts

E-mail: joris.Lambrechts@ad.khlim.be


Programma:

Alle info vind je op de sportborden in de departementen.

Een kort overzicht :


-
Er is een uitgebreid aanbod uitgewerkt van avondsporten.

Deelnemen aan de KHLim-avondsporten betekent onder topbegeleiding (professionals) sporten op interessante uren en data in een studentikoos (lees sfeervol) kader. Honderden KHLimmers spannen zich in voor squash, fitness, muurklimmen, ski, snowboard, zelfverdediging, stijldansen, spinning, aërobic, frisbee, circustechnieken, bowling, …

Voor alle studenten die hebben deelgenomen voorziet de KHLim een officieel bijscholingsattest.

.
- De KHLim neemt volop deel aan de sportieve ontmoetingen tussen alle hogescholen en universiteiten van Vlaanderen.(VSSF competitie) Dit met veel succes.


Je kan deelnemen bij handbal (m/v), volleybal (m/v), basketbal (m/v), veldvoetbal(m), zaalvoetbal (m/v), waterpolo, judo, squash, mountainbike, atletiek, gymnastiek ...

- Evenementen:


- Sportcompetitie tussen de departementen (zaalvoetbal, volleybal)

- Jaarlijks een 12 urenloop op de campus in Diepenbeek

- Uiteraard neemt de KHLim jaarlijks deel aan de REGATTA, dit is een roeiwedstrijd (met een achtspan) tussen alle hoger onderwijs instellingen van Limburg.

Extra’s:


 • KHLimstudenten kunnen in groep aan kortingstarief deelnemen aan een skireis.

 • Alle KHLimstudenten zijn automatisch verzekerd voor elke sportactiviteit door of mede door de KHLim georganiseerd.Prijzen abonnement:

Door de samenwerking met Sportopolis kunnen studenten van een enorme korting op een jaarabonnement genieten!Website: www.khlim.be/frame/diensten

 1. Artevelde HogeschoolSportdienst

Campus Sint-Lievenspoortstraat

9000 Gent

Tel.: 09/269 91 25

E-mail: sport@sovoarte.be

sportsecretariaat@arteveldehs.be

www.sovoarte.be


Programma:

Badminton, taebo, dans (street dance, break dance, salsa….), volleybal, basketbal, zaalvoetbal, conditietraining.


Extra’s:

 • Mogelijkheid om zelf een sportactiviteit te organiseren: wij huren voor u een voetbalterrein en je krijgt er een voetbaluitrusting bij. Sporthal op campus Sint-Lievenspoortstraat wordt hiervoor één avond per week vrijgehouden.

 • Er wordt deelgenomen aan de competities van het VSSF

 • Je kan inpikken op het sportaanbod van de universiteit of de andere hogescholen. Surf naar: www.sport.sovoreg@hogent.be of www.ugent.be of www.studentensportgent.be


Prijzen abonnement:

Sport à volonté! Schaf je vandaag nog een sportkaart aan. Voor €7 kun je een jaar lang sporten. En dat allemaal met verzekering tegen ongevallen. Elke dag van de week kun je ergens terecht voor een sportieve kick. Ook vrienden en vriendinnen van de universiteit en de hogescholen in Gent zijn welkom. Haal als de bliksem een sportkaart op je campus of bestel er één via www.sovoarte.be


Website: www.sovoarte.be

www.studentensportgent.be

 1. Katholieke Hogeschool Sint-LievenSportdienst:

SoVo KaHo Sint – Lieven

Gebroeders Desmetstraat 1

9000 Gent

website : www.sovokahosl.be

Programma:

Binnen de KaHo Sint – Lieven hogeschool (www.kahosl.be) organiseert de Sociale voorzieningen (SoVo) sportactiviteiten voor de studenten.

Elk jaar is er in oktober een sport – en cultuurnamiddag voor alle studenten.

Daarnaast worden allerhande recreatieve en competitieve sportactiviteiten georganiseerd. (bijv. sportkriebels, VSSF interscholencompetities, zaalvoetbaltornooi, schaatsavond, …)KaHo Sint – Lieven vindt sport belangrijk. Jij ook !?

Extra’s:

 • Topsporters kunnen genieten van een bijzonder statuut.


Sporttarieven:

Studenten kunnen een Studioo sportkaart aanschaffen aan € 7.Meer info bij de SoVo – sportverantwoordelijken:
- Campus Dirk Martens – Aalst : Joost Capiau 053/72.71.29 (Joost.capiau@kahosl.be)

- Campus Rabot – Gent: Leen Coppens 09/265.86.10 (Leen.coppens@kahosl.be)

- Campus Gildestraat – Gent : Damienne De Laere 09/223.20.57 (Damienne.delaere@kahosl.be)

- Campus Waas – Sint – Niklaas: Marianne Ivens 03/776.43.48 (Marianne.ivens@kahosl.be) 1. Hogeschool Gent
Sportdienst:

Sporthal Hogeschool Gent

Sint-Denijslaan 251

9000 Gent

Tel: 09/244 79 20

Fax: 09/244 79 25

E-mail: sport@hogeschoolgent.be

www.hogeschoolgent.be/sport
Sovoreg vzw (Studentenvoorzieningen)

Abdisstraat 1

9000 Gent

Tel: 09/244 94 00

E-mail: sport.sovoreg@hogent.be
Programma :

Minivoetbal, powertraining, hip hop, turnen, trampoline, badminton, dans, aerobic, tennis, basketball, volleybal, salsa.


Extra’s :

 • Onder de vleugels van de VSSF doet de Hogeschool Gent mee aan competities op Vlaams, Belgisch en internationaal niveau.

 • Speciaal statuut voor topsporters.

 • Het sportteam organiseert een sporthappening en verzorgt een ski-en snowboardvakantie.

 • De sportcheque biedt extra financiële steun.

 • Studenten van de Hogeschool Gent kunnen ook gebruik maken van de sportaccommodatie van de Universiteit Gent en dat aan dezelfde voorwaarden als de universiteitsstudenten.


Prijzen abonnement :

Dankzij de tussenkomst van Sovoreg, de Dienst Studentenvoorzieningen, kan elke student van de Hogeschool Gent gratis van het complex gebruik maken.


Sportmogelijkheden in de omgeving :

?
Website: www.hogent.be
 1. STUDIOO (student in Oost-Vlaanderen)

STUDIOO is een samenwerking tussen de Katholieke Hogescholen van Oost-Vlaanderen: KaHo Sint-Lieven, Sint-Lucas(WENK) en de Arteveldehoheschool


STUDIOO biedt de mogelijkheid aan alle studenten van de Oost-Vlaamse hogescholen en de Gentse universiteit om een jaar lang te gaan sporten voor de luttele prijs van 7 euro.
Sportdienst:

St-Amandstraat 68

9000 Gent

Tel.: 09/233 62 44

E-mail: info@studioo.be

www.studioo.be


Programma:

Badminton, taebo, dans, volleybal, basketbal, zaalvoetbal, conditietraining, dansen (breakdance, salsa,..), …

Het is zeker niet de bedoeling om zware competities te spelen maar eerder gezellig samen ontspannen.
Extra’s:


 • Jaarlijkse schaatsavond.

 • De Oost-Vlaamse studenten zijn verzekerd tegen ongevallen


Prijzen abonnement:

Een heel jaar sporten voor slechts € 7. Je kan een sportkaart verkrijgen bij STUDIOO of bij je SoVo (Sociale Voorzieningen) op je campus.Website: www.studioo.be

www.stundentensportgent.be

 1. Ugent (Universiteit Gent)Sportdienst:

Afdeling Sportvoorzieningen (GUSB)

Watersportbaan 3

9000 Gent

Tel.: 09/264 63 14

Fax: 09/264 64 95

E-mail: gusb@Ugent.be
Programma:

Om te voorkomen dat je vastroest in je studie, biedt de Universiteit Gent een grote waaier aan sportmogelijkheden.

De universitaire sportaccommodaties zijn gelegen langs de Watersportbaan dichtbij het sport- en recreatiecentrum de Blaarmeersen en BLOSO; het Mekka van de sport in Gent.

Het sportcomplex van Universiteit Gent (GUSB) beschikt over uitgebreide sportaccommodaties:

- een sportcomplex met drie grote en drie kleine sportzalen, alsook een recent volledig vernieuwd zwembad met instructiebad en ultra moderne sauna’s,

- een sportstadion met twee voetbalterreinen en atletiekaccommodaties,

- een grote sportzaal bij de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen (HILO).

De sportdienst organiseert activiteiten in de meest uiteenlopende sportdisciplines; gaande van aerobic tot aquagym en van judo en selfdefense tot yoga. Niet minder dan 39 sporttakken kunnen bij de GUSB beoefend worden. Zowel de beginneling, de gevorderde als de clubspeler kan er terecht om zijn geliefkoosde sport(en) te beoefenen.


Extra’s:

 • In vele sporttakken worden er zowel interfacultaire – als interuniversitaire kampioenschappen georganiseerd.

 • Voor de studenten bestaat er een gratis sportongevallenverzekering

 • Studenten die door de universiteit erkend worden als topsporters kunnen rekenen op extra aandacht. Zo worden er faciliteiten verleend voor de studie, de examens en de sport zelf. Er wordt nagegaan hoe de studie, practica, examens, e.d. en de wedstrijdplanning zo goed mogelijk op elkaar kunnen worden afgestemd. Daarenboven kunnen ze gratis gebruik maken van de sportinfrastructuur, de sportmedische begeleiding, enz.

Voor alle verdere info kan je steeds tussen 08.30 h en 18 h bij ons terecht op het Sportsecretariaat.
Prijzen abonnement:

Meer info betreffende de sporttarieven vindt u op:

www.ugent.be/nl/studenten/studleven/sport/tarieven.htm
Website: www.ugent.be/nl/studenten/studleven/sport/

 1. EHSAL
Sportdienst:

Stationsstraat 301

1700 Dilbeek

02/466 51 51

coördinator: Erik van Cauteren (erik.van.cauteren@ehsal.bem)

Sportpromotor:Loic Helin (loic.helin@ehsal.be)


Programma:

EHSAL biedt je een ruim aanbod aan sportactiviteiten: tafeltennis, voetbal, badminton, volleybal, basketbal,…Extra’s:

 • EHSAL is aangesloten bij de VSSF en de BUSF waardoor studenten de kans krijgen zich sportief te meten met collega-studenten van de hele Vlaamse regio en het Belgische land.

 • Tegen een spotprijsje kan je naar de klimzaal.

 • Jaarlijks organiseert Quartier Latin de Brusselse Studentesporthappening: een sportdag waarop je aan talloze workshops, funsporten en competitiesporten kan deelnemen.


Sporttarieven:

De sportactiviteiten van 13u en 14u zijn gratis. EHSAL-studenten kunnen verder gratis gebruik maken van de sportinfrastructuur op de campus Parnas


Sportmogelijkheden in de omgeving:

In Dilbeek: zwembad, atletiekpiste, tennisterreinen, petanquebanen, hockeyterrein, maneges, sportzalen, voetbalvelden, golfterrein, fitness en welness.


Website: www.ehsal.be

 1. Erasmushogeschool BrusselSportdienst:

SOVEhB VZW

Ben Van Beeck

Nijverheidskaai 170

1070 Brussel

Tel.: 02/52685 04

E-mail: ben@sovehb.be

www.sovehb.be


Sportopolis Jette

Laarbeeklaan 125

1090 Jette

Tel.: 02/477 40 90

E-mail: jette@sportopolis.be

www.sportopolis.be
Programma:

Abdo-strech, BBB-strech, bodycombat, fatburning, indoor-cycling, x-bike, funk, yoga, latino, step, badminton, tennis, bowling, squash, volleyball, basketball, judo, karate, en nog veel meer!


Extra’s :

 • Interdepartementale wedstrijden.

 • De Erasmusloop in april op de campus te Jette.

 • De Erasmussportdag in december op de campus te Jette.

 • In de Sportopolis kan je ook terecht voor: bowling, pooltafels, een zonnecentrum, een heren- en een damessauna, een bar -restaurant met zonneterras, een evenementenruimte, een feestzaal en vergaderzalen.

 • Via het topsportstatuut kunnen topsporters speciale studiefaciliteiten (examenregeling, studiespreiding,…) verkrijgen. De Randstad Topsport Academie biedt de studie Communicatiemanagement aan via een topsportvriendelijk leertraject (2 lesdagen, E-learning, inhaallessen, individuele begeleiding door topsportcoördinator,..).


Prijzen abonnement:

Studenten van de Erasmushogeschool kunnen aan een gunsttarief (190 € ipv 620 €) een jaarabonnement kopen. Dit abonnement houdt in: onbeperkt gebruik van fitness en sauna, gratis deelname aan alle groepslessen, gratis deelname aan badminton en volleybal in de omnisportzaal en een ledentarief voor andere gedeelten van het centrum.

Gratis kennismaken (10 dagen lang) met Sportopolis via de Campuspas die u gratis kan bekomen aan het onthaal van Sportopolis. Opgelet, aanbod enkel geldig als je nog niet geregistreerd staat bij Sportopolis.
Sportmogelijkheden in de omgeving:

Studenten kunnen bij VZW SOVEhB terecht voor informatie over sportclubs, sportinfrastructuur, initiatieven van sportpromotie en sportevenementen zoals de 20 Kilometer van Brussel.


Website: www.ehb.be 1. Groep T Leuven

 

 Sportdienst:

Koetsweg 122,

3010 Leuven

Tel: (016) 44 26 50-52-53

Fax: (016) 44 26 51

E-mail: sportdienst@leuven.be

 

Programma:

Tae-bo, volleybal, klimmen, badminton.

 

 

 Extra’s:

-         Interfacultaire bekercompetitie (volleybal en voetbal).

-         De 24-uren loop, studentenmarathonn sport zonder grenzen, Leuvens Internationaal Studenten Sport Tornooi (LISST), sporthappening,…

-         Groep T is lid van het VSSF

 

 

Sporttarieven:De bovenstaande activiteiten zijn gratis (uitgezonderd klimmen hier betaalt men € 2.5)

 

 Sportmogelijkheden in de omgeving:

GROEP T-studenten kunnen gebruik maken van de sportinfrastructuur van het Universitair Sportcentrum en dat aan dezelfde voorwaarden als de universiteitsstudenten. Inter S verleent een financiële tussenkomst bij het aankopen van een sportkaart waarmee de student (e) een volledig academiejaar toegang krijgt tot de sportieve voorzieningen.

 

            Universitair Sportcentrum            Tervuursevest 101

            3001 Heverlee

            Tel.: 016/32 91 33 of 34

            www.kuleuven.ac.be/sport

 

 

Website: www.groept.be 

 

  1. Katholieke Hogeschool Leuven


Sportdienst:

KHLeuven Sporthal

Kerspelstraat 70

3001 Heverlee

Tel: 016/39 90 98

E-mail: greet.peeters@khleuven.be

Of

StudentensportcoördinatorJ.B.Bultynck

Departement lerarenopleiding

Naamsesteenweg 355

3001 Heverlee

Tel.: 016/39 92 00

E-mail: jean-baptist.bultynck@khleuven.be


Programma:

Indoor cycling, fitness, conditietraining, fatburning, aërobic en stepaërobic, streetdance, stijldansen, yoga, klimmen, badminton, volleyball,


Extra’s:

 • Het uitlenen van gratis sportmateriaal in de KHLeuven sporthal en op het Universitair sportcentrum.

 • Met een sportkaart ben je verzekerd tegen sportongevallen bij KhLeuven activiteiten.

 • Met de KHLeuven-sportkaart kan je als student tegen een zeer voordelig tarief en onder professionele begeleiding komen fitnessen en klimmen. Klimmen: € 4

Fitness: € 80 (vanaf 1/9) - €65 (vanaf 1/11) - € 50 (vanaf 1/01)

 • Sportieve evenementen georganiseerd door de sportraad: klimhappening, schaatshappening, 24-urenloop, de Leuven city rally en sporthappening.

 • De intra- en interdepartementale competities.

 • Een geïndividualiseerd leertraject en extra faciliteiten mogelijk voor topsportstudenten (contactpersoon: Tine Meeuws 016/39 92 34).


Prijzen abonnement:

Voor € 17 kan je als KHLeuven-student een heel academiejaar gebruik maken van de sporthal van de KHLeuven, van de sportmogelijkheden in Diest en ook van de sportinfrastructuur van de K.U. Leuven (Universitair Sportcentrum)

Een dagticket bedraagt 2€.
Sportmogelijkheden in de omgeving:

Universitair Sportcentrum

Inkomhal gebouw De Nayer

Tervuursevest 101

3001 heverlee

Tel: 016/32 91 30


Website: www.khleuven.be

 1. Katholieke Universiteit BrusselSportdienst:

Katholieke Universiteit Brussel


Vrijheidslaan 17
1081 Koekelberg

Tel.: 02/412 42 21

Contactpersoon: Johan Pieters

E-mail: johan.pieters@kubrussel.ac.beProgramma:

Zaalvoetbal, handbal, mini-voetbal, volleybal, basketbal, tennis, badminton,….


Extra’s:

 • De studenten kunnen deelnemen aan lessenreeksen georganiseerd door het VGC: badminton en conditietraining.

 • De KUBrussel organiseert ook interfacultaire competities en neemt deel aan de interscolaire competities van de VSSF

 • De studenten zijn automatisch verzekerd als zij deelnemen aan een sportactiviteit van de universiteit.


Prijzen abonnement:

De studenten kunnen gratis deelnemen aan de sporten en competities


Website: www.kub.ac.be


 1. K.U.Leuven (Katholieke Universiteit Leuven)


Sportdienst:

Sportcomité - Universitair sportcentrum


Inkomhal gebouw De Nayer (lokaal 00.07)
Tervuursevest 101
3001 Heverlee
Tel. 016/32.91.30-31-32
Fax 016/32.91.95
E-mail: sport@kuleuven.be
Programma:

55 verschillende sporten met oa aerobic, figuurtraining, funk, rock ‘n roll, baseball, zaalvoetbal, waterpolo, diepzeeduiken, alpinisme, paardrijden, gehandicaptensport, voetbal, yoga, zweefvliegen, kajak, tennis, zwemmen…..


Extra’s:

 • De sportkaart geeft de studenten de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de meeste sportaccommodaties (tennis- en andere terreinen, zalen, kleedkamers, douches,…), maar ook de kans om, eveneens kosteloos, deel te nemen aan de initiaties en trainingen in één of meerdere sporttakken naar keuze.

 • Studenten, in het bezit van een sportkaart of dagticket, zijn verzekerd tegen fysieke letsels ten gevolge van een sportongeval.

 • De sportkaart geeft ook het recht op gratis ontlenen sportmateriaal en vrije toegang tot het zwembad.

 • Het Universitiar Sportcentrum beschikt bovendien over een eigen fitnesscentrum, Univ-Fit, waar je als student erg voordelig kan gaan fitnessen (abo 3 – 6 – 12 maand aan € 30 – 50 – 80)!

 • De K.U.Leuven neemt eveneens deel aan kampioenschappen en andere activiteiten georganiseerd door de VSSF (Vlaamse Studenten Sportfederatie) en de BUSF (Belgische Universitaire Sportfederatie)


Prijzen abonnement:

Een sportkaart is verkrijgbaar op het sportsecretariaat en bedraagt 17 € voor het volledige academiejaar.

Een vakantiesportkaart komt neer op 12.5 € en geldt van juli – september. Eveneens aan te vragen via het sportsecretariaat.

Een dagticket bedraagt 2€ en is te verkrijgen bij de portiers en ticketautomaten.


Website: www.kuleuven.ac.be/sport


 1. Vrije Universiteit Brussel


Sportdienst:

Pleinlaan 2

1050 Brussel

Tel: 02/629 23 11

Fax: 02/629 28 88

E-mail: sportdienst@vub.ac.be

www.vub.ac.be/sport
Programma:

Badminton, basketbal, hip hop/R&B, salsa, judo, karate, volleyball, waterpolo, zwemmen, diepzeeduiken, taekwondo, zaalvoetbal, tennis, squash, conditiegym,….


Extra’s:

 • Aan studenten biedt de Vrije Universiteit Brussel de mogelijkheid om aan een voordeeltarief elders in Brussel sporttakken te beoefenen die op onze campussen niet aan bod komen. Inline- skaten, paardrijden en skiën behoren tot de mogelijkheden.

 • Interuniversitaire kampioenschappen op Vlaams, Belgisch en internationaal niveau.

 • Aan een voordelig tarief gebruik maken van zwem- of fitnessfaciliteiten (Sportopolis).

 • Het huren van sportaccommodatie (individueel of in groepsverband) voor onder andere badminton, tennis, squash, muurklimmen, gevechtsport, balsporten en nog veel meer aan democratische prijzen.

 • Studentensportmanifestaties zoals de verschillende Sporttrofee-tornooien, de 12-urenloop, bowlingtornooi, carting…

Op elke campus beschikt de vrije Universiteit Brussel over een volwaardig sportcentrum met elk eigen accenten. Zo zijn er op het Oefenplein naast de verschillende sportzalen ook een overdekt zwembad, tennisterreinen, kunststof atletiekpiste en rugbyveld, op de campus Jette zijn er naast sportzalen ook bowlingbanen (12).

Op beide campussen zijn ook volledig uitgebouwde fitnesscentra (Sportopolis) met zalen voor aerobic, spinning ....
Prijzen abonnement voor studenten van de Vrije Universiteit Brussel:

Sportkaart: student € 13.20, anderen € 78.80

Dagkaart: student € 4.10, anderen € 8.20

Beurtenkaarten voor het zwembad : zie website

Fitnessabonnementen : ongeveer € 185 per jaar voor studenten en ongeveer € 700 per jaar voor anderen.
Sportmogelijkheden in de omgeving:


 • Skiën: Yeti Ski (kunstskipiste), Olympische dreef 1, 1070 Anderlecht.

 • Paardrijden: Manège “De La Cambre”, Stwg. Naar Waterloo 872, 1180 Ukkel.

 • Inline-skaten: Rollerpark, Biestebroeckkaai, 1070 Anderlecht.


Website: www.vub.ac.be 1. Hogeschool West-Vlaanderen


Studentenvoorzieningen

Sovowes vzw

Sint-Jorisstraat 71

8000 Brugge

Tel.: 050/34 97 83

E-mail: sovowes@howest.be


Programma:

??
Extra’s: • Mogelijkheid tot het verkrijgen van sportcheques


Prijzen abonnement:

??
Website: www.sovowes.be 1. Katholieke Hogeschool Brugge – Oostende
Sportdienst:

SOVO-KHBO vzw

Xaverianenstraat 3

8200 Sint-Michiels Brugge

Tel. 050/44 05 31

E-mail: inge.eytorff@sovo.khbo.be

Website : http://sovo.khbo.be
Programma:

Brugge: zwemmen, fitness, squash, BBB, spinning, club-power, capoeira, buikdans, body-combat, yoga, streetdance, rugschool.

Oostende: zwemmen, fitness, figuurtraining, body-boost, step, kick-fun, crosstraining, poweryoga, spinning, Tai Chi, Hip Hop, stretching, Afrikaanse dans.

Extra’s:


 • Workshops yoga, tango en salsa.

 • Initiatie djembé, duiken en speleologie (enkel in Oostende)

 • Loopwedstrijd dwars door Brugge en loopwedstrijd 10 miles.

 • The Adventure Night i.s.m. Master Sport Events.

 • Paintball en muurklimmen.

 • Sportcheques Oostende: een cheque geeft je € 2,5 korting in Sportcentra Villa

Aqua, Fizix en Airport Bowl.
Sporttarieven:

De tarieven van de sportlessen variëren van sport tot sport. De prijzen liggen tussen

€ 0 (loopwedstrijd Ten Miles) en € 7.5 (paintball)
Sportmogelijkheden in de omgeving:

Brugge:


 • Zwembad ‘Jan Guilini’: 20 – beurtenkaart voor € 20 (ipv € 32)

 • Paramount sportcenter:

Fitnesskaart: 10 – beurtenkaart voor € 17

Combikaart: 10 – beurtenkaart voor € 24 • Sportdienst Stad Brugge: Tel.: 050/ 30 03 42 E-mail: brugge@sport-west-

vlaandren.be

Oostende: • Stedelijk zwembad: 10 – beurtenkaart voor € 13

- Co-Active: voor € 90 i.p.v. € 110 kan je 3maanden fitnessen en/of deelnemen aan de groepslessen. Daarbovenop kan je gratis gebruik maken van de sauna, het Turks stoombad en de zonnebank.

 • Sportdienst Oostende: Tel.: 059/ 50 05 29

 1. Katholieke Hogeschool Zuid -West VlaanderenSportdienst:

SOVO KATHO studentendienst

Doorniksesteenweg 145

8500 Kortrijk

Tel: 056/246 184

E-mail: pascal.lefever@katho.be


Greep uit het sportprogramma:

Zwemmen, volleybal tennis, atletiek, judo, voetbal,…Extra’s:

 • Eenmalige activiteiten: Yoga, midnightswim, karting, muurklimmen, schaatsen, initiatie salsa, initiatie swing, afrikaanse dans, bowling,…

 • Wekelijks sportmoment: Student sport van 21u00 tot 22u30 iedere maandagavond in sporthal Mimosa

 • Mogelijkheid tot ontlenen sportmateriaal in uitleendienst: voetballen, volleyballen, basketballen, rugby, badminton, squash, doeltjes, herkenningsvestjes,..Sporttarieven

De studenten kunnen sporten aan sterk gereduceerde prijzen.


Sporting met Korting:

Via de studentendienst kun je een aanzienlijk deel van de aankoopprijs van een abonnement in een sportcentrum terugbetaald krijgen. • Roeselare: 20 € korting (44 € ipv 64 €) op een jaarabonnement van het stedelijk zwembad

- Kortrijk: Bij de dienst Sport en recreatie van de stad Kortrijk kan je een sportkaart kopen. Hiermee kan je gedurende een jaar één (unisportkaart) of meerdere (omnisportkaart) sporttakken beoefenen. Dankzij SOVO betaal je slechts de helft!

Maar ook op een jaarabonnement zwemmen krijg je een korting van 20 €- Tielt: Voor amper € 17.5 kan je een heel jaar zwemmen in het stedelijke zwembad.

- Torhout: een fitnessabonnement voor € 80!(voor een academiejaar)

Website: www.katho.beDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina