Start opnames skin speelfilmdebuut Gouden Beer winnaar Hanro SmitsmanDovnload 6.75 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte6.75 Kb.
1 augustus 2007

Start opnames SKIN - speelfilmdebuut Gouden Beer winnaar Hanro Smitsman
Maandag 6 augustus starten in Rotterdam de opnames van de film SKIN. SKIN is het speelfilmdebuut van regisseur Hanro Smitsman en vertelt het verhaal van een puber die zich verzet tegen het trauma van zijn vader, maar uiteindelijk niet weet te ontsnappen aan diens erfenis. De hoofdrollen zijn weggelegd voor debutant Robert de Hoog, John Buisman en Sylvia Poorta. Bijrollen worden vertolkt door Teun Kuilboer, Julliann Ubbergen, Bart Klever, Mike Meijer en Guus Dam. Hanro Smitsman won begin dit jaar een Gouden Beer op het International Film Festival in Berlijn met zijn korte film RAAK.
SKIN speelt zich af in 1979. De zestienjarige Frankie Epstein (ROBERT DE HOOG) woont in een arbeiderswijk omsloten door havenbedrijven. De intelligente, wilde Frankie en zijn moeder Anna (SYLVIA POORTA) lijden onder het juk van het oorlogstrauma van de joodse vader Simon (JOHN BUISMAN). De spanning tussen Frankie en zijn vader is groot, maar moeder Anna weet het gezin bijeen te houden, mede door de steun van haar broer Henk (MIKE MEIJER). Wanneer zij komt te overlijden, vervalt het wankele evenwicht tussen vader en zoon. Alleen en verward, zoekt Frankie herkenning en identiteit bij Robbert (TEUN KUILBOER) en een groep skinheads met Nazi-sympathieën uit de plaatselijke soos. Hierdoor verliest hij zijn beste vriend Jeffrey (JULIANN UBBERGEN). Maar wanneer Frankie na een onbedoeld gevecht in de gevangenis belandt, moet hij zich alleen zien te redden.
De thematiek van het scenario, dat werd geschreven door Hanro Smitsman, Philip Delmaar en Germen Boelens, is ongewijzigd actueel. De film wordt geproduceerd door IJswater Films (DIEP, DE POOLSE BRUID, HET 14E KIPPETJE), eerder ook verantwoordelijk voor de korte films van Hanro Smitsman RAAK, DAJO en ENGEL & BROER. Coproducenten zijn de Humanistische Omroep (eindredactie Kees Vlaanderen) en Kasander Film.
De opnames van SKIN vinden tot 6 september plaats in onder andere Katendrecht en Rotterdam-Noord.
SKIN is onderdeel van het Telefilmproject en wordt gefinancierd door het CoBO-fonds in samenwerking met de Publieke Omroep, het Stimuleringsfonds en het Ministerie van OC&W. SKIN wordt mede ondersteund door het Rotterdams Fonds voor de Film.
EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie, setbezoek en beeldmateriaal:

Herrie

Noortje van de Sande 06-54301094


Margo van der Valk 06-24993051

info@herrieschoppers.nl

020-4868212

Zie ook:


www.ijswater.nl

vanaf 6 augustus a.s. de dagelijkse weblog op www.human.nl/telefilmDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina