Start opnamen win-winDovnload 6.6 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte6.6 Kb.


PERSBERICHT
Amsterdam, 10 september 2009
START OPNAMEN WIN-WIN

Nieuwe film van aanstormend talent Jaap van Heusden
Deze week zijn de opnamen gestart van Win Win (werktitel), een nieuwe telefilm van Jaap van Heusden. De belangrijkste rollen worden gespeeld door Oscar Van Rompay, Leon Voorberg, Halina Reijn en Hans Kesting.
Win-Win speelt zich af in de financiële wereld en vertelt het intrigerende verhaal over de opkomst en de zelfverkozen ondergang van het jonge banktrader-talent Ivan. Hij werkt als assistent-analist bij een grote Amerikaanse investeringsbank in Amsterdam. De financiële wereld ziet hij als een groot spel. Hij heeft talent voor getallen en maakt een bliksemcarrière. Ivan krijgt status en verliest zijn jeugdige onschuld en gevoeligheid. Hij wordt een eenzame winstjager. Aantrekkelijk voor vrouwen, dat wel. Maar onbereikbaar voor iedereen die hem dierbaar is. Als de sky the limit is, raakt hij de bodem, keihard.
Jaap van Heusden is verantwoordelijk voor het script en de regie. Hij studeerde in 2005 af aan de Filmacademie met ‘Een ingewikkeld verhaal maar eenvoudig verteld’ met Johnny de Mol en Dragan Bakema. De film werd genomineerd voor de Student Academy Awards en geselecteerd voor AFI en Cannes. De afgelopen jaren ontwikkelde hij drie telefilms voor IJswater Films en de Publieke Omroep, waarvan de 3e (Win-Win) nu ook word gerealiseerd.

In 2008 maakte hij de One Night Stand TV film ‘Ooit’ (met Barry Atsma), die werd genomineerd voor een Gouden Kalf Beste TV Drama.


De hoofdrol wordt vertolkt door de Vlaamse acteur Oscar Van Rompay, die hiermee zijn filmdebuut maakt. Hij is vast verbonden aan Toneelgroep Gent en is dit jaar genomineerd voor de Arlecchino voor beste mannelijke bijrol.
De opnamen van Win-Win vinden plaatsen van 9 september tot en met eind oktober op verschillende locaties in Amsterdam en omgeving en in Den Haag.
Win-Win wordt geproduceerd door IJswater Films en de NPS ihkv het Telefilmproject, wat wordt gefinancierd door CoBo Fonds ism de Publieke Omroep en het Ministerie van OC&W.
A-Film Distribution is verantwoordelijk voor de release die naar verwachting in februari 2010 zal plaatsvinden.
Crew: Cast:

Scenario: Jaap van Heusden Ivan: Oscar Van Rompay

Regie: Jaap van Heusden Stef: Leon Voorberg

Camera: Jan Moeskops Deniz: Halina Reijn

Producent: Marc Bary, IJswater Films Max: Hans Kesting

Uitvoerend producent: Ada Goossens Paul: Phi Nguyen

Omroep: NPS, Marina Blok Patrick: Pepijn Schoneveld

Niet voor publicatie:Setbezoek is mogelijk. Voor meer informatie, interviewverzoeken en setbezoeken kunt u contact opnemen met A-Film Distribution, Irene Frijters, 020-23445163/irene.frijters@a-film.nlDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina